Aktuálně: 1 845 inzerátů280 593 diskuzních příspěvků20 019 uživatelů

Jak se vám venčí?

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 15.01.2025, 08:26:36 xxx.xxx.153.254

Ona je to občas Sofiina volba, jak mi říkala chovatelka, neměla  ho tam nechávat - tlumili ho sedativy jak se posléze dozvěděla   a pes za úplně rozsypal, když  si ho vyzvedávala nebyl schopen  dojít do auta, ale zas na druhou stranu, kdyby ho tam nenechala a psík zemřel, tak by si to vyčítala dodnes a, že  mu to reálně hrozilo.   Jde o to, jak moc intenzivní  je jejich péče a jestli ji nejsme schopni suplovat doma. Ale zas na druhou stranu, pokud je dr empatický tak je schopen poradit. A není  to jen u zvířat, ale i u lidí,  věříme odborníkům a často je to spíš ke škodě. Smutné, naštěstí jsou i lidí na svých místech a ti si zaslouží můj obdiv. 

efe
efe 15.01.2025, 08:36:15 xxx.xxx.155.192

Doron - je to hrozná bezmoc, když je psovi blbě a vy se nemůžete nikam dovolat anebo se dovoláte někam, kde cítíte, že to není úplně ono :/ Zachovat si pak chladnou hlavu a střízlivě uvažovat je fakt těžký. Snad už konečně bude líp, člověk by pro ně snesl modrý z nebe 🍀

Orionka (neregistrovaný) 15.01.2025, 08:39:31 xxx.xxx.129.144

Na té veterině, o které píše Xerxová, by mě nechali u psa sedět přes noc a ještě by mi donesli čaj. 

Taky bych tam psa nenechala, ke všemu trápení ještě stres. Držím palce.

bambule
bambule 15.01.2025, 10:29:36 xxx.xxx.72.194

Doron, myslím na Vás. Hlavně ať už je dobře. 

My se v tom taky motáme, Bambule začala předevčírem přivírat levé oko, takže fičák k vetovi, naštěstí jen podrážděné oko (vyfasovala jsem kapky, takže kapat) no a včera začala pčíkat. Moje nervy. 

Dajo snad Vám to taky dopadne dobře. 

Sarah01
Sarah01 15.01.2025, 10:58:34 xxx.xxx.11.197
impact:

Blbý je, že na těch klinikách nebude žádnej slušnej a zkušenej doktor dělat noční. Nemaj důvod. Takže noční odsírají nezkušení mladí doktoři, co ledva vylezli školu. No a blbý je i to, že na takových klinikách musíte ve všech úkonech zaplatit všechny lidi, od uklízečky až po kominíka a musíte zaplatit všechny drahé přístroje a jejich provoz, i když je u své návštěvy nevyužijete.

Jinak já mám s hospitalizací na jedné vyhlášené vyškovské klinice tak otřesnou zkušenost, že už bych psa přes noc nenechala bez mého dozoru prostě nikde krom své dvorní vetky. Protože jak byl doktor schopnej se chovat ke staré feně jen proto, aby mě donutil ji tam nechat a sypat peníze… 🤮 

Jj, s noční pohotovostí je to těžký. Tady v pohraničí to skoro všude zrušili, nikdo to nechtěl dělat. Dřív jezdila i jakási noční sanita domů, ale asi to kvůli té drahotě nikdo nevyužíval. Člověk se fakt hrozí, aby něco nečekaně nepřišlo v noci.

Aluška
Aluška 15.01.2025, 11:12:00 xxx.xxx.199.204

V Budějcích, ač je to krajský město, tak taky noční pohotovost není. Jako že by na nějaký veterině fyzicky seděli. Mají sice někteří na stránkách telefon pro pohotovost, ale málokdo ten telefon v noci zvedne.

Elisak
Elisak 15.01.2025, 14:12:17 xxx.xxx.194.232

Držím broučkovi všechny prsty, hlavně ať je v pořádku. A nevím jestli bych jim takhle psa nechala, ten přistup od nich by mi taky přišel hodně zvláštní... Já psa na klinice nechala, ale to byla hodně jiná situace (pneumotorax, skoro protržená bránice..., tam nebylo moc na výběr) 

Jinak u nás moje vet to pro svoje klienty pohotovost drží. Ale teda docela nadává a ani se nedivím podle toho co popisuje, vytáhnou jí z plesu, ona na ně čeká v ordinaci, a pak ani nezavolaj, že nedorazí, protože pejskovi už je dobře, atd...

Xerxova
Xerxova 15.01.2025, 15:31:46 xxx:xxx.b344:5faf
Daja:

Gigouškovy v sedmém měsíci bude mít 10let.

