Aktuálně: 2 788 inzerátů261 106 diskuzních příspěvků19 162 uživatelů

Příspěvky uživatele

Coudas

Coudas
Coudas 19.02.2025, 16:37:24 xxx.xxx.120.100

Neznám žádnou kvalitní stáj. Já mám 29 let koně doma, na svém, na svou odpovědnost. Stáje jsem nikdy nevymetala, ani jsem se nikdy nikde neučila jezdit pod trenérem. Do jezdeckého klubu jsem docházela před 30 lety. Zato znám spoustu lidí, kteří si koupili koně jen proto, že “si ho mají kam dát”, pak čuměli, když ustajovatel řekl končím, není seno, moc koní… Vy v tom vidíte výhodu, já škodu pro ty zvířata. 

Coudas
Coudas 19.02.2025, 16:14:41 xxx.xxx.120.100

Myslím si, že to ty slepice 2x denně ráno večer vydrží, ty mrazy netrvaj už takovou dobu, jako dříve. A jestli budete mít zateplenej kurník, tak tam ta voda vydrží rozmrzlá i nějaký čas. Ono ty pravidla “musí mít nepretržitý přístup k vodě”… jaknto dělali kdysi🤔 a ty zvírata taky něco vydrží…

Přemluvila jsem manzela na výlet. Nádrhera. Že vylezeme na skálu ale vymyslel  on, že prej hezký fotky. No ale když tam vylez i starší pán (pres 60 určitě) tak co já bych ne! Naprostá paráda, krásné dopoledne. Ořešník a vodopád Štolpich. Ledopády mi telefon nezachytil, slunce se opíralo moc a je to přesvětlený.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 19.02.2025, 08:56:24 xxx:xxx.6d61:8764

Jo bez sněhu to je neveselé. Jsem vděčná, že mi příroda splnila me celozimní přání aspon na těch pár dní. 

Voda zatím v poho, oslikům a ponikům měním kýble, i kdyz to pres noc úpně nerozmrzne, tak se mi kupí kusy ledu 🙂. Napajecky drží, akorát jsme tam nedali míče, tak je hladina zamrzlá, tedy u koní, u bejků to je v poho úplně. Jen jsem zas nejtrapnější koňák, nesbíram kobylince, musela bych to mlátit krumpáčem. Sice bude o to víc práce až to povolí, ale aspoň budu mít co dělat 💪 Ale jasný, neděláš podle standartu, tak nepoučuj 😁 . 

Jsem docela zvědavá na ten teplotní skok, jestli jim to vyjde nebo ne. Snad to nebude jako loni a v květnu nepomrzne. Jinak budu muset pro lipový květ na jih. Což bych mohla i bez toho 🤭

Coudas
Coudas 19.02.2025, 08:02:14 xxx:xxx.155a:9fa2

Dnes jen - 15. Zítra už ma být nad nulou, zatím nevylezlo ani přes den.

Coudas
Coudas 18.02.2025, 12:49:44 xxx.xxx.120.100

Přes noc, tedy nad ránem -21, teď už -3 a krásně svítí. Chtělo by to výlet. Koukala jsem na frýdlantský zpravodaj, či jak to nazvat, maj tam "ty věci”, co se tu dějou a různé reportáže, na Jizerce opět -28. Skoro jsem se tedy včera na ně rozčílila a chtěla něco napsat (stejně bych nenapsala, bo to k ničemu není), že o čičmundovi z Hejnic, že šel chudák introverd do trapné soutěže na Nově, tak to na zpravodaji být musí (já tedy v ten moment neviděla, o co jde a čemu se tak strašně zas tleská, čičmunda si mě na FB zablokoval, ale pak mi posílala kamarádka screenshot), a že byl předevčírem v show na jedničce kastelán frydlantského hradozámku to tam nebylo. No jo, ten na nic nepřispěl (tedy třeba přispěl v tichosti, to já nevím) tak jsem si řikala, že si tedy nezaslouží, když sinbyl jen povídat (mimochodem bylo tonfajn, byl tam i pan Plesl a paní kastelánka Valtic). Ale dnes to napravili tak maj štěstí, že zas nebudu rejpat 😂 Pan Holub je fajn. Před dvěma lety jsme ho měli na prohlídku, sice na nás nejdříve zapomněl a muselinjsme svého průvodce hledat, ale pak z třičtvrtě hodiny udělal hodinu a půl a bylo to fakt bezva. Jedna z věcí, co by mohla být skvělá - projít si s ním prohlídky všechny. Ale to tak si vzít týden dovolenou 🙂

