a ještě ke ztracenému Ottíkovi - dost jsem o tom přemýšlela - že se takový bílý obr, gaučák zvyklý na lidi nemůže najít… Prošla bych kousek po kousku nejbližší pole. Vzpomněla jsem si na Yodu minulý týden, jak při chůzi po okraji pole (červená turistická značka) si nabral takové množství mazlavého bahna do tlap, že nedokázal jít. Musela jsem mu nášlapy složitě odstraňovat… Kdyby Ottík vyběhnul za zvěří, tak se po několika skocích v takovém typu půdy mohl dostat fakt do potíží. Navíc jak si lehne a začne si bahno vykusovat z tlapek - obalí se bahnem… a získá dokonalé mimikry… FB nemám - ale snad nejbližší okolí mají opravdu propátrané pečlivě. Pokud nezdrhal, zná to tam… tak se asi vrátit nemůže
netuším - ale kdyby ho srazil vlak či auto, tak už by ho asi našli - přeci jen sníh tam není a jeho bílé tělo září do dálky… A osmdesát kilo už se jen tak nepřehlédne. Čipovaný pochopitelně je.
dík za zprávu. Je to blbý - ale já už nevěřila, že ho najdou živého. Doga není odolný zvíře v přírodě - nemá na to srst, nebývá lovec… Prosím, pokud se někde objeví příčina, dejte sem zprávu.
Já jsem věřila, že se najde živý. Že se uchýlil někde k lidem. Že i pro tak velkého psa nejsou 3 dny fatální. Auto? Vlak? Snad ne debil myslivec. Prasata?
Když jsme bydleli v nedaleké vesničce, přesně tyhle šachty, byli na loukách a polích za vsí. V té době jsme měli ještě jenom psi, dítě ne. Ale vždy mě to strašilo ve snu. Jednou nám v takové šachtě nahlásili jezevčíci srnku, která tam bohužel spadla a bez pomoci umřela. Pokaždé na procházce se to snažil přítel víka u všech těch šach v okolí zavřít, ale pak nastala na loukách senoseč, nebo na polích orba. A velké traktory za to zavadili a bylo to otevřené nanovo. Takže pro nás to bylo psycho, už kvůli psům, zvěři a nakonec když syn povyrostl a chtěl chodit už ven s kamarády.
Když bylo synovi sedm, tak jsme se odstěhovali. A tady naštěstí nic takového na polích a loukách není. Tak mám konečně klid.
Ano, prý spadl do nějaké skruže, bývá to většinou v přírodě nezakryté.
No, na FB už tam někteří majitelce spílají, že si za to může sama, že jí pes utekl. Myslím si, že ta je vytrestaná až dost. Mně se stalo několikrát, že mně branku nebo bránu někdo otevřel nebo jsem nějak špatně chytila klíče, kde mám ovládání na bránu a ta se pootevřela. Psi mně tenkrát taky zdrhli, naštěstí jsem to zjistila hned a chytila jsem je u sousedů v ulici, kteří nemají plot a mají volně slepice. Teď už branku zamykám bez toho, že bych klíč nechávala zevnitř v zámku a bránu kontroluju pokaždé, než je pustím na dvorek. Horší to je, když jsou tady návštěvy, to je kolikrát o nervy a člověk musí být neustále ve střehu.
Nezakrytých skruží, všelijakých šachet i starých studní je všude hodně. Bohužel. Je to hodně nebezpečné. Pro zvířata, psy a nakonec i lidi. V Podještědí v zaniklých obcích také takové pasti jsou. Nemám tušení, kdo by to měl řešit.
Dopoledne agility, odpoledne procházka k Chrudimce. Cestou zpátky 2 km od domova jsme náhodou potkaly kamarádku s piraňou, tak jsme domů šly společně. Kdybychom to plánovaly předem, tak se ve stejný čas na křižovatce nesejdeme.
Jo jinak mi Zásilkovna ztratila balík ze Spokojeného psa. Po velmi neuspokojivém hovoru s virtuální asistentkou jsem kontaktovala spokojeného psa ať si s nimi udělají pořádek😃. Paní mi slíbila, že ho zkusi dohledat a pokud ne tak mi odešlou objednávku znovu.
Hele nevím, jestli to ještě funguje.. Ale když virtuální asistence na Zásilkovně pořád dokola opakujete chci mluvit s operátorem, chci operátora a tak furt dokola, tak nakonec vyměkne a přepojí to na živého člověka.
