Aktuálně: 2 291 inzerátů289 336 diskuzních příspěvků20 874 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 27.04.2026, 20:53:50 xxx.xxx.171.147

Aha. Projížděla jsem pár dalších příspěvků a přiznám se, že mi z nich nebylo dobře. Jestli si takhle lidé představují chov kavkazanů, tak potěš koště.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 27.04.2026, 19:06:29 xxx.xxx.171.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 27.04.2026, 18:26:16

Teda , při vší úctě, tohle je přesně to, co se mi nelíbí. Podívala jsem se jen na začátek a to jak se ty cizí děti s tím psem muchlovaly, no podobná videa jen svádí k tomu je degradovat na medvědoidní gaučáky, jako je dnes berňák nebo jiná plemena. 

Náš pes a feny už vůbec ,na procházce nikomu nic neudělá, nezaútočí ani na psa ( ale chodí s ním můj muž, sama bych ho v případě konfliktu nedokázala zadržet) , ale nevidím žádný důvod z nich dělat něco co nejsou. Jsou to pastevci, nepotřebují podávat pac, nepotřebují se muchlovat s hromadou cizích lidí. Jsou to báječní obránci  a  oddaní ochránci domácích zvířat a lidí, ti nejlepší ze všech plemen co jsem kdy měla a tenhle přístup je zničí.

Udělá z nich tuctové medvědoidní psy, co se budou smutně ploužit po ulici na flexině a bydlet v bytě v kleci.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 27.04.2026, 17:35:45 xxx:xxx.3c21:f540

Já si myslím že psi jako SAO nebo obecně pastevci by vůbec na klasické výstavy chodit neměli. Naši psi jsou zlatí, ale neumím si představit, jak moc by je stresovalo je k podobným činostem nutit.

Já si u pastevců vážím jejich pracovních vlastností, vzhled je až úplně to poslední. Myslím si že právě klasické výstavy a lpění na přesném umístění kdejakého puntíku ničí pracovní plemena.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 27.04.2026, 10:59:40 xxx.xxx.171.147

Já třeba vím, že se mi moc nelíbí takhle masivní příliv cizinců. A hlavně nemám pocit, že by se chtěli začleňovat do společnosti. Já chápu že vzájemně k sobě tíhnou, ale pokud tu chtějí zůstat, musí se pořádně naučit česky a tak nějak víc splynout.

Vůbec si nejmím představit, jak strašný to musí být v zemích s přistěhovalci z Afriky a muslimských zemí. Zas musím ocenit vietnamce, ti se opravdu snaží a nemám pocit, že by vyvolávali konflikty až na pát excesů.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.04.2026, 12:21:51 xxx:xxx.c539:f201

Já vůbec neobhajuju ty grázly, nicméně jsou ve věku, kdy prostě ten mozek a nejrůznější emoce dělají psí kusy. Pokud by se s nimi správně pracovalo , je to možnost že z nich budou normální lidé. Když je jen zavřou do vězení, bude to definitivně odpad společnosti. On by měl být i automatický trest pro rodiče. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 26.04.2026, 06:44:59 xxx.xxx.171.147

Já u puberťáků nesouhlasím s vězením. Mnohem víc se mi líbí takové ty převýchovné tábory. Byl o nich dokument - tam to tedy odsuzovali jako porušování lidských práv, já měla pocit že to vůbec není špatná myšlenka. Prostě podobné grázlíky chytnou, seberou jim mobily a podobné vymoženosti, odvezou do zapadákova a jdou se učit jak žít jako člověk a ne jako gauner. Pěkně budíček, večerka, musí pracovat od božího rána dokud se nejde spát. Žádné sociální sítě, internet, drogy, energy drinky atd.

Vězení? Kde se můžou flákat a naučí se to co ještě neumí.

Škoda že u nás není něco podobného.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.04.2026, 12:29:04 xxx:xxx.b60c:e6d0
Sarah01:

Doufejme, že to tak bude a nezapracoval nějak vlivný rodič.

Ukazovali v televizi reportáž, kde policie chránila dům, kde bydlí jeden z těch kluků. Chudě nevypadal, takže spíš tipuju na ty vlivné rodiče.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 22.04.2026, 11:14:40 xxx:xxx.7874:bbce
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.04.2026, 08:42:25

dali hodně, je to cca 7-8let, právě, aby měli zdravého psa tak dávali dost. Taky jsem se divila, ale právě mi to argumentovali tím, že sice nechtějí chodit na výstavy, ale chtějí zdravého psa. A pak takovým lidem říkejte, že pp nezaručuje zdraví. 

Já věřím, že spousta chovatelů má snahu mít odchovy co možná nejzdravější, ale takoví jako ti v reportáži a ruku na srdce, tohle je jen hodně křiklavý případ, těm je to jedno. A jejich odchovy pak ovlivňují všechny, včetně těch poctivých. Někdy mám pocit, že takovým lidem se pes, co se dožije max těch 8 let celkem hodí. Zaručuje jim stálý odbyt štěňat a když zničí jedno plemeno, vrhnou se na chov dalšího.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 22.04.2026, 08:07:31 xxx.xxx.171.147

Jako jo, jasně že jsou poctiví chovatelé. A je jich určitě většina. Jenže nevěřím že jde dělat jakékoli šlechtění třeba na ty dědičné nemoci, když do chovu zasahují podobní lidé. Když si například někdo od podobné chovky koupí štěně, bude ho chovat ve výborných podmínkách a zrovna se náhodou povede, normálně bude zasahovat do chovu. A pokud je jeho původ z podobných podmínek, absolutně nevěřím že sedí jeho původ. Ve smyslu že je potomkem určitých rodičů a ne třeba sourozenců apod.

