dnešní vycházka lesní s kamarádkou,tolik motýlů jsem v životě neviděla!!!já teda nemám tak dobrej foták jak kamarádka+teda krásný výhledy,i když na Dafču už teplo,ale jinak fajn,a na závěr,kousek od ní nám před autem přeběhlo z pole na pole přes silnici velký stádo prasat i se selátkama….lapina Charlie 12let ,9let v množírně ve stodole…
Všem děkuju. Vyřešil to tuňák jiného turisty. Ona liška nechala jen chleba, a to kvůli tomu, že jsem to zarazila. Stejně jsem ten chleba vyhodila. A šla jsem jen na oříšky, které jsem měla jinde. Takže nic pro psa, kromě pár pamlsků. Už jedeme domů.
nene..tohle už zkoušela Daja…tohle jsou starší fotky,jsem teď silnější,to jo,ale ne až tak-nemám čerstvou,ale bude lepší ta stará…Ty holky se mi líbí,že takhle spolu hrají na různých akcích…Nevzpomenu si ale na jejich jména.
dnešní vycházka lesní s kamarádkou,tolik motýlů jsem v životě neviděla!!!já teda nemám tak dobrej foták jak kamarádka+teda krásný výhledy,i když na Dafču už teplo,ale jinak fajn,a na závěr,kousek od ní nám před autem přeběhlo z pole na pole přes silnici velký stádo prasat i se selátkama….lapina Charlie 12let ,9let v množírně ve stodole…
No mě dneska na zahradě překvapilo taky větší množství motýlů…bělásci, žluťásci a něco oranžovýho s černými tečkami, co ani nevím jak se jmenuje….jako celou dobu nic a pak jich mám plnou zahradu….
nene..tohle už zkoušela Daja…tohle jsou starší fotky,jsem teď silnější,to jo,ale ne až tak-nemám čerstvou,ale bude lepší ta stará…Ty holky se mi líbí,že takhle spolu hrají na různých akcích…Nevzpomenu si ale na jejich jména.
nebudu dál ale plevelit🤭
Ba ne, to já.😜🙃 Já vím, jak to je, ostatní snad taky. Já vás chtěla jen pozlobit. To máte za to, jak o sobě píšete. “Stará, tlustá……” hotová Polednice. To ty ženské z Dua jsou kočky. Mír!
Pátek - z Králíků nahoru, přespání v lese nad Prostřední Lipkou. Ve vlaku na Králíky jsme s Bonnie potkaly paní (Ivču), měla v plánu stejnou trasu. Pátek a sobotu jsme daly spolu.
Sobota - výstup na Králický Sněžník, pak cesta na Kladské Sedlo, kde jsme se navečeřely a přespaly v luxusním stanu s podsadou. Bylo příjemný nemuset po večeři jít dál a hledat místo na spaní. A liška…
Neděle - přes Paprsek, Smrk na Ramzovou na vlak.
V sobotu jsme daly nejvyšší vrchol Králického Sněžníku a v neděli Rychlebských hor. A vyhnuly se tropickým třicítkám, které jsou mimo hory.
V sobotu jsme se s Ivčou bavily o všem možném. Mimo jiné o tom, jak se v Portugalsku k ní a její sestře prokousala do stanu liška, ukradla botu a zdrhla pryč. V době, kdy byly ve stanu…
Už jsem v komentáři výše zmínila, že jsme spaly ve stanu - chatce s podsadou hned u restaurace na Kladském Sedle. Zjistila jsem, že tam lišky dávají dobrou noc. Doslova. V té stanochatce bylo dusno, pověsila jsem jídlo v tašce venku. Po půlnoci rána. Pes mlčel, tak nic. A pak šustění igelitky. Vyběhla jsem ven a tam liška. Normálně prošla mezi bivakujícími lidmi, byla prý i v místnosti před vchodem do restaurace. Prostě drzoun, určitě jsem nebyla první, kdo tam o něco přišel. Vzala otevřenou konzervu Falco, granule, šišku salámu. Nechala jen chleba, ten jsem vyhodila.
No já se teď “venčím” s kámoškou na veterinární pohotovosti… její pesan, takovej psí dědeček hodně špatně dejchal… voda na plicích, pes se dusil. Museli jsme dojet do jinýho města … tak teď bude prča jet zpátky… ona si dala vinný střik než jsme zkonzultovaly, že nebudem čekat do rána, tak jí dělám řidiče a já potmě jedu jak podesranej sax. No snad se z toho pesan vylíže.
Ba ne, to já.😜🙃 Já vím, jak to je, ostatní snad taky. Já vás chtěla jen pozlobit. To máte za to, jak o sobě píšete. “Stará, tlustá……” hotová Polednice. To ty ženské z Dua jsou kočky. Mír!
tyjo,tak na to MUSÍM odpovědět-pejskařky prosím prominou😇To já né!...stará určitě nepíšu…já píšu,že mi je teprve 69! tlustá ?nevím,že bych až tak si stěžovala-že jsem dost přibrala tojo-zvykla jsem si…asi jo,ale z toho jsou určitě 95G-H..-10 kilové kozenky😎-ty dělají nejvíc..ale jsem v tomhle vpohodě..Až mi zoperují záda,budu víc🙏Orionko-ano-jsme v míru..ty jedna šibalko👍
My teď chodíme brzo ráno pěšky do práce (dnes jsme vyšli v 5:20 a v práci jsme byli v 7:00) a potom kolem 7 večer k vodě.
Přes den se nedá existovat, natož někam jít. Úplně mě děsí teplota následujících dnů, 35 a 36 stupňů…to doma budeme mít tak 30-32 😢…zkusím hned ráno vše zatáhnout, a větrat v noci, ale i tak jakmile se rozpálí balkon a okna z venku tak to dovnitř topí. Mame všechny okna na jihozápad. Vůbec nevím jak vyřešit akvárko. Už teď má to blíž k oknu skoro 28 stupňů. Chudáci krevetky.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.06.2025, 15:13:04
samozřejmě jsme zkoušeli kde co, to bychom museli zaskládat mokrými látkami ten balkon celý, aby se tam nedostalo sluníčko a to nejde…na chodbě nejsou okna, takže tam je pocitově stejně hrozně a ještě hnusný vzduch. Už teď větráme jen přes noc, když jdeme do práce zavíráme okna a zatahujeme závěsy, ale moc to nepomáhá.
Zvažujeme mobilní klimatizaci (problém s vývodem a podtlakem), nebo markýzu na zábradlí na odstínění balkonu (jediná možnost asi, nemůžeme vrtat do fasády). Většinu dne totiž pálí slunce do oken a ty potom “topí”…
Na předchozím bytě byla zabudovaná klimoška, tak jsme to řešit nemuseli a v těch nejhorších pařácích jsme ji měli zapnutou…
A co třeba něco takového. Chladící ventilátor, je to jenom lokální, ale Jack by si ho určitě našel😃, my máme doma také okna na jihozápad. Zapínám Bambuli čističku vzduchu s ionizátorem. Ona sama o sobě nechladí, ale proud vzduchu, který z ní vychází je pocitově chladnější, příjemnější. Bambule si lehne před ni a odpočívá.