Aktuálně: 2 323 inzerátů289 734 diskuzních příspěvků20 936 uživatelů

Příspěvky uživatele

Coudas

Coudas
Coudas 08.06.2025, 09:58:34 xxx.xxx.126.20

Raduš proč muže, když to dělám já 😀 ale já vím, já jsem nedostačující. O zkouškách napíšu, až bude po, a to je za 14 dní. Zatím jen nadávám a v pondělí se dozvím, jestli jsem vůbec písemku napsala. Ono se dost blbě píše test, když nevíte polovinu věcí, které tam můžou bejt, jak se na to pak mám připravit, tak jsem zvědavá, jak to teoretici vyhodnotí, ten pohled praktika. 

Ležící koně jako v pohodě, když se někdo zastaví a řekne, leží vám tam kůň. Zvláštní, že se nikdo nezastaví, když jich tam takhle leží deset. Asi to není tak vidět 😂 Akorát že když už pak volaj policajtům a ti to chudáci musí řešit, nebo na internetu píšou “V Dětřichově na pastvině leží mrtvý hříbě, snad se to majitelům donese”, když máme terasový okno jako kráva přímo na pastvinu a z toho auta to musí být vidět, jsem asi já slepá, že to nevidím, tak už mě to po dvou měsících vytáčí. Chytrý koňáci mi poradili, že mám dát cedulku 😂, no nebudu to komentovat, jsem si vědoma, že já to mám všechno úplně obráceně, než koňský vševědi (cedulku už tam mám přes rok právě od těch policajtů). Tudle koukám na ty chcípáky s vyvaleným pupkem, jo, maj tak velký přežraný břicha, že to vypadá, že jsou posmrtně nafouklí, a po hlavní vidím Buggyru jedoucí s koněma na závody, tak jsem těm našim ksichtům říkala, koukejte, jak to maj jinde koně nalajnovaný. Vy se tu válíte, nic nemusíte, prachy stojíte, všude kolem koně makaj, důchod nedůchod, bolest nebolest, mládí nemládí. Ona vedle nájemkyně je taky věčně s koněma na jízdárně a honí je jak nadmutou kozu. Ale bylo mi řečeno, že to holt má jinak než já (jako všichni), že chce na rozdíl ode mě jezdit, tak to musím respektovat 🤫. Takže chápu, že lidi, kteří to neznají to šokuje.

Vysvědčením se musím pochlubit, protože takovéto jsem měla naposledy v první třídě 🙂

Neděle by byla fajn, kdyby furt nepršelo… ano voda je potřeba, ale taky je potřeba něco dělat…

Obrázek
Coudas
Coudas 07.06.2025, 22:25:13 xxx.xxx.126.20
Bobca:

jo,a co je to za housenka??

Škůdce na stromech, drvopleň obecná.

Coudas
Coudas 07.06.2025, 16:58:38 xxx.xxx.126.20

Zvířena se má fajn, sem tam nějaký neduh, ale nic podstatného. Oslo-poní gang se celkem sžil, ale stále tvoří skupinky, Pražák, teda ponik z Prahy, si na venkov zvyká hodně špatně 😁. Velký koně neustále děsí kolemjedoucí svým poleháváním tak, že se to řeší až na internetech 🤭. Psíci sice sotva dolezou do schodů, ale je potřeba se válet doma. Byli jsme se podívat na Mistrovství republiky psovodů služebních psů Celní správy ve vyhledávání drog, protože si půjčovali naši louku.  Bodejť ne, za kým jiným jít, než za bývalým kolegou. No a tak se prostě máme i my fajn. Vysvědčení ze školy už mám, bo teď dělám závěrečné zkoušky, písemná a praktická za mnou, ještě ústní. Snad to dopadne. Stavba stojí, bo furt prší, je potřeba vykopat díru na barák. Tak se mějte také všichni fajn. Káťa

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 07.06.2025, 16:46:57 xxx:xxx.3ce5:20a

Ne úplně to tu čtu, protože sem radši nechodím, nebudu prudit tím, že nemám moc problémů a vlastně ani moc co na práci, tak vlastně ani co psát, ale postřehla jsem zahradničení, tak pár fotek z našeho snažení. Pěstitel je spíše manžel, já jsem na to technické zázemí - truhlíky, postavila jsem mu skleník, záhonky a pod, a on pěstuje, rozsazuje, zalévá, já pleji a používám k vaření. Takže máme česnek (dneska jsem olamovala květy), cibuli, mrkev, okurky, cukety, hrášek, fazole (napočtvrté, třikrát zmrzly), brambory testujeme ve slámě, ale jsou i v zemi (dnes jedna mandelinka). Ve skleníku má manžel papriky, rajčata, okurky, saláty, porek a kedlubny, ředkvicky jsme už sežrali. Taky mák tam je a kytička pro okrasu. A pak máme jestě políčko s těma bramborama a dalším, co se nevešlo u baráku, mrkev, hrášek, rukola, cibule, saláty, zelí, kedlubny, kukuřice… jo a jahody.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 07.06.2025, 16:34:09 xxx:xxx.3ce5:20a
lesnizinka:

Coudas, co ta fixka, ještě to drží? I koupání?

