😂Jak to jen pěkně komentujete? Bla, bla, bla.
Příspěvky uživatele
drvodelkafialova
Pane bože, co to zasTome plácáte? Kdo vás z čeho obviňuje? Už mě opravdu, ale opravdu nebaví vaše nepřetržité napadání kohokoli, kdo sem cokoli napíše. Tímto končím. Diskuse s vámi vyžaduje větší míru tolerance, než jakou mám já. Chováte se naprosto nesnesitelně a vaše arogantní chování a neustálé podezírání z napadání vaší nedotknutelné osoby mě definitivně přestalo bavit. Diskutujte tu sám se sebou, jste zjevně jediný člověk, jehož snesete.
Nutrie má naprosto vynikající maso, škoda krmit psům. Nevidím rozdíl mezi nutrií a jakozkoli jinou zvěřinou, až na nesrovnatwlně lepší chuť.
Za povšimnutí, nebo spíš velkou pozornost stojí tvrzení vědců z článku, že správný mikrobiom získávají sterilní mladušky nejen z krmení staršími včelami, ale teké doslova cit: fekálně orální přenos střevních mikrobů a to by pak plně vysvětlovalo, proč jsem já vypozoroval u včelsdtev přezimovaných na panenském díle horší kondici včelstev. Tedy jasně vyplývá řečnická otázka, je skutečně ozdravné přemetat vč na M?
Tohle mě zaujalo. Já třeba za nejlepší nová včelstva, pokud beru v potaz jen vitalitu, považuji roje, ne oddělky. Ovšem roj díky své životaschopnosti postaví defakto celé nové dílo a na něm perfektně zimuje. Jak to tedy může jít dohromady? Já sama bych nepřemetala, přijde mi to jako příliš stresující zásah do života včelstva, ale ani jsem to nikdy nezkusila, tak to nemůžu posoudit. Přesto mě přijde, že staré dílo, až takový vliv na kondici včelstva nemá. Na princip chlebového kvásku věřím na 100 a 10%, stejně jako na vliv stresu na kondici včelstev, na pozitivní či negativní vliv starého díla už až tak moc ne.
To vypadá na rdesno, ale na mobilu je ta fotka malá. Rdesno ptačí nebo peprník.
S tou hořčicí jsem zvědavá, protože včel je plná. Přitom zároveň mimořádně bohaťě kvete svída, na kterou letos vůbec nejdou a ani jiní opylovači. Všichni jsou na hořčici.
U nás letos zaseli velké množství hořčice, včely na ní létají, docela by mě zajímalo, jak moc je nektarodárná. Jen doufám, že až rozkvetou lípy, dají jim přednost. Letos je počasí takové, o kterém jsem vždycky slyšela že v něm lípa meduje. Dusno, vlhko pořás jako před bouřkou. Uvidíme.😀
Stejně si myslím, že by bylo pěkný mít nějakou tu retrokavárnu, kde by nabízeli i tuhle kávu. Nic proti těm různým druhům kávy z drahých strojů, ale tahle mě prostě chutná mnohem víc.
Cyklista má kolo po chodníku vétst, je mi líto, ale je to tak. Po chodníku chodí třeba lidé s dětmi nebo starší lidé apod. Nikdo z nich nemá být omezován lidmi jedoucími na dopravních prostředcích od kol po různé koloběžky.
To, že řidiči nedodržují předpisy, přece neznamená, že se cyklisté přesunou na chodníky.
Baba neměla na chodníku co dělat. Náš pes, bohužel nesnáší cyklisty do té míry, že s ním v podstatě nejde chodit na procházky tam, kde jezdí. Respektive, já bych ho neudržela, kdyby na nás někdo takhle najel. Nikoho nekousl, ale snaží se je zahnat. Poměrně dlouho drží tempo s cyklistou a řve mu těsně u zadku. Nedokážu ho to odnaučit, takže venčíme na oplocené 2hektarové zahradě, procházka mě za to riziko nestojí. Kdyby ho ale cyklista kopl, asi o tu nohu přijde.
U nás přímo mák nesejí. Ale kamarádka cca o 30km dál má stanoviště, kde v těsné blízskosti naseli mák a říkala že jsou vysloveně agresivní až se jí tam vůbec nechtělo chodit. Včely na mák rády chodí, ale a tím si nejsem úplně jistá, prý jim neprospívá.
Někdy i mírné včely mohou být podrážděné třeba před bouřkou. Také, ale je nepravděpodobné že by už kvetl, ale možná nějaká raná odrůda, mák prý dokáže i z mírných včel udělat agresorky.
Jinak já tu aversy k buckfastce taky nepochopila. Mám je doma, jsou to mé nejlepší včely. Mírné, pracovité, co víc chtít.
Spíš buckfastka.
Není pro podobné, jak to je nazvat snad- výkřiky, označení? Možná stihoman, či bludy ?
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-zena-na-slovensku-zaziva-rozrezala-sestitydenni-stene-a-vysilala-to-zive-na-internetu-40523504#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=abtest278_hlavicka_2025_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Upřímně jsem si myslela, že podobné věci se dějí možná někde v Africe.
Když se něco zabije, má se to taky sníst. Já bych nejedla jedině psa nebo kočku, kvůli léčivům co mohli zaživa sežrat. A taky drobné ptáčky, ale to z principu. Zabít něco tak maličkatého je hnus. Nutrii jsem jedla, je vynikající. Jedla jsem pštrosa, šneky, koně chobotnici, prostě lecos. S medvědem bych neměla problém, prostě maso.
Monardy jsou bezvadný a strašně dlouho kvetou😀no, až pojedete, dejte vědět, snad budu v práci.😃
Jo ty mám ráda. Parotie je super, snese dobře sucho, řez a podzimní vybarvení je doslova dechberoucí. Navíc jako všechny vilínovité r.je neskutečně dlouho olistěná.
Já potkany nemusela nikdy, ale po revoluci, když skončilo OPBH a s ním hromadné deratizace, jsem k nim teprve získala opravdový odpor. Najednou byli prostě všude, sousedé z nižších pater nemohli doslova otevírat okna bez dozoru, jinak je měli v bytě. My bydleli až nahoře, ale stejně to běhalo všude kolem domu. Na Vltavská- metro, se to jimi hemžilo. Naštěstí jsme se krátce na to odstěhovali a teď už to asi taková hrůza nebude, ale toho odporu jsem se nezbavila.
Přiznám se, mě vadí i ti laboratorní. Tuhle jsem s mužem byla v Lysé na výstavě, a málem se doslova pozvracela, když jsme vešli do haly, kde je zrovna porovnávali. Snadnějaká soutěž. Fuj.
N o, jinak se budu těšit na příští nákup. Uvidíme se třeba 😃