Aktuálně: 2 697 inzerátů262 600 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Jak se vám venčí?

Zrzavci
Zrzavci 01.07.2025, 13:29:21 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 01.07.2025, 13:24:40

No tak supr, Tenuri má recenzi napřímo.

Aluška
Aluška 01.07.2025, 19:25:24 xxx.xxx.168.20

Mám půlku baráku jihozápad. Okna velký, jedno 200 x 250, dvě 180 x 150 a jedno 120 x 150. Bydlím v prvním patře, od tří hodin sluníčko pere do všech těch velkejch oken. S klasickýma vnitřníma roletama bylo doma na chcípnutí. Teď, konkrétně dnes v tom vedru se zataženýma předokenníma roletama, mám doma krásných 22 stupňů.

Sarah01
Sarah01 01.07.2025, 21:42:29 xxx.xxx.162.253
Aluška:

Mám půlku baráku jihozápad. Okna velký, jedno 200 x 250, dvě 180 x 150 a jedno 120 x 150. Bydlím v prvním patře, od tří hodin sluníčko pere do všech těch velkejch oken. S klasickýma vnitřníma roletama bylo doma na chcípnutí. Teď, konkrétně dnes v tom vedru se zataženýma předokenníma roletama, mám doma krásných 22 stupňů.

No, tak to je paráda. Já mám to jedno okno v podkroví ve štítu na západ a tam je teď odpoledne kolem 30. V noci člověk vyvětrá na 19 a stejně to během dne i při zatažených žaluziích vyletí.

Sardullah
Sardullah 01.07.2025, 23:10:05 xxx.xxx.221.216

Večer se nám malinko ochladilo, pofukuje větřík, tak jsem vytáhla pesany v půl desátý alespoň na čůranda před spaním kolem komína…a tak si tak jdeme a Gina se začuchala a zrovna v místě, kde je naproti rodinný dům s ovčounem, který na nás samozřejmě začal ječet. 

No tak nechci zbytečně dráždit domácí hlídače, tak říkám Gině “Gino pojď, počucháš si o kus dál” a Gina…"nejdu", tak jí říkám “pojď” a zatáhnu za vodítko…podotýkám, že Gina nosí škrťák, který je zapnutý na “škrcení” …jenže Gina předvedla únik, za který by se nemusel stydět ani mistr Houdini…udělala ten svůj zvláštní pohyb hlavou a tramtadadá a obojek je dole dámy a pánové, můžete mi zatleskat. Mě se alespoň potvrdilo, že ne nadarmo Gina chodí jako vězeň z Alcatrazu…takže má i postroj, ke kterému je ten obojek připnutý, takže nezůstane na volno, ale zůstane “viset” na postroji.

Fakt netuším jak to dělá, ještě jsem se s tím u žádného svého psa nesetkala…Matěj má ten samý škrťák…stejná velikost, ale má menší krk, tak je mu volnější a nevyvlíkne se, všichni moji psi chodili na stahováku, protože je to pro mě prostě pohodlný…tedy samozřejmě v momentě, kdy se naučili chodit na vodítku bez tahání a nic a madam se vyvlíkne z každýho obojku co dopusud měla a že jsme jich vystřídaly, mám jich plnou krabici a chystám se je věnovat útulku.

Tak nevím, jestli mě chovatelka neošidila…v průkazu původu má Gina napsáno:  Gaelin z Jizerského pekla, ale ve skutečnosti je to Magika von čáry.

