Nic mi do toho není, ale žena by 50 kg sama tahat neměla…abyste potom v pozdějším věku se nedivila😲
Neměla 🙂. Taky to nedělám denně a netahám těch pytlů 50 najednou, ale věřím, že i tací jsou… (protože vždy, když si myslím, že jsem v něčem výjimka, tak mě hned někdo jiný vyvede z rauše 🫣). V pozdějším věku… jako na stáří?
My “děvčata” od koní 🤠 30 kilo unesem. Jestliže Nikča koulí sama balíky, tak to nemůže být problém, sílu má. A kdyžtak jí dopravce snad pomůže, 30 kilo ve dvou už unést musí. Jasný, podle sebe soudím tebe, já 50 kg pytle s obilím nosím sama, i jiné “těžké” věci. U tý přepravy to mají daný zákonikem myslím práce, že pak nemůžou nosit víc než… nevím, kolik kg tam je, je to ještě rpzdrlený na chlapy a ženský. Proto nad mám tušení 25 kg už to dávaj na palety, aby to vyložili na paleťáku a ty si to doma přeber, jak potřebuješ 🙂
Když je zvíře “pitomý”, je jedno co to je. Nám se jednou “”zbejčila" jalovice, a to nešlo naložit na auto. Museli jsme nechat doma asi tři (nebo pět) kusy s touhle šílenou, ze teda přijedou znova. To už šla po lidech, lítala v chlívě jak magor, a přesně jak píše Bobča, hlava dolů, funí, hrabe přední… jak říkal jeden chlap od sousedů “zrudly mu oči” 😁… No naložila se… Taky jsem pak dostala sprda, že nejsem normální a tohle dělat nemůžu a že nemám pud sebezáchovy… ale kdybych tam s tím bičem nestála a nevyběhla proti ní, tak zas zdrhne, protože už podebírala rohama zábrany a lezla pod ně. Tak hsem jí tim bičem “umlátila”, a naběhla na auto, za ní ten zbytek, cvak cvak a bylo. No ale málem nebylo no. Jo, je to s těma zvířatama sranda. Dokud po nich člověk nic nechce, tak je to pohoda. Jakmile se začne něco dít… to jsou ze skotu najednou náramní skokani nebo dostihoví závidníci. Jo a jednou jsme číslovali tele 🤦. Nabral kluk během pár dní dost síly a nebylo možný ho chytit. Dvakrát prostě prolít, potřetí proběh kolem mě, tak jsem po něm skočila, s nasazením života jsem ho držela za zadní nohu 😁 ale nestíhal manžel, tak jsem ho pustila. Nakonec jsme ho proste nahnali do “klece” - uzavřený prostor pro příkrm telat, a tam jsme ho zalehli už oba. Jooo to byly časy…
Ne, nebyla jsem členkou, tak dlouho v Liberci nejsem. Od nás, protože Jizerky. A Island na Olivetské hoře leží mimo neexponované cesty, takže oblíbený cíl výletů.
Jeeee… 🫣 To jsme “šli kolem”, tedy přes Olivetskou horu… Ferdinandov - Bedřichovská přehrada. Krasná procházka. No to jsem nevěděla, že je tam vůbec nějaká osada. No tak příště 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.01.2025, 16:30:26
Pan Pavlica a pan převor Siostrzonek pořádají koncerty při příležitosti oslav Gymnázia v Těšíně, protoże pan převor je absolvent, tak to jezdím vždycky, je to jednou za 5 let. V kostele, prpstě nádhera. Mě tenkrát dostali s Velkomoravským chorálem…
Bobčo ano, vlastní práce 🙂. Čtu a vzpomínám ráda už teď 🤭 protože těch nových dobrodružství je čím dál míň. Snad se dožijem toho, aby jich ještě za čas přibylo.
Tak jasně ze když jdete sice na Queen, ale asi nečekáte, že bude zpívat Freddie, tak si užijete písničky, zvlášť když je zpívá dobrý zpěvák. Ale když máte jít na toho stejného, kterého posloucháte z radia nebo CD, a je to děs, tak je to prostě… děs. Já už moc na koncerty nechodím, protože už moc nejsou dostupné, tedy koncerty těch, na mteré bych šla. Na Čechomor jsem chidila, když to šlo, a ti jsou prostě parádní. Kdysi jsem treba Vlastu Redla měla spojenýho spíše s rockem, tak jsem ho moc neposlouchala, a pak mě vzali na koncert a byla to paráda. No a manžel bluegrass až tolik neposlouchá, respektive mu vadí v jednom kuse poslouchat to samý, třeba i Nedvěda, ale ukecala jsem ho před rokem na Malina Brothers a oni hráli sem tam i jiný žánr, třeba barokní hudbu, a bylo to super. Tedy lidi přišli jen, protoże se ve Frýdlantu něco děje, hurá, a ne protože poslouchají bluegrass, tak tu atmosféru drobet rušili. No a úplně super byl Hradišťan v kostele, jak u nás ve Frydlantě, tak u nás v Těšíně. Ale chápu Vás, Evo, naprosto s tím davem. Taky mám fobii z lidí🙂
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 23.01.2025, 14:33:44
To je smutné. Já jsem chtěla na Enrique Iglesiase, když byl v Praze. Lístek 4500,-, to bych ještr byla ochotná dát. Ale pustila jsem si pár koncertů na youtube a usoudila.jsem, že to za to nestojí. Někdy se holt studiové nahrávky od koncertu liší až moc.
Bobčo je to opravdu paráda, jeden klobouk dolů nestačí. Máš tuhle nádheru a ohromnou práci komu předat? Kočičák v pouzdře na kytaru je super 😁
Já jsem dostala také podklady z taťkovy strany, jsou tam zajímavé věci, třeba rodný list z roku 1894, první fotka. Mám v umyslu také zkusit udrlat strom, ale nemám k tomu tak daleké podklady, fotky už vůbec.
No a jen hujerství, když už tu o tom píšem, tak mé “cancáky” a ukázky, od roku 1992 doteď 🙂