Buggyra: No já taky začnu s prací s tlusťochem až po víkendu (to k tomu “nemám na nic čas”), no a dost možná až po Velikonocích… Ale včera byl kovář a čučel, jak to poníkovi běhá 😀 A jak podává nohy!
Za svou péči o kopyta jsem nedostala úplně vynadáno, což mě potěšilo, no měla bych se těm kopytům věnovat častěji, já víííím 🙄 Ale dostala jsem instrukce, na co dávat pozor u hříbat, jinak žádné abnormality nebyly nalezeny, takže pohoda, můžu ošetřovat jako ostatní koně. Musím si teda nechat nabrousit nože a naučit se s nimi zacházet s ostrými, protože práce s nožem vypadala moc pěkně a snadno (no ale mladej kluk vs. já, tam jsou samozřejmě ty fyzické dispozice jinde… to je druhá věc). Taky mi říkal, ať si pořídím novou rašpli, jenže já se toho trochu bojím, vím, jak byla ostrá ta, co ji mám těch 8 let, a že se mi povedlo i přestrouhat… na mě je tahle ostrá ještě dost a dost, hodně dolaďuju pilníkem. Chápu, že pro něj je to jiné, když musí strouhat několikrát týdně. No já dělám max. dva koně najednou, tak mě to tak nezmůže.
Za odměnu jsem poníkům na hladovku naházela nějaké drny vypleté z políčka - hlavně trávu a pampelišky 🙂 Aspoň měli zábavu.
Kde necháváte brousit nože ? Já si brousím sama normálním brouskem jako na kosu, mám nože Mustad, pravej a levej a vždycky jsem ráda že ostrouhám 2 nohy a připadá mi to tupý. Jednou mi je nabrousili tam kde brousí klasický nože a nůžky, ale říkal že to nedělá rád, tyhle kopytářský nože.