Ph (neregistrovaný) 01.07.2025, 23:24:40 xxx.xxx.17.143

tak ono na tom zase tolika magie neni - vyvlikne se driv, nez se pres ten jeji kozich stahovak zatahne natolik, ze uz by to neslo. Prostoru tam ma bohate 😇

Svym psum bych to zakazala delat😇

Trickyvoo
Trickyvoo 02.07.2025, 01:50:47 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 01.07.2025, 23:10:05

Toho mistra Hudiniho mi dělal Timík, uměl se vyvléknout i z postroje. Celý den na něm spořádaně chodil a večer taky “a teď se dívejte, jak hodný pes jsem, že jsem byl tak laskav a chodil jsem s vámi” a stál najednou bez postroje. Když nepředváděl tohle číslo, tak vytáhl skryté nůžky v tlamě a “přestřihl” vodítko do tří vteřin. Měl každý půlrok nový, jeden čas jsme uvažovali, že dostane do určité výšky řetěz, ale on to nebyl velký pes, tak jsme se odnaučili prostě vykecávat, když se šlo na procházku. 

acher (neregistrovaný) 02.07.2025, 06:56:25 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 01.07.2025, 23:24:40

To je přesně ono.Taky se o to někteří čuvači pokoušeli i Alan.Mně se více osvědčil pevný kožený obojek utažený opravdu na fest až pod chlupy pevně na krk.

Elisak
Elisak 02.07.2025, 09:12:47 xxx.xxx.194.232

Já mám na oba kluky polostahováky od 4dox (obojky mají i posuvku na nastavení obvodu) a mám je nastavený celkem natěsno, že sundat nejdou úplně snadno, musím je správně natočit. A pokud jsme někde, kde hrozí nějaká krizovka, tak jim je přímo na krku ještě trošku utáhnu. 

Z postroje se umí vyvlíknout hodně jednoduše, to by museli mít takový ten 3bodový s popruhem ještě za hrudníkem. Takže když jdu s Efíkem běhat na postroji, tak mu dám i obojek, právě aby se mi nevyvlíknul, postroj přes obojek tak snadno nestáhne. Zrovna nedávno jsem ale na obojek zapomněla a nějak jsem si to vůbec neuvědomila. Došlo mi to až ve chvíli, kdy jsem Efíka chtěla trošku svlažit u vody (bylo horko a domů jsme to měli ještě 5km). Když Efíkovi došlo o co mi jde, tak v očích panika (ten basenjí odpor k vodě), sklonil hlavu, zapřel se, já trošku zatáhla a najedou byl navolno. Naštěstí jsem ho čapla než mu to došlo...

A my od podělka nevenčíme. Asi měl v pacce nějakou osinu (tu jsme ale nenašli) a ošklivě mu to zhnisalo. Tak mu to vet vyčistila, dala dren a pro jistotu i atb. Zítra jdeme na kontrolu.

Obrázek Obrázek
Doron
Doron 02.07.2025, 09:26:25 xxx.xxx.166.146

Když na nás onehdá naběhnul agresivní pes, nebo agresivní..prostě se chtěl prát, Fram se v milisekundě vyvlíknul z obojku, měl  polostahovák. Musím uznat, že to udělal dobře, útok odvrátil, ale uvědomila jsem si, že to umí když chce.

Přemluvila jsem ho, ať nepřehryzává vodítko když ho někde uvážu, ale kdyby na to přišlo, má to hned přecvaknutý.

Sarah01
Sarah01 02.07.2025, 09:40:08 xxx.xxx.162.253

To mně kdysi dělala dřívější fena, mixlabradorka Maggie, kdovíco všechno v sobě měla za plemena, vyvlikla se z každýho obojku, který nebyl patřičně utažený, ještě v autě, než jsme přijeli na místo, překousala postroj, vodítko bylo taky načatý, u druhýho odešla brzo karabina. Osvojili jsme si ji v půlroce, byla dárek z lásky, která brzo pominula, a panička na ni neměla čas. Bála se bouřky a divných lidí, ale milovala vodu, to se i potápěla, a taky lezla po stromech. Až najdu fotky, tak zkusím vložit. S ní byly procházky adrenalin, na to už teď nemám.

