kometa:že jim našli v moči tetanus,
Kdo měl v moči tetanus? Ti lidi? Blbost!
Ano, prý lidi. Měla jsem připraven argument, ať přinesou lékařskou zprávu. Lidi jsou opravdu schopný vymyslet cokoliv.
kometa:že jim našli v moči tetanus,
Kdo měl v moči tetanus? Ti lidi? Blbost!
Ano, prý lidi. Měla jsem připraven argument, ať přinesou lékařskou zprávu. Lidi jsou opravdu schopný vymyslet cokoliv.
Jo jo, je to taková malá chaloupka na důchod, kterou jsem si vždycky přála. Kreslila jsem to na 4x, právě i z důvodu požadavku paní z územního plánování. Navíc jsem si vyhlídla koncept stavení ala jižní Čechy, který jsem před pár lety viděla ve skanzenu v… tuším Bystřice pod Pernštejnem. To by mi neprošlo vůbec. Paní se odvolávala taky na CHKO, ale tam jsme jen na hranici, ale ne v oblasti. Navíc, když jsme projížděli Ferdinandovem, což je obec za kopcem, a ta už v chráněnce je, tak co jsem viděla, co tam byli schopný povolit za paskvily, který s horama nemaj někdy vůbec nic společného ( když jsme tam byli minulý týden ve středu, tak jsem si říkala, že ještě před 20 lety tam byly jen louky… děs), tak jsem si říkala, na co si paní hraje. Prostě ten typ úředníka “povolím podle toho, jak se vyspím". Museli jsme tedy dodržet ”dům venkovského typu", s čímž samozřejmě problém nemám, mě se kdejaká krabice taky nelíbí. Ale když prohlásila, že musíme mýt obytný podkroví, protože jí jezdí děti na návštěvu, tak kde bychom je my ubytovali, až k nám na důchod budou jezdit s vnoučatama, tak to mě totálně odrovnalo, a kdybych měla to myšlení trošku rychlejší (většinou mi mé “vtipné” poznámky docházejí až následně, protože se už dlouhodu dobu nepohybuju ve společnosti), tak jsem jí řekla, že děti nemáme, tak na co? A bylo tam více věcí. Jasně, sklon střechy s tím nemám problém, i když v okolí stojí dva bungalovy (klasické), že musí být poměr stran 2:1, tudíž nudle, což prej máme dohonit garáží, kterou my v baráku nechceme, a další nesmysly. Prostě co se líbí paní, ne co je zákonně povolené. Také mě pobavila, že srub nám nepovolí, protože bla bla, v bezprostředním okolí jsou dva. Takže co, úplatky? A koruna byla “udělejte si studii, já se na ní podívám a řeknu, jestli ano nebo ne”, studie stojí cca 20 tisíc a výše, spíše 40. Udělali jsme studii, respektive už jsme zadali projekt, takže jsme jí poslali základní projekt, a paní se k němu vůbec nevyjádřila, 3 stránky opisu z regulativu územního plánu. To už jsem se vytočila, a napsala jí, jestli tedy s tímto takto souhlasí či nikoliv, s kopií mailu vedoucí stavebního úřadu a náměstkyni starosty (či co to je), protože na starostu na netu mail není (bodejť, by si vyslech, s tím jsem taky měla vtipnou příhodu přes FB, ale to je fuk), a najednou …. Takže jo, jsme omezení, ale jen “přáními” paní úřednice. Známí, respektive rodina, co stavěli o kousek dále dva baráky, tak museli přidělávat štítová oka, která neměli, protože s podkrovím tam nepočítali vůbec, a dodělat schody, protože prostě to podkroví obytný bude a basta. My taky v povolení máme napsaný, že tedy jako není z projektu jasné, že je podkroví obytné (nechtěla jsem střešní okna, což projektantka zas řekla, že pokud tam mají být pokoje, tak musí, kvůli světlosti, tak tam napsala “půda” a to už světlost nemusí být dodržena), a tudíž z tohoto hlediska nevyhovuje… Jako byla to radost.
Ale už se fakt těším. Už jen i kdyby mělo zůstat při chatičce, kam se můžu zajet zašít, udělat si kafíčko, pohrát na kytaru… a tam už mi všichni siousedi můžou skočit na hrb. Chatička již připravena na převoz, čekám jen, až bude sušeji, a já můžu jet připravit podklad. 🤩
Bobčo, bez pásku praktičtější, s páskem hezčí. Stejně si vybere až paní Petra.
Canko, proč jsem to udělala 🤔 asi úplně už nevím Nemam ráda konflikty (ikdyž si mnozí myslí opak) a vynucovaní si něco nesmyslnými argumenty. S blbcem se nedomluvíš. Samozrejmě, když nrkdo něco potřebuje, to je všechno sluníčkový. A já osel.jsem ještě za nimi chodila se domlouvatna vysvětlovat, ptala.jsem se i dopředu, jestli jim bude naše chata vadit. Pak už jsem si tam přišla jak… nějakej vetrelec, že ani na svém pozemku nemám co dělat. A já to prostě nemám ráda. Holt se “přijďte posedět, opečem buřty” změnilo na “vy nás nemáte co omezovat”. A když pak koně kontaminovali vodu (kterou brali z naší studny, která je užitková, že ji pili byl jejich problém, protože nechtěli platit za vodovodní) tak, že jim našli v moči tetanus, a paní (která tam nebydlela) vykřikovala, že postaví závoru, abychom tam nemohli jezdit (historická cesta vedla přes několik soukromých pozemků, kus obecní, 3 soukromé, dále obecní…) jsem se na to prostě vykašlala. Nebyla.jsem si jistá, co dědek s babkou vymyslí. Kamaradka mi říkala, že dělají zle i v místě, kde bydlí. Holt smůla.
