já jednu dobu občas sledovala,(když jsem na to narazila)..myslím se to jmenuje “malá farma”..Dva mladí lidé,on čech,ona myslím angličanka-mluví anglicky,on česky…Jak začínali..Sami vše budovali,pořizovali si zvířátka..už jsem na to dlouho nenarazila,vím,že byla těhotná…Tak to nebyla reality,ale vyloženě ze života…
Opakují to myslim na CT1, minulý týden jsem se dívala na díl, když se jim narodily prasátka, tak jim píchali železo a tak. To je příjemný seriál, co jsem si hledala tak je to ukončený projekt někde 2012 nebo tak nějak (už si to nepamatuju, je to dýl), dvojice se prostřídaly, a byl na účinkování konkurz. Farma Kotka je trochu jiný koncept, ale nerekla bych, že to je reality šou.
Ano, museli 😁 oni, ostatní 😉 Mě se líbila hláška “chlapi dodělejte to tady, já jedu se synem na lodičku” 😂
Jo jo, mě to manžel zrovna vysvětlil, že nic nedělám 🙂 A tudle jsem si říkala, proč se mi nelíbilo krásných 82 kilo, co bych za to teď dala… No nic. Nemám na to 😁
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 13.11.2025, 13:44:04
Ano, máte pravdu 🙂. Člověk neví, jak to vlastně je, ale jako pořad, i to Jak se staví sen, to jsem taky občas koukala, je to prostě fajn. Já jsem kdysi “věřila” Farmář hledá ženu. Pak jsem ale poznala dceru jednoho z účastniků, a kdyz jsem vyzvídala, tak mě z mého omylu velmi lehce vyvedla. Pravda je, že mě to třeba ovlivnilo v jednání se Zuzanou Polákovou, která tam také vystupovala, osobně jí neznám, ale při písemné konverzaci jsem prostě viděla toho člověka z televize a co tam předváděl. Přitom to je celý nahraný. Ono asi i ta hláška, že má 15 kilo dole prací na farmě nemusí být pravdivá, mě to jen “naštvalo” 😁 že vlastně dělám stejnou práci a nikdy jsem u toho nezhubla 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 13.11.2025, 09:00:00
Mě se to taky líbí z hlediska odpočinkového pořadu, je to nové a hezké, místy vtipné. Jen to člověk opravdu nesmí brát jako realitu 🙂 To, že mu to někdo platí je mi l jedno, já na to koukám z pohledu toho farmaření. Trochu mi vadí prezentace “já jsem koupil, já dělám…” ale jen z hlediska toho, že např. pozemky jsou psané na nějaké s.r.o., o kterém se na netu nedozvíte nic, takže ano, klidně můžou bejt jeho a s.r.o. se kryje, ale větší chybku vidím, že buduje farmu, má tam zvířata, ale hospodářství tam registrované není - takže pro něj to neplatí? Ale to jsou prostě jen takové detailky, že člověk ví, že nemůže věřit všemu. Jinak je Kotek sympaťák, jeho paní do doby, než promluví taky, jsem za takový seriál ráda. Neřeší se vraždy, neřesí se néjaké vztahy pomalu každý s každým, a o ostatních “realitách” mlčím 🫣 neviděla jsem ani jeden díl výměny manželek.
A na FB mají právě s trpajzlíkem pak takove filmečky (odborně reely🤦🤦) a to je super - “ Já mám pro vás pane Kotek metr, abyste věděl kolik je 80 cm…” “A proč jako?” “No, kolik je nezámrzná hloubka…” 😁 (zakopal kubíkovku a na povrchu mu koukalo hrdlo, takže mu zamrzla voda 🙂)
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 12.11.2025, 14:50:00
Tak samozřejmě že každej to mame jinak 🙂 Někdo potřebuje vidět, já mám radši tmu, hodně věcí dělám po tmě, třeba teď když chodím večer krmit osloponí gang, tak si kolikrát ani čelovku nevezmu 🤷 Tchán je tak aktivní, že opravuje všechny lampy v dosahu 🙂 ale kdo platí žárovky jsem se neptala.
