Bobčo Němce nebrat 🤫 vyfotila jsem Ti to jezírko, je to plasťák z Bauha, a i rozmrazené se džbánkem, měla.jsem tam “plovoucí leknín”, bylo to solární čerpadýlko, které konvičkou prohánělo vodu, akorát že krátkodobé. Co bych chtěla z Číny za ty prachy… A chtěla jsem vyfotit kachny na rybníce, ale odletěly… Vzadu je ale vidět ta převozní boudička🙂
Příspěvky uživatele
Coudas
Jo a ještě jsem loni dělala pidi jezírko.
Bobčo jezírko je vedle, malé plastové. Kaskáda je zídka proti větru k růžím. A ještě jedno jezírko máme vedle altánku. ALe jak říkám, šeď, vyfotím až to k něčemu bude vypadat.
A Canko, proč jsem zas bourala - potřebovala jsem materiál na další stavby 🙂 Pojízdnou sedlovnu a převozný sroubek (ale ten nemám vyfocenej, jen video, kdyžtak Ti pošlu 🙂 ).
Jdu radši už něco dělat.
Jet Nikči něco postavit? Klíďo. Jen - všeobecně 😁 - takovejch je, co by chtěli… no a… prostě tak. Nájemkyně na “ranči” by také stále něco chtěla, ake když jsem jí vypočítala, kolik by to stálo, radši si koupila plastové, sice 3x menší, než chtěla.po mě, ale také třikrát levnější. Prostě, lidi chtěj, ale.ono to i tak něco stojí. A materiál zdrahnul. Falešný srub 6*3 metry před 7 lety stál asi 50 tisíc. S dnešní cenou dřeva tipuju 2x tolik. Ale také už proběhlo rozebrání 😁.
Nevím, proč se vložilo dvakrát. V novém působišti jsme taky “na ničem”, je tam starý jasan. Chtěla jsem napsat pro mne vtipnou poznámku, ale nikdo by ji nepochopil. Třetí podzim to loni byl, co jsme zatím podél cesty vysadili keře, které úspěšně likvidují srnci, a nebo dementní čtyřkolkář, ono se prece může jezdit všude, prostupnost krajiny, ne… Soukromý pozemek, kdo to má čuchat, nenosím katastrální mapu. Je tam pár už vzrostlých šípků. Jezírko jsem zvědavá, jestli se povede z drenu. Barák musíme zakopat do svahu a asi se na dren dostaneme (dle odhadu z fotek ze satelitu), a vody je tam dostatek. Tedy uvidíme v létě. Fotka z protějšíhonsvahu, stsvební pozemek je v té spodní části, u silnice, se stromem vpravo. Nad tím další 3 ha našeho pozemku.
Taky jsme “tvořili” na rovině. Obrázek je z prezentace do předmětu Environmentální výchova, což jsem měla předloni v tom jednom semestru, ktery jsem absolvovala 🤭 na VOS veterinární. Měli jsme vypočítat svou uhlíkovou stopu a napsat úvahu, jak jí můžem změnit. Jsem se rozvášnila (mě ten předmět dost iritoval, jako jasně nesmím být vztahovačná, ale.když lektorka prohlásila “zemědělci ničí životní prostředí” tak jsem se svezla pod stůl a.přestala.jsem davat pozor, radši jsem psala knížku) a nasr… jsem vyfikla elaborát, to já umím, ale k mé smůle se to paní tak líbilo, ze to dala ostatním studentům za příklad. Nicméně, přilozila jsem, jak s manželem svou stopu snižujeme vysazovaním stromků, manžel navíc je blázen do tůněk, tak pořád děláme jezírka 🤭 a tak. Je to srovnani v letech. Zahradu nemáme velkou (tedy nezabrali jsme si tak velký kus, jinak ji samozřejmě můžem vyfiknout až na 3 ha, manžel stejně chtěl dělat sad…), ale prostě to roste pomalu, a jak říkali v jedné reklamě “až já to budu natírat zniva, tak to vy už tu maminko nebudete”. Teď je to celý šedivý, tak fotit nebudu, druhá fotka vloni v létě z terasy. Vyfotím, až se trochu zazelená.
