Aktuálně: 2 777 inzerátů261 015 diskuzních příspěvků19 161 uživatelů

Příspěvky uživatele

Coudas

Coudas
Coudas 30.10.2025, 11:22:51 xxx:xxx.4e7:499c
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 30.10.2025, 10:58:38

Aha, tak jsem to pochopila špatně 😁 Nevadí, i tak at se záměr podaří👍

Jenže pěstování je parťákova parketa, to on umí. Já dělám je  technickou podporu -jakože mu ten skleník postavim atd. Jo, sem tam něco zasadím, zaseju (třeba tu mrkev s porkem) ale nejde mi to jako jemu 🤷

Ono nejde ani tak o tloušťku, jako že prostě mám “špatný” přístup ke “správným” věcem 🙂 A více jde o toho koně o samotě, než že mí koně jsou tlustý. Sice na to nevypadám, ale znám rizika a znám i způsoby, jak se obezitě vyhnout nebo jí upravit. Ale beru to stejně jako u sebe - když už v tom životě nic moc, tak se chci aspoň dobre nažrat 😁

Coudas
Coudas 30.10.2025, 10:51:37 xxx:xxx.4e7:499c
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 27.10.2025, 10:20:46

Sarah jestli to chápu správně, tak stavite skleník? Ať se podaří. 

To já měla inspiraci včera ve videu 😊 takovy hezký domeček -sklenik si v novém postavím taky 😱

Nám zahrada strádá, není čas, nebo leje…  Dostala.jsem se akorát k vypletí záhonu, letos udělám jestě druhej pokus s česnekem, loni byl asi moc v mokru. A zůstavá mrkev a porek. Ve skleníku jestě fungujou trochu rajčata a zbyla paprika. Zas az na jaře… Zahradnictvi mi opravdu nejde 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 30.10.2025, 10:41:06 xxx:xxx.4e7:499c
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 29.10.2025, 20:59:05

Acher, to neřešte. Mám názor, že kdo se chce vystavovat na internetu, musí počítat se vším, i s negací, a když mu to vadí, nemá se vystavovat 🙂. Tak jednoduché to je. 

Coudas
Coudas 27.10.2025, 07:40:48 xxx.xxx.126.204
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 26.10.2025, 15:47:24

Radko s dovolením odpovím a už to nebudu řešit 🙂 Nevím, jestli Tě někdy někdo na diskuzi poslal k šípku, či vyhledat odbornou pomoc, mě na ifauně mnohokrát 🙂, neměli jen osypky.  A proto jsem si Tvou radu vzala k srdci ještě dříve, než jsi ji napsala 😉 a začala jsem se mít ráda a i když je to těžší se po těch dlouhých letech od toho odprostit (zrušit internet by to značně zjednodušilo, takhle je to čistě o vůli), tak je to pro mě bez diskuzí lepší 🙂.

Pokud má sousedka závodní koně, tak asi dostihaky, to jsou převážně angličtí plnokrevníkové, a ti převážne tlustí nejsou, ano.  Zaleží na plemeni, záleží na podmínkach a záleží na jedinci 🙂 No nebudu chytračit, kdyby někoho zajímalo, tak něco o našich konich mám zde - https://katchabka.webnode.cz/sunset-kone/ , na konci je i članek, který kdysi byl v časopise, a vlastně vše popisuje (knížka je samozřejmě podrobnější 😁)  

Jen se vrátim k té škole, jak jsi se ptala (myslím, že Ty 🤔), tak jsem to myslím si tady psala, ale tak… Šlo vlastně jen o úpravu kopyt, kterou podle zákona (veterinárního a proti týrání) nesmím jako majitel provádět ani na vlastnich zvířatech - týrání. Musím být osoba způsobilá (výčet v zákoně) a pro vlastní zvířata na hospodářství mi stačí odborná průprava - kurz. Nesmím ale dělat “jiným za peníze”. A abych splnila alespoň totok, tak zas musím mít určité vzdělání, což já jen s gymplem neměla. Ale stačil ten učňák, maturu uznali, nebo by stačil jiný kurz - 300 hodin pro zemědělce, ale ten byl daleko nedostupnější, učnák máme ve městě 5 minut autem, zas to trvalo čas9vě déle. Takže učňák jsem po roce a půl ukončila zkouškou v červnu (s vyznamenáním a s prospěchovým stipendiem 🤦) a musela jsem počkat až na minulý týden , kdy byl nejbližší termín odborné průpravy. Nebylo to jen ke kopytům, ale např. kastrace kanečků, odrohování telat a další. Takže jsem teď na seznamu SVS jako absolvent a čekám kontrolu 😁 a na nový veterinární zákon, protože jim tam konkrétně toto "nějak vypadlo", takže jsem to vlastně momentalně dělala k ničemu 😂. Ale nevadí, byly to vtipné dva roky. Taky, kdyby se někdo chtěl pobavit, celá ta sranda popsaná zde (je to dlouhé) - https://katchabka.webnode.cz/skola-na-stary-kolena/ 😁.Až mi přijde certifikát, ještě dopíšu kurz.

