Aktuálně: 2 343 inzerátů269 574 diskuzních příspěvků19 336 uživatelů

Příspěvky uživatele

Coudas

Coudas
Coudas 28.02.2025, 12:09:15 xxx:xxx.aad6:2486

Vy ale reagujete na zdravotní stav koně, já píši k podávání léků. Že to má souvislost s jiným vláknem je přece jedno. 

Vztahovačná? Jo jsem. Když mi to někdo napřímo napíše, tak si to vztahuji na sebe. Vy taky radši čtete Buggyru.

Coudas
Coudas 28.02.2025, 11:43:12 xxx.xxx.120.100

Na kole jsem se najezdila dost za mlada. Když jsem nafasovala koně v šestnácti, tak jsem musela jedině na kole, autobusem, nebo vlakem. Měla jsem ho asi 7 kilometrů. Dneska bych už  takhle jezdit nechtěla, ten provoz je šílený. To jsem jezdila porád, za každého počasí, v létě, v zimě, v dešti, po tmě… Jednou jsem zahučela předním kolem do díry, jediné díry na dlooouhém úseku. Letěla jsem přes řídítka a asi si vyrazila dech. Hodila jsem kolo do příkopa a přemejšlela, co se to vlastně stalo. Přední ráfek byl jen prohnutej, zadní ráfek byl rozseklej a musela jsem rozdělat brzdu, aby se dalo jet, měla jsem to domů jestě asi 5 km. Tma. Musela jsem vypadat jak nalitá, jak se to kolo kroutilo.

Coudas
Coudas 28.02.2025, 11:11:19 xxx:xxx.aad6:2486

Lunetici na mě včera shodou okolností vyskočili, jejich “Zlej sen” jsem hrávala na kytaru. To se ale nedá poslouchat. Asinto byla tenkrát móda takhle zpívat, ale jak se to snaží zpívat s “anglickým” přízvukem, ty nosové dotahy…  Nekoukala jsem teda kolik stojí ten lístek, ale ja bych nešla asi zadarmo 🙂

https://m.youtube.com/watch?v=xPw_Hq8qvFM&pp=ygUVamFrbyB6bGVqIHNlbiBsdW5ldGlj

Coudas
Coudas 28.02.2025, 11:06:36 xxx:xxx.aad6:2486

Podávat koni jakékoliv léčivo bez porady s veterinárním lékařem, ne na internetu, a bez určení jasné příčiny by se nemělo. Že vám z předchozí léčby “něco zbylo” neznamená, že na každé kulhání se podává Danilon. Navíc 2 sáčky nic neřeší, to je  tak pětina požadovaného množství. Zavolejte veterináře, chápu, že ne vždy to je lehký úkol, nebo ke svému jeďte jen na poradu, nafoťte a co nejvěrěhodněji popište. Na internetu vážně relevantní radu nenajdete.

Coudas
Coudas 28.02.2025, 08:41:27 xxx.xxx.120.100

Hm, tak nic… byla jsem tam zbytečně. Co jsem čekala, celá ta škola stoji za… 

Coudas
Coudas 28.02.2025, 07:08:02 xxx.xxx.120.100

Lesnížínko bruslit umět nemusím, ale bruslím od malička a baví mě to. Naposled jsem ale byla s mladou ještě ve školce. Ale lepší se jít přizabít na bruslích, než jako posledně lézt na tyč, hopsat po žebřinách, skákat do dálky, nebo místo basketu sedět půl hodiny na rotopedu. Lyžák byl náhodou fajn, stála jsem na lyžích poprvé, tedy na sjezdovkách, běžky mi naši koupili nějak v 7 letech, to jsem tam trajdala kolem baráku. Na lyžáku mě sjezdovky chytly, z nicneuměnínjsem za 5 dní byla ve 2 družstvu (ze 4, 1 byli ti nejlepší), běžky se mi totálně zhnusily. Ale na lyžích jsem byla naposled před 20 lety s kolegou z práce, který mě přibíral do auta,  na nočním lyžování. Dneska už je to to na h… Jak brusle, tak lyže. Zimy nejsou žádné, takže zamrzlý rybníky ani náhodou, a vyblbovat se na stadionu mě nebaví. Na lyže není sníh, proto musí zasněžovat uměle, a proto stojí lístek na vlek (dneska vlastně skipas a vleky už asi ani nejsou) majlant a hodinu čekáte, než se někam dostanete. A lidi.

