Svět je malý. Prababička byla od Brna - Tišnov.
Já si prostě nemyslím, že se svět nějak zásadně změnil v pohledu na to, co je normální a co už ne. Dneska jsou také násilníci, kteří mlátí rodinu hlava nehlava. Jen se to asi víc tají.
Spoustě věcem se možná trochu jinak říká, ale zásadní věci fungují pořád stejně.
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Sarah01 z 16.04.2026, 14:09:17
Tohle co zmiňujete NIKDY normální nebylo. Společnost to vždy odsuzovala, třeba za to ten člověk nešel do vězení, ale společnost to odsuzovala.
My taky dost žijeme v iluzích, jak třeba ty nemanželské děti byly vzácné a odsuzované, ale ona to taky není úplně pravda. V Praze třeba kolem roku 1900 bylo kolem 15% dětí nemanželských. Nikdo se z toho asi moc neradoval, ale ani to nebyla žádná vzácnost.
A s tím domácím násilím, když to někdo moc přeháněl, tak taky mohl dopadnout jako můj pradědeček. Zmlátil mou těhotnou prababičku a když mu přišli její bratři domluvit, zakopl a spadl do soukolí mlýna, co ho prababička dostala věnem. A tím se to vyřešilo. Mlátit ženu a děti nikdy společnost netolerovala.
»
Anonymní z 14.04.2026, 05:36:17
Legrační.
Nicméně názory zdejšího hejna znáte.
Svěřte se. Koho tedy volíte VY?
»
Sarah01 z 12.04.2026, 20:20:20
Já taky, ale zajímalo by mě, kam je zařadí ten anonymní odborník.
https://www.forum24.cz/blahopreju-vychovavate-teroristy-vzkazal-macinka-karlove-univerzite-rektorat-je-to-nespravedlive?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1645431&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
„Připravte si jakoukoliv formu prezentace – třeba powerpointovou prezentaci, video, trénink blokády, protest song, petici, narušení dopravy či sabotáž toku fosilních energií,“
Sabotáž toku fosilních energií
Takže v Německu dostane člověk rok a půl natvrdo za hlasitě vyslovené názory, zatímco u nás se na univerzitní půdě vede akademická debata o tom, jak správně sabotovat infrastrukturu ve jménu vyššího dobra. To už není paradox, to je skoro umělecká instalace. Pak se všichni strašně diví, že nějaká nadšená studentka dojde k závěru, že zapálit fabriku je vlastně občanská odpovědnost. Když totiž mladým lidem opakujete, že svět stojí před apokalypsou a běžná pravidla už neplatí, někdo to dřív nebo později vezme vážně. Překvapivé asi jen pro ty, kdo to přednášejí. A zajímavé je, jak pružně fungují hranice svobody slova. Zkuste si představit, že by se na univerzitě otevřel seminář „jak účinně bojovat proti migraci“. To by najednou nebyla akademická diskuse, ale ohrožení demokracie, mimořádné tiskové konference a kolektivní morální panika. Zdá se, že problém není v radikalismu samotném — ale v tom, kdo ho zrovna provozuje a jak správný má ideologický směr.
»
Anonymní z 12.04.2026, 14:36:01
A třeba Piráti jsou podle vás kdo nebo co?
»
Janea z 11.04.2026, 11:00:33
To, že novináři někoho označí jako neonacistu, pro mě dávno nic neznamená. Možná by mě za mé názory označili stejně. Nesouhlasím s migrací a to zejména z Afriky a muslimských zemí, nesouhlasím se stavbou mešit, mám velké výhrady vůči myšlenkám transgenderu( alespoň tak, jak je momentálně vnucován), nesouhlasím s greandealem atd. Tak jsem možná neonacistka taky. Nevím, co přesně zrovna tenhle člověk říkal a říká. Ale nevidím žádný důvod dělat si na něj názor na základě nálepky novinářů. Proč stejně tvrdě nezatočí s lidmi, kteří oslavují palestinské vrahy, volají po likvidaci Izraele a chtějí v části Německa vyhlásit chalifát? Proč je možné že zelenorudí fanatici vypnou část německého města a policie je nedokáže dopadnout, protože levicově orientované ekofanatiky nemonitoruje?
