balu:Ale vy nemůžete kvůli hospodářství, ne že byste na to neměli, jak sama píšete. A to je přece něco jiného, než oč tu jde.
Reagovala jsem pouze na to, že paní nezná nikoho, kdo by nejezdil na dovolenou.
balu:Ale vy nemůžete kvůli hospodářství, ne že byste na to neměli, jak sama píšete. A to je přece něco jiného, než oč tu jde.
Reagovala jsem pouze na to, že paní nezná nikoho, kdo by nejezdil na dovolenou.
balu:Babiš, jo? Jak vás to napadlo?
To Piráti koketovali s myšlenkou lidem zabírat volné byty a ubytovávat tam potřebné, třeba migranty.
Ano, Babiš, prorože byl u moci a “vše vzal na sebe”, alespon to prohlašoval v televizi, a byl stav nouze. To s Piráty - to je taky pěknej hnus.
Lesnížínko neznáe nikoho, kdo by nemohl jet na dovolenou, tak se Vám představuji. Ale v poho, to se nepočítá. Ale nejezdíme na dovolenou ne proto, že bychom na to neměli, ale protože nám svědomí nedovolí nechat hospodářství napospas. A tak výletujeme po ČR na den, dva…
Já myslím, že tady nikdo nikde nepsal, že by chtěl vrátit komunismus. Protoze režim jako takový je samozřejmě zavrženíhodný, stejně jako další totalitní režimy. Já, protože jsem v něm nežila, ho zavrhuji díky dostupným informacím. Ti, co v něm žili, mohou porovnávat a mít svůj pohled, a já určitě nemám právo je jakkoliv odsuzovat. Měla jsem strach v covidu, že Babiš řekne “nejsou prachy, vy, co máte, navalte…” a protože jsem měla našetřeno na halu, měla jsem obavu, že nebudu stavět nic. Skoro se stalo, protože před a po covidu byla cena výrazně někde jinde. Politice nerozumím. Jen vím, že konkrétně v mé moci není někteté věci měnit, i když máme demokracii a můžu jít svobodně volit.
No ale ptáte se, čím se měří chudák, a že sousedi mají dům. Já si nemohu stěžovat, že nemám peníze, jestli je to tedy definice chudáka, ale zároveň si opravdu nemůžu koupit, co chci. A když chci stavět dům, nebýt rodičů, nemám v dnešní době bez půjčky šanci. A tak trošku nevím, jak bych v paneláku pěstovala brambory, i když rajčata se vehementně na balkonech rozmohly. No a když si kupříkladu v Globu kupuju ty"dražší" věci, protože můžu, po chvilce si můžu trhnout nohou, protože jsem asi pak jediná, kdo to kupuje a tak se naskladní ty levnější, protože ty frčí. Můj pohled.
Tak máte štěstí. Vy víte, odkud ti sousedi ty peníze vzali?
Myslim si, ze Orionka pise, ze Balu keca, protoze “nemohli jste vycestovat, nemohli jste si koupit co jste chteli” a podobne. Protoze nekdo mohl a nekdo nemohl. Je to stejne jako dnes s tim rozdilem, ze tenkrat to bylo o sympatiich k rezimu, dnes je to o penezich. Ale to jsou jen me domenky, ja jsem v komunismu zila jen 9 let, v 89" jsem byla ve 3. tride, a vse znam jen z vypraveni. Naprimo se me tyka vlastne jen to, ze manzela deda byl zavrenej jako kulak na Pankraci, protoze mel o hektar vice, nez bylo povoleno, polnosti a chliv, a asi i dum, to nevim, to bych kecala, bylo zabaveno a predano vedlejsimu JZD, takze tam, co ja dnes pasu kone a kravy se pasly statkovy zvirata, a v chlive, kde chovam bejky, melo JZD sklad. Dedu by se zas dalo “obvinit” z toho, ze koupil dum po nemcich a tak zavinil jejich odsun. A pak tatka vykladal, ze jako trampi byli vyslychani stb, protoze sedeli u vedlejsiho ohne, a vedle sedeli nejaky sledovani trampi. Samozrejme jsem videla Zdivocelou zemi, obe casti. Znam pana, ktereho otec utekl do Australie a jeste za komunistu se vratil zpet, protoze se mu styskalo, takze tento pan ma nazor na komunisty jasny. Ja za sebe muzu rict, ze se v dnesni svobodne dobe, kdy si muzu delat co chci, svobodne necitim. Necitila jsem se tak ani na navsteve v USA, kdy jsem mela pocit, ze kdyz slapnu za kajnici silnice, nekdo me zastreli. Za me je svobodny jen clovek, ktery je sam, protoze nemusi brat ohled na ostatni. Jeste jsem chtela napsat neco o “svinich”, ktery se poterbuji vybijet na utrpeni ostatnich, ale to je fuk. Radsi nic.
Já se do toho míchat nijak nebudu, jen si myslím, že jedni píší o životní úrovni obyčejných lidí a vlastních zkušenostech a druzí o režimu jako takovém a globálním pohledu na celou věc. Kdyby se přidal někdo, kdo byl skutecně persekuován či to měl přímo z první ruky, taky by jistě psal úplbě jiné věci. Mě osobně je jen smutno z toho, že člověk nemůže napsat vlastní názor vycházející z osobní zkušenosti, když se nehodí do krámu.
