já si jdu postěžovat-nevím jestli na sebe,že su blbá…:/-taky možnost
nebo na Dafču…..
popíšu dnešní vycházkuALE JEŠTĚ PŘDTÍM-100krát jsem zde psala,že nemá ráda furt dokola stejný trasy-vlastně všechny ttrasy kolem baráku-a v tom stejným počasí bude v lese nadšeně běhat,skákat,a případně na výletě-kde bude prvně,
a v tom stejným počasí se za barákem potáhne..
dřív to bylo jen do kopce a pak dobrý a všude dobrý,ted už je to jedno☹️
táhne se k rybníčku,do dědiny,táhne se ke křížku mezi pole,
jediný kdy pookřeje jsou cvičící venčící vycházky-ale to zas nemůžu dělat furt….
nebo jo??nevím…jakože by chodila denně na cvičící krátký,
a zvlášt s Žerykem a jinak výlety autem-to ju baví…
tak dnes-jdu v 7 ráno-za zahradu všichni 4-Betty nejstarší 16 let-táhne a nadšená-jůůů vycházka,zbytek jde,
zabočím k úvozu-že to vylezu mezi polama-kde můžu jít směr křížek u břízy a zpět-časově 20minut tam i zpět…
nebo hned od úvozu rovně-po jedné straně posekaný lopučky za zahradama-kde s nimi cvičím většinou přinášení předmětů,hledání předmětů-tím je vyběhám zabavím psychicky/fyzicky a jdu dom-od domu kousek,a cvičí na střídačku…
no tam se za mnou táhla-a ona chodí kus za mnou,aby byla na doohled a když jí zmizím z dohledu tak dobíhá….
tak ji většinou několikrát za tu trasu zavolám-ke mě/mezi a pamlsek….
no a dnes-jdu,přivolávám,dojde.
pak zabočím na jednu loučku,která má mmezi sebou řadu keřů,stromů,takže se dá jít na konec,tam je trošku pror a vrátit se po druhé loučce…
takže jdu po jedné loučce,ona se za mnou táhne…pak jdu a druhou loučku,táhne se dál,nezrychluje,klídek,však mě slyší..
volám KE MĚ a ona valí,ale poté stejné loučce☹️ zpátky,tam kde je ona,ne za mnou na tu druhou….
tak já sprintuju na konec loučky,přivolám ju jde na vodítku…
táhne se…
je mokro,chladno…..není vedro,mají mokrý nohy,břicha….
no nic,dokončím vycházku kdy jde kus za mnou,
ostatní psy proběhlý,vyvenčení…
dám je dom a jdu s ní do pidi prčíku k silnici do dědiny-5 munt od domu
jen s ní…
v pidi parčíku ochotně ukáže levičku-plácnutím packou🙂
dělá kroky,otočky,obíhačky okolo mě,couvá,polohy,packy,nosí pár metrů smajlíka-vrtí ocáskem a je spokojená….-za pamlsky,granulky,
dojdem dom pročísnu ju,jde ležet…
pak se chová na dece u snídaně na klíně,
předtím mě donese uterku ke stolku😀
je jí 9 a půl let,krev v pořádku,chodí na ni pravidelně,
hodně lidí nabere psy autem a popoveze..
já mám tuhle možnost asi tak jednou týdně….
občas někdo řekne-tak s ní nechod ven,když nechce
jasně taky možnost-má zahradu+dvůr
jenže…kyne,a když se málo hýbe blbě se jí kadí….
-a jasně moc to řeším….-to vím…
jinak,vycházky nedělám dlouhý,ani nejsem dlouho venku….
kolikrát je to 20minut…