Hele já někde před pár dny četla komentář nějakého chlapa, který psal, že se zkoušel nad mapou zeptat kyvadla a že mu tvrdí, že je Otík spadený někde v šachtě, odkud nemůže vylézt…
Já na takový věci moc nevěřím, ale teda tohle mě dostalo..
My jsme se dneska zabahnili okolo vodní nádrže Jestřabice. Byla jsem tam už v červenci a to bylo krásně sucho. Byla jsem tam i na Štědrý den a to bylo docela sněhu a tak jsem mokro přisuzovala spíš tomu. Dneska bylo úplný teplo a tak nás čekalo pěkný bahno. 😂
Měla jsem dost náročný týden v práci a tak jsem byla docela ráda, že se holky nevědomky spojily a chtěly jít taky. Jinak jsem to po zazvonění budíku zabalila, udělala si postelovou neděli a psi měli utrum. 🥺
Nakonec jsme úspěšně proběhly bahnem skvělých 14,5 kiláčku. 😂
Pět bab, čtrnáct psů. 🐾
Začínaly jsme opět u Jeleního dvora. To byla zvěř daleko. Ale když jsme se vraceli, tak tam byli paovce hřívnaté, mufloni, daňci a samozřejmě prasata. 🐗 A tak to měli psi i se zážitkem. 😁
my ráno venčili v mokrém těžkém sněhu - a protože jsem potřebovala být ve škole dnes až po desáté, stihli jsme obejít větší okruh. Yodislav si zablbnul, dal pár rovinek v hlubokém sněhu, poklouzal se po ledu, potahal klacky… prostě úspěšná procházka k utahání mamuta. Výlety delší budou až nebude pracovní víkend (ale budu místo toho doma v týdnu, tak uvidím, kdy a kam vyrazíme)
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 26.01.2025, 11:51:34
Chudák malý, je mi ho moc líto ;).
I paničky a celé rodiny.
Je to ale divný, copak ta skruž nebyla nijak vyvýšená ?
Nebo o ní zakopl ? Takhle debilní náhoda, ach jo.
Nám se tuhle stalo na pěšině u řeky …, vybagrovaná jáma, taky tak čtyři metry hluboká. Šli jsme tam už za tmy, psi tam vždycky běží přede mnou. Nic jsem neviděla, kluci to naštěstí zašlápli na místě. Jáma teda byla obehnaná páskou, ale ta byla tak ve výšce pasu.
Hele já někde před pár dny četla komentář nějakého chlapa, který psal, že se zkoušel nad mapou zeptat kyvadla a že mu tvrdí, že je Otík spadený někde v šachtě, odkud nemůže vylézt…
Já na takový věci moc nevěřím, ale teda tohle mě dostalo..
Ono to ale spíš vypadá, jak tu někdo psal, že si zlomil vaz, když tam spadnul. Určitě tam nebyl tak dlouho, aby tam umřel hlady, mám pocit, že se ztratil 22. 1. a ještě několik dní prý byl viděn. Ne že bych nevěřila, že je to možný s tím kyvadlem, někdo asi ty schopnosti má.
Je to ale divný, copak ta skruž nebyla nijak vyvýšená ?
Nebo o ní zakopl ? Takhle debilní náhoda, ach jo.
Nám se tuhle stalo na pěšině u řeky …, vybagrovaná jáma, taky tak čtyři metry hluboká. Šli jsme tam už za tmy, psi tam vždycky běží přede mnou. Nic jsem neviděla, kluci to naštěstí zašlápli na místě. Jáma teda byla obehnaná páskou, ale ta byla tak ve výšce pasu.
U nás tady kousek v lese je něco podobnýho, je tam voda a netuším vůbec, jak je to hluboký. Říkám si vždycky, když jdu kolem, že by tam mohlo spadnout i dítě, je to u cesty mezi stromy. A už je to v jiným katastru, i když je to kousíček za kopcem.
Já byla na návštěvě u mamky pomazlit štěňata. Tak jsem si užila parádní venčení/běhání po lesích a kopcích. První den jsem vytáhla i jednu z mamky fen, druhej den už jen Efíka. Akorát dneska jsem si dala první kopec hned 2x, protože jsem si zapomněla doma mobil... Bylo nádherně.