Pročtěte se zpětně, kdo začal vykládat o ekologických organizacích, které bojují za zákaz používání jedů, jmenovitě Stuttoxu.
Příspěvky uživatele
drvodelkafialova
Tak za prvé - ono to právě logiku dává, tedy to - že firmy vyrábějící pesticidy platí zároveň ekology.
A za druhé, pochopte to, že dneska už je mi zcela jedno, jestli nějakého Lada platí či neplatí nějaká firma nebo jen někomu nalít. Dneska už zkrátka tvz ekologům mnoho lidí, včetně mne, nevěří nic.
Mimochodem, aby tady zas někdo nevykládal o tom, jak lžu, tyhle věci jsou snadno dohledatelné. Já se jen těším, až neziskovky budou muset zveřejňovat sponzory. To tepprv bude srandy.
Ale já vám ráda vysvětlím, proč je mi zcela jedno, co mi povídá ekolog o boji proti zlým firmám vyrábějícím pesticidy. Ony totiž ty samé firmy jsou štědrými sponzory organizací, které proti nim tááák horlivě bojují.
Jedním z největších chlebodárců je například firma Bayer(dříve Monsanto). Možná budete znát jeden z jejich oblíbených výrobků - herbicid glyfosát - obchodní název Roundup.
Ono je to těžké věřit ekologům jejich zuřivý boj proti pesticidům, změkčovadlům plastů a tisíc a jednomu svinstvu, když jsou existenčně závislí na firmách, které ta svinstva vyrábí.
To jsou různé výzkumné granty, sponzoring, studijní cesty,spolufinancovaný výzkum atd atd.
Jestli vy věříte, že tenhle poněkud výnosný způsob boje je křišťálově čistý, že čistší být ani nemůže, pak pardon, já rozhodně ne.
Pořád je mi to fuk. Co máte dalšího?🥱
I to je mi zcela jedno.
Není nejmenší důvod cokoli mazat. Urážky od ekologa 😀beru jako poklonu.
https://www.denik.cz/zdravi/chemikalie-pesticidy-streva-zdravi.html
Namátkou. Dokonce si můžete vybrat.
Dobře, řeknu to přesnějc. U druhotné otravy - následkem sežrání čerstvě otrávených zvířat, což vzácně může být; nejde většinou otrava prokázat. Jedině by se muselo jednat o mrtvolu velmi čerstvou a uchovanou v chladu.
Ale to je mi dost jedno. Jde o to, že je spousta mnohem horších jedů, které se kumulují v potravním řetězci a jíme je i my všichni. A nikoho to celkem nevzrušuje, ale dělá se divadlo kolem jedu, který je efektivní, ale při správném použití mnohem míň nebezpečný pro přírodu i pro člověka.
To je právě o té aplikaci. Když to hovado nasype na jednu hromadu, samozřejmě chcípne. Ale neotráví se pokud dodržuje návod.
V nebezpečí jsou hlavně malí ptáci.
Moc by mě zajímalo JAK zjistili otravu zrovna tímhle jedem, když v tkáních nezůstává. To, že najdou mrtvého čápa je smutné. Mohl mít smůlu a sežrat čerstvě otrávené hraboše, ale důvodů proč byli mrtví je dost.
Princip jistě. Najděte si kolik je dávka ohrožující psa na životě. Třeba psa.
Je prostě rozdíl mezi mrňavým hlodavcem a zvířetem co váží i jen pár kil. Potom, co hlodavec granuli sežere, navlhčí se, téměř hned chcípne a plyn se z kadáveru uvolní, mrtvolku pak klidně může cokoli bezpečně sežrat. Granule obsahuje množství na zabití hlodavce ,ne většího zvířete, co vím funguje to rychle, takže když to sežere dejme tomu srna, po jedné granuli jí bude max špatně a další nesežere. Totéž zajíc. Problém jsou ptáci - malí co se živí semeny. Ty ta granule zabije. Nesežrané granule zvlhnou, stačí rosa a do 3-4 dnů se jed opět ve formě plynu uvolní.