Coudas
Coudas 18.02.2025, 12:33:11 xxx.xxx.120.100

Ja koukám pravě na tu výšku. Manželův svědek, kamarád, je strasně hezký, ale asi stejně vysoký jako já, a to je “stopka” pro mě. A bývalý profesor tělocvikář má 2 metry, hezkej teď už vůbec není (ja bych dala fotky, ale cizího ne, mám i před i po), a stejně to tam je. Jinak z českejch po ksichtu jo Heřmánek, mám rada i Mrkvičku a Vetchého (toho opravdu jen jako herce) a z mladejch se mi nelíbí nikdo, jen Lambora má stejný účes, jako obcas já 😁

Coudas
Coudas 18.02.2025, 10:09:05 xxx.xxx.120.100

Taky mi bylo řečeno, že stačí dát na den dva z dosahu živočicha a vychcípá to samo. Nejhorší byla plná postel plyšáků. Ve školce byly vši neustále, my to schytali naštěstí jen jednou. Já vši chytla, když jsem se odstěhovala na bývalou celní stanici, predpokladam, že z válendy, zbytek jsem měla svůj. To byl tenkrát jestě Orthosan.

Coudas
Coudas 18.02.2025, 09:10:45 xxx.xxx.120.100
lesnizinka:

Jsem se za život potkala s hodně celebritama, ať už díky cestování, nebo práci, ale nikdy, nikdy jsem se s nikým nešla vyfotit, takže nemám ani jednu jedinou fotku🙄 Takže dokázat mi to může jen Tom, který byl myslím vždycky u toho😏 Největší asi bylo setkání s Tomem Cruisem před uvedením filmu Mission: Impossible u nás. Stála jsem v první řadě u hrazení a on si mě vyhlédnul, přišel ke mě, podal si se mnou ruku a pozval mě do šatny(Tom tlumočil) Samozřejmě jsem nešla. Za a) jsem byla s Tomem, takže svého Toma jsem měla😉 a dokonce je mu i trochu podobný 😀 a za b) jsem neuměla ani zbla anglicky. No a za třetí…bylo to pod mou úroveň, na ,,slečnu pro hvězdy", slušně řečeno, bych se nikdy nesnížila, to nikdy nebyl můj styl ani cíl.  

Cruise je malej,ne? To bych taky nešla 🤭 . Jediný, s kým bych šla je Jim Carrey. Ale ne tak, jak si všichni myslej. Sednout si na večeři a popovídat. Herecké výkony znám z filmů, spíš bych ráda věděla, jaký je jako člověk. Otázka je, jestli nehrajou porád 😁

Coudas
Coudas 17.02.2025, 20:39:54 xxx.xxx.120.100

Na mrazech je ta voda nejhorší. Taky jsem teď byla tu zamrzající povyměňovat. Je tam teda i v -17 docela v pohodě, jen se musí člověk trošku hejbat. Dokud nezamrzne voda v chlívě, a ta snad ne, tak to bude dobrý. Napaječky u bejků a koní zatím drží, snad vydrží. Ponikům jsem jestě prorazila krustu pěstí, oslům jsem kýbl vyměnila, a psům led v misce rozmlátila o schody. Jestě 3 dny 😁

Auta jsou jak tak koukám super investice 😁 aby do toho člověk furt cpal prachy.

Coudas
Coudas 17.02.2025, 20:23:50 xxx.xxx.120.100
Orionka:

Starého vodníka Hakena z Osečné neznám. Ten mnou zmiňovaný zpíval v Národním. (Ale netykali jsme si 😃)) viz Hudební.

Nebyl vodník, jen dělal rybníky. V Raspenavě má svůj, jmenuje se Haken.

Obrázek
Coudas
Coudas 17.02.2025, 17:48:56 xxx.xxx.120.100

Jeseníky znám jen Brníčko, u Šumperka. Tam je Majkl. A na výletě se školou jsme byli na Pradědu, i jsme tam přímo spali. Ale už si vůbec nepamatuju, kde a jak jsme chodili, nějakou Studánku, Karlovu? A Hradec nad Moravicí jsme jeli na otočku na přání dítěte, Velké Losiny k tomu.

Coudas
Coudas 17.02.2025, 17:43:26 xxx.xxx.120.100
Daja:

Je ani netuším kolik pak je Hakenu🫣.

Mnoholi. Mě stačil ten jeden 🤫

Coudas
Coudas 17.02.2025, 16:41:17 xxx:xxx.ddf3:2442

Na Jizerce bylo v noci -27, psali. Kolik asi musí bejt na Smrku…

Obrázek