Aktuálně: 2 773 inzerátů261 206 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 03.11.2025, 18:11:17 xxx:xxx.a252:db56

Ten bobr musí být štěstí bez sebe. Bude se s tou “bednou” na zádech ještě chovat normálně ?  Toto v 21. století ? Když naši pejsci mají krásné mikročipy.  Čápy sledovali s mikročipy až v Africe.

Jak píše rapotačka, je to hnus.

orionka-2
orionka-2 03.11.2025, 18:01:12 xxx:xxx.a252:db56
Zrzavci:

Přijdou Vás v brzké době zatknout

Za nepřímý pokus o vraždu.TO JE STRAŠLIVÁCKÝ. HIILFEEEE🤣🤣🤣🤣🤣

Dopište k tomu bublinu o nočníku. 🙂)

orionka-2
orionka-2 29.10.2025, 20:00:49 xxx:xxx.e997:a03
kometa:

většinou napíší koně jsou tlustý, ano jsou.

Ano, jsou. A vy si myslíte, že jim to prospívá? Laminitida, IR?

Kulhání nekomentuji, neznám anamnézu.

Musíte do ní rejt, když několikrát napsala, že o svých koních tady diskutovat nechce ?

orionka-2
orionka-2 29.10.2025, 19:45:31 xxx:xxx.e997:a03
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 29.10.2025, 06:21:06

Poláci jsou shánčlivější. Určitě sbírají taky do moštárny. V Křižanech vám to zmoštují i vypálí - jak libo. Že jsou jabka malá nevadí. Mám pocit, že jsou v Křižanech moštárny dokonce dvě. Před lety stála na moštování fronta kolem silnice a spalo se v autech. Teď už se lidi asi nabažili a jsou líní. Koupí stříkaná a 20% mošt v supáči.

orionka-2
orionka-2 28.10.2025, 18:35:44 xxx:xxx.70d5:161e
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 28.10.2025, 18:17:16

Můžu se zeptat, co s šípky děláte ? Že je trháte na koše. U nás je šípků dost, nikdo je netrhá. Asi jsme kraj líný. Od nás na jih ( v kraji, jak říkáme my pod horama ) je i spousta ovoce, které nikdo nečeše, o trnkách ( opravdu trnkách, ne švěstkách ) ani nemluvě. Jablka jsou letos malinká, ale stromy obsypané, až se větve prohýbají, a nikomu nestojí za to, aby je očesal aspoň do palírny.

orionka-2
orionka-2 28.10.2025, 18:27:40 xxx:xxx.70d5:161e
assil:

Ono ty povolenky fungují trochu jinak než cenné papíry a výnosy z nich bude mít EU taky velké. Pak to budou přerozdělovat státům, ČR už říká, že to chce hlavně na sdílenou a poptávkovou dopravu.

Jak EU velké ? Podle zpráv to skupují hlavně Němci - firmy. Myslíte, že se o výnosy budou s někým dělit. A i kdyby něco ucmrndli, tak je to zas jen další páka na poslušnost zemí EU. A to hlásají, že se to dotkne hlavně střední a východní Evropy.

Nepotřebuji sdílenou dopravu - vy snad ano? Kdo z vás? Budete čekat až pojede i soused - až budete potřebovat třeba k doktorovi ? Dotkne se to hlavně venkova, kde jsou lidi na svých starých popelnicích závislí. Budu potřebovat jet do města, tak se budu poptávat, jestli nejede někdo další, jestli mě nenaloží ? Třeba lidi dojíždí od Žatce do práce do Prahy. Poptají se, auto nebude, budou mít Ačko ? Možná bude k dispozici sdílené kolo.

Mladí s tím souhlasí, myslí si, že jich se to nedotkne.

orionka-2
orionka-2 28.10.2025, 18:13:32 xxx:xxx.70d5:161e
rapotačka:

https://web.litterate.cz/o-roli-jedince-v-historii/

Ani jsem to nedočetla. Mám jen jedny nervy. Vědkyně dobrá, ale když začla do vědy míchat ideologii a politiku - stálo to za….. Ideologie a politika do vědy prostě nepatří. ( Svobodná, bezdětná - taky o něčem svědčí ) Zpolitizovaný je celý GD. 

Nechtěla, abychom byli závislí na nevyzpytatelné zemi….Zato USA s Trumpem , Francie s Macronem ( ten ani neví, jestli má doma ženskou nebo chlapa ) a EU s Leyenovou - ty jsou vyzpytatelné ! Vyzpytatelně nás vedou do…temných míst.

orionka-2
orionka-2 27.10.2025, 10:23:02 xxx:xxx.ca2f:ac2b

Prostě úplně stejná situace jako třeba u nás Vietnamci. To že je tu máme historicky z dob komunismu ještě neznamená, že budeme mít vietnamštinu jako druhý úřední jazyk.

