Aktuálně: 2 344 inzerátů269 574 diskuzních příspěvků19 336 uživatelů

Příspěvky uživatele

Coudas

Coudas
Coudas 23.02.2025, 13:13:24 xxx.xxx.120.100

Lesnížínko až bude trochu počasí tak začneme stavět domek, tak se budem stěhovat tak za 3 roky. Ale nikam daleko, vzdušnou čarou kilometr. 10 let se snažím ze všech sil, hlavně úředníci jsou prostě…  Nejdříve jsem si postavila letní sídlo s tím, že tam budu mít koně (je tam 10 ha pastvina), a budem tam aspoň pres léto, ale sousedi mě vyštípali, vsechno problém, tak jsem domeček zbourala. Pak jsme měnili územní plán několik let, a stejně nám stavební parcela neprošla, tak pak nakonec vyšla parcela ve vedlejší vesnici, tak 3 roky pro změnu vyřizuju stavebni povolení. Tak konečně…

Foto letni sídlo 😁

Obrázek
Coudas
Coudas 23.02.2025, 10:37:40 xxx.xxx.120.100

Tak počasí je na draka, ale myslím, že i ten by se utrhl. Nad nulou už 3 dny i přes noc, fičí, že se nedalo včera chodit, ale to je u nás normální, a dneska už i něco padá (+3), tak sedíme doma, hrajem hry a čumíme na telku. Včera jsem se pustila do přípravy na zkoušku z pěstování rostlin, musím udělat výcuc z přednášky na vysoké škole, a tam je těch informací přespříliš, jen o řepce jsem z 15 stránek udělala 4. Ale nebaví mě to, už aby to bylo za mnou. Ale tak rychle ten čas běžet zas nemusí, já počkám….

Zahradu věřím, že má Lesnížínka určitě moc hezkou, i z té jedné fotky je to poznat, až budu dělat v novém domově terénní úpravy, aspoň vím, kam jít pro radu 🙂

Coudas
Coudas 21.02.2025, 17:47:46 xxx.xxx.120.100

Asi je to možný. I když jinde psali, že se nakazí dlouhodobějším sdílením textilií, ne podáním ruky. A že od roku 2023 se výskyt zvyšuje. No jo no, imunita klesá.

Coudas
Coudas 21.02.2025, 17:32:13 xxx.xxx.120.100

Jasně, nakazitnse může i člověk, jen tam není jednoznacně jestli tedy od zvířat, a opačně. Jako asi kdyz by to měli na školní farmě v chovu, tak to budou rešit. Já jen az tam budi muset jít 🫣 taknasi půjdu v něčem, co pak pred statkem spálím 😁 ať to náhodou nedotáhnu dom🤔

Coudas
Coudas 21.02.2025, 16:09:23 xxx.xxx.120.100

Přišla mi ze školy veselá zpráva 🙂 Prej se v naší třídě vyskytl svrab, tak máme dbát zvýšené pozornosti. Jako přijít k tomu mohly děcka kdekoliv. Teď měli teda praxi, tudíž u zvířat. Pokoušela jsem se dohledat, ale já to prostě neumím, nevím, jaká hesla mám zadat, jestli je tedy svrab přenosný ze zvířete na člověka? Zatím jsem se s tím nesetkala, ani u zvířete ani u člověka. 

Coudas
Coudas 21.02.2025, 12:19:53 xxx.xxx.120.100

Píše se “rekreační jezdec s málo zkušenostmi”. S málo zkušenostmi v čem 🙂 Já jsem taky rekreační jezdec s malo zkušenostmi v závodech, na hubertech (tam jsem dokonce v životě nebyla) mezi mnoha koňmi…  A záleží opravdu na mnoha faktorech, dělají i závoy s vodičem. Pravdou ale take je, že sranda trailíky neumí někdy projít ani zkušenější jezdci (či koně).

Coudas
Coudas 21.02.2025, 06:23:17 xxx:xxx.e13f:4d2f
Anonymní:

To je fajn, že jste se ozvala. Rozhodla jsem sítě. Tak starý Haken (ne ten vodník, ale ten, co stavěl rybníky), žije, těší se dobrému zdraví, má postavený pěkný dům a skleník a kde může pomůže. (Skoro, jak ta bába po Bohu. ) 

Tak to ie fajn. 100 lat.

Coudas
Coudas 20.02.2025, 20:38:55 xxx.xxx.120.100

A Tebe to netěší, ten rangers výcvik? Mě to vzdycky strašně bavilo, právě ten extrém. Ale jak se tady stále píše, je to volba každého a každý to má jinak. Sestřenka mi kdysi u babičky říká - já bych koně nechtěla mít, sbírat po něm ty hov… Prostě to kazdy vidí po svém. Já zas nemusím do divadla, k moři a podobně. 

Coudas
Coudas 20.02.2025, 20:30:59 xxx.xxx.120.100

To jsou zážitky… Já mám mráz ráda. Ale musim vědět, že se “za chvíli” dostanu k teplu. Krbíček, foukáníčko. Ale tak dalas survajvra 😁 hlavně, že prstíčky neupadaly.

Pravda, že lidi neumí komunikovat. A ani v ty intetnetový korespondenci. Taky bych byla hnusná, kdyby na mě někdo vybaf chci aby k vám moje děti chodily. Mám obavu, že bych odpověděla stejně, jak Niki 🤭 Ach ta asertivita….

Coudas
Coudas 20.02.2025, 18:28:17 xxx.xxx.120.100

Pro někoho jsou takovéto závody, účast a vítězství na nich nejpodstatnějsí, bez ohledu na kvalitu jejich jezdeckého výkonu. Proč se nejet otrkat, ona ta nervozita také dělá hodně a člověk rozkryje sám sebe.

Coudas
Coudas 20.02.2025, 17:03:30 xxx:xxx.1838:eced
Orionka:

To bylo jen v souvislosti s rybníky. Nabyla jsem někde vedle dojmu, že máte něco proti rybníkům. Možná mylného.😃

Tak to opravdu nemám, spíše jste zaznamenala, že máme rybníček na statku 🙂

Coudas
Coudas 20.02.2025, 12:56:48 xxx.xxx.120.100

Kostely a kláštery mám moc ráda, vždy pokukuju. Já do kostela na kázání nesmím, chytám záchvaty smíchu. Bohužel i při tom pohřbu, zažila jsem. A když si mě chtěl blbeček brát, tak prej jedině v kostele, protože nikde jinde to nemá…. tu váhu, to ano, ten slib. Tak se musel nechat pokřtít, takže ve 30 rádoby zblbnul, ale to byla jen momentalní póza. Já nemusela nic, já křtěná jsem a mám i svaté příjímání. No tak jsem tam ale na ten křest musela. Uf, málem jsem si rozkousala ret, a stejně to k ničemu nebylo, skoro mě vyvedli. Na pohřbu je to ovšem hodně blbý.Taky bych čekala.pred kostelem.

Coudas
Coudas 20.02.2025, 12:50:09 xxx.xxx.120.100
lesnizinka:

Jo takhle Coudas, já už to pochopila, ty jsi prostě chtěla jen chlastat, lepila se ti huba, tak jsi vykládala všem o problému se žaludkem…😜

Jasný, třeba využít každé příležitosti✌️