Aktuálně: 2 292 inzerátů289 341 diskuzních příspěvků20 874 uživatelů

Příspěvky uživatele

drvodelkafialova

drvodelkafialova
drvodelkafialova 06.02.2026, 17:12:52 xxx:xxx.2f69:545e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 06.02.2026, 17:06:42

Krev tam nebyla a trochu bílkovina, ale upřímně jsem v tu chvíli moc neposlouchala.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 06.02.2026, 10:08:46 xxx.xxx.171.147

Zdravím. Mám takový nepříjemný dotaz. Jedna z našich fen, (8let, kastrovaná, kříženka berňáka) doktorka má u ní podezdření na rakovinu močové trubice. Fena je veselá, zjevně ji nic nebolí, hraje si, žere, hlídá. Začala často močit, ale po kapkách, tak jsme šli na veterinu. Veterinářka udělala sono a musela ji vycévkovat, protože měla hodně plný močák. Na sonu nebylo vidět jinak nic. Už tehdy mě upozornila na možnost, že by to mohla být rakovina. 

Teď dobrala antibiotika, bere léky na podporu m.trubice, močí míň často, ale zdá se mi že málo .

Jak říkám, nevypadá že by jí něco bolelo nebo tak, jak moc je pravděpodobná rakovina? Veterinářka mi řekla, že to teď v podstatě poznat nejde, měla prý obdobný případ, poslala vzorky do lanoratoře a víceméně rakovinu nepotvrdili ani nevyloučili. 

Pokud by měla bolesti, dáme jí uspat, ale nepřipadá mi to zatím tak. Takže jí spíš pořád sleduju. Máte někdo s tímhle zkušenost a je něco , co bych ještě měla udělat? Jak moc je velká pravděpodobnost, že to je rakovina?

drvodelkafialova
drvodelkafialova 06.02.2026, 07:42:58 xxx.xxx.171.147

Nemohly by se  teoreticky, přidat útulky k žalobě o náhradu škody? Lidé se přece neskládali na to, aby ty peníze dostala ta majitelka.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 05.02.2026, 09:25:42 xxx.xxx.171.147

Mě na tom ani tak nevadí to, že stát dá míň. Vadí mi, že se poníží částka, kterou budou účtovat majitelce u soudu. Menší škoda = nižší trest.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 03.02.2026, 13:35:10 xxx:xxx.14d3:e54e

https://cnn.iprima.cz/podezrelym-z-kradeze-labute-je-obchodnik-k-vltave-si-chodil-jako-do-skladu-rika-ochrance-503134?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1598011&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Já tomu nerozumím. Když chytnu - vyberu stračí hnízdo a mládě si dochovám jako mazlíka, tak riskuju pomalu kriminál. A tady si z toho dělá ten chlap kšeft a nikdo s ním nic nedělá.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 02.02.2026, 11:11:06 xxx.xxx.171.147

Velké psy dovnitř netahám. Ale fakt je, že čivavu tak nějak ani za psa nepočítáme a když byla mladší chodila s námi všude. Jednou jsme šli do hospody, potom co jsme celý den vyorávali brambory. Čivina  zamlada vždyvky chodila v brázdě za traktorem a chytala vyorané myši. No a jak jsme tak seděli v hospodě  a ona byla těch myší ukrutně přežraná, asi kilo jich tam vyblila pěkně na place. Co bych bych byla bývala dala za decentní loužičku.😉

drvodelkafialova
drvodelkafialova 31.01.2026, 10:50:31 xxx:xxx.9d1c:e283
Xerxova:

a mám jeden dotaz. Asi na holubáře, neb holubům vůbec nerozumím. Nikdy jsem na zahradě holuby neměla. Občas přeletělo hejno městských, ale nezastavilo se. V létě na krmítko (díky intenzivním dešťům jsem přikrmovala v době hnízdění i v létě) začali  lítat dva holubi. Velcí, kovově lesklé odstíny zelené, fialové na krku, jeden výrazně tmavší (a ten mi připadá větší), druhý je o odstín šedi světlejší a má bílé letky na okraji křídel. Prostě obyčejní měšťáci. Ale krásní.

