Já bych, být na jejím místě, měla nastálo jednu z fen puštěnou + kameru. Kamera stojí nula nula nic a pozemek je pod kontrolou.
Příspěvky uživatele
drvodelkafialova
Jo, úchyláků běhá okolo nějak čím dál víc. Já to prostě beru tak, že radši budu riskovat, že naši psi rozthají lupiče, než že vleze k nám a někomu ublíží on. Navíc si čistě sobecky myslím, že k nám právě vzhledem k těm psům, vleze až naposled, okolo jsou domy, které jdou vyloupit snáz. Navíc , když pújde o otravu, pes který jd skutečně schopný někoho ohrozit je nežravka, kterou musím do žrádla přemlouvat a vezme si jen ode mě a mého muže. Kdyby nám někdo hofil buřta přez plot - zkoušeli jsme to a i s jinými věcmi, útočí o to víc. Možná by dovolil, aby to sežrala čubina, ale on se toho nedotkne.
Ani dítě nemá co dělat na cizím pozemku. A nemyslím si, že by kdokoli zkoušel přelézt plot tam, kde z druhé strany štěká pastevec. Oni vypadají hodně děsivě, když se jim chce a možná děsivěji než třeba ty pospávající šelmy, protože pastevec ,aspiň tedy ten náš, nechce útočníka zabít, ale zahnat. A k tomu musí dělat odpovídající divadlo.
Tak to se těším. Já se spíš bála, že Framík zkusil jak taková kachýnka chutná 2🙃😃
https://www.kinobox.cz/clanky/filmy/47496-nejoriginalnejsi-horor-roku-mrazivy-good-boy-ukazuje-nadprirozeny-teror-z-pohledu-psa
Tohle je trochu pro odlehčení. Tak co, kdo to zkoukne?
Já si myslím že citlivý je. Měla jsem kdysi jako dítě vodní želvu a milovala, když jsem kartáčkem čistila krunýř. Podotýkám takovým hodně jemným. Kdyby jí to vadilo, určitě by nás pokousala nebo se snažila utéct. Ale líbilo se jí to.
Jestlk to nejsou ti úchyláci, co si nahrávají na internet různé mučení zvířat. Prý se v poslední době s podobnými videi obchoduje.
Taky záleží na tom, co chováte. Když vezmu naše slepice, kousek cekuty určitě sezobnou, stejně jako všechnu další zeleninu a ovoce, mám je ve víceméně voliéře a jenje pouštíme večer proběhnout. Ale chovám hnědé hybridy a nesmím jim dávat moc ničeho navíc, jinak okamžitě klesne snůška a špatně se znovu rozjíždí. Taky hned snáší vejce s tenkou skořápkou, když si zaplní žaludek třeba tou cuketou i kdyby jim chutnala, moc vajec po ní nesnesou.
Berte to jako lekci, že samec se zásadně nepůjčuje a ani se nemá nechávat připouštět cizí samice. Modlete se, aby vám už nějakým svinstvem nenakazil vaše vlastní samice, cokoli z toho, co Acher jmenovala se v chovu rychle rozšíří a špatně se toho zbavuje.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-psa-nechali-majitele-doma-a-odjeli-zapachajici-mrsinu-v-byte-na-prerovsku-nasli-policiste-40534151#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Lidi si vážně pletou živá zvířata s robotickými psi.
Jo. Ten článek co jsem sem dala je asi špatně přeloženy. Jestli jsem ho pochopila správně, pak ochranáři v něm řeší jddnak problém s křížením vlků a toulavých psů na Balkáně a také záměrnou tvorbu kříženců prodávaných jako českoslovenští vlčáci.
Vlk v noci v lese nebo okolo něj je v pořádku. Pro mě je problém vlk ve dne ve vsi.
https://www.nationalgeographic.cz/priroda/boom-vlkopsu-ohrozuje-divoke-vlky/
Copak to, tihle asi zas takové problémy dělat nebudou. Horší je, že na jihu Evropy se jim kříží se psy a tihle kříženci budou teprve malér.
Tak podobných zájemců je dost i bez výpadku energie😂
to je jasná nespravedlnost. Já chci taky rosničku🙂
72hodinový nouzový teplotní plán – byt v paneláku
> Cíl: Udržet obyvatelnou teplotu (≈16–18 °C) v jedné vybrané místnosti po dobu 72 hodin při výpadku energií, bezpečně a s minimální spotřebou paliva.
Tohle navrhuje CHAT 😃
---
Rychlé shrnutí (1 minuta)
Zónování: Vyber jednu hlavní místnost (ideálně 12–20 m², bez velkých oken). Ostatní dveře zavři a utěsni.
