Na to to bylo krátce. V lese a v potoku nebyla ani zamrzla voda.
Příspěvky uživatele
Coudas
Pokud není dítě umlácené, tedy zvyklé dostat za každou kravinu a je tedy prpti tomu imunní, lepák v záchvatu je účinné vystřízlivění, podruhé stačí naznačit, na třetí pokus nedojde. Vlastní zušenost.
Jenže ony se ty “tělesné tresty” v moderní výchově vnímají naprosto jinak. Ale to je tím, že se člověk na míle vzdaluje přírodě a jejim zakonům. Pokrok. A taky tím, že týrání dětí, opravdové týrání, úřady prehlížejí a nic se neděje. Lepák na veřejnosti je pak největší zlo.
Škoda, že to nejde vyfotit lépe. Šest vymrtvenejch koní v hale, chudáci utejraný. To počasí davá jak mně tak těm zvířatům. Jeden den -16, druhej den +2… Škoda. Co už, mame demokracii. Většina si přeje vystoupit z klasického střídání ročních období, mrazy a sníh jsou největší nepřítel, a když se mi to nelíbí, tak se mám jít bodnout a odstěhovat do Alp, prej. Jo jo, demokracie, to je taky pěkný svinstvo.
Děkuji Dájo, občas se zadaří 🙂
Samozřejmě, pro lidi, kteří mají tohle “za sebou”, to bude svým způsobem nic neříkající 🙂 U některých koní, kteří k nám přišli to ale tak jasné nebylo, napřiklad 25 letá kobyla se nedala chytit, a předchozí majitelka to podala stylem - však je stará, tak to nebudem řešit ne… 18 letý valach neuměl chodit na ohlávce, dost koní neumí držet nohy…Tak mě to inspirovalo 🙂 A taky když jsem jednu dobu byla nucena pozorovat “problémy ve výcviku”, které byly jen jednoduchým následkem toho, že se zazdily ty základní věci. Tím se nechci nikoho nijak dotknout. Jen že jsem se nad tím dost dlouho zamýšlela. Tak přeji, ať pomůže a hoch je šikovný 🙂
Velmi děkuji za zpětnou vazbu a pochvalu.
Dnes naposled. Vše kompletně zde - https://katchabka.webnode.cz/prvopocatky-s-konem/
Příladně na facebooku Prvopočátky s koněm.
Veškerá textová část ke stažení v posledním příspěvku na blogu.
Nějakou práci by to chtělo. Když se mě manžel ráno ptal, co bych jako chtěla dělat… Já nevím. Jen si připadám blbě, že nedělám nic. Včera byl na školení k postřikům, celý den jsem seděla za počítačem a mobilem a pracovala na svém projektu. Ten vás tady zajímat nebude, koňáci tu jsou tři, z toho dva jsou na “druhé straně barikády” 🙂, a i tak to 99,5% koňáků nezajímá celkově. Ale přemýšlím nad tím už přes dva roky, a až na podzim jsem se rozhodla to zrealizovat. Tak na tom teď "makám". Poslední záchvat 🙂 Ale oba s manželem nás to doma už nebaví, tak jsme vyrazili na prochajdu, jsem šťastná, že se zima přihlásila o slovo. Sice se mi smál, že budu mít sníh v botech, ale já si sníh přála, tak mi v botech fakt nevadí, nikdy mi to nevadilo. Tak už si jen udělat atmosférku s ohýnkem v krbu, čaj se slivovicí už mám na stole a zas pohodička….
Prvopočátky s koněm - co patří do základu
Máte odpověď 🙂
Dajo asi ano. Koukala jsem do mapy, tak to bude ono. U toho náměstí je takový větší parkoviště, tam měl autobus pauzu 😁 A k domovu důchodců se šlo dál tou ulicí a doleva. Takhle si to už moc nepamatuju, ale když jsem si pustila mapi 🤭 a panoramata, tak ano 🙂
Ostravu nemám vůbec rád. Chodila jsem tam rok na jazykovku. Strasně to tam smrdí.
U nás celý den chumelí 😍 a i když do toho fičí, ukecala jsem parťáka na přeshodinovou procházku. Asi mě má po tomhle rád 🥶 Polární výpravo za mnou v pořadí… Ale já tohle mam moc rada. Vrací mě to do mládí. Zvířata jsme zanistili, jestě pak zavřu osloponí gang do chlíva, aby náhodou nepřetrhli ohradník, ale oslíci jsou vždy v klidz, poniky máme prvni rok. Tak poslední letošní utrpení snad rychle pomine a zas bude fajn 😶🌫️
Bobca:Kačko..video … chtělo by to asi stát blíž…Nemusíte tam být vidět celé,hm? By vás pak ani nerušily ty traktory….Nebo fakt ta sluchátka s mikrofonem…Jen můj názor..
