asi bych potřebovala,aby den měl 48 hodin🤣🤣🤣Mám rozdělaných milion věcí a nestíhám..dneska jsem se už sekla a vyseparovala jsem,co je důležitý a co musím mít hotové a co ne a neposere se,když to bude později..a taky jsem si po dlouhé době napustila vanu a hodinu se v ní jen válela a fakt si odpočinula v úplným tichu jen s plápolajícího svíčkou..romantika hadr😂Raduš něco dlužím a snad se k tomu konečně dostanu tento týden..zítra mám pohovory odpoledne v práci,ale středa se zdá být v pohodě,mohal bych končit normálně a konečně to zařídit😀
Dneska jsem měla s Božkou vážný rozhovor😂Sice po tmě s čelovkou,ale měla😂V pátek má 13.narozeniny..budu jí dělat zeleninový dortík..takže jsem jí dneska řekla,že mě má přestat děsit tím,že se mi takhle nepozdává,že tu musí být ještě minimálně dalších 13 let😀A ona jakoby fakt rozumněla,položila na mě hlavičku a asi půl hodinky se nechala jen drbat a usnula mi takhle..a pak otevřela oči a odešla si lehnout do sena a spokojeně přezvykovala..teď se mi to zdá lepší poslední dva dny…ale prostě vidím,že není vše úplně ok..ale asi už je to opravdu ten věk..
Bobi!!!Snad bude všechno v pořádku a hlavně dej vědět,jak jsi na tom!!!
Tak konečně mrazy polevily i u nás a přes den se to i vyšplhá nad nulu kousek a večer se to drží kolem -2°C..to už pomalu oslavuji,protože mrazy už mě fakt demotivovaly…byla jsem z toho fakt otrávená..furt jen rozbíjet ledy,tahat vodu do výběhu a dovnitř do přístřešků..největší demotivace bylo to,že všechny zdroje vody zamrzlý,držel se jen jeden,který mà jen omezený objem,takže jsem kýblovala ráno a pak zase večer,když to doteklo..co bych dělala,když by ten zdroj nebyl,to fakt nevím..musela bych v něčem tahat vodu z domova a to si už vůbec nedovedu představit,jak bych to dělala..dneska díky počasí přes den povolil kohout zamrzlý v tisícilitrovce a já všude dolila vodu do full stavu…to se mi aspoň ulevilo…každý den bojuji s tím posbírat z výběhu aspoň jedno kolečko zmrzlých bobků,protože už mám úplně mozolnatý ruce,jak do toho třískám lopatou a snažím se ty bobany oddělit od tý zamrzlý země..no a teď jak je přes den plus,mrholí nebo trošku sněží a večer to zamrzne,tak mám na zahradě kluziště a je to o hubu..ufff..prostě fakt už chci to jaro…
A nepozdavá se mi Boženka…ona bašťí,močí,kálí,normálně chodí,mazlí se jak divá…teď 6.února bude slavit velké kozí 13.narozeniny🙂 Možná to souvisí už opravdu s věkem a budu si muset připustit,že už jí to stáří fakt klepe na dveře…ale já na ní poznám za těch 13 let,že není stoprocentní..jen nedokážu popsat,proč ten pocit mám..
PS:Raduš nezapomněla jsem,dej mi ještě tento týden čas😀
Tak jsem si dneska po celým týdnu pěkně mákla u zvířátek..v tom sněhu a mrazech jsem po práci vždycky řešila hlavně vodu a jídlo a nic moc se v tom nedalo dělat..dneska jsou u nás 2°C a už odtálo i dost sněhu(ale furt je ho ještě dost),tak jsem se pustila do kydání přístřešků a výběhu..a vyvážet to v tom sněhu v těch kolečkách byl zážitek😀Nadávala jsem,klouzalo to,zpocená jsem byla až za ušima..fakt pakárna..pak všude vyměnit vodu..naštěstí 1000 l nádrž rozmrzla,takže jsem to nemusela zahat nějak daleko a co se týče vody ve výběhu,tam teď jak to taje,tak chytám vodu rozmrzající ze střechy přístřešku..ale v příštím týdnu se mají zase vrátit mrazy,takže už teď jsem z toho otrávená..
