Kdo máte kolečka, dneska to chce na hory.
že v češtině jsou to prý kondoři.
Jsou. V Americe máte kondory, ve Starém světě jsou supi. Jedná se o různé druhy (vlastně i rody), ale všichni mají stejnou funkci.
že v češtině jsou to prý kondoři.
Jsou. V Americe máte kondory, ve Starém světě jsou supi. Jedná se o různé druhy (vlastně i rody), ale všichni mají stejnou funkci.
já se omlouvám,že jsem zaplevelila dovolenkové vlákno,jsem si to vůbec neuvědomila,že jsem se mohla zeptat tady..Ale sleduju vás tady-hlavně Yodu🤗,tak mě zajímaly i ty další dogy…Ta “žíhaná” je taky boží😇
Kdo máte kolečka, dneska to chce na hory.
jojo - dneska od rána úplné jasno. Stejně jako včera. Jen mě štve, že sníh ze zahrady mizí rychlostí blesku a Yodislav už nemá čistá tlapátka. Teď jsem koukla na teploměr - hezkých 8,5 stupňů nad nulou
No u nás v podhůří inverze jak sviň…
U nás sluníčko a na sluníčku horko, vlastně se dá opalovat. Sníh tak 20% rozhozený, teplota ve stínu plus 6stupňů.
u nás na sluníčku za oknem +25 st.C, sníh moc neodtává, neb v noci dost mrzne, ve stínu i přes den
U nás sluníčko a sníh, přišly mi psí postroje, tak už tři dny mě na běžkách vozí foxterieři. Každý sám dobrý, ale oba spolu zatím nic moc. Malá se zastaví a velký s ní smýkne. Ještě to budeme muset trochu potrénovat…
jj, tyhlety vlhké skály, to je skvělé naležiště a když se k tomu člověk přiblíží na 20 cm s makro objektivem zjistí, že je tam toho 3x tolik než se zdá z dálky
U nás konečně sluníčko ❤️❤️❤️
Ve španělštině i angličtině se kondor říká jen těm velkým, tak mě to překvapilo, že v češtině jsou kondoři i ti menší. Prostě kondor je velký majestátní pták, ne přerostla slepice, co má blbou zálibu kroužit mi nad Maggie, kdykoliv ji vezmu na pole samotnou. 🙂 (kondor krocanovitý a havranovitý, alias slepicosup Aura a Zopilote)
v češtině je kondor prostě všechno z čeledi kondorovitých. naprosto logická záležitost.
Ve španělštině i angličtině se kondor říká jen těm velkým
Já myslela, že všichni kondoři jsou velcí. Nebo aspoň větší než supi. Asi mám mezery. Ale klíčové je zeměpisné rozřazení. Viz výše.
Pane joooo jak já Vám závidím 😏, sníh, sníh a zase opět sníh….. mě snad picné, já chci taky 🥶❄️🌨️.
naprosto logická záležitost
Zrovna tak logicky by mohl mít každý rod své rodové jméno.
Tak úplně malí nejsou, ale třeba ten havranovitý je trochu větší káně. Ti “praví kondoři” - kalifornský, královský a andský jsou prostě větší, barevnější, hezčí.
tak to obvykle nebývá u zvířat, co nebydlí v evropě. ono vymýšlet česká jména pro všechny zviřátka na světě, to by byl takový zbytečný flex a stejně by si to nikdo nepamatoval.
Jůlinka, Cherrynka, Satáně a Kejný na nedělním výletě. Paničky prý jsou skoro zbytečný, ale mají řidičák, tak nás vzali s sebou🤣. Bylo krásně a parta se vyblbla, my trošku pokecaly a nohy unavily.
A ještě rébus, - ta hromada chlupů je Jůlinka - hledej hlavu😉
Děkujeme za procházku, u nás už se spí. 🥰
Dublinbarzoj:Jůlinka, Cherrynka, Satáně a Kejný na nedělním výletě. Paničky prý jsou skoro zbytečný, ale mají řidičák, tak nás vzali s sebou🤣. Bylo krásně a parta se vyblbla, my trošku pokecaly a nohy unavily.
A ještě rébus, - ta hromada chlupů je Jůlinka - hledej hlavu😉
Vidím dolní čelist 🙂