Kauterizace, neboli upalování zobáků kuřicim , se ve velkochovech provádí , aby se kurice neštípaly, aby se nerozběhl kanibalismus..také jsem předloni koupila 5 kuric s upálenou špičkou zobáku..paní mi řekla, že to doroste.. jedna to měla víc, zobák ji dorostl, ale nakřivo..ale zvládla to, chudák..žrala, i dobře snášela..ostatním zobáky dorostly, že nebylo nic poznat…ale je to hrozné 😢..
Kavapo a slepicar.cz je tatáž firma pozor !!!
Já vím, co to obnáší… A otázka je, zda u té se zobákem nakřivo to bylo kvůli zakracování a nebo by ho měla nakřivo i tak, u těch hromadně produkovaných kurů se prostě “chybičky” najdou.
Já beru slípky z Kosiček, tam se zobáky nekrátí 🙂
Jó chybičky, někdy i pořádný chyby. Dělal jsem v drůbežářském podniku. Když jste chytil kuře a ono vám třetí nebo pátou nohou přejelo po ruce, tak vám přeběhl mráz po zádech.
Loni jsem touto dobou koupila krásné kuřice v Kolíně na trhu, stále snáší 👍😀..v nejbližší době tam opět vyrazím, mám to kousek... vyberu si je podle podle sebe, nevadí mi, že jsou dražší 🤗..
…tedy..kuřata s pěti nohama, to musí být 😲🤦…to jsem ještě neviděla,ani netušila, že se stane…s čímpak ty hybridky asi kříži 😲😂
To by mohlo být výhodné - pět stehýnek z jednoho… já teda radši prsíčka 🙂
21.10.2025, 13:05:45 xxx.xxx.224.101
ančovička:…tedy..kuřata s pěti nohama, to musí být 😲🤦…to jsem ještě neviděla,ani netušila, že se stane…s čímpak ty hybridky asi kříži 😲😂
Ono se v tom počtu statisticky vývojové vady ukážou. Nemyslím, že by to byl výsledek příbuzenské plemenitby.
Já jednou jedinkrát viděla kuře se čtyřmi nohami a jehně s pěti.
🐔