Aktuálně: 1 857 inzerátů280 591 diskuzních příspěvků20 019 uživatelů

Jak se vám venčí?

efe
efe 23.01.2025, 14:02:18 xxx.xxx.155.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.01.2025, 14:00:10

Mám úplně stejnej plán. A když jsem vypustila psy na zahradu, sedli si všichni tři okamžitě zpět ke dveřím, takže mě v mým plánu jistě podpoří 😀

Xerxova
Xerxova 23.01.2025, 14:06:14 xxx:xxx.ff0a:2eba
Sarah01:

Tak dnes je tady takovej hnus, že by psa nevyhnal, takže zalezu, zamknu a fertig. 🙂

tady to ráno šlo, i sluníčko nakouklo - a protože dneska dělám doma, vyrazili jsme po ránu na delší procházku. Chtěla jsem cestu bez ledu a sněhu, tak že obejdeme lesík Opičák a přilehlé letiště. Ale nevzala jsme psovi kabát a to byla chyba. Na letišti fučelo přímo úděsně což v kombinaci s mrazem způsobilo, že jsme to otočili k autu velmi rychle. V lesíku to šlo, tak něco přes půlhodiny pes našlapal… ale holt jsem musela za počítač zasednout dřív…

bambule
bambule 23.01.2025, 15:34:45 xxx.xxx.72.29

Bambule opět hlásí příchod….

Včera jsem měla plán, pěkný plán. Půjdeme k nám na přehradu. Pokochat se a podívat copak nám tam brázdí hladinu. Než jsem splnila domácí neodkladné věci bylo hodně hodin, nakonec jsme ale vyrazili. Hnus to byl, mlha, vlezla zima, nechutno na pravo, nechutno na levo. Vracela jsem se za tmy s výčitkami proč jsem tam vůbec lezla…. Dnes půjdeme jenom po městě. Začíná drobně mžít. To bude zase hnus. 

Jinak Bambule je opět ok. Vše se stabilizovalo. Doktorka vtipkovala, že může s čistou myslí odjet na dovolenou. Jsem šťastná, doma se to taky uklidnilo s manželem jsme to přešli. On nepejskař nedokáže některé věci pochopit nebo se vžít do mých pocitů. 

Obrázek Obrázek
Bodlinka
Bodlinka 23.01.2025, 15:57:22 xxx.xxx.95.16
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.01.2025, 14:00:10

to je pěkný plán, ale Nora vypadá, že se  chce nechat vyhnat strašně moc, takže se hecnu a půjdu aspoň na malou.

Sarah01
Sarah01 23.01.2025, 16:15:28 xxx.xxx.162.253
Xerxova:

tady to ráno šlo, i sluníčko nakouklo - a protože dneska dělám doma, vyrazili jsme po ránu na delší procházku. Chtěla jsem cestu bez ledu a sněhu, tak že obejdeme lesík Opičák a přilehlé letiště. Ale nevzala jsme psovi kabát a to byla chyba. Na letišti fučelo přímo úděsně což v kombinaci s mrazem způsobilo, že jsme to otočili k autu velmi rychle. V lesíku to šlo, tak něco přes půlhodiny pes našlapal… ale holt jsem musela za počítač zasednout dřív…

U nás sluníčko právě vůbec, ani ráno, ale to jsem stejně v práci. A taky teda fičák a hnusně lezavo, místy náledí. Měla jsem už včera co dělat, abych to na těch cestičkách ukočírovala, dnes je to ještě horší. Tak musí stačit zahrada, vynahradíme si to jindy.

efe
efe 23.01.2025, 16:31:52 xxx.xxx.155.192

On nepejskař nedokáže některé věci pochopit nebo se vžít do mých pocitů.