Ale jak říkám, stutox je jedovatý, ale oproti jiným jedům je to spíš hysterie, co vyvolávají ekologové a straší veřejnost. To že se používají mnohem horší svinstva je nechává v klidu. Hlavně že ze sebe budou dělat hrdiny a oběti dehonestace.
Já neříkám, že není jedovatý. Ale je spousta mnohem jedovatějších přípravků a nikomu nevadí. Navíc zůstávají v potravním řetězci a ve vodě a půdě.
Pro psy nebo dravce ty granule nejsou nebezpečné téměř vůbec a ani kadávery ta dávka co by museli sežrat je moc velká. Pro koho je to nebezpečný jsou malé druhy pěvců.
A tohle plácnutí do vody mám obdivovat? Stuttox 2 je jedním z mála rotendicidů, který je účinný a vzhledem k mechanismu účinku se nedostává, narozdíl od většiny ostatních jedů na hlodavce, do potravního řetězce. Po použití se jed v nesežrané granuli během krátké doby rozloží vlivem vlhka.
Tím si strašte lidi, kteří o něm nic nevědí. Pokud se aplikuje správně je riziko otravy minimální.
Nejde o to vymlátit všechno. Jde o to umožnit zemědělcům bránit svoje chovy a neházet jim věčně klacky pod nohy.
O kompromis se chovatelé snažili léta. Teď už se jim leda podlijí oči krví a nemají chuť se se zastánci vlků bavit. Na chov se vykašlou a při volbách budou volit kohokoli, kdo je podobných aktivistů zbaví nebo se tak bude aspoň tvářit.
To je příklad, který nesedí. Ty větrníky jsou součástí zeleného magorismu a vlna odporu proti nim je zároveň namířená proti ekologistům.
Mýlíte se. Jen se s lidmi vašeho typu nerada bavím. Je to ztráta hodnotného času.
Klidně si plujte na růžovém obláčku. Pro většinu lidí se slovo ekolog změnilo v nadávku. A pokud se spojí ještě ekolog + aktivista + neziskovka, pak je to sprostá nadávka. Lidé , jako vy, zapomněli že potřebují přízeň široké veřejnosti a tu už rozhodně nemáte. Dopady na vaše aktivity a to i ty přínosné, budou likvidační.
Trubka pomůže a máte v tomhle pravdu. Nicméně celkově naprosto souhlasím s lesakm.
Oni by si vůbec všichni tvz ekologové a nejrůznější aktivisti měli uvědomit, že už přišli o to nejcenější, co pracně budovala generace opravdových ochránců přírody před nimi.
A to je podpora široké veřejnosti.
Dík umanutým fanatikům vyhrávají ve volbách Motoristi a jim podobné strany.
Já třeba s těmi strakami nevěřím, že likvidují ptáčky. Jako, jo dělají to v době hnízdění, ale straka je strašně chytrá a teritoriální. Sama jsem viděla, jak z míst, která považuje za svoje vyhání dravce a brání menší ptáky. Taky když jsme měli doma ochočenou straku, létala k nám neskutečná spousta drobných ptáků a nebali se - řidili se podle ní. Pár mláďat ptákům za ochranu stojí.
Samozřejmě, že vlci jsou už jen ta pomyslná poslední kapka. Ono se to všechno sčítá - legistlativa( povinnost mít registrostrované hospodářství pod hrozbou pokut), šikana od náplav z města, u ovcí meznárodní smlouva co uzavřel Lux( dej mu pánbu co nejtěžší odpočinutí), sucha adt.
Tak nějak ztrácí postupně člověk chuť a motivaci, což je nejspíš cíl. Až konečně zmizí malí zemědělci a obecně chovatelé a pěstitelé.
Pak nastane ten ráj - všude rezervace, kam se bude smět po vyznačených chodníkách a potraviny si budeme dovážet a kupovat v supermarketech.