Jinak Bobi chtěla jsem zase zkusit přidat fotky kočičáků aktuální,ale prostě z nějakýho důvodu mi to sem nejde vložit..vá fotky normál vložit jdou?
tak když už jsem se radovala,že mají skončit ty velké mrazy a má přijít obleva,tak obleva dorazila na chvíli,aby všechno zamrzlo a bylo jeden velký led😂Už mám nervy,do práce den co den pozdě,protože to se prostě nedá ty rána u zvířátek..dneska jsem teda sjela po prdeli skoro až k nim na zahradu od baráku po tý ledovce😂Ale jako fungovat u koní na tom zamrzlým sněhu bylo žůžo labůžo😂Vzdala jsem dávno sbírání bobků,protože to je zamrznutý a nejde s tím hnout od země..sbírám jen ty,co holky ,,vyprodukují,, přes noc..to co je přes den ve výběhu do večera přimrzne a není šance..a zbytek je pod sněhem..až to roztaje,to bude hovnová brigáda😂Dost lidí se mé ptá,jak zvířátka ty mrazy zvládají,že jim musí být hrozná zima..a když jim vysvětlím,že paradoxně líp zvládají tyhle mrazy,než vedra,tak si klepou na hlavu…říkala jsem,že když jsou na to zvyklý být celoročně venku,stačí zdravému zvířeti suchý nastlaný přístřešek,aby se měl kam schovat před nepřízní počasí,mít dostatek krmení a vodu..slepičky to zvládají taky s přehledem,u těch jsem si nebyla jistá,ale mají všeho dostatek,krmený jsou jako královny(a proto mi nesou fakt veeelmi dobře - jsem jediná z mých známých,komu slepice teď v zimě nesou) a Berťas taky pohoda…je pravda,že jak byli ty velké mrazy kolem těch -10°C a míň,tak večer necoural jako obvykle,ale spal v seníku v polystyrenovém domečku vystlaným senem..a fakt tam byl celou noc..a když napadl sníh,tak v tom lítal jak praštěný a měl z toho hroznou radost😂 A dneska ulovil jednoho mega myšáka,jsem to ráno fotila,ale nedošlo mi,že to s čelovkou hodí stín na fotce,ale vidět to jde…no a ty misky vyvýšené na stojanu hladkém fungují perfektně..sice jsem teda blbě koukla a objednala velké misky pro psy,ale Bertíkovi to nevadí a papá z velkých misek,i když to s tou jeho malou působí komicky😂Ale granule konečné nemizí a má je zase nonstop k dispozici.
Už jsem fakt vyčerpaná z těch mrazů velkých…a do toho teď napadl sníh..snad nejvíc sněhu,co jsem tady u nás kdy viděla.. jak já se těším na jaro…až nebudu muset řešit zamrzlou vodu,mojí chladovou alergii,lopotit se sněhem..jako teď v těch velkých mrazech se mi chladovka brutálně zhoršila..každé ráno jsem měla pocit,že mi nohy propichují tisíce jehliček..v práci jsem pak 2 hodiny trpěla,než se to vrátilo k normálu..a odpoledne se to zase opakovalo,když jsem šla znovu ke zvěrstvu..no večer jsem vypadala jako rudá,osypaná paviání prdel😂Sice se tomu směju,ale trpím teď fakt každý den..
Co se týče fyzických trestů..já jsem pro..dnešní parchanty bych mlátila,až by byli fialový..nezdraví to,jsou arogantní,vzteklý,drzý…to co vidím v krámech,slyším z vyprávění,vídám u nás ve vesnici…tak já bych jim to spočítala..neskutečný,co z dnešní mládeže roste..a ano,za mě je špatně,že se dnešní děti nevychovávají starým dobrým nasekáním na prdel už od mala..
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 05.01.2026, 19:21:13
Prosím mohla by jste mi to vyfotit,až budete mít příležitost?