Jaký budeme my až budem starý samozřejmě netuším, ale myslím, že jsou určitý věci, které na stáří nezávisí 🙂
No a jestli někdo věří tomu, co říkají v televizi jen proto, že to říkají v televizi, tak je to jeho problém 😁 a ano, je takových spousta, stačí se podívat na komentáře. Farmu Kotka beru jako odpočinkový seriál, který prostě jako herec natočil, nic víc. To, co tvrdí beru jako součást role, protože kdyby to měla být pravda, tak je spoustu věcí dohledatelných 🙂 Navíc mu “nadávají”, že jen okopíroval Clarksonovu farmu, tu jsem neviděla tak neposoudím, ale asi to zas bude jen další formát ze zahraničí. Stejně je nejlepší trpajzlík z Bauha, toho žeru 😉
Bobčo díky, mě je hned lépe, když svítí sluníčko, a neprší mi při práci za krk, to mi ke štěstí stačí 🙂
Lesnížinko bohužel ne, klid u nás není. Jsme u hlavního (jednoho ze dvou přístupů) tahu z Liberce na frýdlantsko, asi 500 metrů,a jestě v lese, takže se vše odráží zpět, a kolem baráku máme silnici do dalších vesnic dále plus do Polska. Takže je tu rámus jako kráva, i ty matky s kočárkama jezdí kolem, lidi choděj do lesa… Uliční lampu máme přímo před bránou, svítí na dvůr, což mě neskutečně s…. jenže důchodci jsou spokojení, jim to vyhovuje, a tchán je elektrikář, takže kdykoliv lampa nesvítí, jde jí okamžitě aktivně opravit. Takže mi zakoupení praku moc nepomůže 🤷 Na vánoce máme ověšený plot světýlkama, takže jestě více světla… A já si můžu leta tak 🙂
Nechápu, jak pan Kotek mohl za rok práce na farmě zhubnout 15 kilo, já dělám na farmě 15 let a mám 10 lilo nahoře …. asi protože nejsem chlap 😁 Snad přesazené keříky prežijí zimu…
Hezký den přeji, východ se dnes opět poved (hora Smrk vlevo), tak ať se povede i celý den. U mě nehrozí, u mne trvá “prokletí vyhozené koňarky z pozemku” 😁 , tak se ne úplně daří, ale třeba bude pohoda, jak u koní na pastvině 🤞a stavba se zase trochu hne. Ať se vám daří.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 31.10.2025, 13:11:33
Určitě, to dáte 🙂🤞 S pejskem moudře vypadajícím dáte hlavy dohromady😉 jako my s koněma 🫣 a hned je hotovo. Já jsem jednou podle youtube bourala prase. Sice mi to trvalo asi tak 10x dýl než těm chlapům, ale povedlo se 😂
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 31.10.2025, 13:49:36
Držím palce.
Způsobů je hodně, lidi vymýšlejí různé věci, tuhle.jsem.viděla obruč z kari sítě vycpanou vlnitou lepenkou. Nám se osvědčilo ztracené bednění, jediné mínus manžel zaznamenává při výměně zeminy. A možná to trochu více saje vodu, ale třetím. rokem máme a dobrý. A když to člověk nechce šedý, tak musí investovat do barevných 😁. A žlutá zídka k likvidaci, také se z toho dá udělat záhon 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 31.10.2025, 12:47:42
Je děkuji 🙂. Záhony jsou z fošen 5x15 cm, a jsou dvě na sobě, takže 30 cm 🙂 Vevnitř jsem opálila do černa, zkouším bez folie. A ano, ty “Bauhauzovské” jsou zbytecně drahé, na pile koupíte dřevo, pár šroubů - tedy vrutů, poskládate k sobě a sešroubujete. Na tom není nic dramatického 😉 Pokud tedy nepotrebujete dělat “kudrlinky”, aby to bylo i na oko 🫣
Má zbytečná věta nebyla reakce na domečky, ale ke koním.
