Ahoj Bobčo, díky 😁 Drž se, preju at se vše zlepšuje. Tuhle jsem si na Tebe vzpomnělay bývalý vedoucí mi zaslal videa z festivalu trampských písni v Horním Jelení 🙂.
Příspěvky uživatele
Coudas
Jo, promiň, kreslila jsem to já.
To je dárek za vysvědčení 🤣 A vymyslel to manžel, prej chceš tetování, si to nakresli propiskou 🫣😇 ale už jsem to rozmazala v holině pří sekání.
Canko, mám taky tetování 😂😂😂
Bobčo přeji brzké uzdravení a co nejméně komplikací 🤞
“Jak přestat být koňákem” - knížku četlo třicet lidí a víc lidí už ji nepřečte, vydavatelství knihu odmítli 🙂 Ale jinak se líbila, a to mě těší ☺️
Jdu se “vybl…” ze včerejšího zážitku. Ani ne proto, že by to bylo něco zásadního, nebo bych to potřebovala, ale protože to je prostě přesně to, proč nesnáším koňáky a proč chci sebe odstřihnout od jakýchkoliv diskuzí, internetu obecně, už je to na mě prostě moc. Večer kolem půl šesté mi přišla sms, že by “akutně” potřebovali převézt koně. Akutně na závody, uz pro mě první “pfffffrrrr”, když to není zdravotní. Že kůň normálně nastupuje (cha cha), ale půjčený vozík smrděl po kozách a tak ho tam za hodinu nedostali, a že to je ta a ta, co jsem u nich jednou (asi před 8 lety) byla na vyjížďce. Jo jo, kazdej si vzpomene, jen když něco potřebuje, klasika. No tak jsem odepsala, že jo (stejně mám houno co na práci) a vyjela jsem. Pojezdila jsem jim trávník a hadici, prostě koňák s naším vrtulníkem je dlouhej. No a slečna vyzbrojená bičíkem začala nakládat, kůn čau babi, nejdu. Přesný přiklad toho “kůň normálně nastupuje”. Nebudu to rozpitvávat, slečně se nedařilo, zkusila jsem to já, ale slečna už byla přesvědčená o tom, že vlastně nakládat nechce a má toho už dost. Navíc protože vím, o koho jde, jsem do koně, který si usmyslel, že jsem se ho “dotkla”, protože přes člověka se nechodí, nechtěla příliš hrabat a něco mu vysvětlovat, když už kůn byl na převýchově, a slečna je outlocitná. Takže po deseti minutách mého snažení slečna prohlasila, že už to nechce, a když se v mé hlavě rodila věta, že to doděláme aspoň tréningově, protože bude při příštím nakladání problém, řekla, že to chce trenéra. To naprpsto zlomilo moje ego, řekla jsem OK, koně napůl ve vozíku jsem vycouvala ven, “práskla” jsem rampou, vzala pětiklíště a jela uražená domů. Nejvíce utrpělo mé ego v tom, že já, která “umím” naložit i vypatlaného magora, kterej se staví na zadní a padá na záda, nebo v 8 měsíci těhotenství vynese do vozíku na rameni hucula, jsem koně “nemohla” naložit. Ne že bych to nedokázala, ale prostě jsem k tomu neměla příležitost, a radši si zavolají “trenéra”. Ať si zavolají. Ale trenér v tomhle případě nic nevyreší. Rozvedla bych to, ale zdejší koňáky jsem popudila již dostatečně, stejně jenom fňukám, všechno dělám špatně, poradit neumím. Příště je rovnou odkážu na nejlepší přepravkyni v okolí, ta umí vše daleko nejlíp. Jdu radši ven.
Všem se zdravotními problémy přeji brzké uzdravení.
🫡
Děkuji za pochvalu, je to činnost, která mě opravdu strašně baví, a čím víc toho dělám, tím “lepší” to je🙂 a odpovídám :
Lesnížínko jo přesně, je to stavební buňka, jen dřevěná a ne železná, ale rozměr plus mínus a dá se převážet, přijde pak jako zabradni domek jestě jinam, posílám foto. A jo, nudim se neskutečně, počasí tomu dost pomahá.