Taky jsme “tvořili” na rovině. Obrázek je z prezentace do předmětu Environmentální výchova, což jsem měla předloni v tom jednom semestru, ktery jsem absolvovala 🤭 na VOS veterinární. Měli jsme vypočítat svou uhlíkovou stopu a napsat úvahu, jak jí můžem změnit. Jsem se rozvášnila (mě ten předmět dost iritoval, jako jasně nesmím být vztahovačná, ale.když lektorka prohlásila “zemědělci ničí životní prostředí” tak jsem se svezla pod stůl a.přestala.jsem davat pozor, radši jsem psala knížku) a nasr… jsem vyfikla elaborát, to já umím, ale k mé smůle se to paní tak líbilo, ze to dala ostatním studentům za příklad. Nicméně, přilozila jsem, jak s manželem svou stopu snižujeme vysazovaním stromků, manžel navíc je blázen do tůněk, tak pořád děláme jezírka 🤭 a tak. Je to srovnani v letech. Zahradu nemáme velkou (tedy nezabrali jsme si tak velký kus, jinak ji samozřejmě můžem vyfiknout až na 3 ha, manžel stejně chtěl dělat sad…), ale prostě to roste pomalu, a jak říkali v jedné reklamě “až já to budu natírat zniva, tak to vy už tu maminko nebudete”. Teď je to celý šedivý, tak fotit nebudu, druhá fotka vloni v létě z terasy. Vyfotím, až se trochu zazelená.
Někdy si to opravdu musím zakřicet…
https://m.youtube.com/watch?v=7De-UU9qB9Q&pp=ygUha2R5xb4gbmVtxa_FvmXFoSB0YWsgcMWZaWRlaiB2w61j
Canko já to nebourala hned. Ještě jsem to na chvíli (4 roky) pronajala, jenže to bylo jestě horší. No a když jsem pak viděla, v jakém stavu to bylo, když najemce odešel, tak jsem to nejdříve chtěla zapálit, oak jsem po přestavěla půl na půl přístřešek pro koně a boudička pro mě, pak jsem to rozebrala.jen na přístřešek pro koně, a když se to pronajalo jako pastvina, tak jsem to položila celý. Byli mi tam po tom všem nepříjemně. S lidma vychazet neumím, to jsem už pochopila. Než abych někoho urážela, radši odejdu, a to se pak otáčí proti. No, prostě každej to máme jinak 🙂
Jo to máš pravdu, ty zahradní domky jsou dardy. Dokážu to postavit za větší půlku 🤫 (ceny).
Hodně práce to bezpochyby je, a náročné. Na druhou stranu, kdyby to člověka opravdu nebavilo a nechtěl to dělat, dělal by to? Na tomhle je asi “nejhorší” to, než to vyroste. Já mám moc ráda lípy. A bříza se mi líbí. Břizy rostou rychle. Ale ta lípa…. Doubky, boucky… Manžel už měl nekolik let přede mnou javor jako bonsai, teď už je teda vysokej asi jako já, oslové tomu taky jeden rok dodaly fazónu, tak to porád jako bonsai vypadá. No a kytky pěstovat neumím vůbec, takže se s novou zahradou v květinovém provedení asi nechytám… Prostě, kdo umí, umí.
To ale nic nemění na tom, že to je krásné 🙂
mno… na fotky zahrady asi nemám slov… 😲
Dostala jsem stranický úkol - udělat pojízdný kuřinec, tedy kurník. Patrně budeme chovat výkrmová kuřata, což se ani nedivím, po včerejším nákupu v Penny… Jdu počítat materiál 🐣
Máte pravdu, proto jsem raděj opuatila pozici. Koňma to nebude, to bude mnou 😁
Pokavad to bylo směrem ke mě, tak vskutku existují dospělí jedinci, pro které je nejdůležitější vyhrát i na sranda závodech, i kdyby to mělo být nad 12 letou holčičkou. Na oficialni závody nepojedou, protože co kdyby, tady neplatí heslo není důležité vyhrát, ale zůčastnit se. Taky jsem se chtěla účastnit z důvodu kamarádského setkání, poblbnout s koněm, pokecat s dalšími. Ale to bych asi musela vyjet někam pryč z výbězku, protože co si budem, kamarádství stranou 😁
kometa:že jim našli v moči tetanus,
Kdo měl v moči tetanus? Ti lidi? Blbost!
Ano, prý lidi. Měla jsem připraven argument, ať přinesou lékařskou zprávu. Lidi jsou opravdu schopný vymyslet cokoliv.