Vahine
Vahine 02.07.2025, 10:23:33 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 02.07.2025, 09:12:47

“A my od podělka nevenčíme. Asi měl v pacce nějakou osinu (tu jsme ale nenašli) a ošklivě mu to zhnisalo. Tak mu to vet vyčistila, dala dren a pro jistotu i atb. Zítra jdeme na kontrolu.”

Ajaj, jestli je to osina, tak ta se, díky pohybu psa a takovým těm svým fouskům, pohybuje sama a může se pak zapíchnout kdekoli dál. Je potřeba ji dostat ven. Minule nám vet taky osinu nenašla, ale vstup jsme viděly a ačkoli nohu poté trochu načnula, tak tam pak nějakým nástrojem( vypadalo to jako tenčí pletací jehlice) udělala prostor, osina se asi otočila díky tomu dloubání a po několika hodinách změnila směr a na jiném místě z tlapky vylezla. Našla jsem ji pak v obvazu, ve kterém šel pes ven. Já měla takovou radost!!!💃

Tohle už nechci nikdy zažít, nejhorší to bylo pro bělouše, takže jakmile pes naznačí potíže s tlapkou- zastaví a zvedne nohu, zatřepe s ní nebo nepatrně chvíli kulhá či oblizuje, nohu doma pod lupou prohlédnu a když najdu vstup, tak se TO snažím pinzetou zachytit, než cizí předmět zaleze úplně. VČERA ZROVNA SE MI TAKOVÝ MAJSTRŠTYK POVEDL. Trn jsem zachytila pinzetou- byla vidět jen černá minitečička ve vstupu a byl venku. Pak betadinu a zavázat, aby to pes nerozblemcal a teď ráno už je noha klidná. Viz foto trnu po vytažení na pinzetě. Tím, jak je sucho, je to všechno strašně ostré a vjede do tlapky snadno, obzvláště, když si pes do suchopáru hrábne.🤦‍♀️

Doufám, že to dostanete ven!!! 🍀🍀🍀

Obrázek
Sarah01
Sarah01 02.07.2025, 10:26:54 xxx.xxx.162.253

Osoby jsou mrchy, mám z nich hrozil. Jednou jsme byli na zkouškách a dohledávka byla ve vysoké neposečené trávě, o mě se pokoušely mrákoty, když pes vyběhl a plnej kožich osin. Naštěstí jen kožich. Od té doby si na výcvik i na zkoušky vozím aspoň kartáč.

Vahine
Vahine 02.07.2025, 10:38:11 xxx.xxx.191.9

Byli jsme minulý týden v penzionu v Rychnově nad Kněžnou, jak jsem dávala fotky a tam tahle travina, co z ní ty osiny padají, prostě snad neroste…jsem čuměla, jak blázen. Přesto se bělouš o nějaký suchopár škrábnul a blemcal to pak slušně taky a noha červená a oteklá. Už to vypadalo, že po návratu půjdeme hned na veterinu, protože vstup jsem neviděla, ale tak jsem mu místo očistila a zavázala, aby to v noci neblemcal a ráno už to taky bylo klidné…. A pak přišel záhy problém trnem 🤦‍♀️ jsem zvědavá, jestli zvládneme léto bez ztráty kytičky…teda bez veteriny z důvodu osiny v pacce.🙏 Penzion V Chaloupkách doporučuji, psi vítáni.

Obrázek Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 02.07.2025, 10:42:37 xxx.xxx.162.253

Vypadá to moc hezky, uložím si.

A přeju Bělouškovi brzký uzdravení. 🍀

Vahine
Vahine 02.07.2025, 10:42:45 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 02.07.2025, 09:12:47

Ten límec bych venku sundala určitě, spíš doma mu ho dejte, aby si to pak v klidu nesundal nebo nerozmočil blemcáním. Venku je to zbytečný, myslím si….

Vahine
Vahine 02.07.2025, 10:44:13 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 02.07.2025, 10:42:37

To už je dobrý s nohou…jakmile to dostanete co nejdřív ven, dezinfekce to zklidní, ATB netřeba. 