Raduš jsou to asi spíš potkani už..Bert je neuloví,pni jsou schovaný pod věcma v seníku a balíkem sena..Bert se tam nemá jak dostat bohužel..jak vyběhnou,když něco nadzvednu,hned je uloví..ale je jich tam mraky..
No to mi vlastnr ani nedošlo,jaký je to hnus ta lepivá past🙄To by se zase ty myši trápili..když už,tak aspoň něco rychlého..na ty pastičky se bojím,že se tam chytí Bert,ňoumín..ale četla jsem,že to chce klouzavý povrch,že právě to dřevo je něco,po čem hrozně snadno myši vylezou..proto to máte acher vymyšleno takto?Na plastovém sudu?
takže za prvé,Sardullah vše nejlepší k narozeninám🥳A za druhé - Bobčo mě se jméno Boženka líbí😀Proto se tak moje kozí Boženka jmenuje..a Sardullah já jsem se málem Růžena jmenovala😂Moje máma mi dodnes říká Růženko kdekoliv na veřejnosti😀Prý když jsem byla malá,tak jsem si hrála furt v šípkovým keři a strkala si za ucho rozkvetlé růže a chodila všude a říkala jsem,že jsem krásná😂A od té doby mi máma říkala Růženko😂Kdy mu řekla mým pravým jménem si už ani nepamatuju😂
Holky začínám být z těch myší v seníku zoufalá🙄Nasypala jsem všude jed na ty myši..dva velké pytlíky snad všude kolem rantlů a pod skříňky,co tam mám..tak,aby se k tomu Bertík nedostal..a výsledek?Pouze jedna mrtvá myš,jinak nic..ani si toho nevšimnou těch granulí a vesele Bertovi vever žerou ty granule dál a dál..do rána misky prázdný..ale kort v týhle zimě potřebuji,aby měl přístup nonstop k jídlu..mám nervy..dneska po shlédnutí fotopati,kdy se ty myši od těch misek s granulema snad ani nehnuli,jen když jednou přišel Bertík večer jíst,ale už tam očividně nic nebylo,rozkopala tu jednu skřínku v nervech😂Takže jsem hledala na internetu,co s tím..první jsem objednala vyvýšené misky na takovém tom stojanu kovovém..prý po tom ty myši mají problém vylézt..no a pak jsem našla rady tipu nastaažit takovou tu nalepovací past na myši..to ale nevím,kde se prodává..ta myš na to vběhne,přilepí se a už nemůže nic..otázkou je,aby se an to nenalepil Bertík..nenapadá vás něco?Misky.s granulema a kapsičkou má Bertík na takové staré dřevěné skřínce
Hlásím se akorát z postele,nastavuji budík,zítra ráno vstávačka ve 4 hodiny rano a už bohužel na letiště a domů..ale už se straaaašně moc těším na zvířátka..všichni Silvestr a petardy přežili ve zdraví,dostala jsem několik videí,že je vše ok..tak to mě uklidnilo..
