Aktuálně: 1 859 inzerátů280 569 diskuzních příspěvků20 017 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 10.12.2024, 20:32:48 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 10.12.2024, 10:12:57

jo-to jsem taky myslela,ale napsala,pak se mi to smazalo a nic…🙂

mám obdélník na nasazení na mop+čmuchací kobereček-tam dostává Dafi granule k večeři,aby se nezadávila-strašně hltááá

jinak ještě zamotávám do ručníku a do gumové předložk před vanu..

jo tamani-u nás už se ruší snad druhej obchod ze 2…

ono když je u nás KIK,kterej je doat levnej+PEPCO je taky levný…

v BK je třeba Pepco,a KIK,tady jen KIK-ale nakuju tam mikiny,trika s dl.,s krátkým,občas něco do domácnosti….

no a na Vánoce jsme dávaly vždy-já teda dárky za obrazně řečeno 20kč-přeloženo do češtiny-prostě pár balíčků s pamlsky,hlavní pro mě bylo mít dárky pro rodinu atd,

a pejsani dostaly nějakou hračku/ky a balíček pamlsků a hotovo

no a přítel-megaloman…..

dárky-bedna pamlsků-velká…

pelechy chlupatý,hunatý..

a jeden rok 2 schodky,za 3000 k sedačce a posteli,který používá stejně jen Dafi,Žeryk ne,ten mám fobii ze schodů…

takže kdyby přítel vzal prkýnko,dal na něj koberec,přes to 2 latky,tak by měl Žeryk s Dafi plošinku skorozadarmo,a používaly by to oba…..,takhle to stálo peněz jak za krávu,používá to jedn čoklík a druhej brečí pod postelí,sedačkou,že tam nevyleze a chce navrch…

plošinku kdysi dělal starýmu Geroškovi to bylo dobrý a bohatě stačilo…

takže letos nějaký pamlsky+hračka

a přítel zase všechny překvapí-nejvíc často mě…:/

jinak vodítek,hraček mají dost,pamlsky taky,akorát Dafině se objednávají extra od CHLUPÁČI.CZ,což je fest drahý….

takže ted momentálně odměnuju granulkama…

možná jí něco upeču

bez masa…nevím ….

Dafi
Dafi 10.12.2024, 16:31:05 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 10.12.2024, 14:16:53

ti psi prostě hrrozně lžou🙂

Dafi zase vydává schodek u baráku-cizího-za lavičku-když ve městě dlouho žádná není:-()

a v lese pidi hliněnej kopeček vydává zapařez…když dlouho žádnej není🙂

Dafi
Dafi 10.12.2024, 16:27:40 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.12.2024, 11:36:07

já taky-Zrzavci je moc ftipná🙂

Dafi
Dafi 09.12.2024, 20:50:47 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 09.12.2024, 20:41:00

škoda,že si to nemůžu ofotit a pověsit v práci🙂🙂

Dafi
Dafi 09.12.2024, 20:13:05 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 09.12.2024, 19:36:04

u nás-venku plakát jak…prostě velkej no-kdy je zavřeno-a 75 procent se ptá na tebn datum a jestli máme otevřeno?

xx krát nás kvůli omezení mlík/cukru/másla…atd-poslaly přesně tam a řekly,že jsme p…,k…..

scény a nadávání….

když chceme nadzvihnout věci ve vozíku-kastle,mlíka,cukry,tašky-nejsem zloděj,co by tam asi bylo?

bolí mě záda,zdvihněte si to sama,-a na můj dotaz,jak se to teda dostalo do vozíku,a jak se to dostane z vozíku do auta a dom?když ho bolí záda,je po očkování,operaci-někteří mi i jizvy ukazovaly,ale 2 kastly si táhly…tak vzteklí-at se nestarám….,

když někdo něco rozbije,rozsype,tak se to rozšlape,málokdo řekne-podte to uklidit….

když má někdo něco rozbitýho-dá to ke kase na zem….,

kdybych nedejbože neměla co dělat-to nehrozí-nevím jestli vybalovat,markovat,nebo péct,nebo uklízet…

tak můžu kdykoliv jdu kolem kas tak z cukrovinek uklízet věci co tam nepatří-ale strčí se tam-cukrovinky jiný,koření,časopisy,flaška zešikma konaku,v drogerii zůstavají věci-nechci to-hodím to sem-makrla mezi drátěnkama,chléb vedle pracího prášku….,

no pohoda,prostě🙂🙂

ale jo,jinak je to fajn práce,pestrá,

a někteří lidi jsou fajn milí a vtipní,někteří jsou normálně slušní v pohodě a někteří si dojdou vylít zlost…

Dafi
Dafi 09.12.2024, 15:42:25 xxx.xxx.136.20

grrrrrr-kdybych tě neměla tak ráda!!!!,tak tě snad kopnu🙂

a né,já bych Tě tam strčila na den místo mě-ty seš na rozdíl ode mě taková rázná žena-ty by ses s něma nepárala🙂🙂

takže u cenovek to máme napsaný-ano je to tam,

ne nemůžete si jít 2-3-4krát

ne nemůžu za to že toho není víc…

ne nemůžu za to,že nejsou letáky….,

a jasně,je to horší jak za komunistů,a ano vím kam máme jít a co jsme….

