Aktuálně: 2 769 inzerátů261 438 diskuzních příspěvků19 165 uživatelů

Příspěvky uživatele

Aluška

Aluška
Aluška 07.04.2025, 12:42:25 xxx.xxx.199.204
acher:

To člověka pak naštve,když slibují a potom dělají bezpapíráky.To už je lepší,když nechovají vůbec.To mně také říkal chovatel Alana,že si od něj brali fenku,také slibovali,že ji uchovní.Teď ji v 5ti letech nakryli na bezPP.A jestě se urazili,když jim řekl,že krýt fenu poprvé v 5ti letech a ještě na bezpapíráky je pěkná blbost.

Přesně, fena stála 30 000,-, tak přece aby se jim to vrátilo. Několikrát jsem jí říkala, že za štěňata s PP ale dostanou víc než za bez PP. No ale, musí minimálně 3 výstavy. Pokud nedostanou požadovaný známky, tak víc. Bonitaci, test DNA a CORD1/PRA, založit chovku…všechno to stojí peníze a čas…

Aluška
Aluška 07.04.2025, 12:05:35 xxx.xxx.199.204
Buggyra:

To jste moc hodná, třeba až to bude věkově aktuální, tak se na nějakou tu výstavu vypraví 🙂

No měli by vědět jak to tam chodí, když je náhodou potkám, tak fena se nenechá pohladit, na výstavě se musí nechat od rozhodčího prohlídnout, zkontrolovat zuby. Když bude před ním uhýbat tak dostanou zbytečně špatnou známku a budou muset těch výstav absolvovat víc.

Aluška
Aluška 07.04.2025, 11:08:21 xxx.xxx.199.204
Buggyra:

No a nemáte kapacitu jim s tím nabídnout pomoc? Nebo třeba někdo jiný, kdo má odchov po Mirečkovi? Třeba by někomu stálo za to, vzít si pár korun na náklady a jet s dvěma pejsky na zkoušky, čistě pro praxi třeba… Teda vycházím z toho, že u jezevčíků jsou potřeba nějaké zkoušky nebo výstava. Jestli ne a stačí jen vyšetření, tak to by byli hloupí.

Zkoušku už miniatury nepotřebují, pomoc s výstavama jsem nabízela, že ukážu jak trénovat, půjčím výstavní vodítko, pojedu s ní, poradím co vše zařídit kvůli uchovnění……zatím není čas, feně je teda teprve 10 měsíců, ale ani na oblastku v březnu u nás v Budějcích nebyl čas se dojít podívat….

Aluška
Aluška 07.04.2025, 10:40:29 xxx.xxx.199.204
acher:

Mně se podařilo přesvědčit jen jednu známou,která sháněla pro maminku štěně čivavy.Nakonec koupila s PP.  Když mně potom ukazovala fotky těch štěńat bez PP,která navštívili, a pak tu čivavu s PP,co koupili,tak to byl propastný rozdíl.Už je to asi 5 let a když se potkáme,tak říká,jak udělala dobře,že koupila s PP a jak je z ní maminka nadšená a jak i chovatelka je s nimi v kontaktu. Takových je ale málo.

Mě taky jednu, u nás na vsi, mají fenku po Mirečkovi. Ovšem obávám se, že k uchovnění nedojde, i když zatím mluví jako že jo, protože štěňátka oni chtějí, aspoň 2x. No bojím se, že neuchovní a namrskají bez PP.

Aluška
Aluška 07.04.2025, 10:23:21 xxx.xxx.199.204
kometa:

on přeci není blbej, z množírny si psa nekoupí. Překupníci? Ne, on by nenaletěl…

Je to marný, je to marný, je to…

Takovejch lidí a bohužel i vzdělanejch, je pořád tolik. Nepřestávám žasnout, pořád stejný řeči, nepotřebují PP, když má fenka jednou štěňátka a lidi to odchovaj doma tak to přece není množírna, když jsou oba rodiče “čistokrevný”, tak přece štěně  bude taky…..to jsou určitě rodiče toho štěněte protože to říkali….já už to zkoušela tolikrát, až mi kamarádka, která stříhala psy a já ze začátku chtěla těm lidem co chtěli nakrejt svojí Fifinu vysvětlit, až mi řekla ať toho nechám, nebo k ní ty babky s těma vořechama chodit nebudou….

Aluška
Aluška 03.04.2025, 14:18:19 xxx.xxx.199.204
Arosek:

Tak ja jim az po nich, zas tak pevny nervy nemam 😀

Ale je fakt, ze kdyz kydam maso do misek a odsypavam seniorum aditiva, tak si musim davat pri pohybu podel stolu pozor, abych na tom podmacenym linu neuklouzla 😀

U nás taky jí první pesani a já si zase musím dávat pozor podél linky, na který dávám maso do misek, abych nějakýho nezašlápla 😀 😀

Aluška
Aluška 02.04.2025, 12:55:51 xxx.xxx.199.204
assil:

A v čem konkrétně? Teda jestli můžete říct, jen mě to zajímá, ne že by o mého psa tam někdo stál. 😀Jsem myslela, že PP jsou vzájemně uznány, takže no problém a posílání biologického materiálu do USA nikdy žádný extra problém taky nebývá, u špiců se každoročně posílá krev na testy.

Pes i fena musí mít stejný typ testu profilu DNA, jsou jen 2 pracoviště co odběr + zmražení + dopravu zařídí, v Brně a v Plzni, obě mám z Budějovic z ruky, termíny nejsou hned, je dobrý mít sebou háravou fenu nebo aspoň fenu, takže někoho otravovat. Pak on si musí sehnat spermabanku u sebe, kam přijmou  vzorky. Pak už je to na laborce. Cena cca 40.000,- podle místa kam to letí, to samozřejmě platí zájemce.