Nedrží. Koupání jestě nevím, ale dopoledne jsem měla na ruce neoprenový návlek  a myslím, že večer po sprše bude finito. Ono je to taky pro normální lidi že, ne do extremu jako já.

Obrázek
Coudas
Coudas 31.05.2025, 12:20:17 xxx.xxx.126.20

Lesnížinko jako fakt 😁 Bu bu bu jsem vćera dělala na děti, když jsem vlezla do třidy a všechno najednou ztichlo a kluci na mě zírali jak…na tu 70 letou babku🫣, tak jsem na ně udělala “baf”. 🙂 Mně vůbec nevadí, že za pět let, tedy po té padesátce, budu vypadat na 70 🤭 Na tom mi nezáleží. Jsem na slunci celý život, nebudu se kvůli vzhledu vzdávat největšího potěšení 😇

Coudas
Coudas 31.05.2025, 11:37:24 xxx.xxx.126.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 31.05.2025, 10:23:40

Opalování je můj největší koníček, jakmile se lze válet na slunci, okamžitě jsem tam, klidně i celej den 😁 díra nedíra. Už jsem si našla fixy 💪

Coudas
Coudas 31.05.2025, 08:41:11 xxx.xxx.126.20

Canko neuvažovala 🙂 ale díky za pochvalu. Spíš bych šla do toho, co navrhuje Lesnížínka, sehnat permanentnější fixy na kůži a obrázky střídat. Včera na sluníčku jsem si říkala, ze bych to mohla vypálit, tedy opálit lejtko a třeba to pocmáraný zústane bilý 🫣

Coudas
Coudas 31.05.2025, 08:38:49 xxx.xxx.126.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 30.05.2025, 19:07:37

Ahoj Bobčo, díky 😁 Drž se, preju at se vše zlepšuje. Tuhle jsem si na Tebe vzpomnělay bývalý vedoucí mi zaslal videa z festivalu trampských písni v Horním Jelení 🙂.

Coudas
Coudas 30.05.2025, 17:23:23 xxx:xxx.276b:de41
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 30.05.2025, 14:22:09

Jo, promiň, kreslila jsem to já.

Coudas
Coudas 30.05.2025, 17:15:40 xxx:xxx.276b:de41
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 30.05.2025, 14:22:09

To je dárek za vysvědčení 🤣 A vymyslel to manžel, prej chceš tetování, si to nakresli propiskou 🫣😇 ale už jsem to rozmazala v holině pří sekání.

Coudas
Coudas 23.04.2025, 06:45:06 xxx.xxx.120.16

Bobčo přeji brzké uzdravení a co nejméně komplikací 🤞

Coudas
Coudas 18.04.2025, 15:36:09 xxx.xxx.120.7

“Jak přestat být koňákem” - knížku četlo třicet lidí a víc lidí už ji nepřečte, vydavatelství knihu odmítli 🙂 Ale jinak se líbila, a to mě těší ☺️

Obrázek
Coudas
Coudas 12.04.2025, 08:53:59 xxx.xxx.120.7

Jdu se “vybl…” ze včerejšího zážitku. Ani ne proto, že by to bylo něco zásadního, nebo bych to potřebovala, ale protože to je prostě přesně to, proč nesnáším koňáky a proč chci sebe odstřihnout od jakýchkoliv diskuzí, internetu obecně, už je to na mě prostě moc. Večer kolem půl šesté mi přišla sms, že by “akutně” potřebovali převézt koně. Akutně na závody, uz pro mě první “pfffffrrrr”, když to není zdravotní. Že kůň normálně nastupuje (cha cha), ale půjčený vozík smrděl po kozách a tak ho tam za hodinu nedostali, a že to je ta a ta, co jsem u nich jednou (asi před 8 lety) byla na vyjížďce. Jo jo, kazdej si vzpomene, jen když něco potřebuje, klasika. No tak jsem odepsala, že jo (stejně mám houno co na práci) a vyjela jsem. Pojezdila jsem jim trávník a hadici, prostě koňák s naším vrtulníkem je dlouhej. No a slečna vyzbrojená bičíkem začala nakládat, kůn čau babi, nejdu. Přesný přiklad toho “kůň normálně nastupuje”. Nebudu to rozpitvávat, slečně se nedařilo, zkusila jsem to já, ale slečna už byla přesvědčená o tom, že vlastně nakládat nechce a má toho už dost. Navíc protože vím, o koho jde, jsem do koně, který si usmyslel, že jsem se ho “dotkla”, protože přes člověka se nechodí, nechtěla příliš hrabat a něco mu vysvětlovat, když už kůn byl na převýchově, a slečna je outlocitná. Takže po deseti minutách mého snažení  slečna prohlasila, že už to nechce, a když se v mé hlavě rodila věta, že to doděláme aspoň tréningově, protože bude při příštím nakladání problém, řekla, že to chce trenéra. To naprpsto zlomilo moje ego, řekla jsem OK, koně napůl ve vozíku jsem vycouvala ven, “práskla” jsem rampou, vzala pětiklíště a jela uražená domů. Nejvíce utrpělo mé ego v tom, že já, která “umím” naložit i vypatlaného magora, kterej se staví na zadní a padá na záda, nebo v 8 měsíci těhotenství vynese do vozíku na rameni hucula, jsem koně “nemohla” naložit. Ne že bych to nedokázala, ale prostě jsem k tomu neměla příležitost, a radši si zavolají “trenéra”. Ať si zavolají. Ale trenér v tomhle případě nic nevyreší. Rozvedla bych to, ale zdejší koňáky jsem popudila již dostatečně, stejně jenom fňukám, všechno dělám špatně, poradit neumím. Příště je rovnou odkážu na nejlepší přepravkyni v okolí, ta umí vše daleko nejlíp. Jdu radši ven.