Jinak mě všichni strašili tím,jak je Londýn na Silvestra nebezpečný..ani prd..bylo to super..ani jednou jsem se necítila nebezpečně..bylo hodně lidí(a co si budeme,v Londýně je tolik etnických skupin a převládají indové,černoši, pakistánci apod.),ale i tak všechno v pohodě. Ohňostroj nádherný..ale byla fakt zima..no a pak jsme se šli ještě projít nočním(nebo teda spíš ranním😂) Londýnem..nádhera..jenže jsme jaksi nepomyslely na to,že ty brzké ranní spoje asi nebudou jezdit úplně tak furt,jako vždy😀Takže jsme se domů(k bráchovi) dostaly až ve 4 hodiny ráno🙄Totálně promrzlý,ale jinak spokojený😂Vstávalu jsme kolem půl jedenácté dopoledne a vyrazily na snídani do čínské čtvrti..a pak už se to vezlo,samé jídlo a sladkosti😂Potom jsme šli na London Parade 2026 - to je novoroční průvod trvající 3,5 hodiny a je to moc hezké..je to taková show škol a různých etnických skupin žijících v Londýně..hudba,ukázky..no moc hezký..potom jsme šli na anglický čajík,protože ho miluji,projít se ješté večerním Londýnem kolem London Eye,Bigbenu a Temže a pak už alpu domů..i tak jsme přijeli až takhle večer a zase 22 000 kroků😂No bude se mi stýskat,Londýn mi prostě přirostl k srdci..jak jsem jezdím už asi 4.rokem,tak prostě si tu už připadám domácky..nic,jdu fakt do hajan,jinak ráno nevstanu..mám zase samé spíš videa,foteček málo,ale aspoň něco jsem dám pro ty,co rádi kouknou.. a bráchovo kocourka Zrzouna
jste moc hodné,ale já tím nechtěla vyvolat nějaké obavy,to se omlouvám..ale znáte mě..když to není akutní nebo nejde o pojistku(mi to vždycky kamarádka pojišťovačka připomene,ať jdu,že za to dostanu prachy😂),tak na doktory prdím..noc byla krušná,ale teď ráno se už cítím dobře..asi jsem si to někde v těle jen nějak blbě narazila a už je to ok…když by to bylo i dneska ráno špatný,určitě bych k doktrovi šla,ale takhle je to v pohodě🙃Břicho skoro nebolí,jen cítím ještě píchání pod pravou lopatkou..ale to bude taky jen naražený..
A Londýn chce,abych přijela😀Nebojte,vím,že hlavně ta lékařská pomoc tam je extrémně drahá,však tam brácha bydlí..a co teprve veterina…to je šílenost cenově tam..a i když se hooodně těším,trošku začínám mít obavy z těch davů lidí,o kterých furt čtu😂
Já už si život bez sušičky nedokážu představit,vzhledem k tomu,že mám doma 3 kočeny a z toho 2 kočičáci mají bílé ,,mončičakové,, chlupy,jak s oblibou říkám,a to je zapíchané všude..sušička je zázrak,který to dokáže vše odchlupatit,tak nechodím jak ostuda..ani život bez myčky si nedovedu už představit😂Ale co mi chybí je něco,co by mi každý den vysávalo samo😂Mám po bytě všude prahy,takže robotický vysavač nepřichází v úvahu bohužel..ale to bych potřebovala..denně všude kočkolit a chlupy..hrůza..
Jinak jsem dneska už odstrojila stromek a dala ho do výběhu večer slípkám..četla jsem,že je to pro ně přijemné zimní zpestření..ale tak nevím,jestli si to jehličí budou chtít dát..když ne,vyhodím ho..zítra posundavám i výzdobu na oknech a stole a hotovo😂Ve středu už stejně odlítám..
Dneska jsem spadla ze žebříku🙄Jsem lezla vyměnit baterky do fotopasti a sklouzla mi noha,jak jsem měla bahno nalepený na botě..spadla jsem na břicho,vyrazila si dech na chvíli,ale co bylo nejhorší,že jsem tím břichem spadla na kámen..nooo břicho bolí,čůrám trochu krve celý odpoledne..snad to přejde do zítra..chladím si břicho teď zmrzlým hráškem..snad to pomůže..
asi puknu z toho cukroví a bramborového salátu😂Dneska jsem si dala poslední talíř a leze mi i ušima😂
Doufám,že jste si svátky všichni užili..a ani nevím,jestli jsem sem psala,že Silvestr a příchod Nového roku budu slavit v Londýně…je tam jeden z nejhezčích ohňostrojů v Evropě,a i když je jedině dobře,že se teď ohňostroje všude ruší,já jsem bohužel milovník ohňostrojů,takže slovo dalo slovo s kamarádkou a bráchou v Londýně,a koupili jsme letenky..bude to teda mazec,protože jsem shlédla pár videí a trochu se těch davů a zlodějů obávám,ale to dáme😂Hledaly jsme takové letenky,aby jsme odjížděli navečer a já se stihla postarat o zvířátka a nechat je teda hlavně zavřený(i když u nás ve vesnici to je fakt mrtvý,co se týče ohňostrojů,trvá to tak 5 minut) a bohužel na Nový rok nám zpátky nic neletí z letiště,co by jsme potřebovaly,takže přiletíme 2.1. brzo ráno..o zvířátka se postará kamarádka..bude u mě doma,tak se postará i o kočičáky i o zvětstvo..a i tak máme přílet i odlet z jiného letiště..