Dafi
Dafi 09.12.2024, 14:11:20 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 09.12.2024, 13:30:41

ježííšíííí-já si tady chodit od těhle dotazu odpočnout!!!!

ještě,se další 2 zeptají proč nejsou vajíčka a kde je mlíko,a kdy bude cukr v akci-a se mnou to tady migne!!😀

Dafi
Dafi 08.12.2024, 20:32:41 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 08.12.2024, 19:21:37

ježíš-to jsou fotky jak na reklamu na zimu!!

jako nemachrujte s tím sněhem,jooo🙂

fakt moc krásný fotky!!!

Dafi
Dafi 08.12.2024, 13:33:26 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 08.12.2024, 13:24:59

Varaxi-zajimavé-popravdě-nikdy mě tohle nenapadlo…

a vdaná nejsem….

Dafi
Dafi 08.12.2024, 13:32:31 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 08.12.2024, 13:21:26

no-jsem to já

protože su blbá,že,a když se mi na mí narozky ozvala paní s přátel s kníračem,že pro má kartu z LIDLU,tak jsem jí dala číslo tel a meil-pak posílala nějaký hesla furt a chtěla ofotit platební kartu,

to jsem se vzpamatovala a šla ven ze psama a zavolala kamarádce přes poočítače,která mě vysvětlila,že se mě někdo snažil vybílit účet

tak jsem jen zavolala do práce vedoucí-aby věděla,že nebudu v dosahu-hodně věcí z práce se řeší přes fejs….

a ano pak úplně jinde jsem si udělala novej profil,

protože holt miluju soukromou skupinku kníračů s fajn lidmi,

miluju skupinku -DUŠE STROMŮ

a miluju skupinku Milovníci Vánoc…,

kdybych neměla narozky,neklavíroval do mě příte,a paní nebyla od kníračů….

což mimochodem vůbec nemusela být ona….

Dafi
Dafi 08.12.2024, 11:22:51 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 08.12.2024, 10:12:56

Varaxi-bydlím

ale,dvůr/zahrada společná-a nedá se oddělit na část-moje/tvoje,protože náš pidi domek je nalepený na jejich větší domek tak jako vedle sebe…

a jelikož jsem si tam nic nekoupila,nepořídila nic mi tam nepatří,kdežto švagr má na sebe připsanou část domu máti-tak musím být ticho

nebo takhle-já řeknu co mi vadí-ale stejně to nikoho nezajímá….

Dafi
Dafi 08.12.2024, 11:19:35 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 08.12.2024, 11:13:53

-no taky jsem si občas vyslechla dotazy,když jsem šla ze 4 psy-sama,,,,,🙂

Dafi
Dafi 08.12.2024, 11:17:27 xxx.xxx.136.20

švagrová vede psí školu-kamarádi s respektem

upřednostnuje mechanickou metodu,žádný pamlsky

vede kurzy začátečníků-na cvičák nechodí-s těmi lidmi

prvního psa měla jako malá NO

pak si pořídila ridžbeka,bez PP a vlkodava,s něma chodila na cvičák zde v dědině,ale ridžbek na ni kašlal,tak začal jezdit k nějakýmu Břétovi do Brna na soukromé lekce….,

z metod co mi popisovala se mě dělalo upřímně špatně….fyzický tresty,a to dost,vše mechanická metoda,žádný hraní,nic….,

po smrti ridžbeka a vlkodava-ten na rakovinu-si pořídila českýho fouska a pak druhýho…

nikdy ze psy nedělala žádný zkoušky,závody,psi má perfektně vycvičený-s EO…

-na cvičení ze psama se mi 2 v životě neshodnem…

a to nemám problém psovi jednu vlepit-

ale vocad-pocad….

o tom Břétovi se zde kdysi psalo-nikdo ho z kynologů nezná-není to někdo,kdo by byl veřejně známej,

nemá za sebou žádný zkoušky,závody,a jeho přijmní je taky tajný…,

ale holt jeho metody fungují na psy,ze kterýma si psovodi neví rady…prostě je zlomí-co nejde malou silou,jde větší silou…..

