Aktuálně: 2 703 inzerátů262 714 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Jak se vám venčí?

Dafi
Dafi 29.06.2025, 12:43:15 xxx.xxx.136.20

dnešní vycházka lesní s kamarádkou,tolik motýlů jsem v životě neviděla!!!já teda nemám tak dobrej foták jak kamarádka+teda krásný výhledy,i když na Dafču už teplo,ale jinak fajn,a na závěr,kousek od ní nám před autem přeběhlo z pole na pole přes silnici velký stádo prasat i se selátkama….lapina Charlie 12let ,9let v množírně ve stodole…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sutrik
sutrik 29.06.2025, 14:19:44 xxx:xxx.7b9f:21de

Všem děkuju. Vyřešil to tuňák jiného turisty. Ona liška nechala jen chleba, a to kvůli tomu, že jsem to zarazila. Stejně jsem ten chleba vyhodila. A šla jsem jen na oříšky, které jsem měla jinde. Takže nic pro psa, kromě pár pamlsků. Už jedeme domů.

Bobca
Bobca 29.06.2025, 15:29:57 xxx.xxx.20.192
orionka-2:

A spletla jsem se? ( Vždyť už se tu probralo kdeco všechno ) Vždyť jsem vás i našla na YT 🙂)

https://www.youtube.com/watch?v=Wl31aiYFO2w&list=RDWl31aiYFO2w&start_radio=1

nene..tohle už zkoušela Daja…tohle jsou starší fotky,jsem teď silnější,to jo,ale ne až tak-nemám čerstvou,ale bude lepší ta stará…Ty holky se mi líbí,že takhle spolu hrají na různých akcích…Nevzpomenu si ale na jejich jména.

nebudu dál ale plevelit🤭

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 29.06.2025, 16:18:08 xxx.xxx.221.216
Dafi:

dnešní vycházka lesní s kamarádkou,tolik motýlů jsem v životě neviděla!!!já teda nemám tak dobrej foták jak kamarádka+teda krásný výhledy,i když na Dafču už teplo,ale jinak fajn,a na závěr,kousek od ní nám před autem přeběhlo z pole na pole přes silnici velký stádo prasat i se selátkama….lapina Charlie 12let ,9let v množírně ve stodole…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

No mě dneska na zahradě překvapilo taky větší množství motýlů…bělásci, žluťásci a něco oranžovýho s černými tečkami, co ani nevím jak se jmenuje….jako celou dobu nic a pak jich mám plnou zahradu….

Orionka (neregistrovaný) 29.06.2025, 16:45:02 xxx.xxx.226.32

Plná zahrada motýlů byla, když na kopřivách 2x3  m bylo 50 baboček. Ale to už je dávno !

Orionka (neregistrovaný) 29.06.2025, 16:50:04 xxx.xxx.226.32
Bobca:

nene..tohle už zkoušela Daja…tohle jsou starší fotky,jsem teď silnější,to jo,ale ne až tak-nemám čerstvou,ale bude lepší ta stará…Ty holky se mi líbí,že takhle spolu hrají na různých akcích…Nevzpomenu si ale na jejich jména.

nebudu dál ale plevelit🤭

Obrázek Obrázek

Ba ne, to já.😜🙃 Já vím, jak to je, ostatní snad taky. Já vás chtěla jen pozlobit. To máte za to, jak o sobě píšete. “Stará, tlustá……” hotová Polednice. To ty ženské z Dua jsou kočky. Mír!

sutrik
sutrik 29.06.2025, 17:00:41 xxx:xxx.3af7:dd5e

Pátek - z Králíků nahoru, přespání v lese nad Prostřední Lipkou. Ve vlaku na Králíky jsme s Bonnie potkaly paní (Ivču), měla v plánu stejnou trasu. Pátek a sobotu jsme daly spolu. 

Sobota - výstup na Králický Sněžník, pak cesta na Kladské Sedlo, kde jsme se navečeřely a přespaly v luxusním stanu s podsadou.  Bylo příjemný nemuset po večeři jít dál a hledat místo na spaní. A liška… 

Neděle - přes Paprsek, Smrk na Ramzovou na vlak. 

V sobotu jsme daly nejvyšší vrchol Králického Sněžníku a v neděli Rychlebských hor. A vyhnuly se tropickým třicítkám, které jsou mimo hory.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sutrik
sutrik 29.06.2025, 17:08:03 xxx:xxx.3af7:dd5e

V sobotu jsme se s Ivčou bavily o všem možném. Mimo jiné o tom, jak se v Portugalsku k ní a její sestře prokousala do stanu liška, ukradla botu a zdrhla pryč. V době, kdy byly ve stanu…

Už jsem v komentáři výše zmínila, že jsme spaly ve stanu - chatce s podsadou hned u restaurace na Kladském Sedle.  Zjistila jsem, že tam lišky dávají dobrou noc. Doslova. V té stanochatce bylo dusno, pověsila jsem jídlo v tašce venku. Po půlnoci rána. Pes mlčel, tak nic. A pak šustění igelitky. Vyběhla jsem ven a tam liška. Normálně prošla mezi bivakujícími lidmi, byla prý i v místnosti před vchodem do restaurace. Prostě drzoun, určitě jsem nebyla první, kdo tam o něco přišel. Vzala otevřenou konzervu  Falco, granule, šišku salámu. Nechala jen chleba, ten jsem vyhodila. 

Obrázek
Orionka (neregistrovaný) 29.06.2025, 22:23:47 xxx:xxx.ab58:c4e9
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 29.06.2025, 17:00:41

Jste šikovné, muselo tam být krásně.