Jako nechovateli je mi jedno, jak to kluby udělají. Ale pokud chtějí, abych platila 50 000 za štěně, pak to dám, ale chci mít jistotu minimálně toho, že ten původ sedí. A jak je vidět mají ty papíry cenu toaleťáku.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 22.04.2026, 07:29:10 xxx.xxx.171.147

Samozřejmě že nežijeme na růžovém obláčku a víme že nějaké nebezpečí existuje.

Nicméně mi přijde, že už v té Americe žijete moc dlouho. Tam je nejspíš strašení zákeřným nepřítelem folklór. Za železné opony stavěli kryty, hledali usilovně komunisty a nějak mám pocit, že se nám tu svým způsobem žilo svobodněji než tam.

Já a ani nikdo z nás proti zákeřnému nepříteli a teď nevím jestli na jihu, východu, západu či severu, nic nezmůžeme.

Takže asi budem dělat to, co my -  Češi a Moraváci 😃 umíme nejlíp. Přizpůsobíme se situaci, dáme si pivo a budem dělat vtipy na všechny a na všechno včetně nás. Zkuste to taky, uvidíte že vám bude líp.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 22.04.2026, 07:17:56 xxx.xxx.171.147

Teď se nechci dotknout poctivých chovatelů, ale pokud mezi sebou v klubech trpí tenhle hnus, nemůže být řeč o jakémkoli cíli mimo získání peněz za štěňata .

drvodelkafialova
drvodelkafialova 22.04.2026, 06:05:29 xxx.xxx.171.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 21.04.2026, 23:14:08

Kamarádům teď umírá fena zlaťáka na rakovinu. Je to o to horší, že z toho kamarádka úplně zhroutila, nechává jí pořád operovat a naplánovanou má nějakou agresivní chemoterapii. Vím to od jejího syna ,(s nikým nekomunikují) protože k nim ani nesmí vnučka, prý je to moc velké svinstvo. A to její muž v remisi.

Taky je s pp, možná právě od podobných chovatelů.

Já vím, že průkaz původu není záruka zdraví, ale člověk se musí sám sebe ptát, je vůbec záruka něčeho?

drvodelkafialova
drvodelkafialova 21.04.2026, 22:07:44 xxx.xxx.171.147

Hm. Jo, to opravdu lidi přesvědčí, že má cenu investovat do psa s průkazem původu.

Naši vepři žili v podstatně lepších podmínkách.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 17.04.2026, 22:28:44 xxx.xxx.171.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 17.04.2026, 22:21:58

To si myslím taķy .

drvodelkafialova
drvodelkafialova 17.04.2026, 16:42:41 xxx:xxx.98e1:5ebc
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 17.04.2026, 16:36:39

Plzák ne, nemůžu si vzpomenout 🤪. Docela mě to mrzí, byla to pěkná kniha.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 17.04.2026, 16:27:30 xxx:xxx.98e1:5ebc

Ale tak možný to je. Kdysi jsem četla knihu od jednoho psychologa z manželské poradny. Vypravěl tam o jedné dvojici - ženuška 150 cm a dvoumetrový manžel. Do poradny přišli protože ho zmlátila hráběmi, když místo hladké mouky přinesl hrubou. Vysvětlovala doktorovi, že jinou možnost neměla, protože z hrubé prostě palačinky neudělá.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 17.04.2026, 12:39:31 xxx.xxx.171.147

Těch řekněme 1600 vykázání odpovídá tomu, že policii zavolá jen ta rodina, která je zajištěná a to že přijde o člověka, který se sice chová násilně, jenže vydělává, si může dovolit. Osobně si myslím, že násilí se začíná spíš víc tajit, než že by ho bylo míň.

Ostatně 99% násilníků si vybere jako životního druha typ člověka o kterém podvědomně ví, že si tohle chování nechá líbit ať už z jakýchkoli důvodů.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 17.04.2026, 11:35:01 xxx.xxx.171.147

Byla jiná doba. To rozhodně nepopírám a vývoj určitě je. Nicméně já chci jen říct, že i dřív se třeba na násilníky koukalo skrz prsty.

Jinak s těmi nemanželskými dětmi je to celkem zajímavý. Podle statistik jich nejvíc  okolo roku 1900, bylo na Šumavě a vůbec v podhůří. Prý mezi 30 - 40%. Při tak vysokém počtu už to zas takové stigma být nemohlo.

To vykázání másilníků je dobrá teorie. Jen by mě zajímalo, kolik obětí násilí to opravdu využije. Protože do toho hází vidle prachy. V chudších vrstvách si ani dneska nedovolí oběť násilí volat policii. Protože sice vyřešii, že jí někdo zfackoval, ale přijde o zdroj příjmů, dost často bydlení a podobně.