Aktuálně: 2 742 inzerátů261 960 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Jak se vám venčí?

Sarah01
Sarah01 17.06.2025, 07:51:08 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

gratuluju k přírůstkům do rodiny.

Hele a myslíte, že tatínek nepozná, že děti maj barvu po výmarovi? 😀 😀  Prdon, musela jsem, oni teď fakt mají barvu výmaráka . Jak ležej u maminy, je to ftipný.

😄 U porodu byla právě i majitelka taťky a prý aspoň jednoho kluka barvou po tátovi, no, nevyšlo to, matka se rozhodla jinak. 

šavlozubka
šavlozubka 17.06.2025, 08:43:46 xxx.xxx.52.66

Já si tu postesknu. Nacvičovali jsme s mladým pánem odchody hezky postupně po minutách. Výsledek byl, že mladej samotu prochrápal. Jenže v baráku jsou další dva psi, co teď začali zůstávat sami doma a celou dobu štěkaj a vyjou a rozštěkali mi i mladýho. Prý teda ňafe chvíli a pak je zticha a asi chrápe podle toho, jak se tváří, když přijdu. Ale krká mě to a úplně nevím, jak to vyřešit. Nerada bych, aby se k nim přidal a ňafal nonstop. Jestli se zase vrátit na začátek a zkoušet to po minutách… 🤷‍♀️

Zrzavci
Zrzavci 17.06.2025, 09:05:50 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 17.06.2025, 07:51:08

nevyšlo to, matka se rozhodla jinak.

tak hlavně, aby si toho nikdo nevšimnul 😀 😀 

acher (neregistrovaný) 17.06.2025, 13:45:48 xxx.xxx.222.196

Když jsou tu taková krásná štěňátka,přidám dvě měsíční od kamarádky.

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 17.06.2025, 14:17:11 xxx.xxx.221.216
acher:

Obrázek Obrázek

Ale ťuťu ňuňu…copa tady máme…berňuší miminečko😍

Sarah01
Sarah01 17.06.2025, 14:34:00 xxx.xxx.11.197
acher:

Obrázek Obrázek

No to je medvídeček, ťuťu. 😍

Já se těším, až ta moje vnoučátka budou mít aspoň měsíc a budou taky tak medvídkovitá. 😊

Dafi
Dafi 18.06.2025, 12:04:35 xxx.xxx.136.20

já si jdu postěžovat-nevím jestli na sebe,že su blbá…:/-taky možnost

nebo na Dafču…..

popíšu dnešní vycházkuALE JEŠTĚ PŘDTÍM-100krát jsem zde psala,že nemá ráda furt dokola stejný trasy-vlastně všechny ttrasy kolem baráku-a v tom stejným počasí bude v lese nadšeně běhat,skákat,a případně na výletě-kde bude prvně,

a v tom stejným počasí se za barákem potáhne..

dřív to bylo jen do kopce a pak dobrý a všude dobrý,ted už je to jedno☹️

táhne se k rybníčku,do dědiny,táhne se ke křížku mezi pole,

jediný kdy pookřeje jsou cvičící venčící vycházky-ale to zas nemůžu dělat furt….

nebo jo??nevím…jakože by chodila denně na cvičící krátký,

a zvlášt s Žerykem a jinak výlety autem-to ju baví…

tak dnes-jdu v 7 ráno-za zahradu všichni 4-Betty nejstarší 16 let-táhne a nadšená-jůůů vycházka,zbytek jde,

zabočím k úvozu-že to vylezu mezi polama-kde můžu jít směr křížek u břízy a zpět-časově 20minut tam i zpět…

nebo hned od úvozu rovně-po jedné straně posekaný lopučky za zahradama-kde s nimi cvičím většinou přinášení předmětů,hledání předmětů-tím je vyběhám zabavím psychicky/fyzicky a jdu dom-od domu kousek,a cvičí na střídačku…

no tam se za mnou táhla-a ona chodí kus za mnou,aby byla na doohled a když jí zmizím z dohledu tak dobíhá….

tak ji většinou několikrát za tu trasu zavolám-ke mě/mezi a pamlsek….

no a dnes-jdu,přivolávám,dojde.

pak zabočím na jednu loučku,která má mmezi sebou řadu keřů,stromů,takže se dá jít na konec,tam je trošku pror a vrátit se po druhé loučce…

takže jdu po jedné loučce,ona se za mnou táhne…pak jdu a druhou loučku,táhne se dál,nezrychluje,klídek,však mě slyší..