Zas jsem se rozepsala, tak přeju fajn den, hezký podzim (zazím nic moc), hezkou zimu… a prostê tak 🌻

Coudas
Coudas 26.10.2025, 10:35:25 xxx.xxx.126.204
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 25.10.2025, 12:03:59

Bobčo chápu, jak to myslíš, ale ty letité zkušenosti jsou bohužel negativní natolik, že i to psaní o “blbostech” je v některých chvílích neúnosné. Chápu i ostatní, že jim je jedno, co si kdo myslí. Mě to jedno není, takže další negativum 🙂. Když píšu moji realitu, tak fňukám, nebo jsem podporovatel dvorkového chovu jednoho koně, např. Nikdo se neptá “proč”, na důvody. Prostě to dělám vše dle trendů špatně a hotovo 🙂. Dám jeden přiklad, a už to nebudu rozebírat a otravovat sebou. Videjko z “přehánění” koňouchů z pastviny na pastvinu, a různé reakce a pohledy - většinou napíší koně jsou tlustý, ano jsou. Koně kulhají, ano, kulhají. A jeden trend, jmenuje se Paddock paradise, koně nesmi být takto na velké patvině, tráva jim ubližuje a musí mít řizený pohyb. Velmi málo lidí napiše jeee, ty koně se u vás tak maj… to píší jen ti, kteří mi sem koně dali 😉 Proto ty koně tady jsou, aby nic nedělali, jen se pásli a užívali si život po svém, říkám tomu “život bez lidí” - proto jsou tlustý. Kulhají, protože žádnej z těch třinácti není zdravý - maj nohy zmasakrovaný, artrozu, podotrochlozu, PSSM, hnáty křivé atd atd, nebo jiný problém, např prosedlá záda, věkové rozmezí 5 - 29 let. Že by na trávě z různých důvodů někteří neměli být (např osel, jsem se dozvěděla…)… a začne se mi to samozřejmě vysvětlovat… O ponících radši mlčím úplně. A pak vznikají třenice i jen proto, že ukážu něco ze svého života. Třeba Bobčo chápeš, třeba ne. A hlavně,můj osobní pocit je, že někomu něco nabouravám, a to já nechci. Ale díky za podporu.

Tak jen to videjko 🙂 Hezký zbytek vikendu. Tu furt střídavě leje 🤦🤦🤦

https://m.youtube.com/watch?v=iVruilxOOgo&pp=ygUJa2FjaG55MjI0

Coudas
Coudas 24.10.2025, 09:48:29 xxx.xxx.126.204

“Coudas normálně sem přispívej a ser na všechny😂Vždycky bude x lidí mít x různých názorů a o to je to veselejší..já jsem ráda,když sem píšeš,stejně tak jako píšou jiní…člověk reaguje jen na koho chce a tím je to vyřízené..”

Ahoj Nikčo, jenže to je právě ten problém. Já můžu reagovat jen na koho chci, ale neovlivním, že na mě může reagovat kdokoliv, to je ta nevýhoda veřejné diskuze. Nejde o názory 🙂. Spolužačka mi loni řekla, že jsem introvert, a že potrebuji uzavřenou společnost. Nemyslim si, že jsem introvert až takový, ale pravdou je, že lidi, se kterými komunikuji, potřebuju “znát”, tahle anonymita veřejné internetové diskuze mi nevyhovuje, mnohým naopak ano, prostě “žádné kamarádšofty”!!! Bohužel jsem na to přišla dost pozdě 😁 a nadělala spoustu blbostí. Jak mi napsala jedna z koňské diskuze, jen způsobuju konflikty a nikomu nic kloudného neporadím (samozrejmě, dotkla jsem se ega). Nemůžu radit , když žiju v jiném světě, nebo lepe řečeno prostředí, a nejsem Buggyra, abych něco jiného dělala v reálu, ale stokrát přemýšlela co vypustím na internet, abych naaaahodou… Včera jsem si četla diskuzi k fiakrům v Praze. Psali to tam koňáci přesně - kdo má koně jen tak, aby za ně platil a jen na ně koukal. Myslim, že chápeš.  A můj život se skladá právě z těch konýšků, na který já jen koukám, co vidím v okolí mě za ty roky dost znechutilo, kočky nemám, i když nám tu teď nějaký nalezlý a vegetují v seníku, ale pes už je naštěstí “unavenej”, tak je nehoní po celý pastvině, psy necvičím skoro 20 let a trendy jsou v tomhle úplně jinde, takže do toho se já fakt se svýma názorama nevlezu, politika se řeší v jiném vlákně… A zbytek jsem už napsala 🙂 Ale diky 🙂