Základní řešení: Certifikovaný bioethanolový krb nebo PB katalytický/infra zářič + důsledná izolace + režim „společná místnost“.
Palivo na 72 h:
Bioethanol: ~23–30 l (viz výpočty níže).
Propan‑butan (PB): 1× 10 kg láhev vystačí s rezervou na ~72 h (viz výpočty).
Bezpečnost: Detektor CO/CO₂, pravidelné mikro‑větrání (2–4×/den 3–5 min), hasicí sprej, přístroje nikdy bez dozoru.
Pohoda: Spacáky/peřiny s komfortem do 0 °C, čepice/ponožky, teplé nápoje z vařiče.
---
Předpoklady a volba místnosti
Byt v panelovém domě, standardní okna (nepasivní), zima kolem −5 °C venku.
Cílová teplota v „teplé zóně“ 16–18 °C.
Zónu vytvoř v místnosti 12–20 m²; ideálně ta, kde budete spát i trávit čas.
Minimalizace ztrát tepla (udělej hned)
1. Utěsni dveře: ručníky/deky pod dveře, provizorní „závěs“ z deky.
2. Okna: přelep těsnící páskou/izolepou, přes závěsy dej deku nebo izolační fólii.
3. Podlaha: koberce/deky, karimatky pod místa sezenÍ/spaní.
4. Strop/stěny: za postel a sezení pověsit deky (sponky/háčky).
5. Společné teplo: spát v jedné místnosti; více lidí = víc tepla (cca 60–100 W/osobu).
---
Varianty vytápění
1) Bioethanolový krb (bez komína)
Pro: jednoduchý, přenosný, žádné spaliny do komína.
Proti: menší výkon (typicky 1–3 kW), zvyšuje vlhkost a CO₂ → nutné větrat.
Jak používat bezpečně:
Stabilně postavit, min. 1 m od textilií, nedolévat do horkého hořáku.
Nikdy přes noc bez dozoru.
Detektor CO/CO₂ v místnosti; mikro‑větrání 2–4× denně.
Orientační výkon a spotřeba:
Běžná spotřeba 0,3–0,5 l/h, tepelný účinek cca 1,5–2,5 kW.
Palivo na 72 h – výpočet:
Energetický obsah ~5,8 kWh/l; při účinném využití v místnosti počítej prakticky ~4,5–5,0 kWh/l.
Pro průměrný požadavek ~1,5 kW (zateplená 1 místnost, −5 °C venku):
Potřeba energie na 72 h ≈ 108 kWh → ~22–24 l bioethanolu.
Reálná spotřeba dle přístroje: 0,3–0,5 l/h ⇒ za 72 h 22–36 l.
→ Připrav si 24–30 l jako rozumnou zásobu.
2) PB (propan‑butan) přímotop – katalytický/infra
Pro: vyšší výkon (až 4 kW), levnější provoz na kWh.
Proti: spotřeba kyslíku, CO₂, nutné větrání a detektor CO; uskladnění PB láhve.
Palivo na 72 h – výpočet:
Energetický obsah PB ≈ 12,9 kWh/kg.
Láhev 10 kg → ~129 kWh tepla do místnosti.
Potřeba ~108 kWh / 72 h → 1× 10 kg láhev stačí s rezervou (při střídmém režimu).
Bezpečnostní minimum:
Přístroj s pojistkou (kontrola CO/CO₂, ODS/ODS), detektor CO v místnosti.
Větrat 3–5 min každé 2–3 h provozu; nikdy ve spánku bez dozoru.
3) Elektrické řešení (jen pro komfort, ne plné vytápění)
Elektrická deka/topper ~100 W: 8 h/noc → 0,8 kWh/noc; za 3 noci ≈ 2,4 kWh.
Powerstation 1–2 kWh zvládne napájet deku + dobíjení telefonů/světla.
Plné vytápění z baterie nedává smysl (potřeba desítky kWh).
---
Doporučený režim na 72 hodin
Režim „pulzního“ topení
Fáze ohřevu: 30–45 min na vyšší výkon (bio/PB), zvednout teplotu na 18–19 °C.
Fáze udržování: 45–90 min pauza, teplota neklesne pod 15–16 °C díky izolaci a sálání.
Střídej podle pocitu a teploměru; zbytečně „nepálit“ nonstop.
Větrání a vlhkost
Mikro‑větrání 3–5 min po každých 2–3 h topení.
Cílová relativní vlhkost 40–60 %. Kondenzaci na oknech řeš krátkým průvanem.
Spánek
Bez otevřeného plamene. Před spaním 20–30 min vytop, pak vypnout a spát ve spacáku/peřinách.
Ráno krátký ohřev hned po probuzení.
---
Detailní rozpis paliva a činností
Pokud zvolíš BIOETHANOL
Zásoba: 24–30 l (např. kanystry po 5 l).
