Aktuálně: 2 341 inzerátů269 549 diskuzních příspěvků19 336 uživatelů

Příspěvky uživatele

zjarda

zjarda
zjarda správce
18.04.2025, 16:26:55 xxx:xxx.5d56:6a7f

Zdravím,  tak jistě máte pravdu, že člověk se učí  celý život. A mojí chybou bylo, že jsem ty fotky prohlížel jen v tabletu a až po Vašem upozornění mi to už nedalo a prohnal jsem tuto fotku přes PC s programy a filtry. A výsledek je jasný. Jsou to dva samci, 2.0 N.Tyrkysová a N.Modrohlavá. A tímto se všem omlouvám za svojí laxnost k danému určení, která mě moc mrzí, omlouvám se. A asi je zbytečné psát, že kdyby(kdyby jsou ty chyby), zadavatelka vložila další fotky, tak by to bylo jinak, možná.  S pozdravem Zappe 

Obrázek
zjarda
zjarda správce
17.04.2025, 17:38:25 xxx.xxx.139.178
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 17.04.2025, 16:06:19

Zdravím, jojo jen dohady a pokud zadavatelka nedá lepší fotky, tak zase jen dohady a dohady! Ten Váš tyrkysový, má kde tu červenou v křídle? Hledal i koukal jsem, ale nějak nic, tak prosím, rád se poučím.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
16.04.2025, 20:16:40 xxx.xxx.139.178
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.04.2025, 19:07:06

No, ale v tom případě mají dost slabou výživu! Nic ve zlém, ale i Andulky potřebují to své = zavěsit klásky prosa, už je pampeliška, tak udělat svazek,namočit a pověsit nebo andulky moc rádi tím prolézají a vlhčí se a samozřejmě jí uštibují i květy a potřebují různé druhy prosa,nahý oves,lesknici,kardi, klasové proso, ovoce a zeleninu,vitamíny Roboran, bílkoviny(vař.vajíčko), minerální písek, sépie, zelené(pampeliška i květ, ptačinec,nať petržele i mrkve),větvičky k okusu(vrba,lípa,trnka).  S pozdravem Zappe 

https://www.krmiva-pro-papousky.cz/Avicentra-s-r-o-Andulka-deluxe-1-kg-d491.htm

Obrázek
zjarda
zjarda správce
16.04.2025, 17:44:31 xxx.xxx.139.178

Dostávají proso a zelené…. a ještě něco nebo to je vše? To čelo prostě tipuji, že si to někde sama sedřela. Předpokládám, že jinak je čilá, létá, krmení přímá normálně…a to čelo, uvidíte jak dál.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
16.04.2025, 15:03:25 xxx.xxx.139.178

Zdravím, no přijde mi nějak divné, že by jí škubal jen to čelo? A navíc nikde žádná krev. Nemohla k tomu přijít někde v kleci např.o to pletivo nebo tak…? A ještě se mi zdá, že jsou dost tlustučké…čím a jak krmíte? Samozřejmě, že se může jednat i o nějaké parazity…ale zase jen u jedné andulky a vůbec jak to má už dlouho?  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
15.04.2025, 10:24:49 xxx.xxx.139.178
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.04.2025, 09:14:42

No z této fotky se toho moc nevidí a opravdu by to chtělo více fotek, detail hlavy, postavy a taky prostoru, kde jsou i budky.  Jinak mi to moc nepřijde, že by jí to udělala druhá andulka.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
15.04.2025, 08:40:19 xxx.xxx.139.178

Zdravím, jak to myslíte - v době páření?  Jak to máme chápat - přímo při páření, že se přidrží její hlavy(kohout+slepice) nebo při hnízdění…? Napsala jste málo informací a pomohlo by aspoň foto, ale lepší by bylo video.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
14.04.2025, 08:26:01 xxx.xxx.139.178

Zdravím, tak jsou to rozhodně mladý a nezkušený ptáci a tenhle pokus o hnízdění je určitě jejich první, takže dělat nějaké závěry nejsou ještě nutné. A např. už další vajíčko může být v budce. Nabídka budek by neměla být jen v počtu, ale také ve tvaru a v materiálu. A nějaký způsob donucení snášet do budky určitě není!  Když by se to opakovalo stále, tak bych zkusil dát otevřenou budku na zem, ale nejdřív bych zavěsil více budek, různých rozměrů, tvarů i materiálů.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
12.04.2025, 13:33:51 xxx.xxx.139.178

ale bohužel jsou tam i arogantní a vulgární jako Vy…

No je vidět, že ty Vaše nedostatky a neznalosti jsou v každém směru a pak kopete kolem sebe jako tonoucí! Ano fórum je o diskusi, ale není to FC! A to z něj právě děláte(né jen Vy), ale je možné, že i nevědomky🤔.   S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
12.04.2025, 12:51:13 xxx.xxx.139.178

Děkuji za poklonu. Nevadí mi to jak si to myslíte Vy, ale vadí mi, že stránky diskuse se načítají víc a zbytečně! A být na Vašem místě, tak než nesmyslně vypisovat, tak raději si sedněte ke knihám a nebo k netu a studujete. To není nic špatného.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
12.04.2025, 11:30:14 xxx.xxx.139.178