Bobčo na koni už nejezdím pár let, a z těch 10ti, co mám, tak zůstal pojízdný jen jeden, a ten, než by tam došel (je hrozně pomalej) tak jsem tam pěšky rychlejš, je to cca 15 minut peškom. Ale mám elektrotrojkolku, což je super 🙂
👋👋👋
Já mám chatu, já mám chatu, jáááá mááám chatuuuuuuuuu!!! A ano, stavěla jsem si ji sama 😁 Uff, už jsem v poho. Teď už to může trvat, jak dlouho chce 🙂👋👋👋
Oběť koňskému pokolení? Jedině v tom, že jsem se jeden čas snažila hájit jejich “zájmy” proti perfektním trenérům, chovatelům a podobně a to přineslo jen vyloučení ze sféry lidí zvaných koňáci, ponížení a nadávky. Dovedlo mne to k poznání, jaká být nechci, a zároveň co chci. Takže oběť koním - život bez lidí. Ale žádná trága.
Vážení přátelé…. ano. Coudase nehledejte, ten se modlí za lepší zítřky v očekávání katastrofální situace. Buggyra vám Coudase vynahradí 😀. Včera mi navíc paní, které jsem vezla seno, řekla, že na diskuzi jsou jen samí bl.ci, tak jsem jí poděkovala 🙂 se slovy, že se zařídím. U nás se stejně neděje nic zajímavého, stavíme, když je počasí (což teď moc není, ale deště je potřeba a potřeba a potřeba), staráme se o žvížátka (což už Leithian věděla, že má starost o koně je to nejhorší, co je mohlo potkat), dotáhla jsem další poníky, protože teď je to s telatama v haj…í, dítě se připravuje na přijímačky, snad to dá, přála bych jí to moc (což jí vcelku nemusí trápit, protože je na víceletém gymplu, ale chce jinam, a já jí v tom na rozdíl ode mne, když jsem z gymplu chtěla odejít, podporuju, a má možnost přestoupit z prváku) a já dělám klasifikaci za druhé pololetí a chci to už mít celý z krku, protože mě to psychicky dost vysiluje, především komunikace s učiteli, kteří se prostě k dospělému “studentovi”, který je v docela dost případech starší než vyučující, moc neumí chovat, a celý ten systém je postavený na hlavu, 15 let v praxi a 25 let po maturitě musím dokazovat jak tydít svoje znalosti v oboru, a prostě to jako jako dospělý člověk, který je v tom ze všech stran vidím dost … řekněme dramaticky - prostě…. taky učitelka…. on i ředitel školy je mladší než já, to mi přišlo vtipné, ale nic to neznamená, že jo. Tak mějte krásné jaro, ať se vám všem daří, možná se zase na podzim ukážu. Letím dělat zkoušku z ekonomiky. Pa pa pa Káťa
PS: Kdyby to nááááhodou, opravdu náhodou někoho zajímalo, ten můj život, na blogu nějaké novinky občas přibývají 🙂 https://sunsetkone.webnode.cz/
Bobčo - jo! To je přesný! Piš si co chceš, ale vlastně nepiš, protože musíš taktizovat. Nebudu dále psát nic, nemá to smysl.
Lesnížínko más pravdu, některé zprávy nejsou. Ale co s tím neporadím, IT jde mimo mě.
Chtěla jsem Ti to napsat soukromě, ale vyplácnu to klíďo sem. Máš pravdu, že tady mi nikdo nic nenapsal a nepíše, a díky za to. Bylo to na koních a bylo to přímo “face to face” (slečnu či paní jsem.patrně nějak urazila), a ještě dalšími olajkováno, tudíž “hurá, zas do ní konečně někdo kopnul”. Nemám bejt vztahovačná, ale když je to napsáno takto adresně, tak si musím asi říct však co, vždyť oni to tak nemyslej přece… a hlavně si to za chvíli nikdo nepamatuje. “Já? Neeee a kdyžtak jsem jen něco plácnul…” A o tom to celý je, lidem je jedno, co na netu napíšou, do koho kopnou a že by za svá slova měli spíše nést odpovědnost a ne že to je ve virtuálním světě jestě polehčující okolnost. Nemyslím teď nikoho konkrétního, to je obecné konstatovaní, které tvrdím už pár let. Koně jsem sem tahat nechtěla, ale bohužel (pro některé, v tomhle směru hlavně pro mě) jsou mým denním pořádkem a z toho spoustu věcí vychází. Moje blbost prostě byla a je (učím se s tím po těch letech stále pracovat), že jsem si kdysi naivně myslela, že když jsem u koní docela dlouho na to, abych mohla “něco říct” a mít něco vypozorováno. Dokonce mě ukecali, ať o tom napíšu knížku, nicméně nakladelství odmítlo vydat, protože “některé pasáže by našly své odpůrce”. Za posledních 7 let, co jsem na diskuzi až příliš