Ne. Kakarici jsou dost teritorální. Ti se vám pomlátí. Z vlastní zkušenosti do voliéry jen 1 pár a už nikoho nepřidávat.
Ne. Kakarici jsou dost teritorální. Ti se vám pomlátí. Z vlastní zkušenosti do voliéry jen 1 pár a už nikoho nepřidávat.
A jaké zkušenosti s papoušky do teď máte? Pokud nulové, určitě začnete s menším druhem. Ty druhy, které píšete, už jsou jiný level. To není papoušek pro začátečníka.
PS: Třeba kakadu molucký je dost vzácný a cena je tam kolem 100 tisíc, co jsem tak viděla naposledy. To samé ara zelenokřídlý, tam se cena pohybuje kolem 50 tisíc. A máte tam povahově fakt odlišné druhy...
Sehnat se dá. Několikrát jsme koupili pár denní kuřata a měli vždy několik kohoutů. Horší je, že většina odcházela postupně na nohy - prostě se neunesli. Nechávali jsme je kolem 8 týdnů a od těch cca 6 týdnů to začalo... Za mě bych jako otce volila spíš třeba australku, apod. těžké plemeno slepic.
Anonymní:Až na zbytečně overreacted výrazy má bodlinka pravdu a podivuji se té trpělivosti. Když si to přečtu vcelku, čumím na to jak tele na vrata. Říkám si - co to je?! V čem je problém, na co sto tisíc písmen o litování se? Zvíře ztratilo 40 % váhy, pije bazén denně, jde se na veterinu. Tečka. Pytel (prodává se speciální pro kočky), rukavice, odběr, domů. Návštěvy doma jsou drahé, naučte se kočku držet nebo někoho přemluvte. Koruny? Srovnám si priority. Nemám nic, co nepotřebuji, neživím tři auta, nejezdím na deset dovolených ročně. Stále nevyjdu? Od toho jsou soc. dávky.
Kdokoli, kdo má všech pět pohromadě, si přečte, jak taková jednoduchá věc jako odběr krve trvá tak dlouho, dojde ke stejnému závěru. To zvíře trpí, ve skutečnosti nehorázně hladoví, a dokud nedostane najíst jiným způsobem; léčbou, bude trpět dál, až zahyne, ale to víte, protože jste lékařka a tyto informace vůbec hledat nemusíte. Tak se to má. Nebýt to fikovnice, tak zadavatele sjedete stopadesátkou. Vážně, jste upřímní? Zvíře hladoví, bez léčby umře. Co jste řekli lesnížínce, chudáčku, to je mi líto, že tak trpíš? A to zvíře je jako kde?!
Vy se chcete prostě jen vypsat a mít soc. kontakt, to je celé. To je ok. Pokud v tom nejede zvíře. Vypište si sbírku na Doniu. Dělejte něco. Přemítáním na diskuzním fóru nevyřešíte nic.
Nezlobte se na mě, ale - tady to přece není, že by fíkovnice seděla doma, ruce v klíně a nic neřešila. Jen hledá, dokud nebudou definitivní výsledky z vyšetření, jaké varianty péče jsou. Pokud by to řešit nechtěla, tak se tu asi neptá.
A přijde mi dost kruté ji tu osočovat, že se nestará. Pokud ji znáte už z ifauny, tak těch zdravotních problémů s kocourem řešila už dost a nikdy to nebylo - tak si klidně trp, řešit tě nebudu. Takže být vámi si příště sednu na prsty a odpustím si tyhle soudy. Za monitorem je každý hrdina. Chtěla bych vás vidět, zda byste měla tu odvahu jí to říct z očí do očí.
Záleží na budce - pokud lze vyndat bidýlko vepředu, otáčím budku vchodem ke zdi. Kde bidýlko vzít nelze, budky beru pryč z voliéry.
Teda vybral jste si zrovna ty nejvíc agresivní druhy z větší austrálie. 🙈
Za nás lepší chov po 1 páru. Zkoušeli jsme společně 3 páry horských a ani to nedělalo dobrotu - samice se rvaly o 1 stejnou budku. 🙄 Ač měly další 3 budky na výběr, ta kterou už roky používala nejstarší samice, prostě chtěly taky. Takže to skončilo oddělením.
Penanti jsou dost od rány na všechny ostatní papoušky. Králováci jak kteří. My měli klidnější pár, ale zase spolu neharmonizovali.🙈 A červenokřídlí jsou taky docela potvory. Nám samec uhnal samici v toku. A to spolu rok předtím téměř odchovali mladé (měli 2 mláďata cca 14 dnů stará, v noci přišla hrozná bouřka a samice je nechala umrznout)..
My takto měli před 5 lety mládě horského. Cizí samice vlezla do budky a sourozence zabila, jedno mládě přežilo, ale s poškozeným zobákem. Mládě žilo pouze do zimy. To ho rodiče už přestali na dobro dokrmovat a ono si nebylo schopné vyloupat samo zrní.
Jakou používáte podestýlku?
U nás letos zatím 2x korela, 1x andulka, 2x horský /mladý pár už mládě měl, ale přišel o něj, teď sedí znovu/, 3x latam vlaštovčí.
Ještě máme mladé u nádherných a vousáčů, ale nechci to zakřiknout. :) A sedí ještě rosela penant. Pestrá to asi zastudila?
Zobák je dobré nechat zkrátit veterinářem.
zde máte odkaz na veteriny, které dělají exoty: https://www.ararauna.cz/veterinarni-ordinace/
Mám nyní už jen 1 pár - samec je 3 letý, samice roční. Zatím nesnáší. Snášela mi i se sestrou už v lednu, pak sestra uhynula a od té doby nic.
Zdravím. :) Snad sem většina chovatelů tu cestu najde. Ifauna byla dlouhá léta (safra, už to bude cca 17 let) můj největší zdroj inspirace ...škoda jí.
Jeden z našich letošních odchovů - latam vlaštovčí. Letos se povedla 3 mláďata. ❤️
Já si pořídila briardku v mých 16 letech. Pro mě to byla láska. V té době jsme měli doma už druhou kavkazačku, samojeda, vlčího špice, voříšky, později k ní přibyl i NO, jorkšír a další... za mě byla ona top. Akční, hravá, ale zároveň uměla i odpočívat. Venku nikoho neřešila. Citlivá, přemýšlivá - žádná zbrklost, udělala by člověku, co na očích viděla. Jen to česání bylo náročnější. Já to nakonec řešila střihem "na knírače". Odešla před 6 lety v 10,5 letech a já od té doby, když potkám plavého briarda, prostě řvu. Ona byla ta osudová.💔 Povaha mě tak nadchla, že jsem dík ní pořídila beaucerona - takový briard s kratším chlupem, akorát trochu razantnější. Ale briard je briard. Ráda bych si ho časem zase pořídila. Uvidíme, zda srdce dovolí...nebo zda ona zůstane tou jedinou briardí slečnou mého života.
Moje nejoblíbenější fotka - jako prtě vlezla do jezírka a přinesla leknín. :) Jo, voda a procházka v lesích, to bylo její.
zdravím, vespolek. :) Většina mě zná z dřívějška pod nickem lavacca (hlavně u ovcí a koz a na psech) a později pommovi - to když jsem se vdala a manžel mě přivedl na chov papoušků. :))