Jak Vám rozumím! Tuhle jsem přišla z práce a doma zase nach*áno od Vasila. Tak říkám, že to už snad není možný, jakto, že když jsem doma já, tak je to celý den bez nehody. A ptám se manžela, jak je to teda sakra venčí? Jeho odpověď :"no tak nějak jak si vzpomenu…". To jsem kvetla zase. Tak jsem se mu snažila v klidu (to mi moc nešlo) vysvětlit, že u nácviku čistotnosti u takovýho psa je nejdůležitější pravidelný režim. Druhý den jsem mu z práce posílala sms, kdy má venčit a celý den byl bez nehody. Ufff, moje nervy…

bambule
bambule 23.01.2025, 18:02:40 xxx.xxx.72.29
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 23.01.2025, 16:31:52

Jsem ráda že to tak doma nemám sama. On je manžel skvělý, ale na některé věci mu prostě unikají…. Třeba s tím venčením je to úplně stejné, přitom ví , že když jsem doma jdeme ven každou chvíli, ale v okamžiku kdy je doma sám s Bambulí tak ho to vůbec nenapadne. A taky nechápe ten obrovský pocit zodpovědnosti, za to malé chlupaté stvoření, který cítím. 

tetrivek
tetrivek 23.01.2025, 20:00:40 xxx.xxx.113.144

Dneska mi jezevčice povídá venku je hnusně, venčení nepotřebuji počkám až bude venku lépe. 

Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 23.01.2025, 20:13:13 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 23.01.2025, 15:34:45

Uf,Bambule,to mě kurna nedělejte!!!!!!

se táák dlouho neozvat!!

víte jak jsem se o Bambilku bála??

já mám nervy jenom jedny-a ty už šly kdysi dáávno pryč a mě nevzaly sebou🙂

tak příště hlásit-že jste v pohodě🙂

uf děkuju a mám fakt obří radost!!!!!

jinakvčera a předevčírem krátké hrací vycházky

dnes ždibec delší mezi polama ke křížku,podél lesa a zpět na konci pár cviků z tance

a pak házení hraček a hučení do Žeryka,at mě to podává do ruky a nefluše na zem metr ode mě…

příšerně mě bolela bederka z práce,tak 4 hodiny spánku a zohýbat se,je mazec,tak jsem si vzala prášek,odpo to nahřála s Dafi u pohádek s poštářkem

to už i poprchalo…

dopo furt inverze,tady slunko nebylo asi 3?týdny,jsme slunko viděly akorát v těch Miloticích,tady ne…

odpo Dafi při slově vycházka zdrahla do postele,tak jsem vzala Žeryka a šly jsme za koníkama k rybníčku,tam majitel ranče-ohrada,stáj,zvířectvo-kozy,prasátka,krůty…

tak,že mám kůrky tvrdýho chleba,tak Dáreček byl s druhou jezdkyní-holčina co s ním jezdí mimo majitelky,tak Dáreček byl fuč,tak jsem podělila koníka s kozama,mrkla na mimina prasátka,a šla fuč..

majitel,říkal,že se začal učit jezdit ve 44 letech…

když jsem mu říkala,že se občas chci dojít svézt…

zná mě od vidění,+rodiče přítele…

jinak,on pořádá každý rok WESTERNOVÝ ZÁVODY,vždy je to v červnu v sobotu,docela dost lidí tam je….

tak Žeryk měl takovou socializaci🙂

s Dafi 2 minutjy vyčurat před vrata a chovat na pohovce🙂

Zrzavci
Zrzavci 23.01.2025, 20:28:31 xxx.xxx.253.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 23.01.2025, 15:34:45

Bambule opět hlásí příchod….

VY-NI-KA-JÍ-CÍ ZPRÁVY! 