Všem se zdravotními problémy přeji brzké uzdravení.

🫡

Coudas
Coudas 07.04.2025, 07:23:50 xxx.xxx.120.58

Děkuji za pochvalu, je to činnost, která mě opravdu strašně baví, a čím víc toho dělám, tím “lepší” to je🙂 a odpovídám :

Lesnížínko jo přesně, je to stavební buňka, jen dřevěná a ne železná, ale rozměr plus mínus a dá se převážet, přijde pak jako zabradni domek jestě jinam, posílám foto. A jo, nudim se neskutečně, počasí tomu dost pomahá.

Bobčo na koni už nejezdím pár let, a z těch 10ti, co mám, tak zůstal pojízdný jen jeden, a ten, než by tam došel (je hrozně pomalej) tak jsem tam pěšky rychlejš, je to cca 15 minut peškom. Ale mám elektrotrojkolku, což je super 🙂

👋👋👋

Obrázek
Coudas
Coudas 05.04.2025, 18:38:25 xxx:xxx.ab1d:33ec

Já mám chatu, já mám chatu, jáááá mááám chatuuuuuuuuu!!! A ano, stavěla jsem si ji sama 😁 Uff, už jsem v poho. Teď už to může trvat, jak dlouho chce 🙂👋👋👋

Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 02.04.2025, 10:35:57 xxx.xxx.120.58

Oběť koňskému pokolení? Jedině v tom, že jsem se jeden čas snažila hájit jejich “zájmy” proti perfektním trenérům, chovatelům a podobně a to přineslo jen vyloučení ze sféry lidí zvaných koňáci, ponížení a nadávky. Dovedlo mne to k poznání, jaká být nechci, a zároveň co chci. Takže oběť koním - život bez lidí. Ale žádná trága.

Coudas
Coudas 02.04.2025, 10:30:44 xxx.xxx.120.58

Vážení přátelé…. ano. Coudase nehledejte, ten se modlí za lepší zítřky v očekávání katastrofální situace. Buggyra vám Coudase vynahradí 😀. Včera mi navíc paní, které jsem vezla seno, řekla, že na diskuzi jsou jen samí bl.ci, tak jsem jí poděkovala 🙂 se slovy, že se zařídím. U nás se stejně neděje nic zajímavého, stavíme, když je počasí (což teď moc není, ale deště je potřeba a potřeba a potřeba), staráme se o žvížátka (což už Leithian věděla, že má starost o koně je to nejhorší, co je mohlo potkat),  dotáhla jsem další poníky, protože teď je to s telatama v haj…í, dítě se připravuje na přijímačky, snad to dá, přála bych jí to moc (což jí vcelku nemusí trápit, protože je na víceletém gymplu, ale chce jinam, a já jí v tom na rozdíl ode mne, když jsem z gymplu chtěla odejít, podporuju, a má možnost přestoupit z prváku) a já dělám klasifikaci za druhé pololetí a chci to už mít celý z krku, protože mě to psychicky dost vysiluje, především komunikace s učiteli, kteří se prostě k dospělému “studentovi”, který je v docela dost případech starší než vyučující, moc neumí chovat, a celý ten systém je postavený na hlavu, 15 let v praxi  a 25 let po maturitě musím dokazovat jak tydít svoje znalosti v oboru, a prostě to jako jako dospělý člověk, který je v tom ze všech stran vidím dost … řekněme dramaticky - prostě…. taky učitelka…. on i ředitel školy je mladší než já, to mi přišlo vtipné, ale nic to neznamená, že jo. Tak mějte krásné jaro, ať se vám všem daří, možná se zase na podzim ukážu. Letím dělat zkoušku z ekonomiky. Pa pa pa Káťa 

PS: Kdyby to nááááhodou, opravdu náhodou někoho zajímalo, ten můj život, na blogu nějaké novinky občas přibývají 🙂 https://sunsetkone.webnode.cz/