Aktuálně: 2 759 inzerátů261 227 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 07.08.2025, 14:47:03 xxx.xxx.171.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 07.08.2025, 14:08:23

Podobná “smetiště” jsou doslova ráj nejrůznějších malých zvířad a mohou být i relativně malá. Obvykle fungují, dokud se je nějaký dobrodinec nerozhodne zkultivovat.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 07.08.2025, 11:54:59 xxx.xxx.171.147

Jasně, znizeli. Je to snutný. Teď jsem při žehlení koukala na Chalupáře, vždycky mě fascinuje, jak moc se krajina během krátké doby změnila. Ono je to vidět ve víc filmech co se odehrávají na vsi. Vývoj, ale člověk z něj radost nemá.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.08.2025, 15:54:28 xxx.xxx.171.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 04.08.2025, 12:47:04

Jasně, to je pravda. Nicméně tyhle zakázané oblasti mají nebezpečnou tendenci se rozlézat jak rakovina.  Prostě moje podpora ochrany přírody končí na hranici chráněné krajiné oblasti. Já si vážím možnosti volného průchodu krajinou, který v našich krajích máme. Málokdo si uvědomuje že to zdaleka není obvyklé.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 04.08.2025, 12:36:04 xxx.xxx.171.147

Já proti podobným zónám rozhodně jsem.  Co lidé žiǰící v jejich sousedství? Podívejte se na Šumavu nebo Krkonoše. Jakmile tam podobné nesmysly vznikly, soustředili se turisté do pár míst, která se postupně mění v lunaparky lemované apartmány. Původní obyvatelé tam prožívají krušné časy . Normální běžný život tam není možný, všechno ovlivnují nesmyslné až absurdní předpisy. Chráněná oblast ano, jsem pro, bezásahová oblast - rozhodně NE 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.08.2025, 12:19:27 xxx.xxx.62.226

Já o tomhle incidentu četla ještě jeden článek. Tam psali, že ochranáři, kterým se útok hlásil, nebyli překvapení. Vlka už mají evidovaného jako problémového a nebyl to jeho první útok na lidi.

Takže to jen zaevidovali a dočasně zakázali vstup do lesa v nočních hodinách. Osobně mi to přijde zcela absjrdní.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.08.2025, 08:56:53 xxx.xxx.62.226

Pořád je to velký pes a každý(aby to neznělo že malý nepotřebuje) pes se musí vychovávat. Ale tady možná ta absence výchovy ukazuje nezkaženou povahu. Jestli jsou takoví, nebude problém jim najít milující domov. Jen doufám že to bude brzy a že snad nebudou v útulcích dlouho i když jim tam je určite 100x líp, než tam kde byli doteď.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 02.08.2025, 20:21:52 xxx:xxx.3147:b75

Já to beru asi tak, že vlk, pokud je plachý mi nevadí. Nicméně vlka považuju za jednu z nejinteligentnějších šelem a aby zůstal plachý, musí mít důvod bát se lidí. Kdysi jsem četla zajímavou knihu o vlcích v yellowstonském parku, autor se jimi hodně zabýval, hlavně v době, kdy se je pokoušeli do přírody vrátit a vlci žili ve výbězích. Jedna smečka našla díru v plotě a při průzkumu okolí zahynula jedna z mladých, nízko postavených fen. Smečka ještě po velmi dlouhé době při průchodu kolem místa, kde fena zahynula projevovala stres, smutek a strach. Rozhodně si to přesně pamatovala. Nejsem pro absolutní vyhlazení vlků, ale rozhodně jsem pro každoroční odstřel několika jedinců a to i z tvz bezproblémových smeček. Prostě proto, aby měli vlci důvod zůstat plaší a člověk pro ně byl hrozbou, ne potencionální kořistí.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 02.08.2025, 13:36:13 xxx.xxx.62.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 02.08.2025, 13:03:24

Sorry Acher, ale Doron to rozhodně myslí ironicky😜

I když chápu že v dnešní době se najdou lidé, kteří sou schopní opravdu obvinit rodiče a litovat hladového vlka, který chtěl zredukovat přemnožený druh, toble ale byl vtip😀

drvodelkafialova
drvodelkafialova 02.08.2025, 06:34:59 xxx.xxx.171.147

Když to počítám, myslím psy a dobu po kterou se tohle dělo, je tam těch živých psů vlastně strašně málo. Vezměte si začínala dejme tomu s 10 fenami- řekněme každá 5 štěňat na 1 vrh, 2x do roka to 110 psů už za 1 rok. To znamená že těch mrtvolek tam bude, no strašně moc. Jako, když pominu všechno ostatní, bydlet v okolí muselo být peklo už jen kvůli smradu.