Když mají tihle lidé právo chovat se a říkat, to co říkají a dělají; aniž je za to někdo stíhá, má tenhle člověk stejné právo. Minimálně na to říkat nahlas to, co si myslí.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-nemecky-neonacista-zatceny-u-ase-nesouhlasi-s-vydanim-muz-ktery-zmenil-pohlavi-je-ve-vazbe-40572667
18 měsíců vězení za slova. To už opravdu nejsme v debatě, ale v převýchově. Na celé věci je skoro nejzajímavější moment, kdy se obviněný nechal úředně zapsat jako žena. Upřímně? Já to čtu jako dokonalý politický protest. Vzal systém vážněji než jeho vlastní tvůrci a jen ukázal, kam až může dojít, když se realita začne řídit formuláři místo zdravého rozumu. Jestli totiž stačí administrativní úkon k tomu, aby se změnila právní identita člověka, pak není divu, že to někdo použije jako zrcadlo nastavené zákonům samotným. A místo zamyšlení přichází trest. Dřív disidenti psali petice. Dnes stačí vyslovit nepohodlný názor nebo poukázat na absurdity systému – a člověk pozná, jak široké jsou hranice „správného“ myšlení. Možná bychom si měli přiznat, že svoboda slova už není právo říkat, co si myslíme. Je to privilegium říkat jen to, co nikoho nerozruší.
A když už realitu určují úřady, možná brzy přibude i kolonka: „Pohlaví: aktuálně povolené.“
Osobně si myslím, že jste si něco zavlekli s novými slepičkami. Jestli jste je koupili někde na trhu nebo z auta mohly mít kdeco. Touhle dobou nesou slepice jak zběsilé, snáska by kvůli změně třeba klesla, ale nesly by pořád.
Tak jasně, že cenu řeší do určité míry každý. Ale ty částky, nad kterými se paní pozastavuje, no jestli v dnešní době nemá 15 000 na psa, tak by měla jeho pořízení zvážit. Protože už jen cena krmiva ji pak nepříjemně zaskočí a to nemluvím o dalších věcech jako je veterina. Jen od začátku roku jsem za doktory vysolila cca 40 000.
»
Houserková Marcela z 30.03.2026, 02:52:57
Protože není důvod, aby vás někdo dotoval. Navíc kupní cena je nic proti tomu, co pes stojí následně.
No vidíte. Vám přijde že trpím paranoiou z nevyžádaných tel. a mě zas že své okolí nasměrně kontrolujete. Mě někdo kontrolovat několikrát denně, byť z lásky, tak to taky neberu.
»
BaLu z 24.03.2026, 16:09:49
Prodlení? Berete se příliš vážně. Známá čísla zvedám, cizí ne. I kdyby to byla nedejbože špatná zpráva, než bych přijela je vyřešeno.
Děti jsou dospělé a zodpovědné, rodiče už nemám.
Nesázím a zprávu že jsem vyhrála milion nečekám.
»
BaLu z 24.03.2026, 14:53:21
Umím, ale takhle n e m u s í m.
Zvednutím a následným típnutím dáváte najevo, že je číslo aktivní.
Já nejsem povinná být 24/7 na drátě. Představrte si, že jsem dokonce tak nezodpovědná, že leckdy ten tefon nechám na polici a večer se podívám, kdo volal.
Přesně 8 let. A to jsem si právě kvůli sklonům k rakovně pořídila kříženku.
Ale možná velký švýcarský pes nebo jak se přesně jmenují na tom byl líp. S jedním majitelem jsem se bavila a psa chválil. Ale jak na tom jsou se zdravím nevím.
»
Buggyra z 24.03.2026, 12:32:19
Vlka by nedala, ale cokoli do cca 10 kilo. Chytra a milá. Nicméně prokletím berňáků je krátkověkost.
Tak on dokáže velmi schopně lovit pes, do kterého byste to vůbec neřekli. Měli jsme kříženku berňáka. Dáma s nadváhou a zdánlivě neublížila mouše. Byla nejlepší lovec všeho od myší přez potkany a zajíce. Respektovala domácí zvířata, ale když chtěla něco zabít, dokázala to během doslova zlomku vteřiny. Ostatní psy za zvěří třeba vyběhnou, tak na to teda nikdy energiií neplýtvala. Prostě ucítila že třeba zajíc je schovaný v trávě, tak se párkrát bez zájmu prošla okolo, pokaždé o kousek blíž a najednou udělala výpad do strany. Dokud jsem ji u toho nemachytala, nevěřila jsem že loví. Dávala si pozor, aby jí u toho lidi neviděli. Prostě chytrá holka.
Prostě neziskovka, která dělá potřebnou a smysluplnou činnost - tak tam nechodit. Naopak ta se vznešeným, mírně tajuplným cílem je tou vysněnou pozicí pro určité typy jedinců.
Chápu……..