Zdravím, kolik nových vláken můžeme ještě od Vás očekávat? Už jste založila 2 a to N.tyrkysová a N.modrohlavá a dnes tohle. A úplně zbytečně nebo se to dalo spojit v jedno! A tento dotaz patří do inzerce a nebo do vlákna, které je už založené jen pár řádků dolů! Nevím, ale přemýšlení bolí?  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
10.04.2025, 17:05:45 xxx.xxx.139.178

Zdravím, tak jak koukám, tak se asi pořád někdo najde a koupí. No ať je mu přáno. Dál se zdržím komentáře a jen dodám, že se to tady už párkrát probíralo.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
10.04.2025, 16:48:39 xxx.xxx.139.178
»
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 10.04.2025, 15:58:41

No hlava děravá: 

Obrázek Obrázek
zjarda
zjarda správce
10.04.2025, 16:44:57 xxx.xxx.139.178

Zdravím, tak i o tomto bylo už napsáno dost a dost! Lidé, prosím čtete, hledejte. S76 a taky vhodnou alternativou jsou například léky Ivermektin, Levamizol nebo Fenbendazol. A výhodou pro Vás je, že je vodorozpustný, takže do pití dle návodu!  Mimochodem, ten Žako, by se měl vodou rozprašovačem sprchovat kvůli kvalitě peří…jak to chcete dělat, ovšem když se bude koupat sám, tak máte po starostech.  S pozdravem Zappe 

PS: https://pommovi.webnode.cz/nemoci-papousku/

zjarda
zjarda správce
10.04.2025, 15:58:41 xxx.xxx.139.178
Anonymní:

Má jen bledě modrá křídla nemá červené pírka.Řekli mi, že je to samice.tak nevím 🤔

Zdravím, tak očividně v tom máte trochu zmatek a nebo ti co Vám to řekli! N.Modrohlavá nemá žádný červený proužek v křídle, ale za to samičky mívají matnější barvy, chybí u nich červená hruď a pod křídlem mají bílou pásku. N.Tyrkysová má červený proužek v křídle, ale jen sameček. 

A kdyby jste nebyl(a) pohodlný, tak tohle všechno se dá zjistit na googlu bez problémů! S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
10.04.2025, 07:40:15 xxx.xxx.139.178
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 09.04.2025, 13:08:28

Zdravím, tak opět mi to nedá…neznám chovatele, který piškoty nedává!  Že by zase nová doba? Jak už jsem psal výše, tak nikdy jsem tohle neřešil a piškoty jsem dával a dávám!  Ale holt je opravdu moc jiná doba a vše se musí přebírat až do “morku kosti”. A je snad každému jasné, že piškoty nejsou základem krmení a výživy, ale jejich smysl je jako pamlsek a odměna! A mimochodem, otázka zněla jsou-li škodlivé a to teda v žádném případě nejsou!  S pozdravem Zappe 

Obrázek Obrázek Obrázek
zjarda
zjarda správce
08.04.2025, 16:59:45 xxx.xxx.139.178
Piškoty:

Podávání piškotů papouškům je úplně zbytečná záležitost. Nejsou pro ně vhodné ani nijak prospěšné.  

Zdravím,  tak v tom s Vámi určitě vůbec nesouhlasím! Odchoval jste už něco vůbec a když ano, tak co jste dával do míchanice? Rohlík ve vodě? Odjakživa se do vaječné míchanice přidává strouhanka nebo drcené piškoty, které jsou lepší! Napište nám Váš “recept”. Poučíme se.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
08.04.2025, 11:24:01 xxx:xxx.ed4e:e35

Zdravím,   myslím, že  zastřihnout drápky by mohl zvládnout každý veterinář. A kdyby jste měl v okolí chovatele, tak by jistě pomohl. Jinak postup je,že papouška “zabalíte” do osušky, tak aby mu koukali nohy a v této pozici ho fixuje Váš pomocník a pak  Vy držíte nohu a prst po prstě zastřihnete jen tu ostrou špičku drápku. Musíte dávat pozor, aby jste nestřihnul hluboko nebo v každém drápku je žilka, která pak hezky krvácí!  S pozdravem Zappe 

https://www.fabianimalcosmetic.cz/blood--stop-prasek--ktery-stavi-krvaceni-z-drapu/

zjarda
zjarda správce
06.04.2025, 11:51:22 xxx.xxx.139.178

Zdravím, tak hlava mi to nebere, proč bych papouškům dával mléko?!  Předce nejsou kočky nebo psi! Jogurt ano, ale nejvíc Activii s bio kulturou a všechny druhy, kromě s čoko, s likérem! A hodně jsem je používal do kaší při krmení mláďat. Občas dám i mazlíkovi, ale jen jak se říká “olíznout lžičku”. Taky se může např.bílí tvaroh,tvrdý sýr,vař.těstoviny, rýže. Ale jen kousky = s rozumem!  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
05.04.2025, 18:54:49 xxx.xxx.139.178
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lada1960 z 05.04.2025, 16:26:12

Zdravím, tak to je mládě sovy pálené. Gratuluji s pozdravem Zappe