volám KE MĚ a ona valí,ale poté stejné loučce☹️ zpátky,tam kde je ona,ne za mnou na tu druhou….

tak já sprintuju na konec loučky,přivolám ju  jde na vodítku…

táhne se…

je mokro,chladno…..není vedro,mají mokrý nohy,břicha….

no nic,dokončím vycházku kdy jde kus za mnou,

ostatní psy proběhlý,vyvenčení…

dám je dom a jdu s ní do pidi prčíku k silnici do dědiny-5 munt od domu

jen s ní…

v pidi parčíku ochotně ukáže levičku-plácnutím packou🙂

dělá kroky,otočky,obíhačky okolo mě,couvá,polohy,packy,nosí pár metrů smajlíka-vrtí ocáskem a je spokojená….-za pamlsky,granulky,

dojdem dom pročísnu ju,jde ležet…

pak se chová na dece u snídaně na klíně,

předtím mě donese uterku ke stolku😀

je jí 9 a půl let,krev v pořádku,chodí na ni pravidelně,

hodně lidí nabere psy autem a popoveze..

já mám tuhle možnost asi tak jednou týdně….

občas někdo řekne-tak s ní nechod ven,když nechce

jasně taky možnost-má zahradu+dvůr

jenže…kyne,a když se málo hýbe blbě se jí kadí….

-a jasně moc to řeším….-to vím…

jinak,vycházky nedělám dlouhý,ani nejsem dlouho venku….

kolikrát je to 20minut…

Sardullah
Sardullah 18.06.2025, 12:58:36 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 18.06.2025, 12:04:35

popíšu dnešní vycházkuALE JEŠTĚ PŘDTÍM-100krát jsem zde psala,že nemá ráda furt dokola stejný trasy-vlastně všechny ttrasy kolem baráku-a v tom stejným počasí bude v lese nadšeně běhat,skákat,a případně na výletě-kde bude prvně, a v tom stejným počasí se za barákem potáhne..

Dovedu si jí živě představit…určitě se tváří podobně jako moje Gina v lese…táhne se jak smrad, zastavuje…dává mi najevo, že je zpruzelá, že les je nuda.

Upřímně…les jsem zkoušela několikrát a výsledek je stejnej…když vejdeme do lesa, tak ještě pár minut jde normálně, čuchá si a pak to přijde, zjistí, že jsme v lese a konec…

Tak já prostě do lesa nelozím.

Další věc je, že Gina potřebuje pohyb, ale víc jak hoďku půl není ochotná procházkovat…a je jedno, jestli je léto nebo zima…někdy začne stávkovat i po hodině.

Já to vidím tak, že prostě přijmete fakt, že se za vámi potáhne jak smrad a budete se snažit dopřát jí co nejvíc těch cvičících procházek, jak vám to čas dovolí a prostě na víkend někam popojedete. 

Neumím si představit, co by se muselo změnit, aby byla z procházky kolem komína najednou nadšená….

Vahine
Vahine 18.06.2025, 16:53:26 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 17.06.2025, 14:07:26

To je teda pohled 😅

Vahine
Vahine 18.06.2025, 16:55:32 xxx.xxx.191.9

Potkali jsme šeltičku, mimíska a prý super kámoš 😄

Utíkal mi ze záběru, tak mám jen takhle…to, jak se tulili, jsem nestihla blýsknout a pak už byl bělouš hotovej.

Obrázek Obrázek Obrázek
bambule
bambule 18.06.2025, 17:17:18 xxx.xxx.73.251
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 18.06.2025, 12:04:35

Dafi ani nevíte jak moc Vám rozumím. Občas si rikam proč já - duši tulák, který by se mohl dlouhé hodiny courat lesem bez cíle,  jsem kápla na psa pro kterého je les nezajímavý, procházky občas za trest…Manžel tvrdí, že jsem se nechala ošálit srdcem a neposlouchala hlavu, náš veterinář zase, že to byl osud a tak to mělo být. Ať je to jak chce, občas je to s ní na palici. Chodit musí, takže občas to vypadá, že ji neskutečně týram, nutim ji jít. Snažím se trasy městem hodně obměňovat a do lesa i přes svoje touhy jít jen jednou za čtrnáct dní. Jednou až tu Bambule nebude si pořídím psa, který bude mé tulácké touhy chápat. Snad, pokud zase nebude podivná konstelace hvězd, měsíce v úplňku, zatmění něčeho nebo něco podobného. 