Já jsem se k tomu nedostala, abych napsala svou  myšlenku k tomu zvýšení cukru - třeba to běžně lékaři říkají - spíš možná  ne? Protože, co tak mám ve svém okolí, nikoho to nenapadlo, tedy jim to lékař neřekl? Nevím. Že podle mě - a je to logický -cukr vždycky vylítne, když se s tělem něco děje a to dokonce i když člověk - tedy třeba i pes - ani cukrovku nemá. Byla v nemocnici babička - naše paní sousedka , odhučela tam sanitkou a její vnučka byla vyděšená z toho, jak babičce vylítnul cukr v těch hodnotách, co jí ukazovali, a to babička cukrovku nemá. V tu stejnou dobu byl v nemocnici (heh, o patro níž) i můj drahá polovina. A jemu taky cukr vylítnul /má zvýšený o trochu běžně, teď vyletěl/ . Podle mě štréz - a to nemoc, zánět atd - pro tělo je - vždycky ten cukr vyžene. Takže bylo logický, když Bambulce, jak jí bylo špatně, vylítnul, a že se to pak zase srovná. 

Zrzavci
Zrzavci 23.01.2025, 20:30:02 xxx.xxx.253.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 23.01.2025, 16:31:52

Má drahá půle je již částečně - místy kupodivu i značně - kynologicky zdělán. Ale občas vysekne takovou vám ale hovadinu, že by ho kynoložka ubila. A tak pak řve jak prokopnutá.

janaa
janaa 23.01.2025, 20:42:15 xxx.xxx.174.209
Zrzavci:

Má drahá půle je již částečně - místy kupodivu i značně - kynologicky zdělán. Ale občas vysekne takovou vám ale hovadinu, že by ho kynoložka ubila. A tak pak řve jak prokopnutá.

Můj drahej měl tudle takovej kynologickej průser,že jsem mu posílala smsku, že už kurva nemusí jezdit domů😂 a to je jinak už kynologicky vzdělanej a použitelnej

Zrzavci
Zrzavci 23.01.2025, 20:47:43 xxx.xxx.253.174
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 23.01.2025, 20:42:15

Radši se nebudu ptát, co provedl. Já si zatím doposud vystačila s příšerným řevem.

Dafi
Dafi 23.01.2025, 20:55:11 xxx.xxx.136.20

My se hoodně hádaly kvůli Žerykovi,kvůli tomu,že mu xxx hodin denně na terase házel míček,to bylo několik let,

já zuřila,že psovi ničí klouby,páteř a dělá z něj fatáka…

dávala mu číst Suchej psí únor od Radechy Spudilové,hučela do nějmbrečela a marnýý

,když byl Žeryk doma zvavřenej-tak několik hodin knučel,že chce jít za přítelem…

peklo….naštěstí s tím házením přestal….ale několik let to stálo za to….☹️

kinak se chytnem na vycházce,když mě hned v první vteřině přesvědčuje,že nikde nikdo není,a můžu je pustit…

a já po stý vysvětluju,že u mě se pouštění psů neřídí tím,že-nikde nikdo-pouštím psy…

ale jinak to na nekynologa jde🙂

na to,že před mým nastěhováním v ŽIVOTĚ NEVENČIL PSA!!!!

PSY MĚLY,NA DVOŘE A JEDNOU TÝDNĚ S NIMI ŠLY RODIČE,NESMĚLY DO DMU…

NA,TO,ŽE PES U NĚJ NESMĚL DO DMU,

NIKDY PSA NEČESAL,NEKRMIL,NEHRÁL SI S NÍM

TAK TO SE HOODNĚ SPRAVIL!!

KDYŽ JSME ŠLY PRVNĚ NA VYCHÁZKU,TAK RODIČE STÁLY U OKNA A HELE-Martin JDE NA

vycházku!! 

Trickyvoo
Trickyvoo 24.01.2025, 04:07:06 xxx.xxx.62.63

No koukám, že je to všude stejný. Když jsem nemocná nebo něco, tak toho mého nejvíc překvapí, že se u nás přestane samo objevovat jídlo a že někdo, a ten někdo je on, musí se psem 😀. Nejvíc mě dostávala věta, když jsem doma marodila a muž přišel domů“co je k jídlu?". Chvíli mi trvalo, než jsem místo vysvětlování, byla schopná odpovědět “to mi řekni ty” 😁. No ale učí se. Už mi volá, jestli má něco koupit. 