Dafi
Dafi 08.12.2024, 10:00:09 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 08.12.2024, 09:01:16

taky děkuji za odpověd

dám to máti přečíst….

ty cedule jsou na začátku těch cyklostezek,mimo jiné jsem je viděla na začátku v lese u cesty ke Zlatému Jelenu,u Blanska na Petrovice…

někde to zkusím vyfotit….

jinak-já má  doma pocit,že když něco řeknu já-je to prostě-njn….tak at si mluví..

že když to řekne někdo jinej tak to má větší váhu….

Dafi
Dafi 08.12.2024, 09:53:02 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 08.12.2024, 08:53:47

děkuji za odpověd,doufám,že jsem se Vás nějak nedotkla!

a už jsem psala,že vím,že vaši psi jsou ovladatelní🙂

a že máte můj obdiv🙂

Dafi
Dafi 07.12.2024, 23:17:44 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.12.2024, 23:07:03

ano-to mě na to taky mrzí-už v létě tady házely švagr se synovcem,

že to švagr někde našel-a když jsem řekla,že mi to vadí-tak nezájem-synovci nemám co poroučet a švagr vlastní část domu máti-takže je ti vlastně doma-já ne….

tvl-já to prostě nechápu!!!!

jejich děti chodí do lesní školky,švagrová má hromadu let psy-a neučí děti,že tohle se nedělá??

bože tak at si mlátí na zahradě u nich a neštve mě s tím tady…..su tak vytočená,že to doma nikdo nechápe a jeeště mě poučují,že se bude práskat všude!!!

no to vím taky!!!ale to neovlivním,že….

ale vadí mě,že to bude u nás dělat někdo z rodiny….

Dafi
Dafi 07.12.2024, 22:41:31 xxx.xxx.136.20

druhý dotaz-nesnáším ppužívání pyrotechniky…

a dnes jsem se dozvěděla,že na Silvestra dojede šagr se synovcem,a budou práskat dělbuchy…

já jsem řekla,že si to nepřeju,a jestli sedmiletý dítě neučí,že dělat rány vadí zvířátkům,pejsků,přírodě,že se to nedělá…..,

švagrová má 2 ohaře a školu na výcvik psů-kámoš s respektem-upřednostnuje mechanickou metodu,žádná pozitvivka,pamlsky,pocvaly stačí…no to je mě celkem jedno,ale….

mí psi se ran bojí,mě to vadí

a tak jsem řekla,že když tu bude švagr mlátit rány na zahradě a před vratama u zastávky,tak odjížím

a su za hystarku,a máti řekla,že mu to nemůže zakázat-a že rány budou dělat všichni….

já jsem řekla,že mě vadí,že to bude dělat někdo z rodiny,a ještě to učit malý dítě….

že mě to vadí…

ale já tu nejsem doma,nemůžu rozhodovat….

takže -su za hysterku….

takže-su hysterka???

Dafi
Dafi 07.12.2024, 22:27:37 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 07.12.2024, 17:48:03

Impact,mám takový dotaz na Vás a vlastně i paní co zde dělají myslivost.

Řekla jsem před máti Martina,že jezdíte ze psama do Chřibů,psi na volno

a máti-no,to bych jí neradila,co když potká myslivce,může jí i psy zastřelit,nebo zaplatí pokutu,bylo to i v tv a blablabla-dodatek-máti v životě žádnýho psa nic nenaučila,nikdy psi nic neučily,výchova 0,jejich psi strávily život na vodítku,já mám jejich psy vycvičený-cviky z tance,poslušnosti,na zabavení+aby mě poslechli když jdu ze všema 4-čekej,k noze…to stačí,

ale lovecký pud skorojezevčice Bettyny je dost,takže i když se na jednu stranu otočí na patě,když jí volám,jak čuchne ke stopě-tak pápá,takže pouštěla jsem párkrát v roce na přehledném místě v civilizaci trošku-v lese nikdy,kdyby bydlela někde ve městě,tak v parku,podél řeky atd by pustitelná byla,Maxe občas pouštím,přehledný místa,les ne.

