Aktuálně: 2 747 inzerátů261 910 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 09.09.2025, 12:43:26 xxx:xxx.2d3f:5d7
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 09.09.2025, 10:51:24

Buggyro jsem lepší ! Zatím co vy tady prohlašujete, jak odkazy neotevíráte, já jsem si ho poslechla - celý. Bohužel, mám pocit, že mladí - hlavně ti nejmladší - budou volit podle názvu. Piráti pro ně představují revoltu. Asi si neuvědomují, že název ( ne strana ) v sobě skrývá také okrádání, boření, zmar a zkázu. ( Jak takhle mohl někdo vybrat název strany ) Výborný tah bylo spojení se zelenými. Na to mladí také slyší. Jen sem zkopíruji pár vyjádření z Prahy ( neověřených ) :

V městských bytech se namísto sociálně slabých ubytovali producenti erotických videí, zjistili novináři. Skvělá práce, pane Hřibe. Tohle je nejspíš ochutnávka toho údajného pirátského plánu na bydlení pro 200 tisíc lidí.

“Byty v Praze jsou třetí nejméně dostupné v Evropě. Hůř jsou na tom už jen Amsterdam a Atény,” objevilo se v Českém rozhlasu. Výsledek sedmi let Pirátů u moci v hlavní městě. Víc už netřeba dodávat.

orionka-2
orionka-2 31.08.2025, 13:41:19 xxx:xxx.cdd7:9b1b
kometa:

Káně? To má tak variabilní zbarvení, že bych se mohla trefit.🙂

I když hnízdo je veliké, káně bych si i v něm představovala větší. 

orionka-2
orionka-2 31.08.2025, 10:54:30 xxx:xxx.cdd7:9b1b
Cvrk:

Lišaj kyprejový. 

Toho jsem tu měla někdy začátkem léta - motýla. Svízele i vrbovky tu jsou ve velkém množství, sem tam i kyprej. 

orionka-2
orionka-2 31.08.2025, 10:35:06 xxx:xxx.cdd7:9b1b
trojAAAcko:

Z těch mají k 5% asi nejblíže Motoristé, ale divně frajeří

Ještě aby ne když minulý rok při volbách do EP měli dle průzkumu též pod 5% a po volbách přes 10%. Průzkumy jsou pořád jen orientační a může to dopadnout úplně jinak než ukazovali. Abychom se ještě nedivili. 😃 

Jinak hezk sepsáno. 👍

Myslím, že dělat pořad ve stavu přiopilosti s lahví čehosi v ruce a mluvit v tom stavu o vážných tématech…..ale já už vidím svět trochu jinak, možná to mladým bude imponovat. To že jsou průzkumy zavádějící, to je zřejmé. Také podle toho, kdo ho zadává a co v něm chce vidět. 

orionka-2
orionka-2 30.08.2025, 21:26:07 xxx:xxx.4317:29dd
Xerxova:

prosím, co z této obří housenky se vyklube za krasavce či krasavici ? Foceno dnes

Obrázek

To je slimák s prasečím rypáčkem - legrace. V každém případě divná věc. Jsem napnutá.

orionka-2
orionka-2 30.08.2025, 21:24:24 xxx:xxx.4317:29dd
lesnizinka:

Ty jo, děkuju👍to by mě vůbec nenapadlo🤔

Že se tak nějaké zvíře jmenuje znám jen z Ferdy Mravence😉 ale nenapadlo by mě, že může vypadat i takhle😲

Tutínek, co je nebezpečný mravencům je larva, malovaná s velkými kusadly. Číhá v ďolíčkách v písku. Dospělec je neškodný.

orionka-2
orionka-2 30.08.2025, 21:18:34 xxx:xxx.4317:29dd

Ono těch možností zase tak moc není. Buď vám nevadí kauzy této vlády a samochvála premiera - pak to hoďte Spolu, pakliže si myslíte, že vlastně neškodí tolik. Pak tam jsou ještě spoluúčastníci této vlády - Dozimetrický STAN a Piráti, kteří sice dělají “já nic, já muzikant”, ale jimi dopackaná digitalizace stavebního zákona - mluví za vše. Pozor - STAN nemá s vaším starostou nic společného, jen název ukradli a nezávislí taky rozhodně nejsou. Velmi závislí jsou na penězích - viz Dozimetr.