Pardon, to je zase….radši ty tečky ( to není názor, to je absolutní neznalost ). Srovnávat ruštinu na UA a vietnamštinu v ČR. Ruština byla na UA dřív než ukrajinšina a i ukrajinští spisovatelé psali rusky. Traduje se, že i Zelenský mluvil rusky až do svého nástupu do úřadu (JPP). A ukrajinsky se učil. I dokumenty přivážené na UA v ukrajinštině se pro větší okruh čtenářů překládaly do ruštiny. O počtu rodilých mluvčí, čili těch, kdo považují ten který jazyk za mateřský, lepší nemluvit. Srovnávat s vietnamci v ČR ? Proto zákaz ruštiny byl ze strany státu hodně nepřátelský. ( Plus si k tomu přidejte vyjádření některých politiků ještě před invazí, plus občanskou válku na východních územích )

orionka-2
orionka-2 20.10.2025, 22:46:47 xxx:xxx.32a0:bbcd
Buggyra:

Ano, musela bych dávat kočkolit. To se mi taky nechce.

Nemusíte dávat kočkolit, kocour má v příležitostné bedničce, dá se říct, hrabanku. Směs opadu z tují, trochu písku, trochu pilin….nebudu k lesu nosit z města jakýsi kočkolit a ještě ho platit. Jasně, že to nepřebírám, vysypu a nasypu nové. 

orionka-2
orionka-2 20.10.2025, 15:58:18 xxx:xxx.7c47:ae11
Zrzavci:

My venčíme U Špulky. Nejni nad kávičku a dobrůtku k ní v podzimním odpoledni v naší rodinné kavárně U Špulky.

Obrázek Obrázek

U nás je na takovouhle kavárnu zima. Ale možná jen mně.

orionka-2
orionka-2 18.10.2025, 19:08:55 xxx:xxx.2c33:d6c6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 18.10.2025, 18:35:01

Vaše kníračka je opravdu moc hezká.

orionka-2
orionka-2 18.10.2025, 19:06:12 xxx:xxx.2c33:d6c6
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 18.10.2025, 18:12:03

Kdyby se RF zapojila do války v Jugo, tak jako NATO do války na UA, tak už jsme tu měli plnohodnotnou válku v roce 1999. Nepamatuju si počty civilních obětí v Bělehradě včetně dětí, určitě se to dá dohledat. Nevím, co je horší, jestli když proti sobě stojí na zemi dvě armády, nebo když silné NATO z nebe pozabíjí civilisty a rozmlátí kus malé země, do které mu nic nebylo. Nebo snad ohrožovala Jugo USA či Evropu ? Ale klidně dál obhajujte neobhajitelné.

Schopnost a neschopnost Havla a našich vlád s vámi řešit nebudu, stejně jako demokratický zásah ÚS do voleb před 4 roky. Stejně jako to, že volby proběhly, ale…..dělá se možné i nemožné, aby nová vláda vznikala co nejdéle atd.

Stejně tak s vámi nemůžu řešit volby v RF. Já jsem tam totiž, pravděpodobně na rozdíl od vás, nebyla.

Stejně tak s vámi nebudu řešit to, jestli RF umí nebo neumí něco víc než jen pumpovat ropu ze země. Že ještě donedávna, možná dosud, vozí na kosmické stanice americké kosmonauty, to vy jste asi nikdy neslyšela a já tomu nerozumím.

orionka-2
orionka-2 18.10.2025, 16:48:39 xxx:xxx.2c33:d6c6
assil:

Jugoška byla v podstatě občanská válka, úplně něco jiného než napadení souseda. Rusové žijící v Rusku za Putinem stojí, protože musí, ti, co za ním nestojí, jsou buď mrtví, ve vězení a nebo v zahraničí.

Rusko se drží díky ropě a dobře se má tak akorát pár procent lidí ve velkých městech.

A teď si představte, kde by Rusko mohlo být, kdyby necpalo prachy do války a těch posledních 30 let jim to tam fungovalo alespoň jako u nás.

Jasně a Bělehrad bombardovali, kteří občané ? Vložení se cizí moci do občanské války odporuje všem mezinárodním úmluvám ! A jak vidno NATO je porušilo v Jugo zcela zřetelně. Nebo si myslíte, že napadnout sousední stát po zemi je horší, než napadnout zcela nesousední stát ze vzduchu ? Ale klidně to obhajujte dál. Kdyby RF pokračovala v Jelcinem nastolené cestě, tak už by neexistovala. I ten přepitý Jelcin to věděl. A klidně můžete pokračovat v úvahách, kde by byly USA, kdyby necpaly peníze do zbrojení a nevedly války po půlce světa. 

orionka-2
orionka-2 18.10.2025, 14:35:54 xxx:xxx.2c33:d6c6
Plaka:

Netvorovi byly v říjnu dva roky, přesný datum není znám. Trochu se zklidnil, něco málo rozumu pobral, ale pořád je to šílenej živočich. 🙂

Obrázek

On je tak ošklivej, až je vlastně krásnej. (Nechci urazit, původně to řekl Švejk o kníračích. Měla jsem dva. )