Sardullah
Sardullah 29.06.2025, 22:51:19 xxx.xxx.7.78

No já se teď “venčím” s kámoškou na veterinární pohotovosti… její pesan, takovej psí dědeček hodně špatně dejchal… voda na plicích, pes se dusil. Museli jsme dojet do jinýho města … tak teď bude prča jet zpátky… ona si dala vinný střik než jsme zkonzultovaly, že nebudem čekat do rána, tak jí dělám řidiče a já potmě jedu jak podesranej sax. No snad se z toho pesan vylíže.

Bobca
Bobca 30.06.2025, 06:51:48 xxx.xxx.20.192
Orionka:

Ba ne, to já.😜🙃 Já vím, jak to je, ostatní snad taky. Já vás chtěla jen pozlobit. To máte za to, jak o sobě píšete. “Stará, tlustá……” hotová Polednice. To ty ženské z Dua jsou kočky. Mír!

tyjo,tak na to MUSÍM odpovědět-pejskařky prosím prominou😇To já né!...stará určitě nepíšu…já píšu,že mi je teprve 69! tlustá ?nevím,že bych až tak si stěžovala-že jsem dost přibrala tojo-zvykla jsem si…asi jo,ale z toho jsou určitě 95G-H..-10 kilové kozenky😎-ty dělají nejvíc..ale jsem v tomhle vpohodě..Až mi zoperují záda,budu víc🙏Orionko-ano-jsme v míru..ty jedna šibalko👍

Omlouvám se tady ještě jednou všem …💐

Dafi
Dafi 30.06.2025, 08:16:38 xxx.xxx.136.20

ted jsem marně přemýšlela za co se nám Bobča omlouvá….

Sardullah-bože,tak to jste měly nervák s pejsanem…☹️

já olk motýlů na jednom místě v životě neviděla,a to jsem venku denně,

a nic….

efe
efe 30.06.2025, 09:44:15 xxx.xxx.199.5
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 27.06.2025, 22:40:15

Jeeej, já koukala jen na tu fotku pro Balu 😄 Kuřivody už vidím! Že jste se nestavila na kafe ;) 

BaLu
BaLu 30.06.2025, 13:02:51 xxx.xxx.123.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 27.06.2025, 21:54:14

Orionko, já si vůbec nevšimla! Nestíhám číst všechno ani ve vláknech,která sleduji. Znám to tam, samozřejmě, ale jen z venku. Uvnitř jsem nebyla…

Tenurri
Tenurri 30.06.2025, 14:55:09 xxx.xxx.239.143

My teď chodíme brzo ráno pěšky do práce (dnes jsme vyšli v 5:20 a v práci jsme byli v 7:00) a potom kolem 7 večer k vodě.

Přes den se nedá existovat, natož někam jít. Úplně mě děsí teplota následujících dnů, 35 a 36 stupňů…to doma budeme mít tak 30-32 😢…zkusím hned ráno vše zatáhnout, a větrat v noci, ale i tak jakmile se rozpálí balkon a okna z venku tak to dovnitř topí. Mame všechny okna na jihozápad.
Vůbec nevím jak vyřešit akvárko. Už teď má to blíž k oknu skoro 28 stupňů. Chudáci krevetky.

Obrázek
kometa
kometa správce
30.06.2025, 15:13:04 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 30.06.2025, 14:55:09

Pověsit na balkon mokré ručníky a tak? Větrat dveřmi na chodbu?

Tenurri
Tenurri 30.06.2025, 15:33:45 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.06.2025, 15:13:04

samozřejmě jsme zkoušeli kde co, to bychom museli zaskládat mokrými látkami ten balkon celý, aby se tam nedostalo sluníčko a to nejde…na chodbě nejsou okna, takže tam je pocitově stejně hrozně a ještě hnusný vzduch. Už teď větráme jen přes noc, když jdeme do práce zavíráme okna a zatahujeme závěsy, ale moc to nepomáhá.

Zvažujeme mobilní klimatizaci (problém s vývodem a podtlakem), nebo markýzu na zábradlí na odstínění balkonu (jediná možnost asi, nemůžeme vrtat do fasády). Většinu dne totiž pálí slunce do oken a ty potom “topí”…

Na předchozím bytě byla zabudovaná klimoška, tak jsme to řešit nemuseli a v těch nejhorších pařácích jsme ji měli zapnutou…

bambule
bambule 30.06.2025, 16:01:31 xxx.xxx.72.105
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 30.06.2025, 15:33:45

https://www.lidl.cz/p/comfee-chladici-ventilator-s-led-displejem-ac120-19arb/p100390766#searchTrackingMasterId=Product.100390766&searchTrackingTitle=Chladic%C3%AD+ventil%C3%A1tor+s+LED+displejem+AC120-19ARB&searchTrackingPageSize=48&searchTrackingPage=1&searchTrackingEvent=click&searchTrackingId=Product.100390766&searchTrackingQuery=mobiln%C3%AD%20klimatizace&searchTrackingOrigPos=1&searchTrackingPos=9&searchTrackingOrigPageSize=48&searchTrackingChannel=CZ&list=search/mobiln%C3%AD%20klimatizace

A co třeba něco takového. Chladící ventilátor, je to jenom lokální, ale Jack by si ho určitě našel😃, my máme doma také okna na jihozápad. Zapínám Bambuli čističku vzduchu s ionizátorem. Ona sama o sobě nechladí, ale proud vzduchu, který z ní vychází je pocitově chladnější, příjemnější. Bambule si lehne před ni a odpočívá. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.