Na druhé straně je opoziční ANO, netřeba představovat, SPD - SPD není jen Okamura a dali by se tam vykroužkovat osobnosti, které znáte, podobně STAČILO má na kandidátkách nekomunisty a i tam je možné vybrat kroužky.

Pak se táhne “ocásek” mnoha stran pod 5%. Riziko, že váš hlas do voleb nezasáhne, respektive, že si ho rozdělí strany úspěšné, podle jakéhosi klíče. Z těch mají k 5% asi nejblíže Motoristé, ale divně frajeří. A netají se možnou spoluvládou se stávající koalicí. A dělají si ambice na ministerská křesla ??? O stranách s 1-2% v průzkumech asi nemá cenu uvažovat.

V každém případě si važme času před volbami, po volbách to bude mazec - ať už dopadnou jakkoliv.

Názor “nepůjdu volit, a tím vyjádřím nesouhlas s politickým chaosem” - je cesta úplně nejhorší. Nikdo to jako protest chápat nebude, jen po těch propadlých hlasech skočí a budou si mnout ruce.

Tak a teď už jsem jen zvědavá, jestli mi za rozbor situace někdo poděkuje 🙂) A nebo bude oponovat. 

Slunce v duši !!!!!

orionka-2
orionka-2 30.08.2025, 20:47:04 xxx:xxx.4317:29dd

Usušila jsem pecky višní a špendlíků. Mám je schovat dlaskům na zimu ? Jde dlask i na zem, tak jako třeba kos? Protože nad námi v sadu leží tolik višní, že by se tam na peckách uživil dlasků bambilion.

orionka-2
orionka-2 30.08.2025, 17:59:28 xxx:xxx.46be:fc3b
Anonymní:
Obrázek

Že vy jste přehlédl/a titulek úplně nahoře 🙂. Ono je tam napsáno: Nikdo nám nediktuje o čem smíme lhát !

orionka-2
orionka-2 30.08.2025, 17:52:27 xxx:xxx.46be:fc3b

Vadí jim, co dělá teď. Tedy to, že slouží hrdé, demokratické České republice, která je i díky jeho zásluhám jasně a pevně ukotvená v Evropě a Severoatlantické alianci.

Zapomněl/a jste připsat, že to je ironie, čili sranda. Tohle nemůže nikdo myslet vážně. Ani sebeskalnější volič pětikolky.

orionka-2
orionka-2 30.08.2025, 17:45:35 xxx:xxx.46be:fc3b
orionka-2:

Hortenzii mám venku už dost let - ani nevím kolik. Je v trochu chráněném rohu. Na zimu jí nasypu kýblík hrabanky opadlé z tůjí. Chce kyselou půdu a dost vody. Také mám jednu v květináči, dávala jsem ji do chodby, letos zůstala venku jen zakrytá - omrzla, ale obrazila, ale kvete jen málo - fotka je starší. Ve vsi mají obrovské bílé koule v předzahrádce. Myslím, že s nimi žádná kouzla nedělají a jsou nádherné. 

Obrázek Obrázek

Jestě jsem vyfotila ve vsi bílou, taky dost let venku.

Obrázek
orionka-2
orionka-2 30.08.2025, 11:45:52 xxx:xxx.43a2:29c5
rapotačka:

SNP

https://www.facebook.com/robertficosk/videos/1312071330351991

Je to hrůza, co se na Slovensku děje. Dokonce připomínají SNP ! Hlavně volte pětikolku, ať nedopadneme jako oni ! jak nám pořád opakuje náš premiér. ( Jasně, že je to ironie !!!!)  Viděli jste poslední volební Rakušanův klip ? Všechno teď bude lepší, volte pětikoalici, tato skvělá vláda bude pokračovat, jen já vyměním Fialu a uvidíte odstavíme Babiše a bude ráj v ČR. Kolik lidí mu na to asi skočí ?