aktivně (nemám se kde jinde vykecat), mi prostě bylo vysvětleno, že ten čas strávený u zvířat a se zvířatama (kočky holt nemám, koně jsou součástí mé práce, stejně jako skot, a pejskař prostě jsem taky úplně mimózní, i když mám státní certifikát 😁) vůbec nic neznamená (se psema od narození, příští rok to bude 30 let, kdy mi naši koupili mého prvního koně, se kterym jsem od té doby byla denně, a pokračovalo to pak … nějakých 15 let, co se starám já osobně na vlastní triko o 4-12 koní, a protože jsem dělala ustájení, tak se tu vystřídalo i dost koňáků). Přestavá mě bavit cítit se jak malý děcko, který může anonymně každej seřvat na tři doby jen proto, že mám za ty roky jiné zkušenosti a jiný pohled, než ten, co je obecně dán. Z toho vyplývá, tedy pro mně, jelikož jsem člověk upřímný a přetvařovat se moc neumím, že se na diskuzi budu buď držet hesla “koho chleba jíš toho píseň zpívej”, nebo prostě drž mlč, jak říká manžel. Ten vnitřní boj, který manžel včera označil za závislost 🤷 mi někdy trvá pár dní vyřešit, ale jo, zlepšuje se to 😁. Tak jen na vysvětlenou, proč to mám jak to mám, kazdej to prostě máme jinak, že🙂
Tak ať se dílo daří, mě bolej nohy 🤭
A ještě jsem zapomněla na ten “sousedský zápach”. Když si soused postaví pergolu, 2 metry od hranice pozemku, do 25 metrů čtverečních (splňuje zákonné podmínky) a bude tam chodit kouřit a kouř poletí do mojí pergoly se stejnými podmínkami, já osobně kouř z cigaret nesnáším, tak si můžu jít stěžovat na páté nástupiště v šest hodin ráno.
trochu rokenrolu
Pravdu díš, vysvětlovat nebudu 😁✌️
Bobčo řekla bych spíše trampské, než country.
Chcete-li diskutovat o welfare slepic, vyjdu z toho, co nás učí ve škole. Vyjdu-li z “volierového odchovu”, což by mohlo splňovat parametry oné “sousedky”, nebo "tazatelky" už jsem se v tom ztratila, uvádí pan učitel (zdroj nevím) 7-9 slepic na metr čtvereční. Z toho vychází, že na 15 metrech čtverečních je přípustno chovat téměř 100 slepic. Tj. paní chovatelka z hlediska welfare neporušuje nic. Z hlediska etiky a toho, jak se hodlám o slepice starat, je to na každém, jak se k tomu postaví a “co snese”. Já osobně si to nedovedu představit, ale to je zase moje věc. Další otázkou je, zda-li paní chovatelka třeba slepice nepouští dále do zahrady (či za zahradu), tudíž také dodržuje určité welfare. Pak tu máme produkční chovy, které mají parametry jasně dané ( kompetentnější mohou napsat více) předpokládám veterinárním zákonem či zákonem proti týrání, nebo čímkoliv jiným, ale pokud jste vy třeba na internetu (úmyslně píši malé v, když píši ke třem osobám) nic nenašel/la, tak kupříkladu parametry pro ekologický chov slepic je 4 metry čtvereční na jeden kus. Podotýkám ještě jednou, bavím se o produkčním/registrovaném/velko chovu, ne o hobby domácím chovu. U hobby domácího chovu bych vycházela z jakýchsi “praktických” odzkoušených doporučení, kupříkladu z knížek dostupných v knihkupectví k právě “domácímu chovu zvířat”. Na vesnici je kupříkladu běžné slepice pouštět navolno na sousední pole/louku, kterým opět splníme welfare, ale z pohledu majitele onoho pozemku (s předpokladem, že pozemek není chovatele slepic) mi může vadit, že “sousedka” pouští slepice na cizí pozemek. Asi tak to vidím já.
Jo a Lesnížínko prudič jsem já, jen vyvolavám konflikty, nic kloudného neporadím a jedině já mám pravdu!!! ✌️ Bacha na mě! Respektive pryč se mnou ☝️ 😁
Navigace je paráda, zvláště když vás navede do “myší díry”, za sebou máte koňák (vozík na koně) a nevite, jak je vysokej. Vycouvat nelze. To jsem se regulerně rozbrečela, ale dala jsem to. Vystoupená z auta, nohu na brzdě a pomaličku. Ale prejbse podle toho pozná profik 😂 to včera.manzel koukal na jedno video, jak s kamionem taky jel pod most.
No já už jsem se asi tak zasekla, ze nez bych někomu něco říkala a vysvětlovala, to si to radši udělám sama. Jak jsem taky skončila, ze 😁 A stejně to nikdo neudělá líp, než já 💪🤭
Tak ať se dílo daří.