Coudas
Coudas 21.10.2025, 18:19:03 xxx.xxx.126.204

Jsem se zas neuvedla, pardon.

Sarah - děkuji, Vám také.

Coudas
Coudas 21.10.2025, 11:11:49 xxx.xxx.126.204

Po době jsem koukla, jestli je můj profil zde smazán, ale asi je to pro admina velký problém, tak to nebudu dále řešit. A jak psali zdejší přední představitelé, k čemu velká gesta, vždyť to je jen anonymní účet, stačí nechodit a nepsat a ani pes po mně neštěkne. S první částí nesouhlasím, ve druhé mají pravdu. O mé názory nikdo nestojí, to jsem pochopila velmi dobrě s “hříbětem o samotě” a neken při tom, kontrolovat se a přetvařovat, jen abych se zalíbila, to neumím a nechci, tak proč se trapit, je jednodušší si jít po svém. Chtěla jsem se dočkat aspoň toho, že můžu bez obalu veřejně přiznat, že jsem koni upravila kopyta, aniž bych tím porušovala zákony, což se stalo dnes poprvé od roku 2013. Přestože kopyta umím upravit už 30 let. Ale to zas je třitcetletukoní, to je nadávka, tak  radši nic. Potřebný kurz pro splnění administrativy jsem úspěšně včera dokončila, tak už to týrání zůstane jen u chudinky hříbátka, co muselo být 12 let samo kvůli mému egu, aby v 21 letech bylo nuceno ze zdravotních důvodů odejít na onen svět.

Popravdě - je mi bez všech tě h diskuzí opravdu lépe.

Mějte fajn podzim, zimu, atd. At se daří a hlavně zdraví.

Coudas
Coudas 18.06.2025, 11:08:00 xxx.xxx.126.144

Dobrý den, včera jsem zasílala žádost o smazání účtu na zde uvedený email. Mohu se prosím zeptat, kdy bude zhruba ma žádost vyřízena? Velmi děkuji.

Coudas
Coudas 08.06.2025, 09:58:34 xxx.xxx.126.20

Raduš proč muže, když to dělám já 😀 ale já vím, já jsem nedostačující. O zkouškách napíšu, až bude po, a to je za 14 dní. Zatím jen nadávám a v pondělí se dozvím, jestli jsem vůbec písemku napsala. Ono se dost blbě píše test, když nevíte polovinu věcí, které tam můžou bejt, jak se na to pak mám připravit, tak jsem zvědavá, jak to teoretici vyhodnotí, ten pohled praktika. 

Ležící koně jako v pohodě, když se někdo zastaví a řekne, leží vám tam kůň. Zvláštní, že se nikdo nezastaví, když jich tam takhle leží deset. Asi to není tak vidět 😂 Akorát že když už pak volaj policajtům a ti to chudáci musí řešit, nebo na internetu píšou “V Dětřichově na pastvině leží mrtvý hříbě, snad se to majitelům donese”, když máme terasový okno jako kráva přímo na pastvinu a z toho auta to musí být vidět, jsem asi já slepá, že to nevidím, tak už mě to po dvou měsících vytáčí. Chytrý koňáci mi poradili, že mám dát cedulku 😂, no nebudu to komentovat, jsem si vědoma, že já to mám všechno úplně obráceně, než koňský vševědi (cedulku už tam mám přes rok právě od těch policajtů). Tudle koukám na ty chcípáky s vyvaleným pupkem, jo, maj tak velký přežraný břicha, že to vypadá, že jsou posmrtně nafouklí, a po hlavní vidím Buggyru jedoucí s koněma na závody, tak jsem těm našim ksichtům říkala, koukejte, jak to maj jinde koně nalajnovaný. Vy se tu válíte, nic nemusíte, prachy stojíte, všude kolem koně makaj, důchod nedůchod, bolest nebolest, mládí nemládí. Ona vedle nájemkyně je taky věčně s koněma na jízdárně a honí je jak nadmutou kozu. Ale bylo mi řečeno, že to holt má jinak než já (jako všichni), že chce na rozdíl ode mě jezdit, tak to musím respektovat 🤫. Takže chápu, že lidi, kteří to neznají to šokuje.