Bobi?Nikomu se neomlouvej..ne na téhle diskuzi🙂Můžeme si tu všichni psát co chceme..od toho je to diskuze a jak psala Coudas,kort my zakladatelky!!!Takže tragujte,vztekejte se nebo klidně přehlížejte,co chcete😂
Tak Vánoce proběhli suprově,až moc v klidu možná😂Všechno klaplo na jedničku,z dárků měli všichni radost,zasmáli jsme se,napucli pupíčky..prostě super..
U nás dneska ráno -7°C,ale zatím nic,co by mě donutilo zapnout topení..v bytě mám 19°C a to třikrát denně ješté větrám a jsem maximálně spokojená..jsem v tomhle divná,já vím😂Většina ženských je zimuřivých,ale já jako v bytě prostě teplo nesnesu..vím,jak trpím v létě,když jsou vedra..každopádně venku zimu ráda nemám,už teď bych brala jaro😂I když když by dneska u nás tak nemrzlo,je to jako na jaře..nádherně celý den svítilo sluníčko,tak jsme s malou poničkou vyrazily na prochajdu(já se nabalila jak eskymácká babička😂Koupila jsem si termoprádlo - triko a spodky - z merino vlny a naprostý úžas). Ve finále jsem se vrátila celá zpocená😂.I slepičky se dneska slunili..soused mi přinesl popel,tak jsem jim to hned nasypala,ať se mají kde popelit..jinak teda musím říct,že si zase kolem mě všichni stěžují,že slepice nenesou,a že to je ten zimní útlum,ale já nemám problém..denně 5-7 vajec od 8 slepiček..
Bobi musím nějaké aktuální fotečky nafotit..ono jak bylo teď hnusně,tak všude bahno,to se mi moc fotit nechce..když by aspoň nasněžilo sakryš..ale pošlu dnešní Ričí a fotku s Čany,co jsem jí posílala jako vánoční přání..hlavně já mám spíš videa než fotky a to jsem bohužel dát nejde..
Mě právě vzbudil známý zvuk padajících ozdob ze stromečku,když se tu honili kočičáci..vstávat se mi ještě úplně nechce,takže se ještě převalím na druhý bok a chvíli pospím😂Pak snídaně a hurá za zvířátkama a na vyjížďku..a pak za rodinou..no a já salát budu dělat až zítra..tím,že budu u rodiny,tak mamka salát dělá a můj se ani zdaleka jejímu nerovná(její je prostě nejlepší na světě😂),takže já si zítra udělám jen takovou malou misku na 2-3 dny,abych se jím přecpala😂
Tak hlásím,že mám konečně všechny dárky nakoupené a zabalené..byl to teda boj zabalit,protože Čikitka si usmyslela,že stužku na ty dárky dávat nebudu,protože je to její hračka😂Takže jsem to asi po půl hodině vzdala a dárky jsou letos bez stužek😀Jo a taky jsem včera dovezla stromek a ozdobila ještě večer..sice všechno na rychlo,ale zvládla jsem to..a stromeček kočičáci samozřejmě taky velmi ocenili😂spodní větve jsem nechala ostříhat ze stromku a pán,co mi ho prodával se ptá,to prý,aby se tam vešly dárky?A já neee,to proto,aby se tam vešly kočky😂Samozřejmě pod stromkem je nejlepší schovka,takže tam teď tráví většinu času..jen doufám,že přežije aspoň do Vánoc😂Ale teda musím kosnstatovat,že letos vůbec nevoní..já nesnáším umělé stromky,ale že už ani ty živé nevoní…to je zklamání..