My se jednou pokusili si romantiku zase přiblížit 🙂 kdyby si chtěl někdo přečíst 🙂https://katchabka.webnode.cz/l/tabor-orli-pera/
Všechno je jen o lidech 🙂👍
Bobčo, ten popis táboření… přesný, je. já jsem mladší, tak až po 89. Před jsem jezdila jako dítě s “pionýrem” na vodu, tábor byl sjíždění řeky. Na to se snad ani nedá zapomenout. Díky Vám, naprosto jste mě vrátila v čase.
Koukám, že to tady jede 🫣Tak já se podělím s “o ničem”, v noci se mi zdálo o koních, což se nestává téměř vůbec, snad to není předzvěst ničeho. A bohužel se mi zdálo o Buggyře, která vyhrála nějakou soutěž (jak jinak taky), celý fotbalový stadion stál, mával hodnotícíma cedulkama a nadšeně tleskal 🙂. Nějaký kůň asi utekl odněkud z ohrady, a pořadatel vyzval fotbalisty, aby jej šli chytit. Chvíli tam koňa naháňali (taky jak jinak) a kámoška trenérka, co stála vedle mě do mě šťouchla loktem, prej nečum a běž dělat ty svý kouzla. Řekla jsem fotbalistům, ať jdou pryč a blížila se ke stojícímu koni… no a vzbudila jsem se 😁 Pointa je, že mě by celej stadion určitě ve stoje netleskal😁. Ono se to tu u nás na frýdlantsku nenosí, tadlencta přirozená komunikace, spíše naopak, je to vehementně zavrhováno. Tady jsou totiž “rychlostkáři”, ti se s “těma, co dělaj přirozenou komunikaci” nekamarádí 😂 Proto je tu člověk s jiným přístupem kůl v plotě. Tak to jen tak, jsem se zasmála v pondělí ráno, když skončily týdenní prázdniny a já zas musím vstávat tak brzo 😩
A ono je to to “vyhánění z ložnice” způsobeno stárnutím? Jestli ano, tak chci umřít mladá….
Ne že by mě to úplně zajímalo, ale nechápu “nutnost” zděného přístřešku na pastevním ustájení.
Nejsem sice Buggyra, ale u nás na frýdlantsku se situace klidní. Bylo to opět špatný, ale při větších deštích je to “normální”. Myslím, že Morava na ton byla a je daleko, daleko hůř. Samozřejmě strach po 2010 je, ale tenkrát se sešlo více okolností, nejen déšť. Jsem vrozený pesimista, a jestli lidé kolem řek čekaj, že ye to už nebude opakovat, tak já si naopak myslím, že to bude čím dál častější. Sice mží a včera to ráno taky vypadalo nadějně a během dopoledne jsme se dostali na trojku a k večeru až na stav ohrožení, ale teď ráno video řeky z Frýdlantu je boda v korytě o metr níže, Hejnice hlásí pod I. stupněm, tak se uvidí. Pokud nezačne zas lejt, tak je to dobrý. Ať se drží moraváci a všichni, kterých se to týká.
Zvetšit princip 😁
😁
Canko 🫣 voe… nemam slov. Supr. A závist.
U nás byly v sobotu ve Frýdlantě (v Čechách) krajské dožínky. O zemědělcích bez zemědělců, ne vlastně ti, co po tom prahli, tak se tam vystavili, asi. A samozřejmě je to pro ty nahoře. Já o tom ani nevěděla, ale chtěli jsme se zajet najíst do restaurace, a ono prd. My dožli už koncem července, a teď jsem dobalila ještě poslední letošní senáž. Ale musíme sklidit ještě jednu louku a máme dotačně splněno, a můžem teda jít popít. Začátek školního roku proběhl v pořádku, já jsem dostala vysvědčení a stipendium za prospěch, tak jsem jej přenechala spolužačce, byla dojatá. Ale nemohla bych s těma děckama do třidy chodit dlouho, stačila mi ta půlhodina a musela jsem se držet lavice, abych po některých neskočila. Dcera ve škole taky začala úspěšně, jsem docela zvědavá, jestli se rozhodne z gymplu odejít a zkusí stavebku v Liberci, nebo se jí nebude chtít. Ale to je na ní. Je v devítce, může se rozhodnout. Léto se vydařilo, povalování u bazénu a opalování se jsem si hojně užila, jen tý dovolený jsem se zase nedočkala 😁 ale já nemám za to nicnedělání nárok, já vím, a to si mám ještě vybrat ve škoke týden volna za prázdninovou praxi. Vtipný. Škoda, že počasíčko za chvíli skončí. Krásných 32 stupňů, tedy na sluníčku. Ale od hor už zas asi něco jde…
Kdybyste ještě chtěla kouknout na USA, dala jsem pár fotek, na což jsem předtím zapomněla… No a instagram jsem tedy nainstalovala, a je to asi příjmení, mám jméno v medailonku. Tak snad jste si dovču užila.
OK