Elisak
Elisak 02.07.2025, 11:07:08 xxx.xxx.194.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 02.07.2025, 10:42:45

Límec měl jen cestou do auta a v autě, před nakládáním bych mu to už nenandala, jak chodí na tom polostahováku. Teď ho má jen na noc, jinak ho mám pořád pod dohledem. 

Šťourala se mu v tý pacce celkem dlouho, ale nic neobjevila, proto tam prý dostal ten dren, že to snad vytáhne ven.

A on na sobě nic znát nedal, vůbec nepajdal ani si to nijak neřešil, ale ty packy mu prohlížím několikrát denně tak jsem si toho všimla.

Sardullah
Sardullah 02.07.2025, 12:58:30 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 02.07.2025, 10:23:33

Chudinka malej…osiny jsou moje noční můra, vyhýbám se místům, kde bychom je mohli nasbírat jak čert kříži…takových zkazek..osina v pacce, v uchu…jsem tady a na minulém webu přečetla bambilion.

Takže pacientovi přeju, aby ta potvora vyšla ven a aby to bylo co nejdřív ok.🍀

Sardullah
Sardullah 02.07.2025, 13:21:04 xxx.xxx.189.104
acher:

To je přesně ono.Taky se o to někteří čuvači pokoušeli i Alan.Mně se více osvědčil pevný kožený obojek utažený opravdu na fest až pod chlupy pevně na krk.

Já na Ginu vyzkoušela všechno, kožený obojek, nylonový, softchelový…ty teda na klasickou přesku…utažený tak, že se mi tam nevešly ani ty dva pověstný prsty…až jsem si říkala, že jí tím obojkem škrtím…a i ty sundá jak nic. Zkoušela jsem polostahovák od Blizardu…ten jsem jí na tu hlavu doslova rvala…a stejně ho dokázala svléknout….vždycky jsem provedla zkoušku, jestli je nepřetáhnu zpět přes hlavu a drželo to fest….no všecho dočasu…

Myslím, že u ní je nej problém, ten její obrovskej “kožešinovej límec” kolem krku…přes to žádnej obojek nezapnu pořádně, protože i když to vypadá, že je utaženej, tak díky té vrstvě srsti je tam vůle a jakmile se jí posune za uši, tak je volnej…tekže obojek má defakto na nejužším místě, kousek za ušima, než začíná ta její chlupatá krční ozdoba.

Jako vidím to i u sundavání obojků…běrňucha má obojek hodně na volno a i tak musím rukou prostrčit jedno ucho, abych mu ho v pohodě sundala, u Gina ho stáhnu normálně…chytím jednou rukou a je dole. (teď se teda bavím o kovových stahovácích).

Jednou se mi stalo, že se mi v parku vyvlíkla z obojku…a už to nehodlám nikdy riskovat…na to moje trojné salto s pěti vruty zakončené parakotoulem, když jsem po ní skočila, abych jí drapla a pak jak jsme se tam válely obě na zemi, já jí nemohla pustit, aby se mi nevyškubla, ale  potřebovala jsem jí nasadit obojek…a nějak mi chyběla třetí ruka…to fakt byla podívaná pro bohy…a že jsme obecenstvo měly.

acher (neregistrovaný) 02.07.2025, 14:08:36 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 02.07.2025, 13:21:04

To musíš utáhnout úplně na krk,srst prsty povytahuju  a utáhnu,nedám tam ani prst.Prostě chlupatý psi s hřívou,pokud se to naučí,tak jim to jde lehko.Ani stahovák se ti pro chlupy nezatáhne.Když jsem měla prvního čuvače,tak ten stahovák na stahování nejenom přetáhl,ale i přetrhl kroužek.Nakonec měl stahovák z řetězu na krávu.

Jde to neboj se pořádně zatáhnout.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.