Dafi
Dafi 18.06.2025, 18:39:11 xxx.xxx.136.20

děvčata-děkuji-já se přiznám-že jsem dnes fakt byla vytočená…..:/

do toho ŽERYK,KTEREJ MÁ SPLSTNATĚLÝ FOUSY,PROTOŽE PO JÍDLE ČEŠU A UMÝVÁM JÁ-PŘÍTEL NE,A POTŘEBOVALA JSEM MU TO OSTŘÍHAT,TAK FAKT NATVRDO-NÁHUBEK A PŘES MŘÍŽE ŠMIKAT-A TO MĚ MÁLEM SEŽRAL,KDYŽ,JSEM HO DÁVALA NA TERASE NA BOTNÍK A DOLŮ….HODKU MĚL PAK JEŠTĚ NÁHUBEK-než jsme se oba!!uklidnily…uff

já pak uklidila barák,vydrhla terasu a šla si zacvičit a jely jsme na koně- na Jalovák,kde jsem nedosatala milovanou Miu-haflinga,ta ztratila podkovičku🙂ale Adélku,-taky byla fajn a milá….

Kometa-ehmmm-na přilbu jsem zapoměla☹️-tu jsem si chtěla půjčit….☹️

vzpoměla jsem si 10 minut na koni…:/

ale!už jsem měla botičky z podpatkem!

bylo to fajn,jely jsme kolem rybníka do lesa a zpět,s jinou paní/slečnou-ta byla taky fajn,

zajela se mnou až na dvůr,a mohla jsem si ji vyčistit,dát do výběhu,dát ji mrkvičku,odsedlat-tak jsem byla ščastná-fakt hooodně!!!!!!!!!ŠČASTNÁÁÁÁ!!

dooma si dala Dafi ležing na klíně-já kafe..

a pak-za trest,že ráno nechtěla chodit😀😀😀-dělám si srandu!!!!😀

tak se šla filmovat na fjs jak podává prádlo a kramlíčky za játrový pamlsky-pro psy z dietou-játrovou

podávala ochotně-to ju baví!!

video sem dát neumím,ale kdo je u mě,tak uvidí….

Sardullah+Bobča

děkuji za odpovědi-ano nebudu kecat,že mě to nedeptá…

pes co nechce chodit ven-jen výlety,les…-ehmmm-proto jsem i uvažovala nad kočárkem,že bych ju k lesu dovezla,ale tady je cesta k lípě,hájence tááák vymletá vodou a šutrama….

a popravdě-nemám ted prachy na kočárek teda ani….

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 19.06.2025, 03:38:39 xxx.xxx.114.146

Malina mě taky ošálila. Tvářila se, že bude chodit ven za jakéhokoliv počasí a když jsem se od hlavy až k patě vybavila Gore-Texem, řekla mi: “aha, tak ty se mnou trpět nebudeš jo, tak na to ti kašlu a v dešti jsem doma”. 

Nicméně je zatím z mých psů nejlépe přizpůsobivá a oproti oboum předešlým si užívá procházky i ve městě a všude, kde je frmol, je ve svým živlu. První pes to většinou taky zvládal, ale náměstí u nás ve městě neměl rád a druhý pes propadal panice všude, kde byl frmol a byl šťastný jen v tom lese a když jsme tam jednou slyšeli střelbu, tak se mi v lese příštích 14 dní bál. Malina střelbě v lese věnuje tak málo pozornosti, že nemít jí od štěněte, myslím si, že je bývalý myslivecký nebo válečný pes.

Jo a čím mě potěšila poměrně nedávno. Moje dítě rádo se mnou doma tancuje, Timík, předešlý pes, když to doma vypuklo, díval se hodně divně. Malina k nám přiběhla a když jsem jí řekla, nekoukej a taky tancuj, dělala opravdu různé úkroky a ťapkání jakože tancuje 😄.

Daja
Daja 19.06.2025, 05:06:52 xxx:xxx.a36d:c738
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 18.06.2025, 18:39:11

Já mám taky takového jednoho pejska co se tváří, když jdu snímá jak já říkám za plot, tak ten výraz je opravdu mučednický a když k tomu poprší noooo tak to je síla, to mu trvá i minutu než dokončí jeden krok. Gigoušek od štěněte je prostě salámista a má to tak celý svůj život, hlavně když po něm něco chci tak hodí ten boční pohled jako, že nechápe a je vymalováno.

