Aktuálně: 2 283 inzerátů289 384 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 19:26:40 xxx:xxx.f706:a7b2
rapotačka:

Třeba to bylo na mně .😇 Neva. 

Je dobrý se ptát: proč, proč k tomu došlo?

Kdo chce vidí, kdo chce ať si podporuje co chce až do roztrhání těla. Já nepodporuji a jejich válka mě absolutně nezajímá. Chci, aby s tím přestali a vrátili se kam patří - domů na Ukrajinu.

Kdo chce, ať podporuje ? Vás se snad někdo ptá, jestli chcete podporovat ? Poslední výkřik MO. Necháme opravit tanky T-23 (? - ten typ si opravdu nepamatuju ), bude to stát pár desítek milionů a na co se opravují, když my přece kupujeme Leopardy ( snad nekecám, nejsem odborník ) ? No přece pro UA. A ptal se vás snad někdo, jestli to chcete platit ? 

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 19:16:38 xxx:xxx.f706:a7b2
rapotačka:

Třeba to bylo na mně .😇 Neva. 

Je dobrý se ptát: proč, proč k tomu došlo?

Kdo chce vidí, kdo chce ať si podporuje co chce až do roztrhání těla. Já nepodporuji a jejich válka mě absolutně nezajímá. Chci, aby s tím přestali a vrátili se kam patří - domů na Ukrajinu.

Ne bylo to na mě. Sice nevím proč, dřít na zahradě můžu taky, dám přednost jiné činnosti. Do práce už taky nechodím. Tenisovou raketu jsem viděla u strýčka, když jsem byla malá, tak vím jak vypadá. To je všechno, co mě na ní zajímá. 

Na rozdíl od žínky mám děti a pár vnoučat, takže spíš může ona závidět mně. A přesto jí nenazývám závistivcem.

Měli by se vrátit aspoň tam, kde se neválčí. ( Žínko, koukněte se na mapu ). Protože tam zůstalo dost starých lidí, o které se nemá kdo postarat. Jinak se Žínko jeďte podívat do Pražských parků. Celé rodiny tam posedají, dětičky pobíhají, zatímco naši lidi jsou v práci. A až vás někdo nazve “českou svin..”, nedivte se tomu, oni tu nadřazenost mají v sobě, stejně jako Rusové. Vždyť jsou z jednoho hnízda. A naše vrchnost je v tom bohužel podporovala. Jak to bude dál, nikdo neví. U snědeného krámu toho moc nekoupíte a brzy přijde rozčarování.

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 19:02:00 xxx:xxx.f706:a7b2
Sarah01:

No, mně to povídej, taky mně to nepřijde normální, ale jak je vidět, jsou prostě místní lidi, kteří to ještě obhajují. Jestli ho ten člověk mít v bytě nemůže, tak taky nechápu, na co toho psa nemá. Řešit se nejspíš bude, až psovi přepne v hlavě a někoho pokouše. Což mu teda nepřeju. ☹️

Není pravděpodobné, že by někoho pokousal. Cizí lidi k němu nelezou, k autům a na chodník se nedostane. I u dětí budí celkem respekt. Sem tam ho tam dojde někdo i podrbat. Viděla jsem tam muže, asi ze sídliště, jak ho šel pomazlit. Ptala jsem se, nebyl to majitel.

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 16:59:35 xxx:xxx.f706:a7b2
Sardullah:

Pes uvázenej u stromu …na to nemám obhajobu…

Je to malamut…tak tam bych předpokládala nějaký vyžití…běh, běh u kola, u koloběžky. Nemyslím si, že takovej pes potřebuje nutně unavovat mozek, že je z meritu věci určený k tomu, aby tahal. A takovej utahanej malamut určo zvládne doma prospat pracovní dobu majitele.

A když teda opomenu nějaký welfare psa, tak myslím, že v zákoně není nic o tom, že pes nesmí být uvázaný na veřejném prostranství…některé obce, ale možná mají vyhlášku, že pes na veřejném prostranství musí být pod vlivem doprovázející osoby…nebo něco v tom smyslu…jakože nemůže být ani uvázaný u obchodu….no tady to asi evidentně není.

Já se vlastně dost divim, že toho psa ještě nikdo neukradl.

Prosím vás, kdo by s ním co dělal ? Pokud by se tedy ukrást dal. 

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 16:53:52 xxx:xxx.f706:a7b2
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 10.10.2025, 15:47:45

Kdybych měla poposílat pomoc na všechny strany, které žádají ( u nás ), mohla bych důchod rozdat a jít se pást. Bohužel, zima na krku a tráva brzy zapadne. Určitě máte krásnou zahradu, ale uvědomujete si, že děláte na sebe ? Společnosti asi moc nepřispíváte. Tak tu neštěkejte, kdo má kam co posílat. I když vy asi UA posíláte pravidelně.

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 16:49:14 xxx:xxx.f706:a7b2
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 10.10.2025, 16:35:33

Zkuste jestli vás nezaměstná žínka na zahradě, ale musíte počkat do jara. ( Pardon, ale opravdu mi hnula žlučí )

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 16:46:31 xxx:xxx.f706:a7b2

Žínko, zbytečně štěkáte. Nikdy jste neslyšela o tom, kde humanitární pomoc končí. A kdyby jen ta…..kde končí zbraně a peníze, které tam tečou ? Kdyby na bojišti, musela už by být UA armáda před Moskvou.