Vždy spolu. Celé léto a podzim vždy dva - nikdy v hejnu, nikdy o samotě. Tudíž nehnízdili. Zcela nesportovně jim říkám teplí bratři (ale to jim asi křivdím). Hnízdí holubi už mladí? Nebo nechávají holoubata samotná? Nebo to opravdu můžou být kamarádi, co bez sebe neudělají krok? Proč se nepřidají k nějakému hejnu? Ve městě jich je dost… 

Trochu mě štvou - neb když nasypu, jsou tam hned a vyzobou skoro všechno. Jasně, i kvůli nim přibylo další krmítko, kam se díky svým rozměrům nenacpou - takže pro každého něco do zobáku na zahradě je, ale ti dva mají velkou spotřebu a třeba hrdličky mají občas smůlu, že na ně ve velkém krmítku nic nezbyde

nejsou to hřivnáči?

drvodelkafialova
drvodelkafialova 30.01.2026, 14:57:15 xxx:xxx.f468:df2d
»
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 30.01.2026, 14:28:48

Ono , jak jen to říct, tenhle pocit má víc lidí, naštěstí.😂

U těchhle psů je naštěstí jedna obrovská výhoda. Dávají výrazně najevo, že nikoho cizího na svém území nestrpí. Kdo tam přesto vleze, no beru to tak, že a´t zvíře či člověk, chtěl spáchat sebevraždu. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 30.01.2026, 13:21:58 xxx:xxx.75d3:6183

On je to spíš takový ten rodinný příběh, kdy si děti pořídí psa a pak ho nemohou mít doma, protože se začnou rvát. Muž si s nimi umí poradit, tak jsou u nás.  Ještě chybí čivava, ta už je stará, tak se drží u auta. Nožičky tak neslouží jako dřív.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 24.01.2026, 22:45:13 xxx.xxx.171.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 24.01.2026, 16:56:05

Jsou krásné. Ale mám pro radost už liliputky, na další není místo.

Jo, ty hybridky myslím Isa Brown. Nesou skvěle, ale dýl jak dva roky si je nenechávám. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 17.01.2026, 10:06:53 xxx.xxx.171.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 17.01.2026, 09:53:44

Ne. Ale že jich nezabijí tolik, co jich zahyne při sekání trávy😜. Spíš tím chci říct, že souhlasím s Hopzamem, že nemají být volně puštěné, protože toho zabijí opravdu hodně. Já je teda taky denně pustím, ale tak na hodinku. To je tak že se rozkoukají a nestačí začít škodit.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 17.01.2026, 09:38:05 xxx.xxx.171.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 17.01.2026, 07:15:33

To byste se divila, co všechno slepice dokáží zabít. Že nadšeně zabíjí a žerou myši to viděl asi každý. Já jednou viděla, jak zabily mladého kosa, co se učil létat a přistál jim ve výběhu. Slepice, hlavně ta schánčlivá plemena, nadšeně zabijí a sežerou všechno na co narazí a dokáži to udolat.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 12.01.2026, 19:16:36 xxx:xxx.8b16:9b70
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 12.01.2026, 11:34:31

Ty fotky jsou trochu vyčištěné v programu na úpravu fotek, původně tak čisté nejsou. Tahle fotopast je hodně citlivá a nastavená opravdu jen na ptáky co jsou přímo na krmítku.  Ne všechny fotky se taky povedou. Za dva dny co jsem ji dala na krmítko nafotila cca 5000 fotek, vyfotí to opravdu každý pohyb i to co jen proletí nebo zobne z boku. Použitelných - pěkných fotek je tak 100. Navíc třeba ten dlask si na krmítko sedne a hájí si ho. Takže tam máte třeba 50 fotek dlasčího pozadí a tak.😀

drvodelkafialova
drvodelkafialova 12.01.2026, 19:09:14 xxx:xxx.8b16:9b70

jo, teplota víceméně souhlasí. v noci jsme taky měli nižší teplotu. V sobotu bylo nás tepleji, přeci jen polabí - mělnicko je nížina.  U toho krmítka je trošku nižší teplota, ten sad je mezi poli.

Obrázek
drvodelkafialova
drvodelkafialova 12.01.2026, 10:59:39 xxx.xxx.171.147

Z fotopasti. Je tam špatně nastavený datum, je to z soboty.

Obrázek Obrázek Obrázek