orionka-2
orionka-2 30.08.2025, 11:40:34 xxx:xxx.43a2:29c5
rapotačka:

PL -  Přišel diplomat z Etiopie a „Ukrajina“ šla dolů. „Fantastický příběh ze země Jaroslava Haška“ ( 29.08.2025)

| Zmizel symbol podřízenosti a servility České republiky. Takovým způsobem komentují odstranění ukrajinské vlajky z budovy Národního muzea v Praze mnozí z těch, kteří proti její přítomnosti dlouhodobě protestovali. Padl i slib, že pokud se po volbách povede sestavit národně-konzervativní vládu, zmizí ukrajinské vlajky ze všech státních budov. Trapně  nás těší drobné vítězství, které za nás museli vybojovat Etiopané.

On to ze strany Etiopie asi moc velký boj nebyl. Představuju si, že řekli jednoznačně : “A tady do toho okna přijde tenhle obří poutač” A možná ani nevěděli, místo čeho tam bude. Oni pořádají výstavu, oni diktují. Nejlépe je na tom vidět, že ani moc nešlo o tu vlajku a “podporu”, ale spíš o naschvál našim lidem, které to umístění - pochopitelně - dráždilo. ( Ale okolnosti jsem nesledovala )

orionka-2
orionka-2 30.08.2025, 11:25:18 xxx:xxx.43a2:29c5
Kilian:

..mamca to zakrývá, ale jen na zemi kořeny, že tam něco přihrne 

Hortenzii mám venku už dost let - ani nevím kolik. Je v trochu chráněném rohu. Na zimu jí nasypu kýblík hrabanky opadlé z tůjí. Chce kyselou půdu a dost vody. Také mám jednu v květináči, dávala jsem ji do chodby, letos zůstala venku jen zakrytá - omrzla, ale obrazila, ale kvete jen málo - fotka je starší. Ve vsi mají obrovské bílé koule v předzahrádce. Myslím, že s nimi žádná kouzla nedělají a jsou nádherné. 

Obrázek Obrázek
orionka-2
orionka-2 29.08.2025, 16:55:58 xxx:xxx.b661:b9a0

Nedávno jsme absolvovaly výlet po nové cyklostezce. Cyklista ani jeden. Za to jsme se dočetly, že 4,5 km cyklostezky stály 40 milionů. Mně to přišlo tedy hodně ! vyhozených peněz.

orionka-2
orionka-2 29.08.2025, 16:45:13 xxx:xxx.b661:b9a0
Doron:

To víte, ženou se za zdravím.🤣

Ve mně se minulý týden něco zlomilo a přestala jsem jim uhýbat.😅

Definitivně mě nasrali na takový pěšině v NAŠEM🤣 lese, asi jsem měla skočit šipku do trkovýho křoví si představovali. Tak jim úplně mile povídam : “ Sem se asi nevejdeme ,viďte?" Byli tím evidentně zaskočený.

Oni jsou na těch kolech tak drzí a rychlí, že jim člověk ani nestačí vynadat. Na pěšince loukou, tak na jednu stopu, najednou za námi cyklista, tak říkám - ta fena je hluchá, neví o vás, neuhne vám. Nechtějte vědět, co jsem se dozvěděla. Jen jednou jsem stihla cyklistovi vynadat. To když se ve městě na chodníku zamotal do dvojvodítka s kníračema. Tak to to schytal on, i když mě taky zprvu nazval zvířetem.

orionka-2
orionka-2 29.08.2025, 16:27:22 xxx:xxx.b661:b9a0
Koutak:

Včera na pstvině.Já jsem se kochal,tak koho černý čáp zajímá,tak se také podívejte alespoň na foto.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

To je zřejmě jedno hnízdo. Tito mladí se ještě drží s rodiči. “Naši” mladí odletěli dřív, jeden už byl k vidění až někde u Budějic, staří uklidili a už jsou pravděpodobně taky na cestě.