Aktuálně: 2 759 inzerátů261 227 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 17.07.2025, 05:39:41 xxx.xxx.171.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 16.07.2025, 22:40:40

Hlučné nejsou, ale kopřivy žerou jdn nasekané s šrotem. 2-3 indiáni nezničí celkem nic ani na malé zahradě, když jich  je víc pak záleží na velimosti zahrady . Oproti králíkům jsou zcela nenároční na péči a zázemí. Když máte králíky musíte investovat do králíkárny, pořídit slámu, seno, oves, granule - všechno kvalitní a umět je správně krmit, očkovat, pravidelně čistit a dvakrát denně krmit. Běžec potřebuje suchou boudičku, kbelík s vodou a pytel granulí za 3stovky, který stačí na dlouho. Mimochodem v zimě nechávám indiány řádit ve skleníku a fóliácích. Vyberou hmyz a jak se cachtají, aspoň nepřeschne zem.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 16.07.2025, 16:12:53 xxx.xxx.62.226

Já na tohle nemám moc odhad. Dřív jsme chovali hodně zvířat a volný chlívek není problém, takže je mám v noci ve chlívku po prasatech, jen je vystlaný starým senem. Takže bych určitě věřila Ančovičce, když říká že je bedna velká dost, věřím, že to je pravda.😀

drvodelkafialova
drvodelkafialova 15.07.2025, 17:49:34 xxx.xxx.171.147

Takhle vám tam ještě roznese nemoc. Když ji vezmete na veterinu, bude to stát hsfo peněz a najít veterináře, co se zabývá ptáky taky není jednoduchý. Když přestává žrát a stav se zhoršuje, je nejlepší useknout jí hlavu. I taková rozjodnutí má být chovatel schopen udělat.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 14.07.2025, 15:04:39 xxx.xxx.171.147

Oni jsou překvapivě odolní. Vodu mají rádi, ale stačí bohatě vanička, stejně tam dlouho nevydrží, pořád šmejdí a hledají co sežrat. 😀

Je to kachnička lehká, takže nic nevydupou, základ krmení jsoz granule, je to nejjednoduší. Hodně si nasbírají, ale stejně. V granulích mají minerály a tak, jinak by snadno zchromli. Taky v zimě potřebují na noc suchý koutek, aby jim nenastydli přez noc nožičky. Skoro nelétají, jsou mírumilovní vůči sobě navzájem i ostatní zvířeně, mimo broučků a slimáků.  Kachny snesou hodně vajec, dají se zpracovat normálně do jídla. Když mají klid sedí rády a spolehlivě.  Říká se že se o káčata moc nestarají, ale to není úplně pravda, naše je zuřivě brání. Tedy, co jim síly stačí. 

To je celkem všechno, spíš mě už nic nenapadá😜

Jo, ještě jsou rády v hejnu a je jim celkem jedno, jestli je to hejno smíšené nebo třeba jen kačeři. Jsou pořád spolu, neperou se. Furt klapou zobákama .

drvodelkafialova
drvodelkafialova 14.07.2025, 13:49:14 xxx.xxx.171.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 14.07.2025, 13:20:31

To nevadí. Já je kdyžtak dám na pekáč, spíš to zkouším, jestli je někdo nechce. Jsou legrační a škoda je sníst, moc masa na nich není.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 14.07.2025, 13:16:15 xxx.xxx.171.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 14.07.2025, 13:11:51

Oni moc nepotřebují, stačí dřevěná bedna. Jsou zvyklí večer zajít do chlívka a ráno ven. Stačí jim nechat otevřeno a zajdou sami. Možná by se naučili i na ta elektrická dvírka. V zimě musí mít sucho, kvůli nožičkám, ale mráz nevadí.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 14.07.2025, 12:59:43 xxx.xxx.171.147

Jo vyberou je dokonale. Oni projedou i ta místa pod kameny, vědí kde hledat. Teď se rojí mravenci a chytají je taky. Nejjednoduší je pořídit si dva kačery. Oni jsou mírumilovní, neperou se mezi sebou narozdíl od jiných kachen a nemáte pak problémy kam s nimi, když se namnoží. Navíc kačeři jsou dlouhověcí, narozdíl od kaček. Ty vysílí snášení vajec a i když jim dáváte kvalitní krmivo, většinou vydrží tak max 5 let. 

Jinak poslat k Mělníku, ale radši si přijeďte pro indiány a nasbíraj si sami😃

drvodelkafialova
drvodelkafialova 14.07.2025, 11:18:20 xxx:xxx.1df9:fcd

Je pravda že dokud mají k dispozici hmyz a slimáky, výrazně jim dávají přednost.  Jak toho je míň, musí se dokrmovat granulemi, jinak sežerou všechno. A když máte 25kachňat, sežerou dost. Ale fakt je, že je sranda sledovat jak loví mouchy😃

drvodelkafialova
drvodelkafialova 13.07.2025, 21:41:18 xxx.xxx.171.147

Zdravím 😀

Nechcete se někdo zbavit slimáků bez chemie?  Nějak se nám přemnožili indiáni, dám zdarma, při odběru většího množství přidám cuketu.

Ošetří trávníky, záhony , přihnojí, vyplejí, zbaví hmyzu - samá pozitiva. 

Obrázek Obrázek Obrázek
drvodelkafialova
drvodelkafialova 13.07.2025, 11:38:42 xxx:xxx.3147:b75

Já tomu mazání nerozumím. Zkrátka přestanu přispívat a za pár dní po mě neštěkne pes. Tahle iluze vlastní důležitosti je opravdu legrační, vždyť se jedná jen a pouze o víceméně anonymní účet na internetu, nejde o nic zásadního.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 13.07.2025, 07:35:01 xxx:xxx.35e8:53c7

Já si zas myslím, že ho klidně zabít mohli. Měla jsem kdysi kohouta, křížence vlašek. Byl nesmírně agresivní, útočil na cokoli, co slepice mohlo ohrozit. Jednou jsem ho viděla zaútočit právě na dravce - pravděpodobně jestřába a rozhodně měl navrch. Nezabil ho, ale řekla bych že moc nechybělo. Taky se nám v době jeho vlády neztratila jediná slepička. Takže proč by to krocan nemohl zvládnout? Je mnohem větší a jestli jsou dost agresivní, proč ne.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 10.07.2025, 21:54:20 xxx.xxx.171.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 10.07.2025, 18:35:42

Máte pravdu, je to zvláštní. Ale prostě to teď dělám takhle, mám klid a je to i levnější.