Nikčo já už se budu stěhovat snad jen jednou 😁 do nového domečku, i když… mám vyhlídlý  statek u Vltavy nedaleko Zlaté Koruny, ale tak to je jen hodně velká fantazie. Stěhovala jsem se, když nebudu počítat Těšín Včelopolí, to jsem byla tak na půl, 6x. Z Těšína do Předlánc na celní stanici, pakndo Heřmanic na výcvikové středisko, v Heřmanicích pak k jedněm lidem, z Heřmanic do Raspenavy, z Raspenavy zpět do Heřmanic, pak k nám do Dětřichova, tady jsme se ještě měnili se švagrama v barakách, no a za nějaký ten rok zase zpět do Heřmanic, jestli se to povede… takže ústecký kraj je špatným směrem 😁 Pardon😁

Coudas
Coudas 27.02.2025, 18:43:00 xxx:xxx.6acf:6536

My dnes káceli strom, suchou planou třešeň. Na to, ze byla prostředkem vyhnilá, tak jsme i ocelové lano utrhli, jak to nešlo ani traktorem. Odpoledne jsem ořezala vrbu, šla už do drátů. Zítra mi končí dovolená, musím jít teda bruslit, abych měla splněnou tělesnou výchovu, to bude po dnešku paráda. Jen nevim, v čem pudu. Asinv monterkach 🤷

Coudas
Coudas 27.02.2025, 11:54:26 xxx.xxx.120.100

👍

Občas mě zamrzí, když vidím, co vydavají, že tu mou odmítli, ale to je život ✌️

Coudas
Coudas 26.02.2025, 15:54:35 xxx:xxx.69eb:6216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 26.02.2025, 14:56:07

Děkuji. Jsou už to roky a baví mě to 🙂

Coudas
Coudas 26.02.2025, 14:55:41 xxx:xxx.a219:83e7

Tak nám to jaro začalo. Sice koně ztrácej už delší dobu, ale teď po těch 20 stupňových mrazech už to rozjeli naplno. Hlavně potřebují být všichni čistí, že ano. Já je teda nečistím, jen na jaře odchlupuju, to pak stoní fronty. A hlavně už je potřeba někam po té zimě jít, nejlépe tam, kde vůbec nemame být…

No a kdyby náhodou, tak zde vysvětlení, proč se o ty koně tak nedobře starám 🤫 https://sunsetkone.webnode.cz/l/clanek-vysel/

Taknpříjemné jaro  ✌️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 26.02.2025, 14:23:19 xxx:xxx.69eb:6216

Lesnížínko až tak hustý plot tam sázet nemůžeme, z důvodu viditelnosti, dopravní bezpečnosti. Nasázeli jsme tam různé keře, už si nepamatuju názvy, nějaký růže, bez, klokočí (nebo něco tomu podobné), něco jedlé pro nás, něco pro ptáčky, výška max 3 metry. My kvůli tomu i zakopáváme barák, aby nečněl tak nad silnici. Bude dle fotky na délku zleva doprava, nebo zprava do leva 🙂 terasa bude směrem do svahu, do louky. A ještě chci v brzké době zajít na lípu, sice jsem říkala, že si vezmu tu, co jsem si zasadila tady na farmě, bagřík by to asi zvládnul, ale tak…. najdu si novou 🙂

Sarah ano, je to jen “vesnická” cesta, i když tam provoz na takovou silnici velký je. Ale rozhodně to není to, co máme u domu teď, hlavní přístupová silnice do frýdlantského výběžku (ta je tedy 500 metrů daleko, ale od lesa se vše odráží) a kolem domu těsně je průjezd do dalších vesnic a do Polska. Ráno v pět jsem si otevřela okýnko, je to jaro, tak trošku čerstvého vzdoušku, a za chvíli jsem to zavírala, protože ten rámus je fakt neskutečnej, to se prostě nedá.

Raduš a kdyby Tě naše, potažmo mé, stavby a další drobnosti zajímaly, tak jsem je už dříve úhledně sepsala do povídání a fotek, a teď jsem tedy dodělala ještě drobnosti za poslední 2 roky. Zde:  https://katchabka.webnode.cz/l/ma-farma-muj-ranc/

Pak mám ještě povídání, ale to se týká spíše koní, tak to tak zajímavé není, ale kdyby to náhodu někoho (já vím, že ne) zajímalo, tak ještě tady: https://sunsetkone.webnode.cz/l/historie-konskeho-domova/

Coudas
Coudas 26.02.2025, 11:44:25 xxx:xxx.c105:9cae

Dům bude stát zhruba v místech červeného fleku. Pozemek stavební je malý, asi 2000m², a je to nudle, v nejširším místě od silnice to má 30 metrů, na dýlku ani nevím, 200?

Obrázek