Jo jo, je to taková malá chaloupka na důchod, kterou jsem si vždycky přála. Kreslila jsem to na 4x, právě i z důvodu požadavku paní z územního plánování. Navíc jsem si vyhlídla koncept stavení ala jižní Čechy, který jsem před pár lety viděla ve skanzenu v… tuším Bystřice pod Pernštejnem. To by mi neprošlo vůbec. Paní se odvolávala taky na CHKO, ale tam jsme jen na hranici, ale ne v oblasti. Navíc, když jsme projížděli Ferdinandovem, což je obec za kopcem, a ta už v chráněnce je, tak co jsem viděla, co tam byli schopný povolit za paskvily, který s horama nemaj někdy vůbec nic společného ( když jsme tam byli minulý týden ve středu, tak jsem si říkala, že ještě před 20 lety tam byly jen louky… děs), tak jsem si říkala, na co si paní hraje. Prostě ten typ úředníka “povolím podle toho, jak se vyspím". Museli jsme tedy dodržet ”dům venkovského typu", s čímž samozřejmě problém nemám, mě se kdejaká krabice taky nelíbí. Ale když prohlásila, že musíme mýt obytný podkroví, protože jí jezdí děti na návštěvu, tak kde bychom je my ubytovali, až k nám na důchod budou jezdit s vnoučatama, tak to mě totálně odrovnalo, a kdybych měla to myšlení trošku rychlejší (většinou mi mé “vtipné” poznámky docházejí až následně, protože se už dlouhodu dobu nepohybuju ve společnosti), tak jsem jí řekla, že děti nemáme, tak na co? A bylo tam více věcí. Jasně, sklon střechy s tím nemám problém, i když v okolí stojí dva bungalovy (klasické), že musí být poměr stran 2:1, tudíž nudle, což prej máme dohonit garáží, kterou my v baráku nechceme, a další nesmysly. Prostě co se líbí paní, ne co je zákonně povolené. Také mě pobavila, že srub nám nepovolí, protože bla bla, v bezprostředním okolí jsou dva. Takže co, úplatky? A koruna byla “udělejte si studii, já se na ní podívám a řeknu, jestli ano nebo ne”, studie stojí cca 20 tisíc a výše, spíše 40. Udělali jsme studii, respektive už jsme zadali projekt, takže jsme jí poslali základní projekt, a paní se k němu vůbec nevyjádřila, 3 stránky opisu z regulativu územního plánu. To už jsem se vytočila, a napsala jí, jestli tedy s tímto takto souhlasí či nikoliv, s kopií mailu vedoucí stavebního úřadu a náměstkyni starosty (či co to je), protože na starostu na netu mail není (bodejť, by si vyslech, s tím jsem taky měla vtipnou příhodu přes FB, ale to je fuk), a najednou …. Takže jo, jsme omezení, ale jen “přáními” paní úřednice. Známí, respektive rodina, co stavěli o kousek dále dva baráky, tak museli přidělávat štítová oka, která neměli, protože s podkrovím tam nepočítali vůbec, a dodělat schody, protože prostě to podkroví obytný bude a basta. My taky v povolení máme napsaný, že tedy jako není z projektu jasné, že je podkroví obytné (nechtěla jsem střešní okna, což projektantka zas řekla, že pokud tam mají být pokoje, tak musí, kvůli světlosti, tak tam napsala “půda” a to už světlost nemusí být dodržena), a tudíž z tohoto hlediska nevyhovuje… Jako byla to radost.
Ale už se fakt těším. Už jen i kdyby mělo zůstat při chatičce, kam se můžu zajet zašít, udělat si kafíčko, pohrát na kytaru… a tam už mi všichni siousedi můžou skočit na hrb. Chatička již připravena na převoz, čekám jen, až bude sušeji, a já můžu jet připravit podklad. 🤩
Bobčo, bez pásku praktičtější, s páskem hezčí. Stejně si vybere až paní Petra.
Canko, proč jsem to udělala 🤔 asi úplně už nevím Nemam ráda konflikty (ikdyž si mnozí myslí opak) a vynucovaní si něco nesmyslnými argumenty. S blbcem se nedomluvíš. Samozrejmě, když nrkdo něco potřebuje, to je všechno sluníčkový. A já osel.jsem ještě za nimi chodila se domlouvatna vysvětlovat, ptala.jsem se i dopředu, jestli jim bude naše chata vadit. Pak už jsem si tam přišla jak… nějakej vetrelec, že ani na svém pozemku nemám co dělat. A já to prostě nemám ráda. Holt se “přijďte posedět, opečem buřty” změnilo na “vy nás nemáte co omezovat”. A když pak koně kontaminovali vodu (kterou brali z naší studny, která je užitková, že ji pili byl jejich problém, protože nechtěli platit za vodovodní) tak, že jim našli v moči tetanus, a paní (která tam nebydlela) vykřikovala, že postaví závoru, abychom tam nemohli jezdit (historická cesta vedla přes několik soukromých pozemků, kus obecní, 3 soukromé, dále obecní…) jsem se na to prostě vykašlala. Nebyla.jsem si jistá, co dědek s babkou vymyslí. Kamaradka mi říkala, že dělají zle i v místě, kde bydlí. Holt smůla.
No já doufáááám, že začneme 🙂 Jo, máš pravdu, úplně nejvíce se těším na to SVOJE!!! Mám zatím jen projekt, tak jen pohledy 🙂
Ano, stavební povolení máme. Teď už jen namasírovat svaly a hurá do práce. Tedy ještě to počasí.