Ronja s motejlem (neregistrovaný)18.01.2025, 07:59:20xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 18.01.2025, 06:14:22
Veterinář / tady veterinářky určitě budou vědět, jestli lze i ve vašem případě použít inhalátor? Náš pes je na něm druhým rokem, u nás je to ale jiný problém, a opravdu tedy nevím. Je to ale šetrnější způsob podávání léku, u našeho psa byl ten rozdíl prakticky hned vidět.
Držím vašemu psíkovi i vám palce. A omlouvám se za OT.
u nás ráno mráz (-4) a úplné jasno. Ale my měli naplánovaný “inverzní” výlet - že vylezeme na Háznburk. Doufali jsme, že hrad bude nad inverzí a pokud ne, předpověď hlásila mráz a tak jsem doufala v námrazu. Prostě jedno nebo druhé že vyjde… A až se budeme vracet k autu, že už podle předpovědi bude hezky a hrad bude jistě fotogenický…
Nevyšlo z toho nic 😄 (ale nám to neva - výlet to byl). Pod nohama buď bahno a nebo led (cesta na vrchol byl ledový tobogán). Pár stupňů nad nulou. Šedo, mlžno. Námraza nikde, hrad neviditelný. Na jednom místě už zpátky dole pod hradem (značená červená) jsme si pořídili úžasné nášlapy bahna na boty. Pes nemohl jít - měl zcela roztažené prsty a i mezi polštářky tuna mazlavého lepkavého jílovitého bahýnka. Musela jsem mu to odstranit ručně - tudíž jsem neměla jen boty jak prase, ale i ruce. Jak ráda jsem si je pak myla v místním rybníce pod dozorem kormoránů… A dokonce jsme klesli tak hluboko, že poslední kilometr k autu jsme šli po místní silničce a ne polní cestou…
Celá cesta zpátky (Litoměřice, Úštěk, Zákupy, Mimoň, Jablonné) mlha a šedo. Přejeli jsme Ještědský hřeben nad Jítravou… a rozlilo se jasno. Modré nebe, sluníčko. A tak jsme se teď na zahradě honili v měkoučkém sněhu a myli tak boty i tlapy. Taje to - ale zatím sníh drží… a tedy Yodislav má tlapátka čistá
Přiznám, že jsem se těšila na vás log. Viděla jsem na internetu fotky z ranních inverzních Jizerek a už dopředu jsem vám záviděla. A těšila se na vaše foto….no vzali jste to na druhou stranu.
Taky jsme doufaly v lepší počasí v kraji. Vyjely jsme jen za Stráž. Sluníčko sice nebylo, ale v borových lesích nebyl ani sníh ani máz. A jako bonus jsme objevily krásnou proželezněnou skalku. Takže spokojenost.
Plánovala jsem popojet autobusem a pěšky zpátky. Těsně před autobusovou zastávkou jsem to změnila jen na pěší výlet dolů k Chrudimce, k přehradě a přes rozhlednu zpět. Taky z důvodu mlhy. Nakonec to byla procházka z mlhy do mlhy, ale před návratem do mlhy jsme měly i modré nebe. A u Chrudimky jsme s Bonnie potkaly dalšího pidižvíka. To se nám často nestává, převládají tu střední a velcí psi. Moc pěkná procházka to byla.
Naložila jsem psy do auta už v šest ráno a doufala jsem, že na vyhlídku Pardus dorazíme se svítáním. 🏞️ Bohužel 673 m n.m. se ukázalo jako velmi málo na to, abychom přelezli mlhu, která Hostýnky pokryla. 🙄
A tak jsme se většinu ze třinácti kilometrů prošli v mlze. Sluníčko se ukázalo jen na Holém vrchu a tak jsme na horizontu zamávali Kelčskému Javorníku a sestoupili zpátky do mlhy. 🌫️
Sněhu bylo tak akorát a konečně jsem vyzkoušela i nesmeky. Moje z čajny stojí úplně za pikaču a tak se ptám - ťůristi máte tip na nesmeky, které se co dvěstě metrů nesmeknou z boty? 😂
My dnes jen malinkou procházku “couravku” s rekonvalescentem Framem, už nekašle a moc chtěl ven.
No, jestli jsme ušli dva kilometry, je to moc, ale hodně ho to rozveselilo. Dorouš stále v posteli a Gučku jsem nechala doma, aby ho nestrhával k běhání.
To je nuda teda.. Seděli jsme spolu na lavičce a pozorovali vodní ptactvo😅
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 18.01.2025, 19:52:04
já-dnes v práci-du na záchod a dát si další vrstvu..
co bys na sobě měla na Sibiři?-kolegové..
já-a co bych jako dělala na Sibiři?
jinak-zkoušela jste nějaký flísovky?
nebo termo mikiny klimatexový?
termotriko,termomikinu,-tam by to mělo hřát na záda….
já nemám ráda,když jdu do kopce,a zpotím se a je studenej vichr…
jednou jsme takhle lezly na Brdo-studenej vichr,já 100 vrstev,-a byla jsem zpocená,protože kopec,a čím výš jsme lezly tak větší vichr,tak jsem chytla nerva🙂
a otočily jsme to a šly dolů…..
jinak většina mých dárků byla-termogatě,termotrika,deky-asi 3….
termohrnky,bundy zimní,rukavice,čelenky….-prostě moje narozky a Vánoce🙂za posledních 20 let 🙂
My jsme dneska na procházce pozorovali “supy”. Já až teď zjistila, že v češtině jsou to prý kondoři. Hezky jsme si sedly s Maggie (do chládku ve stínu, protože tady to vypadá, že zima skončila a je zas hnusný vedro) a kochali se. Jen fotky z mobilu, tak kondoři skoro nejsou vidět, zato ten smog nad Guadalajarou ano.
Mimochodem, Maggie už je u mě skoro dva roky. Prý malá, bílá, chlupatá, to se adoptuje rychle. 🙈 Naivní jsem byla.