No teď se můj zbudil a řešíme Gigouška co nejlépe pro něho udělat. Do operace se mi moc nechce.

Daja

znala jsem malého pejska, který měl stejnou diagnózu. V pokročilém věku mu ani operaci nenabízeli, byl na minimálních dávkách kortikoidů. A bylo po kašli. A vydržel na nezměněném množství dlouhý čas a nakonec byl uspán kvůli jiné diagnóze.

Daja
Daja 15.01.2025, 15:47:51 xxx:xxx.d040:c587
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 15.01.2025, 15:31:46

Super jste mě potěšila. Akurát jsme na veterině a čekám.

Daja

efe
efe 15.01.2025, 16:23:00 xxx.xxx.155.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 15.01.2025, 15:31:46

U malých psů je to častý problém, ale neznám žádného, který by opravdu životně tu operaci potřeboval.

Xerxova
Xerxova 15.01.2025, 17:09:53 xxx:xxx.ff0a:2eba

dneska jsme venčení pokrátili na minimum. Sníh relativně hluboký, mokrý s ledovou krustou. Jeden a půl stupně nad nulou - mlha (sníh se vypařuje), vlhko, pocitově zima. Psisko si zařádilo, ale bylo vidět, jak se mu blbě tahají nohy ze sněhu. A tak jsme to otočili domůůůů k radiátoru

Sardullah
Sardullah 15.01.2025, 17:23:09 xxx.xxx.189.104

O pohotovosti veterinární ani nemluvte…moje klinika to zrušila z personálních důvodů. Kdyby bylo potřeba, tak asi hupsnu do auta a jedu do Práglu. Dcera tam jezdí se psema, mají zkušenost i s pohotovostí a jsou tam spokojený…tak bych asi dala na její zkušenost.

Jinak moje noční můra je, že bych psa měla někde nechat. Ale zase v případě, že pes třeba potřebuje přes noc kapačku, tak ta se dá přinejhorším aplikovat i v čekárně…tak bych tam bivakovala se psem….ale fuj, raději nemyslet.

Když jsme kastrovali Ginu, tak měli ten den na programu víc fen a měli jsme přijet ráno a že se tam feny nechaj a že mi pak zavolaj až bude po…no tak to určitě, prostě jsem s ní čekala než přijde na řadu..asi 3 hodiny a “opustila jí” až ve chvíli, kdy byla uspaná…nicméně byla jsem jediná, ostatní tam ty feny nechali a odešli.. a byla jsem u toho, když se zase probudila….prostě když je to možný, tak psa neopustím…

efe
efe 15.01.2025, 17:48:09 xxx.xxx.64.15

My dnes taky venčili jen chvíli, u nás dva nad nulou, všechno taje kosmickou rychlostí, všude voda. Barča z krátký procházky nadšená moc nebyla 😃

Obrázek
Daja
Daja 15.01.2025, 17:51:21 xxx.xxx.121.46
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 15.01.2025, 16:23:00

Tak já jo, znala jsem pídí jorkšíra a tam se opravdu objednával sten s USA. Vydrželo jí to tak dva roky a že musí znova pod kudlu.

Daja

Sarah01
Sarah01 15.01.2025, 17:55:57 xxx.xxx.162.253

U nás taky taje a do toho mrholí, venčení jsem vzdala, ještě kašlu. Teď zase namasírovat svaly, až to příroda zase obrátí a bude chumelit. 

Daja
Daja 15.01.2025, 17:58:27 xxx.xxx.121.46

Jsem doma a Gigoušek dostal Prednison ráno čtvrť a večer taky. No, ale pojede k vet. do Havířova na kameru, abychom zjistili jak je průdušnice poškozená. Na sten ho moc nechci dát🥺.

Daja

Daja
Daja 15.01.2025, 18:01:08 xxx.xxx.121.46

Tak co je s DRON? Asi ještě vyspáva a já sú nedočkavá jestli se bobačkovy trochu aspoň ulevilo.

Daja

Dafi
Dafi 15.01.2025, 20:07:02 xxx.xxx.136.20

tak dnes na rozhlednu Chocholík,

Dafi nadšeně běhala sem,tam,hopala po šutrech,kterých je dost kolem rozhledny,nikde nikdo,jen asi 2 lidi,nebyla zima,Žeryk válel sudy,část vycházky běžel a část zase bez povelu u nohy a 3 kroky za nohou

Dafi si to moc užila a běhala sem i tam-na vycházkách kolem baráku se táhne,běží cestou zpět

prostě ona potřebuje furt jiný nový trasy…

snad aby začala kupovat benzin🙂

poslední fotka-jak se Dafča válí v posteli

p.s.-na rozhledně jsme vylezly do prvního patra….

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.