No a co se mi dost líbí, že se snaží vymýšlet dovolený tak, aby s námi mohla Malina. Malina je jeho první pes, on sám měl jako dítě jen křečka. Celkem obdivuji jeho odhodlání vzít toho psa kamkoliv, kde nezmiňují, že tam ten pes nesmí “když to není zakázaný, tak se to může, když tak nám řeknou, že se to nesmí” a jsem celkem dost překvapená, kam všude ten pes může….

Xerxova
Xerxova 24.01.2025, 06:32:17 xxx:xxx.ff0a:2eba

asi mám doma raritu - ale manžel je schopen nejen postarat se o Yodu, ale i o domácnost i dítka všech velikostí. I proto jsme mohli vozit s sebou na dovolené vnoučata, jen co byla odstavena od mlíčka. Protože ve dvou se to pak parádně zvládá, když je zástupnost všude. V blbnutí i v péči od tehdy přebalování i třeba vaření… 

Jinak ráno se tedy nevenčilo nejlépe, neb u nás jemně sněží a bílá peřinka ukryla ledové plotny… takže na vybraných místech jsem se držela Yody - neb 4 nohy jsou stabilnější než dvě.

Tenurri
Tenurri 24.01.2025, 07:54:17 xxx.xxx.22.64

Jack už má pacenku v pořádku, včera jsme byli na větší procházce, kde mohl být hodně na volno v polích…ale já teď nějak venku trpím. Nachlazení, do toho nejspíš močák a je mi venku příšerná zima…doma rozmrzávám minimálně hodinu. Tento celej týden je nějakej nic moc.

Každopádně jsem čekala, že pes bude jak utrženej ze řetězu, protože v klidovém režimu byl jen na vodítku a moc jsme toho nenachodili, ať nezatěžujeme packu. Překvapil, byl hodnej, reagoval na přivolání a mohli jsme si i trochu potrénovat a dokonce ani neběžel za hrajícími si psy, ačkoliv kdybych byl pomalejší, tak asi vyběhne 😀.

Co se týče druhé polovičky, tak ten taky nebyl nějak extra zvířecí. Teda jako pomazlit jo, ale starat se moc ne. Ale zvládá to dobře, venku s ním taky trénuje, hraje si s ním, když nemůžu, tak s ním jde a občas chodíme i spolu, netroufne si ho teda pouštět na volno, takže s ním chodí jen na vodítku. Nakrmit ho taky zvládne, tak dobrý. Jediný co, tak pořád si zvířátka bere do náruče a chce se s něma muchlat, za psem chodí i do pelechu. Naštěstí náš pes je takovej, že když na něj někdo sáhne tak se může uvrtět blahem, ale několikrát jsem mu vysvětlovala, že pes se v pelíšu neruší, nechmatá se na něj a je to jeho osobní místo, ale vždycky mi odvětí že “ale jemu se to líbí!” na což nemám argument, protože má pravdu 😀 …
u koček to samý, vždycky se rozvalí že “drbej mě víc”.

Willyho (MCO) si bral do náruče tak dlouho, že už u něj takhle i spí. U mě být třeba nechce. Ale já jsem malá a kost a kůže, takže na mně se asi blbě leží 😀…

Zrzavci
Zrzavci 24.01.2025, 08:33:26 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 24.01.2025, 07:54:17

Ohaři taky mají rádi, když za nima přijdu na pelíšek - jasně, ne, když spí hlubokým spánkem, to ne, ale když leží a odpočívají a já se k nim připojím, vyplesknu se tam, drbu je a špitám jim do ušisek, tak jsou Blažejové a mydlej vocáskama. Leckdy si mě právě tím mydlením ocásku do pelíšku sami pozvou, když jdu třeba kolem. Začnou  mydlit a to je povel: “Pocem a mudlej!" . A já protože jsem prošla řádným výcvikem, povel poslechnu, složim se tam k nim a mudlám. Páč poslouchat se musí. 😀

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.