Dneska Arnoštov, Prachaticko
Dneska Arnoštov, Prachaticko
efe:Tak ještě aspoň jednou tolik. I když to je vlastně jozefčík, ten dá ještě dvakrát tolik!
Bude mu za dva měsíce 13 let…
Dnes je to 7 let, co osud spojil Idorkovu cestu s mojí a do jeho dosud pochmurného života vstoupilo světlo ( to jako já 😃). Jeho pochroumané tělíčko i dušička konečně poznali ten správný psí život. Co je to být milován, opečováván, mít dost jídla, každodenní procházky a mazlení a teplý měkký pelíšek ( to je moje postel samozřejmě 😃 ). Oplácí mi svou bezbřehou oddaností. Už kolikrát jsem se mohla o něj přerazit, jak ho mám pořád v patách. Bojí se že někam zmizím a musí mě pořád vidět. Ale že se za mnou po tom baráku naběhá 😃. Miluju Tě Idorku ❤.
Já modřence nesnáším, šíleně se množí, mám prorostlou skalku, z pod kamenů nevyrejpnu cibule. Každej rok vyhazuju kýbl, co se mi podaří vyrejpat. Už se rozlezly i do malin a do centimetrový mezery mezi kamennou zídkou a chodníčkem.
Moje Mijunka miluje děti, já prosím rodiče, jestli by jejich díťátko mohlo pomazlit Mijunku, když vidím, že pejsky rádo 😀. Mijunka je pak šťastná 😀
Mladí měli kastrovanou kočku a kastrovanýho kocoura. Burmilly. Kocour byl o 2 roky starší než kočka. Nikdy na ní nelez ani jí neobtěžoval. Byli kámoši.
Arosek:No, v nejhorsim nebudou mit zajem …
Ale zas obecne - moc myslivcu psa nema, kor pracovniho …
Ale nepůjčovala bych jim ho, Mirečka nee, i když jeho by to určitě moc bavilo, ale já bych se o něj tuze bála….
Arosek:V honitbe muze byt zapsan kazdy pes s LUP, ale je na myslivcich, zda tam toho konkretniho psa s touhle konkretni LUP potrebuji a zapisi.
Ja sama aktivni myslivec nejsem. Ani muj drahy. Jen makame se psy na honech. Na velkych v bazantnici/ na kacarny i na malych, nasich.
Na nahanky chodime jako honci bez psu, takze nas znaji a nemaji problem nam psy zapsat. Ono i pro ne je to vyhodne, pac jinak by nesplnili zakony pocet psu na vymeru honitby.V “nasem” sdruzeni mam zapsane vsechny. U dalsiho kamarada jen ty co maji LZ, BZ nebo Vsestranky - on ma charakter honitby takovy, ze potrebuje mit psy na dosledy, nikoliv na vyhledavani a aporty. Tam ale nechodie vubec, on sve ozkousene psy ma a vi, ze ja bych psy do prasat nikdy nepustila. Ale potreboval prave splnit zakonny pocet psu, tak si tam par pripsal 🙂
JJ, máme ZV, ZN , BZ a BZH. Zkusím se optat…
Sarah01:Mně u nás bylo řečeno, že pes musí chodit na naháňky, ale já na divočáky chodit odmítám. Takže nic.
No to já taky nic v tom případě, za chvíli to bude rok s Idorkem, to jedno setkání mi úúúplně stačilo
Leží tam na dvoře, nožky má nahoře….kdo jinej než rebel Mirďa jde proti proudu 😂
Zrzavci:Nebožáčku, co je ti, že sám nemůžeš bydleti? 😀
😂 😂 Ublíženou vobludu za chvíli vystrnadil
Arosek:Kdyz jsem jeste bydlela v Praglu, tak 4 psi v byte byli trochu luxus.
1 500 za prvniho, kazdej dalsi 2 250.
Znamky sice dostali, ale nenosili, pac me i je otravuje to cinkani. Mela jsme je v kapse pamlskovniku, kdyby nahodou mel nekdo potrebu prudit.
Ted na vsi platime 250 za prvniho a 500 za kazdyho dalsiho.
Tri jsou zapsany v honitbe, tedy ze zakona osvobozeni od poplatku. Dva roky jsme neplatila za Otika (z utulku) a ted jeste jeden rok bude osvobozen Saggi (tez z utulku). Takze platim jen za zbytek, pricemz doufam ze Pohromadura udela letos zkousky a tez bude zapsana v honitbe jako LUP.Ne ze by me stvaly ty penize, za veterinu a krmeni dam mnohem vic. Ale co me stve je prsne to, ze treba kocky si behaj po vsi jak kdyby jim to patrilo a za ne nikdo nic neplati. To same slepice/kozy/kone … a ty kone taky chodej ven na “prochazky” a dokonce po nich nikdo neuklizi bobky.
A uplne nejvic me dokazalo zvednout ze zidle, kdyz se v obci odchytl toulavy pes a pan starosta mel kecy, ze do utulku ho davat nebude, pac je to drahy … to jsem do telefonu ponekud zvedla hlas a optala se, kam ze teda kurna ty prachy za psy jdou, kdyz ne sem.
No a proto platim, pac je mi jasny ze zrovna psi “tech co maji kecy” jsou velmi peclive sledovani a evidovani a ja rozhodne nehodlam nikomu nahravat na smec.
V honitbě může být zapsán každý pes co má LUP , pokud je domluva s myslivci ? Nebo jen ten co má majitele také myslivce a je aktivně využívám na naháňkách? Mám 2 psy s LUP, tak že bych ušetřila ????
U nás cca 1500 obyvatel, poplatky stoupají. Letos myslím za prvního psa 250, za druhého a dalšího 300. Důchodci mají slevu. Hřiště pro psy tu žádné není, koše na bobky ano, pytlíky věčně chybí. Nevím jestli je takovej problém aspoň jednou tejdně těch pár košů objet a doplnit, nebo jestli si to někdo nosí domů ve velkým. Myslím ty pytlíky 😀.
Asi se ptá do jaké doby …jako od pořízení psa. U nás je to do půl roku od pořízení psa
Mirďa dostal novej pelíšek a zabydloval ho 😀
J5:Stejně je Mireček nejkrásnější.
Mireček děkuje za pochvalu 🙂
I v Rusku sežene krémovýho, ale ať si přichystá bambilion peněz 😀
V Budějcích, ač je to krajský město, tak taky noční pohotovost není. Jako že by na nějaký veterině fyzicky seděli. Mají sice někteří na stránkách telefon pro pohotovost, ale málokdo ten telefon v noci zvedne.