Uuuu děvčata,tak já se řadím k těm,co jdou zítra naposledy a pak taky až 5.ledna… a neskutečně se na to těším na to volno..potřebuji ho jako sůl.. a protože už ode dneška to v práci bylo mrtvé,zítra to bude ještě víc,tak asi půjdu o 3 hoďky dřív..kolem 12 hodiny..ať to volno začíná ještě líp😂Zajedu se pak kouknout asi po nějakém stromečku,odvezu mamce a ségře vajíčka(prý potřebujeme 60 vajíček do pátku..řekli mi to minulý týden..a asi čekají,že si slepičky zadky roztrhají🤣Naštěstí holky dobře nesou) a pak mám HeadSpa,respektive královské HeadSpa..tak se těším a užiju si to..jsem si holt dala předvánoční péči o sebe😂V pondělí mám další masáž a v úterý před Vánoci nehty a pedikúru..prostě chill hezky..
Raduš tak moc děkuji,balíček naštěstí stihli přivézt..a mooooc děkujiii…oříškové šílenství😂A jedna klobása už skončila v bříšku😂A teď se jdu namazat tím krémem..co to je za značku?To vůbec neznááám..budu po něm mladší a krásnější?😂
nooo Raduš co ti na to mám říct🤣Mě teda přišlo,že to s tantrou nemá nic společného😂Ale je to třeba jen můj subjektovní pocit😂Bylo to něco úplně jiného s prvky dominance😂Prostě jako bych si zaplatila pánskou šlapku😂Takže není to nic,co bych si zopakovala😂Očekáváno bylo jiné..a jinak Raduš,jsem koukala,že ten balíček jsi mi poslala na adresu do práce ju?No jestli do zítra nepřijde,tak je konec🙄Já jdu zítra naposledy a nikdo tu nebude..
Holky nestává se vám teď skrz ty Vánoce a shon balíčků u dopravců,že vám furt někam přesměrovávají zásilky?Mě už takhle vypekli ze 7 zásilkama a mám už nervy úplně..
Už jen 3 pracovní dny a pak dlooouhé volno až do 5.1.26…tak moooc se těším..každopádně - jsme tu hlavně ženy,tak se pochlubím,co jsem si sama sobě koupila k Vánocům😀Jedu dnes do Prahy na tantrickou masáž k jednomu týpkovi,co se tím živý…potetovaný,vymakaný..a má koně😂No holky,jsem zvědavá na zážitek😂Poreferuju zítra😂
Jinak věci,jako stromeček,dárky a cukroví budu fakt řesit až na posledni chvíli,protože prostě furt někde jsem a něco dělám..a až pak budu mít 2 dny před Vánocema volno,bude to ideální čas na to to všechno dohnat..
Chtěla jsem i nový telefon,protože můj už má napraskaný displey na tolika místech,jak mi furt někde padá,ale to už asi finančně letos nedám..tak uvidíme,třeba budou v lednu výprodeje..jsem ochotná dát za telefon max.10 000,- kč,takže ty nejmodernější výtvory jdou mimo mě😂
Samosebou,peníze byly a budou..ale ty zážitky mi nikdo nevezme..to je holky svatá pravda..a já si vážím,že mám takovou možnost..protože mě to fakt dělá šťastnou..ale musím říct,že prostě i když je to super vždycky,hrozně mi vždycky chybí zvířátka🤗A co mě fakt pobavilo,byl kámoš..ona mi zvířatka hlídala kamarádka,ale jezdila vždycky až odpoledne..no a v neděli ráno jsem viděla na kameře,že malá Ričí stojí před ohradou a kouká toužebně dovnitr..tak jsem hned propadla hysterii,jak se dostala ven..tak jsem volala kamarádovi z vesnice,jestli by se tam nezaběhl podívat a malou dal zpátky do ohrady..a on moje zvířátka zná dlouho,ale taky je teď už dlouho neviděl,protože je zamilovaný,tak má jiné priority😂Ale to je vedlejší..no ale volal mi zpátky,že byla protrhlá ohrada,asi od srnky a že tamtudy prolezla ven..tak to opravil a začal se najednou hrozně smát a říká mi,ty vole,Niky,čím krmíš tu Boženu?(kozu,kdo by nevěděl).Vždyť vypadá,jako by snědla koně🤣