Vysvědčením se musím pochlubit, protože takovéto jsem měla naposledy v první třídě 🙂

Neděle by byla fajn, kdyby furt nepršelo… ano voda je potřeba, ale taky je potřeba něco dělat…

Obrázek
Coudas
Coudas 07.06.2025, 22:25:13 xxx.xxx.126.20
Bobca:

jo,a co je to za housenka??

Škůdce na stromech, drvopleň obecná.

Coudas
Coudas 07.06.2025, 16:58:38 xxx.xxx.126.20

Zvířena se má fajn, sem tam nějaký neduh, ale nic podstatného. Oslo-poní gang se celkem sžil, ale stále tvoří skupinky, Pražák, teda ponik z Prahy, si na venkov zvyká hodně špatně 😁. Velký koně neustále děsí kolemjedoucí svým poleháváním tak, že se to řeší až na internetech 🤭. Psíci sice sotva dolezou do schodů, ale je potřeba se válet doma. Byli jsme se podívat na Mistrovství republiky psovodů služebních psů Celní správy ve vyhledávání drog, protože si půjčovali naši louku.  Bodejť ne, za kým jiným jít, než za bývalým kolegou. No a tak se prostě máme i my fajn. Vysvědčení ze školy už mám, bo teď dělám závěrečné zkoušky, písemná a praktická za mnou, ještě ústní. Snad to dopadne. Stavba stojí, bo furt prší, je potřeba vykopat díru na barák. Tak se mějte také všichni fajn. Káťa

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 07.06.2025, 16:46:57 xxx:xxx.3ce5:20a

Ne úplně to tu čtu, protože sem radši nechodím, nebudu prudit tím, že nemám moc problémů a vlastně ani moc co na práci, tak vlastně ani co psát, ale postřehla jsem zahradničení, tak pár fotek z našeho snažení. Pěstitel je spíše manžel, já jsem na to technické zázemí - truhlíky, postavila jsem mu skleník, záhonky a pod, a on pěstuje, rozsazuje, zalévá, já pleji a používám k vaření. Takže máme česnek (dneska jsem olamovala květy), cibuli, mrkev, okurky, cukety, hrášek, fazole (napočtvrté, třikrát zmrzly), brambory testujeme ve slámě, ale jsou i v zemi (dnes jedna mandelinka). Ve skleníku má manžel papriky, rajčata, okurky, saláty, porek a kedlubny, ředkvicky jsme už sežrali. Taky mák tam je a kytička pro okrasu. A pak máme jestě políčko s těma bramborama a dalším, co se nevešlo u baráku, mrkev, hrášek, rukola, cibule, saláty, zelí, kedlubny, kukuřice… jo a jahody.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 07.06.2025, 16:34:09 xxx:xxx.3ce5:20a
lesnizinka:

Coudas, co ta fixka, ještě to drží? I koupání?

Nedrží. Koupání jestě nevím, ale dopoledne jsem měla na ruce neoprenový návlek  a myslím, že večer po sprše bude finito. Ono je to taky pro normální lidi že, ne do extremu jako já.

Obrázek
Coudas
Coudas 31.05.2025, 12:20:17 xxx.xxx.126.20

Lesnížinko jako fakt 😁 Bu bu bu jsem vćera dělala na děti, když jsem vlezla do třidy a všechno najednou ztichlo a kluci na mě zírali jak…na tu 70 letou babku🫣, tak jsem na ně udělala “baf”. 🙂 Mně vůbec nevadí, že za pět let, tedy po té padesátce, budu vypadat na 70 🤭 Na tom mi nezáleží. Jsem na slunci celý život, nebudu se kvůli vzhledu vzdávat největšího potěšení 😇

Coudas
Coudas 31.05.2025, 11:37:24 xxx.xxx.126.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 31.05.2025, 10:23:40

Opalování je můj největší koníček, jakmile se lze válet na slunci, okamžitě jsem tam, klidně i celej den 😁 díra nedíra. Už jsem si našla fixy 💪

Coudas
Coudas 31.05.2025, 08:41:11 xxx.xxx.126.20

Canko neuvažovala 🙂 ale díky za pochvalu. Spíš bych šla do toho, co navrhuje Lesnížínka, sehnat permanentnější fixy na kůži a obrázky střídat. Včera na sluníčku jsem si říkala, ze bych to mohla vypálit, tedy opálit lejtko a třeba to pocmáraný zústane bilý 🫣