Dafi
Dafi 19.06.2025, 07:59:55 xxx.xxx.136.20

tak dnešní vycházka-jdu za zahradu a říkám-vkadit/vyčurat,cvičit-dom,

došly jsme na roh-a Dafča-nikam nejdu!!!

já-pudeš kousek,Žeryk se musí vyvenčit!

dolů nepude,nahoru k lípě-eee,nenene,

tak ju pustím,ujdem pár metrů,Žeryk se vyvenčí a jdem za zahradu kde cvičí napřed Žeryk cviky z tance na místě-na preotažení,pak za pochodu,pak cvičí Dafča+si dají několikrát obíhačky a přivolání-sýr a zeleninový piškotky a jdou spokojeně oba i JÁ dom,tak můžem to dělat takhle..no…:-?

Lupus4 (neregistrovaný) 19.06.2025, 10:49:56 xxx.xxx.125.74

A POTŘEBOVALA JSEM MU TO OSTŘÍHAT,TAK FAKT NATVRDO-NÁHUBEK A PŘES MŘÍŽE ŠMIKAT-A TO MĚ MÁLEM SEŽRAL,KDYŽ,JSEM HO DÁVALA NA TERASE NA BOTNÍK A DOLŮ….HODKU MĚL PAK JEŠTĚ NÁHUBEK-než jsme se oba!!uklidnily…uff

možná, by místo různých nablblejch “tanečních prvků” a obíhání pařízků bylo lepší věnovat čas na nacvičení ošetření se souhlasem

Sardullah
Sardullah 19.06.2025, 11:05:13 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 18.06.2025, 18:39:11

Teda to stříhání je docela horor… to si vůbec neumím představit, že bych tohle praktikovala s Ginou…. Gina má děsnej problém s česáním zadele a stehýnek a tam se to češe trochu hůř, protože v téhle partii se jí kastrací zhoršila kvalita srsti … upřímně, kdybych to dělala tak jako ty, tak by to bylo naposled, co by na sebe nechala sáhnout… jako jasně, zkrmíme u toho pytel piškotů… syn prokrmuje, já češu, ale naštěstí je to v klidu, můžu dělat cokoliv.. bez piškotů by mi dala jasně najevo, že česat se nebude… a to samý děláme když jí potřebuju vyjímečně zastřihnout drápy.

Berberka Sára byla to samý v bledě modrým… ta měla ještě specialitu, že drápy se musely stříhat v obýváku na gauči, jinak ani náhodou… a uši si nechala vyčistit jenom v koupelně jinak nee. Ale tak to bylo jedno, hlavně že to šlo.

tetrivek
tetrivek 19.06.2025, 13:33:46 xxx:xxx.fe0c:e09e

Zdravím, škoda že nestíhám fotit zvířectvo, ale máme pár přírůstků a veškerý volný čas trávím venku. Děláme sena, škoda že jsem sebou neměla mobil. Čuvačka miluje seno, v proschlém, válí sudy, zavrtá se do něj jako myš. A nebo chytne lítavku. A to už na ní kouká ohař s jezevčicí jestli se nepomátla. K tomu nám krásně rostou selská chocholatá kachňata, krůťata a perlíčata. 

Ještě sedí na vejcích rousná zakrslá slepička. A dokonce má mateřské pudy i hybridka holokrčka, taky pěkně sedí. A letos doufám že je to konec, a s líhnutím končíme. Přeji krásné léto 🥰

Tenurri
Tenurri 19.06.2025, 13:42:23 xxx.xxx.239.143

My jsme si dnes přivstali a dojeli busem do lesního parku, který mám docela kousek od práce, celý jsme si ho hezky prošli, hráli jsme si, honili jsme se po trávě, prostě paráda. Nikde ani noha. Potkali jsme teda jednu aktivní běžkyni, ale jinak klídeček. Jack mohl být celou dobu na volno a v klidu si čuchat. 

Když jsme odcházeli, už se tam začali rojit pomalinku lidi. Já jsem ráno líná a chci spát co nejdéle, ale budu muset vstávat nejpozději v 5:30, abychom stihli v pohodě do cca 7:15 dojít pěšky do práce celou tu trasu…teď už začínají horka a odpoledne se nikde procházkovat nedá.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.