Bobčo my právě blíže být nechtěly 🙂 Ale už víme, že to je moc daleko, a buď to vyřešíme mikrofonem, a nebo, což si myslím je pravděpodobnější, už to timto zpúsobem dělat nebudeme 😆
Do “Kurviné”, pardon, jak říká můj kolega, který tam měl babičku, jsem jezdila s mojí babickou, když jsem byla pidi, tak dva, tři roky. Babicka byla taky ta průvodkyně v autobuse, prodávala ty jízdenky, co se točily na takovym tom strojku, a já vždy spala na předním sedadle. Děda byl řidič autobusu, ale umřel poměrně brzy, v 49 letech. Z toho si pamatuju, že když jyme přijeli do Karviné na konečnou (asi), k takovým těm obloukům kamenným, nemám vůbec tušení, kde to je, bylo, tak jsme šly na pochoutkovej salát do nějaký tam tenkrát kantýny. Jako starší jsem na tuhle zastávku pal chvíli jezdila za prababičkou, ktera byla.kousek od tamaď v domově důvhodců. To je jediná Karviná, co znám 😁
Nejsem lesnizinka, my máme Jablotron.
Díky za radu, my už takovéhle video točit nebudeme 😁
Já jsem taky ráda, že dítě sedí doma za počítačem a není někde s nějakejma… a je mi jedno, jak všichni nadavaj na to, jak děcka jen hnijou za počítačem. U nás na vesnici dětem nemají co nabídnout. Fotbal a hasiče. Za vším ostatním musí někam dojíždět. Doba je úplně jiná a to, co jsme si mohli jako děti dovolit my dneska vůvec nejde. Z obou stran, jak dospělých, tak dětí. Dělaj bordel, nesmím na ně zařvat. Když zařvu, abych uměla judo nebo jiný bojový sport, abych se fakanům ubránila. Proč dnes lidi na ulici nechaj ležet člověka bez povšimnutí? Protože vás rodina jestě zažaluje za ublížení na zdraví. Proč je to ve škole taková tragedie? Protože děťátko má právo na úplně všechno, včetně lhaní. Povinnosti, ty už jdou zcela mimo všechny. A dospělí je v tom jestě podporují. Čest a chvála všem výjimkám, které fungují.
Před vánoci jsme řešili dost nepříjemný případ. Pán, co jim pomáhám s koníkama, mi volá, že jim někdo asi ukrad “mého” (darovala.jsem jim ho před třičtvrtě rokem) poníka. Starý chromý poník. Na zahradě nebylo nic vidět, prohledali všechno. Volali se k tomu policajti, a nakonec z toho vylezlo, že jej ukradla 12 letá holka, která k nim chodila za jejich dcerou jako “kamarádka”.
Pusťte si pak něco do baráku. Až bude těch pozitivních a pohodových zpráv více, než těch špatných, uvěřím v pro mě normální svět.
Kdyby se někdo měl chuť při Silvestru pobavit 🙂
Sarah01:Průjezdy takovými městy nechávám na navigaci a vyplatilo se mně to, v těch pruzích bych se ztratila. 😀 Jezdím teprve od dubna 23. Jinak samozřejmě je lepší si cestu, kam nejezdím moc často, radši nastudovat předem.
Mno, navigace dobrý pomocník ale špatný rádce 😁. Zvlášť, když jezdím sama. Jela jsem pro koně za Přerov. Přerov rozkopanej, a jestě tak ucpanej, že jsem se nezařadila do spravného pruhu na odbočení. Zapla jsem navigaci. Zavedla mne do zahradkářské kolonie, kde na mě dědula s kolem, ze kterého musel sestoupit a uhnout za popelnici, koukal jako na blázna, protože s tím větším autem a koňákem (přepravníkem na koně) v té úzké uličce nic jineho než magořina nebyla. S oddechem jsem vyjela, ale navigace mi přikázala “odbočte doleva”. Najela jsem do uličky k “myší díře” pod nádražím, kolejema. Výška průjezdu 2.7 metrů. Zůstala jsem stát a rozbrečela jsem se. Dojela jsem až k díře, otevřela dveře, vystoupila, jednou nohou jsem stála na brzdě a pomaličku pouštěla auto pod most a koukala, jestli se koňák vejde. Vešel, auto co přijelo proti vycouvalo a počkalo, až celý manévr provedu, ja zas naskočila, klepala jsem se jak ratlik, mávla na čekajícího hodneho člověka, který si dozajista klepal na čelo, co to je za debila, a jela dále do Holešova. Takže ne, já navigaci nevěřím 🙂. Zvláště naší zaostalé v autě.
“obězd” vypadá vtipně, pardon 😁