Když se podívám na tu petici, už první bod mi stačí. Naprosto souhlasím s každou stranou, která chce zrušit zákaz spalovacích motorů. Už jen proto, že elektromobily nás dostanou do ještě větší závislosti na Číně a zároveň zlikvidují jedno z mála odvětví, které nás reálně živí. A bod číslo tři? Tam se s pohledem Motoristů shoduju úplně. Takže ne, nic takového nepodpořím a upřímně neznám nikoho ve svém okolí, kdo by to podepsal. Naopak vidím, jak negativní kampaň proti Motoristům, kterou rozjeli novináři, jejich podporu jen zvýšila. V mém okolí je dnes chtějí volit i lidé, kteří o nich před touhle vlnou hysterie vůbec neslyšeli.
Příspěvky uživatele
drvodelkafialova
Mě jsou Motoristé vcelku ukradení, ale horší než tihle vykukové být snad ani nemohou. A vzhledem k intenzivní kampani, která se proti jejich převzetí MŽP vede, doufám že ho dostanou. Protože, co si budeme povídat s ANO , by se pravděpodobně zastánci větrného tunelu dohodli. Když nic jiného, úspěch Motoristů nikdo nečekal, je to divoká karta a než je zaháčkují, aspoň něci by se jim mohlo povétst zrušit.
Když tu sdílíte petici proti Motoristům, tak si říkám, jestli by naopak neměla vzniknout petice na jejich podporu — a hlavně proti končící vládě, která toho pro přírodu zkazila víc než kdokoli jiný. Solární tunel pomalu dojíždí, ODS si mezitím připravila větrný. Akcelerační zóny, protlačované na sílu bez ohledu na krajinu, obyvatele nebo zkušenosti ze zahraničí, jsou přesně ta politika, která přírodu opravdu ničí. V téhle situaci je v čele MŽP upřímně řečeno lepší kdokoli, kdo tenhle přístup zastaví.
https://medium.seznam.cz/clanek/milan-smutny-akcelerovana-cesta-do-pekla-muze-vest-i-na-lopatkach-vetrnych-elektraren-211700?utm_source=chatgpt.com
https://solarnimagazin.cz/ve-francii-padaji-rozsudky-o-skodlivosti-vetrnych-elektraren-v-cesku-zase-rozhodnuti-o-jejich-akceleracnich-zonach/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
zdravím. Až bude registr - jestli, vyřeší se komu pes patří snadno. Kde je poptávka, je i nabídka. Pro spoustu lidí, je lákadlem i nízská cena těch psů. Některé spolky vám psa z Balkánu dovezou za 1500. Pokud budou muset noví majitelé zaplatit párkrát odchyd, třeba jim dojde, že je lepší si pořídit něco snazšího na výchovu. Taky by se mohli pořádně zvýšit pokuty, za nedodržení veterinárních předpisů a vymahat pokuty po tom, u koho je pes v držení. atd.
Nicméně, řešení existuje. v Německu právě vyšlechtili dokonalého psa - neutíká, nelíná, nežere, poslouchá na slovo -
Třeba jí zavolali, fakt nevím.
Nevím proč ji nechytí, starosta to rozeslal, aby se o ní lidi dověděli. Nejspíš se dá chytit špatně a to místo je hodně moc frekventovaný. Když jí budou honit, naženou ji pod kamion.
https://malyujezd.munipolis.cz/nastenka/3320950#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.localbox&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=loc1&dop_req_id=C0u4hqo19Pe-202511192106&dop_id=267121133
Neztratila se někomu kolie? Tahle u nás pobíhá.
Díky😃Teda fešák to není.
Mohou to být mladé ruměnice?
Na lípě jsem našla kolonie těchhle potvůrek, vo toje?
Děkuji. Tak aspoň vím, že to je potvora a udělala jsem dobře, že jsem jí zlikvidovaa.
Co to je za hmyzáka? Velikost cca 2.5 -3cm
Jo , hejno je k sobě vzájemně neskutečně tolerantní a solidární. I když jsme .ěli víc kačerů tak se nikdy neprali a ani když jsem přinesla cizí indiány , nikdy neprobíhali žádný šarvátky. Jen pár dní víc repetily.
Máme jednu starší kulhavou kačenku, už je nestíhá a večer na ní čekají, musí jít společně fo chlívka.
Tohle chování asi u jiných kachen není tak něžné.
Naši by se rýže ani nedotkli, takže jim určitě škodit nemůže😅
Jakmile dorostou, žerou opravdu málo a když mají možnost nasbírat si na zahradě , rýže se nedotknou. Navíc ptáci obecně neradi zkouší nové věci a tihle jsou prostě zvyklí na granule a trošku na zrní. Jedině mě napadá jim to míchat s těma granulema.
Oni zbytky z kuchyně asi žrát nebudou, to u nás v omezené míře dostanou občas slepice, ale indiáni mají VIP stravu, pacholci. Já bych jim to nedávala, zas tak moc toho nesžerou(když jich teda nemáte 35) a snadno zchromnou, když mají nekvalitní stravu. Takže na zbytky se vykašlou, jednak na ně nejsou zvyklí a hlavně, když mají ty muškáty …
Přiznám se, že vzhledem k tomu že jsem párkrát viděla lasičku naživo, nikdy nevidět to video bych nevěřila, že opravdu zabije králíka..
UI dala příklady za co by ji mohli odsoudit.
---
Pokud majitelka nechala psy umírat a jejich mrtvoly volně tlet, může být trestně stíhána například za:
Týrání zvířat (§ 302 TZ) – až 3 roky vězení (v těžších případech až 5 let) + zákaz činnosti.
Zanedbání péče o zvíře z nedbalosti (§ 303 TZ) – až 1 rok vězení.
Šíření nakažlivé nemoci zvířat (§ 306 TZ) – až 2 roky vězení.
Obecné ohrožení z nedbalosti (§ 273 TZ) – až 3 roky vězení (při závažném následku i více).
Ohrožení životního prostředí (§ 294 TZ) – až 3 roky vězení.
Navíc hrozí vysoké pokuty podle veterinárního zákona a zákaz chovu zvířat.
---
Když to dokáže najít mašina, mohli by to dokázat i soudy.
Jsem ráda že soud bude, ale pokud ji uznají vinou, proč by nic neplatila? Mají jí přeci co zabavit? Má nějakou nemovitost atd.
Za mě, i když pro psy je to blbý, doufám, že je nedaruje a bude muset proběhnout soud. Doufám že jí zavřou, ať už do vězení nebo do blázince, ale hlavně že bude muset uhradit veškeré náklady na ta ubohá zvířata. A klidně bych jí tam hodila něco jako obecné ohrožení. Pochybuju, že mrtvé psy legálně likvidovala. Čili ty chudáky nechala ležet někde po pozemku a ohrozila sousedům vodu atd. Kdyby se soudům chtělo, mohly by jí určitě přišit ledasco.
Za mě hryzec. Tý kočky si važte, ony je moc nechytaj.