Už jsem měla domluvený se synem v Kanadě, že použijem jeho Revolut nebo Wise kvůli převodu měny.

Aluška
Aluška 02.04.2025, 12:49:28 xxx.xxx.199.204

ty moje mršiny ví, že když zvoní budík, tak to vstávám do práce a snídám ovesný vločky, takže je zbytečný se budit a vstávat se mnou, protože nedostanou. Ale o víkendu to budík nezvoní a snídám rohlíčky s máslem a kakajíčko, to se vstává protože dostavávají. Jednou si kousnu já, jednou dostanou pejskové a takhle spolu zbaštíme 2 rohlíky. 

Aluška
Aluška 02.04.2025, 12:44:01 xxx.xxx.199.204
assil:

Už jsem byla zviklaná, že je to fakt podvod a ono teda ne. 😀

Ještě napsal, že třeba v budoucnu…ale fakt je s tím dost voser

Aluška
Aluška 02.04.2025, 09:59:25 xxx.xxx.199.204
Dublinbarzoj:

Hm, my kupujeme tatranky a podobně jak pro MŠ, kluci je taaak rádi 🙈, a pytlíky od masa vlastně taky a ještě to jedovatý hroznový víno

Taky se musím podělit o každou sušenku, kterou si rozbalím 😀

Aluška
Aluška 02.04.2025, 08:45:29 xxx.xxx.199.204

Moji miláčci taky rádi papkají se mnou. Napřed slupnou svý maso a pak se jdou ještě přiživovat na mojem. Včera štrůdlík  a kousek toustíku 😀

Aluška
Aluška 02.04.2025, 08:43:31 xxx.xxx.199.204

Kauza pidi Mirďové v USA - včera zájemce odepsal, že našel plemeníka ve státech, takže tímto se Mirďové zatím do jůesej nerozšíří. Ale aspoň vím co všechno to obnáší, podle toho co jsem zjistila a není to teda nic jednoduchýho……

Aluška
Aluška 01.04.2025, 13:12:45 xxx.xxx.199.204

Já rozmrazuju ve dřezu, tam lidožravá Bess nevyskočí. Odpaďáky jsou ve skříňce, ani trvanlivý mlíko nemůže být postavený na zemi. Tuhle jsem přijela z práce, položila v předsíni na zem dvoukilovej pytlík s jablkama a než jsem si rozepla bunu, už ho táhla ven a stihla jedno jablko šlohnout…

Aluška
Aluška 01.04.2025, 08:31:07 xxx.xxx.199.204
balu:

Taky jsem jezdívala s křížencem typu a velikosti NO na kole. Pes šel na volno, mohl si volit tempo, tedy se chvíli zdržet čucháním a pak cvalem doběhnout, a zase do klusu,… bavilo ho to taky. Fůra lidí běhá se psem a vypadá to, že to psa baví. Ale na 15 km denně bych volila nějaké střední či větší plemeno, které to fakt bude bavit. Je to i o jedinci, ne jen o plemenu. 

Já vím, je to mimo mísu, moje první jezevčice milovala běh. U kola, s koněm, se mnou. Já po 10ti km běhu  toho měla akorát, ona by ještě šla 😀. Když jsem vyndala kolo nebo jsme jeli do maštale, úplně bylo vidět jak se rozzářila, že poběží. Současná smečka takhle organizovaně a daleko běhat nechce, jen když potkají zajdu…..

Aluška
Aluška 31.03.2025, 11:05:44 xxx.xxx.199.204
janaa:

tak to je velkej mazec. Nechápu,že se při každým míjení nezamotaj,nepřerazej a neskončí na hromadě🤣 tohle jsem v životě neviděla

Je to vtipný 😂

Aluška
Aluška 29.03.2025, 19:22:42 xxx.xxx.168.20
efe:

Právě jsem se odtamtud vrátila. Překvapilo mě množství tamních psů, ale ještě víc to, že 90% z nich byli pudloidní vořeši všech velikostí. A to v destinaci, kde by člověk spíš čekal všechno “značkový”. Takže tam se na nějaký plemena, natož papíry, fakt nehraje…

Nejsou to ti jejich doodle a něco k tomu ?

Aluška
Aluška 28.03.2025, 19:54:57 xxx.xxx.168.20
kometa:

By mě zajímalo, kdo to bude platit. Už je tam zmínka o těch 55 dolarech.

Teď jsem se ptala lidí, kteří mají větší zkušenosti a pes otec nemusí být zapsán v AKC a štěňata zapsána budou.  Tak jsem mu to napsala, ať si to zjistí.

Aluška
Aluška 28.03.2025, 17:04:47 xxx.xxx.168.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 28.03.2025, 16:04:53

Tak to bude komplikovaná doprava sem a tam. Sem odběrová sada a tam vzorek.

Aluška
Aluška 28.03.2025, 15:18:26 xxx.xxx.168.20
Ph:

z AKC stranek:

If you are using a foreign stud dog or an FSS foreign stud dog that is not AKC registered, the following will also need to be submitted: The sire must have an AKC DNA profile A clear and legible photocopy of the sire’s foreign Certified 3 Generation Pedigree from an acceptable registry (https://www.akc.org/rules/special-registry-services/#foreign) listing the sire ownership information (front and back required). We will not register the sire, but we will use the information provided to register the litter. Note: we do not require a full 3 generation pedigree for FSS foreign sires.

takze tak…

Přiznám se že tomu nerozumím ani po překladu z překladače. DNA z naší laborky a nás PP nestačí?