Canko, našla jsem si ten Baumaxovský domeček a přečetla si “složení” a velikost. Jako skládanka je to fajn, ale ten materiál je prostě slabota - “trámky” 4x4 cm, nebo na podlahu 6x4 cm (to jsou střešní latě) únosnost nula prd. Síla stěny 2,5 cm - to je pro představu obyč prkno. Ano, musí to zpracovat, nepochybuji. Ale tu podlahu si musíš udělat sama. Jen pro představu, můj falešný srub u koní (už není samozřejmě 😂) velikost 3x6 metrů, teraska byla myslím 1,5 metru, zatepleno 10 cm vata, a materiál trámy 10x10 cm (trošku bytelnější), vnitřní obložení prkna, nejdražší bylo to falšné roubení - vnější obložení, ale já jsem to prostě chtěla 😁 v roce 2018 - 40 tisíc v materiálu. Dneska tipuji 60 (musela bych propočítat). Chatka z Bau jako letní obydlíčko fajn, ale pokud potrebuješ i zimu, tak ne e.
A počítej s tím, že to není zateplený, tedy jen síla prkénka (nic moc), v zimě to promrzne. Záleží taky, co od toho čekáš. Obecně odpověď - domečky z Bauhauzu/Baumaxu - drahota 🙂 To bych se spíš obrátila na truhláře, když jsi tedy “levá”( nevěřím 😉)
Jen se jestě doplním - schvátit se kůň může i na seně, když je “příliš kvalitní” a kůn nemocný. I americké studie mustangů - tedy koní divokých uvádějí nějaká schvácení. Laicky bych přirovnala schvácení k cukrovce, ale to je čistě jen má úvaha. asi tak, jsou obecné předpoklady, velkou roli hraje individualita. Howk.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 30.10.2025, 16:40:55
Záleží na využití těch koní, podle toho se uzpůsobuje management. Zjednodušeně - pokud pracují, méli by mít i jibý způsob krmení. Pokud nepracují, stačí jim tzv záchovná dávka - v létě pastva, v zimě seno - bez dalšího přikrmovaní. Také záleží na složení pastvy a kvalitě sena, může treba něco z podstatných prvků určitému zvířeti scházet, to by se pak mělo doplnit “extra”, např. mineralně vitamínivou směsí. Divocí koně jsou zvláštní kapitola, rádi se jimi v některých směrech ohánějí, ale absolutně nejde srovnávat divoké koně a koně zdomácnělé. To, ze do jejich bytí člověk nezasahuje z nich dělá právě ty divoké, a to se vším všudy i s tím ošklivým - nemáš, nestíháš, jsi nemocný - konec. Do pasených koní domácích zasahujeme třeba už tím, že je omezíme - prostorově - a nabídbeme jen určitý druh pastvy - nemůžou si vybírat, v zimě si obživu nemusí hledat, dostanou seno - přirozeně nehubnou jako divocí, které nikdo nepřikrmí. No a pak jsou různé novodobé vychytávky jako náhubky, aby toho nesežrali tolik, sítě s malými oky, kterýma.se.přikrývá seno… jakozto i názory, že na pastvu koně nepatří, takže jsou na zde zmiňované hladomorně, plácku, případně “treku” (zjednodusebě ulička) bez trávy vědomě a vypočítaně krmeni pouze senem. Jsou jedinci, kteří jsou tlustí i ze vzduchu - může být určitý plemenný předpoklad, nemoc, genetika… Můj pohled.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.10.2025, 12:17:22
“Zařídím se podle vaší rady a přestanu ohledně Coudas přispívat”
Není potřeba. Nelibí se Vám mé názory, to je Vaše právo. Já Vám nemusím nic vysvětlovat a obhajovat se, to je mé právo. Já se snažila vysvětlit úplně něco jiného, ale je to jedno, nebudu dále plevelit. Jak někteří s oblibou píší - puntik.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.10.2025, 11:40:26
Tak Vám držím palce, ať vydrží sily a odhodlaní a vse dopadne ku spokojenosti 🙂
Taky jsem jestě na podzim chtěla zbourat “okrasnou” zídku, nedaří se v ní levandulím, jsou moc ve stínu borovice a ty a ostatní kytky, no moc jich tam není, dám na “ostrůvek”, zbylo nám zatracený bednění, tak udělám květináče z toho 😁. Třeba to do mrazu stihnu. Ale asi to opravdu vidím na jaro.