Aktuálně: 2 744 inzerátů262 295 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Jak se vám venčí?

acher (neregistrovaný) 09.09.2025, 15:56:19 xxx.xxx.222.196

Vloni jsem sem dávala ježčí rodinu.Tak tohle je letošní přírůstek,ale od jiné ježkové.Ta lońská tam také je,ale zatím nevíme jestli něco má.

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 09.09.2025, 18:13:36 xxx.xxx.189.104
Dublinbarzoj:

Čtyřka roste🤣😍, pořád  si ještě  nejsem 100% jistá, jestli to je dobrý nápad nebo sebevražedné mise.

Obrázek Obrázek Obrázek

No to je na zvážení každého z nás kolik psů zvládne.

Teď máte 3 kousky a jak to cítíte? Jakože jeden se mezi nima už ztratí a nebo…tvl už teď mi přijde, že mám téměř naplněné kapacity…?

Já třeba, když opomenu finance, tak třetího psa bych nechtěla…několikrát jsem hlídala psa dceři, takže jsem si ty 3 kousky mohla vyzkoušet v reálu a vím, že ti dva psi jsou max…a to vůbec ani neberu v potaz, že bychom se už nevešli všicí do postele a na jeden gauč…

Nicméně si tak soukromě držím palečky, aby to barzojí mimčo bylo, navíc ta barva je můj šálek kávy…no když ne, tak se alespoň budu kochat fotkami barzojích miminek dokud to půjde…a upřímně vám přeju, ať už vaše rozhodnutí bude jakékoliv, tak aby bylo to správné…

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 09.09.2025, 20:26:52 xxx.xxx.153.232

No my máme 4 hafíky, ještě  + 13leteho kanárského dogáka, ten k nám taky přišel dospělý a plný neduhů. A vlastně , když  jde kolem  něco potřebné,  tak je taky ubytováno🙈. Takže  by to byla čtyřka jen u barzojů. Takže ten jeden se fakt ztratí. A život je krátký🤣🤣🤣🤣

šavlozubka
šavlozubka 10.09.2025, 08:47:00 xxx.xxx.167.186

Já mám tak ráda ty podzimní mlžný rána. Takovéhle krásné ibišky nám teď kvetou v parku. 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek
Tenurri
Tenurri 10.09.2025, 08:59:24 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 09.09.2025, 18:13:36

Jojo, toto bude dost individuální.

Mame jednoho psa a dvě kočky a už tak mám pocit, že se občas nestíhám všem věnovat tak, jak by si zasloužili.  Ale já mám kočky bytové a tam je rozhodně potřeba se jim věnovat více, než kočkám, které chodí ven a zabaví se samy. Navíc si ty dvě kočky spolu nehrají a spíš se ignorují, takže se musím věnovat každému zvlášť 😅. Kocour alespoň interaguje se psem, kočka všem dává najevo, ať si jí vůbec nevšímají.

Sardullah
Sardullah 10.09.2025, 09:17:18 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 10.09.2025, 08:59:24

Tak u mě je ten počet psů jasně limitující…mám dvě ruce, kterými můžu najednou drbat a hladit dva psy…

Jako kolikrát si říkám, že kdybych měla jenom jednoho psa, tak by to bylo jednodušší…ale zjistila jsem, že jsou věci, kde já psa nezastoupím, neodsupluju a protože už s chrtem jsme měli bídu o psí kámoše, tak je samozřejmě jednodušší prostě mít dva psy doma.

Upřímně…vím, že se Gina s Máťou mají rádi, občas si tu náklonnost dají najevo, občas si spolu zablbnou, ale berňuchu jsem kupovala primárně jako společníka pro Ginu a Gina by upřímně byla klíďo spokojenej jedináček. Jenže když byla mladá a obzvlášť jak fungovala s Jessinkou, tak to vypadalo, že prostě k sobě psího parťáka potřebuje. 

šavlozubka
šavlozubka 10.09.2025, 09:23:04 xxx.xxx.167.186

Já jeden čas venčila psy tři. Často na etapy, protože ti dva od bráchy měli jinou potřebu pohybu a jiný temperament než starouš jozefčík. Takže vím, že dva psy si dovedu představit, ale jeden zatím stačí, ale tři ani omylem. Mám se ráda. Procházky a výlety si chci hlavně užít a ne furt řešit, že jeden se loudá, jeden žere psy a třetí je kříženec klokana bez mozku. Ze stejného důvodu jsem zavrhla variantu psa z útulku. Nepotřebuju napravovat cizí boty, chci si ho zkazit po svým. 🙈

Sardullah
Sardullah 10.09.2025, 09:52:25 xxx.xxx.221.216

No my se synem začali jenom tak zlehýnka zvažovat, že bychom si po těhle psem přeci jen ještě jednoho mohli pořídit….vzhledem k tomu, že jsme spíš na specicické povahy, tak uvažujeme o tom pomoci vysloužilýmu chrtovi nebo chrtičce, spíš starší zvíře, třeba čubu co tam měli ještě jako výrobnu štěňat…prostě, že bychom mohli pokud budou kapacity, rozmazlovat nějakou greyhoundí dušičku.