Denní plán (24 h): cílená průměrná spotřeba ~0,35–0,4 l/h → 8,5–9,6 l/den.
Rozvrh:
Ráno: 2× ohřev 30–40 min.
Odpoledne/večer: 3–4× ohřev 30–45 min.
Mezi cykly zavřít zónu, udržovat teplo textiliemi a pobytem více lidí.
Pokud zvolíš PB ZÁŘIČ
Zásoba: 1× 10 kg + rezerva (2–3 kg v druhé láhvi ideálně).
Denní plán: průměrná dodávka ~1,5 kW → ~2,8 kg/den (≈ 36 kWh/den).
Rozvrh: využívej stupeň 1–2, krátké pulzy; po každém cyklu mikro‑větrat.
---
Bezpečnostní checklist (vytiskni)
[ ] Detektor CO (a ideálně CO₂), funkční baterie.
[ ] Hasicí sprej / malý práškový hasicí přístroj.
[ ] Přístroj certifikovaný do interiéru; žádné improvizace.
[ ] Volné okolí zdroje tepla min. 1 m od hořlavin.
[ ] Stabilní podklad, nemanipulovat s palivem v provozu.
[ ] Nikdy neběžet plamen bez dozoru nebo ve spánku.
[ ] Mikro‑větrání po každých 2–3 h topení (3–5 min).
[ ] Děti/zvířata pod dohledem.
---
Nouzová sada (72 h)
Teplo & spánek: spacáky (komfort 0 °C), termo prádlo, čepice, teplé ponožky, deky, karimatky.
Topidlo + palivo: bioethanol (24–30 l) nebo PB 10–13 kg + hadice/regulátor.
Bezpečnost: detektor CO, hasicí prostředek, rukavice, čidlo teploty/vlhkosti.
Světlo & energie: čelovky, AA/AAA baterie, powerbanka, případně powerstation 1–2 kWh.
Vaření: turistický vařič (PB/benzín/lih), zápalky/zapalovače, hrnek/konvice.
Hygiena & zdraví: voda 3–4 l/os/den, termoska, léky, vlhčené ubrousky.
Organizace: papírová páska, izolepa, kolíčky, šňůra, špendlíky, háčky.
---
Poznámky k legislativě a sousedům
V paneláku neprováděj stavební úpravy ani nepřipojuj kamna bez komína.
Respektuj domovní řád (zápach, kouř, hluk).
S plynovým topidlem vždy dbej na certifikaci a správné příslušenství (regulátor, hadice, těsnění) – v případě pochybností konzultuj odborný servis.
---
Co dělat, když palivo dojde
Přesuň se do nejmenší místnosti (i 8–10 m²), vytvoř „stan“ z dek nad místem na spaní.
Zahřívej ruce/nápoje svíčkou v lucerně (nikdy otevřený plamen bez dozoru).
Krátké aktivní zahřívání (cviky 3–5 min každou hodinu).
Vrstvit oblečení, zůstat v suchu; pít teplé nápoje.
---
Přehled výpočtů (jednoduše)
Cíl: průměrný tepelný příkon ~1,5 kW pro 12–20 m² zónu (−5 °C venku).
Potřeba energie za 72 h: 1,5 kW × 72 h = 108 kWh.
Bioethanol: ~4,7 kWh/l účinně → 108 / 4,7 ≈ 23 l (zaokrouhleno na 24–30 l pro rezervu a ztráty).
PB: 12,9 kWh/kg → 108 / 12,9 ≈ 8,4 kg (zaokrouhleno, 10 kg láhev dává rezervu).
---
Tip pro pohodlí
Pokud máš elektrickou deku (100 W) + powerstation 1–2 kWh, vyhraď ji jen na noc:
3 noci × 8 h × 100 W ≈ 2,4 kWh → zvládne i menší powerstation.
Přes den top „pulzně“ bio/PB, v noci spánek bez plamene.
---
Potřebuješ plán přizpůsobit konkrétnímu bytu (m², okna, orientace)? Napiš údaje a přepočítám přesnou spotřebu a rozvrh.
https://www.drevostavitel.cz/clanek/bio-krby
Kdyby se jednalo jen o teplo, můžete využít tuhle hračku. 3-5kw v pohodě malý byt vyhřeje a pořád lepší, než na sídlišti ve měste shánět klestí a vjodné kameny😋
T0 je podvod🤣🤣🤣, to neni kopřiva nébrž fenykl a housenka otakárka feyklovýho.😋
To by mě zajímalo, jestli tuhle krasavici může člověk koupit a chovat doma v zahradním jezírku.
Rosničku jsem nikdy v životě naživo neviděla, ta vaše, je-li to ona, je nádherná.