No já doufáááám, že začneme 🙂 Jo, máš pravdu, úplně nejvíce se těším na to SVOJE!!! Mám zatím jen projekt, tak jen pohledy 🙂
Ano, stavební povolení máme. Teď už jen namasírovat svaly a hurá do práce. Tedy ještě to počasí.
Lesnížínko až bude trochu počasí tak začneme stavět domek, tak se budem stěhovat tak za 3 roky. Ale nikam daleko, vzdušnou čarou kilometr. 10 let se snažím ze všech sil, hlavně úředníci jsou prostě… Nejdříve jsem si postavila letní sídlo s tím, že tam budu mít koně (je tam 10 ha pastvina), a budem tam aspoň pres léto, ale sousedi mě vyštípali, vsechno problém, tak jsem domeček zbourala. Pak jsme měnili územní plán několik let, a stejně nám stavební parcela neprošla, tak pak nakonec vyšla parcela ve vedlejší vesnici, tak 3 roky pro změnu vyřizuju stavebni povolení. Tak konečně…
Foto letni sídlo 😁
Tak počasí je na draka, ale myslím, že i ten by se utrhl. Nad nulou už 3 dny i přes noc, fičí, že se nedalo včera chodit, ale to je u nás normální, a dneska už i něco padá (+3), tak sedíme doma, hrajem hry a čumíme na telku. Včera jsem se pustila do přípravy na zkoušku z pěstování rostlin, musím udělat výcuc z přednášky na vysoké škole, a tam je těch informací přespříliš, jen o řepce jsem z 15 stránek udělala 4. Ale nebaví mě to, už aby to bylo za mnou. Ale tak rychle ten čas běžet zas nemusí, já počkám….
Zahradu věřím, že má Lesnížínka určitě moc hezkou, i z té jedné fotky je to poznat, až budu dělat v novém domově terénní úpravy, aspoň vím, kam jít pro radu 🙂
Pěkný vyhled 👍
Je vidět, že posloucháme téměr totéž, dala jsi i stejnou písničku od Příbuzných 🙂
Závan mládí
Asi je to možný. I když jinde psali, že se nakazí dlouhodobějším sdílením textilií, ne podáním ruky. A že od roku 2023 se výskyt zvyšuje. No jo no, imunita klesá.
Jasně, nakazitnse může i člověk, jen tam není jednoznacně jestli tedy od zvířat, a opačně. Jako asi kdyz by to měli na školní farmě v chovu, tak to budou rešit. Já jen az tam budi muset jít 🫣 taknasi půjdu v něčem, co pak pred statkem spálím 😁 ať to náhodou nedotáhnu dom🤔
Přišla mi ze školy veselá zpráva 🙂 Prej se v naší třídě vyskytl svrab, tak máme dbát zvýšené pozornosti. Jako přijít k tomu mohly děcka kdekoliv. Teď měli teda praxi, tudíž u zvířat. Pokoušela jsem se dohledat, ale já to prostě neumím, nevím, jaká hesla mám zadat, jestli je tedy svrab přenosný ze zvířete na člověka? Zatím jsem se s tím nesetkala, ani u zvířete ani u člověka.
Píše se “rekreační jezdec s málo zkušenostmi”. S málo zkušenostmi v čem 🙂 Já jsem taky rekreační jezdec s malo zkušenostmi v závodech, na hubertech (tam jsem dokonce v životě nebyla) mezi mnoha koňmi… A záleží opravdu na mnoha faktorech, dělají i závoy s vodičem. Pravdou ale take je, že sranda trailíky neumí někdy projít ani zkušenější jezdci (či koně).
Dříve určitě. Dnes už jen jak kdy🤔
Anonymní:To je fajn, že jste se ozvala. Rozhodla jsem sítě. Tak starý Haken (ne ten vodník, ale ten, co stavěl rybníky), žije, těší se dobrému zdraví, má postavený pěkný dům a skleník a kde může pomůže. (Skoro, jak ta bába po Bohu. )
Tak to ie fajn. 100 lat.
A Tebe to netěší, ten rangers výcvik? Mě to vzdycky strašně bavilo, právě ten extrém. Ale jak se tady stále píše, je to volba každého a každý to má jinak. Sestřenka mi kdysi u babičky říká - já bych koně nechtěla mít, sbírat po něm ty hov… Prostě to kazdy vidí po svém. Já zas nemusím do divadla, k moři a podobně.
To jsou zážitky… Já mám mráz ráda. Ale musim vědět, že se “za chvíli” dostanu k teplu. Krbíček, foukáníčko. Ale tak dalas survajvra 😁 hlavně, že prstíčky neupadaly.
Pravda, že lidi neumí komunikovat. A ani v ty intetnetový korespondenci. Taky bych byla hnusná, kdyby na mě někdo vybaf chci aby k vám moje děti chodily. Mám obavu, že bych odpověděla stejně, jak Niki 🤭 Ach ta asertivita….
Pro někoho jsou takovéto závody, účast a vítězství na nich nejpodstatnějsí, bez ohledu na kvalitu jejich jezdeckého výkonu. Proč se nejet otrkat, ona ta nervozita také dělá hodně a člověk rozkryje sám sebe.
Já teda myslela, že se řeší jestli si koně někdo může dovolit, a ne jestli ho má víc nebo míň rád podle toho, jestli ho má doma nebo v ustájení,l. Ale tak… je o mě známo, že neumím číst…
Varaxi:To je jako říct, že při určitých znalostech a schopnostech je lepší si sám postavit barák. Taky je to pravda, ale úplně neužitečná a k ničemu.
A není? Když to umíte a baví vás to…