Nikdy jste neslyšela o tom, že přijede z Ukrajiny pacient, tady se mu dostane přednostního ošetření a pak se tam vrátí ? Nikdy jste neviděla autobusy, které pendlují z Florence, ale i Plzně a Liberce sem tam ? Zajeďte se podívat na Florenc, až budete v Praze. Šest, či sedm cestovních kanceláří jezdí sem tam. Neslyšela jste o tom, že sem tam někdo čerpá ty humanitární dávky v Německu, Polsku i u nás. Že ta částka ( nechci psát částky ) se vyšplhala k milionu. Nejsem ani lakomá, ani sobecká a ano i proti dětem v Africe žiji v blahobytu. O dětech v jiné časti světa psát nebudu. Kolik už je jich bombami zabitých ? 23 tisíc ? Pardon, to přece nebyly děti - to byly možná opice. ( Pardon znovu - ty by požívaly ochrany větší ). 

Hele a nejsem ani nácek, ani komunistický přisluhovač, dokonce ani putinošmejd. Tak si laskavě ty výrazy nechte a spěte dál u tenisu v televizi.

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 13:24:20 xxx:xxx.f706:a7b2

Náhodou u nás myslivec viděl losa a poznal ho a nestřílel. A pak - medvěd se poměrně snadno od houbaře odliší podle pobytových stop. Houby neokrajuje.

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 13:21:48 xxx:xxx.f706:a7b2

Proč ho majitel má?

Nevím. Ale pamatuju, jak u nás na vsi vláčela argentinská doga důchodkyni : “Ona už vyrostla a tak ji dcera v Praze nemůže mít”. A ta doga byla opravdu agresivní.

Soused má kocoura, krásného. Moc se o něj nestará, ale přece jen v rámci venkovské péče o kočku…Také si ho nepořídil. Manželka si ho pořídila, pak s dětmi odešla a kocoura tu nechala. Kocoura si do městského bytu vzít mohla. Před tím měla na hraní indické běžce, jednoho odnesla liška, druhý asi zemřel stářím.

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 12:58:20 xxx:xxx.f706:a7b2
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 10.10.2025, 09:50:36

Někdo řekl, někdo chytrý….vkládá se to někdy Churchillovi, nebo…..: “Věřím jen té statistice, kterou si sám zfalšuji”

A neb, není ten háček v tom, že jsou tam započítány odvody proti humanit. dávce. Ani slovo o nákladech na zdravotnictví, na školství…..Nebo jsem to přehlédla ?

Vždyť sem, kromě jiného, za zdravotní péčí cíleně cestují…..a o objednacích lhůtách pro našince se tu psalo dost.

Nemám nic proti slušným uprchlým Ukrajincům.  Máme tu pár podobně mluvících řidičů a zaplať pánbůh za ně. Ale ať nás naši politici neoblbují.

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 11:19:39 xxx:xxx.f706:a7b2

Na Panoramě na Mapách.cz je pes vidět už v říjnu 2021. Když si otevřete Panoramu z místa mezi domy 815/12a a 12b, tak tam pes vidět je. Určitě tam nebýval jen ty tři hodiny, byl tam ráno v 8 a odpoledne v 15 zas. Ale možná ho mezitím někdo venčil, nestála jsem u něj. Agresivní mi nepřipadal, jen totálně otrávený a smutný. I když je to malamut ( a měl by být otužilý ), stejně bych ho tam v dešti, nebo 30°ležet nenechala. A nebude to žádný mladík.

Obrázek
orionka-2
orionka-2 07.10.2025, 10:32:57 xxx:xxx.9adc:abb
Sarah01:

No dobře, ale nevím, na koho si máme dávat pozor, jestli na Židy nebo na nácky.

Na demokraty typu Mejstřík, Němcová……

Z Židů jenom na Netanjahua. Jinak je nechte na pokoji. 

orionka-2
orionka-2 07.10.2025, 10:28:43 xxx:xxx.9adc:abb
Buggyra:

Jestli nebude jednodušší občas zaplatit pokutu než chodit po doktorech a platit vyšetření…

Viděla jste tu výši pokuty ? Vozíte u sebe 1500, abyste ji mohla zaplatit na místě ? To radši půjdu 5 x pro potvrzení, stejně musím na prevenci. ( Jestli nechali platnost ty 2 roky - to jediné důležité článek nezmiňuje - zas pouhý blábol )

orionka-2
orionka-2 07.10.2025, 10:21:46 xxx:xxx.9adc:abb
Sarah01:

Na koho pozor? Vždyť je to beletrie.

Je to beletrie, ale zároveň kus historie. To se totiž vymyslet nedá.

orionka-2
orionka-2 07.10.2025, 10:15:57 xxx:xxx.9adc:abb
Buggyra:

Přesně, jak se tam dostali, tak se budou držet koryta, co to půjde, a i nějaké ty rozepře mezi sebou kvůli tomu překonají.

A jak dlouho se tam drží demokratická senátorka Němcová ? Marek Benda ? Možná by ODS obživla, kdyby tyhle kreatury vyměnila za mladší a něčeho schopné.( Rozliš od všehoschopné ).

Ta jejich mantra : My jsme ti vzdělaní, slušní, demokratičtí…….Fiala je dobrý, jenom měl špatné marketéry. Jenom ty kauzy kolem sebe neuřídil…..