Protože chrtů v našich útulcích ani “chrti v nouzi” moc není…teda spíš nic než moc. Jako nejsem úplně zastáncem toho tahat psi ze zahraničí do republiky, ale tohle je takový specifikum…uvažovala jsem i o bíglovi, co je zachraňujou z laborek, ale na to nemám patrony. Uvažovala jsem i třeba o “berňákovi v nouzi”, ale tam jsem bez šance, ty dávají jenom k domku se zahradou a já už asi v té době budu bydlet v bytě, takže to jsem bez šance. 

Prostě si neumím představit, že za pár let budu bez psů a už dalšího si nemůžu pořídit…no tak vymejšlím, jestli by to přeci jen nějak zodpovědně nešlo.

Aluška
Aluška 10.09.2025, 14:45:27 xxx.xxx.197.216

No mě to různý venčení taky asi brzo bude čekat. Zatím 3x denně chodí dva stařečci ( Idorek 13,5 roku, Bess 14-15 ??) ) s Mirďou, dávají odpolední hodinu a půl s přehledem, Idor by se zbláznil, kdyby nešel. Nejmladší ze stařečků Mijunka 12,5 roku odpo chodí jen velmi vzácně. Nevím proč, v létě jsem si říkala, že je jí největší horko, když je černá, ale nechodí ani když se ochladí. Tak počká na zahradě. Ráno a večer jdou všichni.  Minulý týden překvapila a šla i odpo asi 3x s náma. 

Xerxova
Xerxova 11.09.2025, 06:42:44 xxx:xxx.f18:7b13

před brankou (naštěstí pro auto máme vjezd z druhé strany pozemku - tam budou kopat až za týden) nám rozkopali v pondělí chodník (zakopávají elektrické vedení, nebudeme mít dráty na sloupech, ale v zemi). A před vstupem to provizorně zaházeli a přerušili opáskování. Tak nějak normální stavební binec… A včera večer, poslední venčení, liják (celkem napršelo přes 40 mm), po tmě otevřu branku a Yoda mohutným skokem zdolává výkop jak na mamuta a podlézá tu igelitovou pásku… Tak jsem taky přeskočila výkop a přes obličej se naplácla do igelitu…  Oni ti blbouni pozdě odpoledne znovu obnovili již zasypanou část a zcela nám zrušili hlavní vstup na pozemek. Kdyby se Yoda tak mohutně neodrazil a neskočil, tak jsem možná hrdě vstoupila do prázdna… Neb kombinace tma a liják viditelnost moc nevylepšila.

Zezadu venčím ráno nerada a tak jsme teď opět s Yodislavem podlézali pásku, přelézali rozmáčený bahnitý příkop… ještě že do práce jedu a nastupuju v garáži suchou nohou…

Sardullah
Sardullah 11.09.2025, 21:18:51 xxx.xxx.221.216

No už se nám ty dny začínají pěkně zkracovat…za chvíli už tase budu venčit za tny. 

Dafi
Dafi 11.09.2025, 21:35:34 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 11.09.2025, 21:18:51

jo,já musím pořídit světýlko na obojek,,jinak mají reflexní vestičky,ale ty jsem líná oblíkat-je to samodomovýroba,tak se mě blbě oblíkají…

Obrázek
Daja
Daja 12.09.2025, 04:25:45 xxx:xxx.cbe1:2ac9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 11.09.2025, 21:18:51

Jojo my už se venčíme za tmy s baterkou👍, ale dnes nám svítil měsíc jak pouliční lampa.

Elisak
Elisak 12.09.2025, 16:01:45 xxx.xxx.72.37

Zdravím z dovči v Chorvatsku. Venčíme (běháme)  ráno, dneska vinice, olivový a borovicový háje nad námi. A teď odpoledne opakovačka na terase. Před pár dny po pláži a borovicový lesík na poloostrově kousek odsud... Do vody jsem je zatím moc nedostala. Quie vůbec, ten šel max na 2m k moři a pak utekl před vlnkama. Efík chtěl vlny lovit tak si trošku smočil tlapky, ale dál taky nešel.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
acher (neregistrovaný) 12.09.2025, 22:16:53 xxx.xxx.222.196

dnešní západ slunce

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Doron
Doron 12.09.2025, 23:20:48 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 12.09.2025, 22:16:53

Překrásný.

Doron
Doron 13.09.2025, 18:59:03 xxx.xxx.166.146

My dnes na procházce údolím potoka kousek za Zbraslaví, kluci vodu zbožňujou, takže velký úspěch.

Gučka musel zůstat doma v posteli přikrytý ovčí kožešinou, chytly ho záda, asi jak pořád větrám a dělám průvan. ☹️

Framovi jsem zapomněla obojek, naštěstí jsem měla v autě postroj, tahal na něm úplně příšerně. Bylo hodně vody, ale nakonec jsem po kamenech vždycky nějak přeskákala bez ztráty kytičky.🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 13.09.2025, 20:04:52 xxx:xxx.e31a:96ba
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 13.09.2025, 18:59:03

přeji ať jsou záda zase v normálu - nebo alespoň ať ho co nejméně otravují… 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.