Říkám máti,že já ze psama chodím na volno všude-a ona-no to máš štěstí,že tě nepokutoval žádný myslivec!

dodatek 2-mí psi v lese nelícou všude možně,Dafi neopouští cesty,jen si hledá ty pařezy,přivolání mají..

takže dotaz na Impact-jestli jste někdy potkaly myslivce,říkaly něco na vaši smečku?

ptám se ve vší zdvořilosti,nijak nerýpu!

vím,že je máte zvládnutý a poslušný!!!!-a obdivuji vás!!

dotaz číslo 2-na ty co dělají myslivost-jak jsou v lesích a nejen v nich ty cedulky-lrs je náš domv…atd-a mějte psi na vodítku-což je třeba na začátku cyklostezky v Kozlanech-kdy nalevo potok-a na pravo pole,pak zahrady-napravo dětský hřiště,pak dědina,silnice,-obchod,zdr.středisko-a cyklostezka pokračuje kolem dalších zahrad a dětského hřiště a napravo pole-a na začátku zase ta cedulka,že mají být psi na vodítku..

chodím tam ze psy na volno-Dafi ukazuje lavičky,Žeryk běhá,na konci si s nimi pohrajem shračkama a odjíždíme…-a dotaz-kdyby jsme potkaly myslivce-který by nám třeba řekl-proč máte psi na volno??

nečetli jste cedule??

stačil by argument-psi neběhají v polích,jsou ovladatelní,vycvičení,zvěř nehoní??

děkuji za odpověd!🙂

Dafi
Dafi 07.12.2024, 16:19:32 xxx.xxx.136.20

tak píšu pozdě-ale přece😀

je tu všude blátivo,břečtivo,taje to

knírač je do sněhu pes na nic-když to je zmrzlý,tak to ještě jde,ale,jak je to takový mokrý,vlhký-jak včera třeba-tak knírači mají obří koule sněhový na nohách a nechcou v tom chodit-teda oni by i chtěly ale nejde jim to….

takže včer kousek k lípě,a -polnačka do koce a pak-vana-a sprchovat,a ostříhat nohy-né teda úplně nakrátko,ale zkrátit at se sníh líp oddělává,a fénovat-ručník suší dlouhdnes teda vycházka na cylostezku do Kozlan-kolem pole,potůček nalevo a pak púole,napravo-a všude plakátky-les je náš domov,budte k nám ohleduplní,tak si přepadnu blvě,když mám psy na volno-oni jdou jen po técyjlostezce….

a bylo vlhko,břečka,taje to,

psi se proběhly cestou do Kozlan a zpět,

ke konci cesty jsem zaházela Žerykovi kruh,a Dafině se nenápadně jakože ztrácely rukavice na cyklostezce-takže ta nosila rukavice,a ukazovala lavičky,tak se proběhly,

nohy ucouraný,protože na okraji a u těch laviček sníh,

ale neměly ty sněhový koule,takže dobrý🙂

pak ovšem klepe kosu v autě-i když nohy trochu vysuším a zabalím do deky ☹️

sjely jsme ještě do města-Bučovic,kde kaluže vody,tak to už se klepala-že zima od noh…

já si koupila desky a folie a budu si dělat knížku -v úvozovkách

s článků o psech z časopisu PSÍ SPORTY

seriál cviků od Martiny MagnoliKlimešové-začínala v BK na cvičáku u nás s vlčím špicem Andy-takže ta tam má různé cviky na doma+venku-na zabavení+procvičení těla a zabavení hlavy,fejetony Beáty Štýbrové,

články a rozhovory F.Šusty,a všech z výcviku malých plemen….

tak si to budu dávat k sobě+ jsem si byla vyzvednout batoh s kníračema,ale ten dostanu na Vánoce,tak uvidím jak bude velkej…

a doma pejsani doted ležely zakrytí….

-malej pes má dost výhod-všude se vleze,na cestování vlakem,busem ideální,je levnější-veterina,léky,jídlo,i výstroj….

první nevýhoda-zohýbáni k nim…..,mí psi mají dobrou poslušnost,pouštím na volno,ale kolikrát jsou uvázaní tam,kdy by mohly být puštění jen proto,že mě bolí záda,a představa,že je budu pouštět a za chvíli uvazovat-tak už jsou na vodítku …

třeba jdu lípa-okruh v lese a od hájenky dolů-kde by mohly jít na volno,jenže za chvilku se zase musí uvázat,že tam jezdí auta k zahradám-tak už si řeknu nic-běhaly,na volno byly,těch deset minut se to nezblázní…

ale 2 nevýhody-pokud teda není nějakej hoodně chlupatej-taj je mu prostě zima v zimě…

já měla všechny knírače v zimě zarostlý,ale jak měly mokrý nohy tak se klepaly….

já už Dafině ani v zimě nedávám moc bundu-je zarostlá,srst má hustou pořádnou,a když má mokrý nohy tak jí je stejně zima i v bundě a svetru…jinak se venku snažím s ní speciálně aby hoodně chodila a běhala,

Dafi
Dafi 07.12.2024, 10:46:20 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 06.12.2024, 22:21:34

děkuju Vám všem…vážím si toho……