Aktuálně: 2 714 inzerátů262 504 diskuzních příspěvků19 177 uživatelů

Jak se vám venčí?

Daja
Daja 30.11.2025, 15:24:25 xxx.xxx.121.144

Tak i já dnes nezapomněla fotit. 

Kamarádka psi je Kelínka  9 letá kříženeček , ještě nám chyběl větší pejsek Pupík 10 letý . 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sutrik
sutrik 30.11.2025, 16:04:42 xxx:xxx.33b2:e4a4

Děkuji za pochvalu textu i fotek. A Bobče díky za tip. Už jsem to asi před 3 lety zkoušela u mikiny a zapomněla na to.

Dafi, zajíce by se Bonnie nelekla. Musím dávat pozor, abych si zajíců všimla dřív a Bonnie zastavila, než za nimi vyběhne. Na jaře jsem jí dokonce jednoho ušáka páčila z huby. Ani ho nemusela honit, blbě se vyskytl metr od nás 😔

Včera procházka od vlaku cca 9 km. Viz první fotka z poloviny trasy. 

Dnes ráno to vypadalo slibně, plánovala jsem něco aspoň na dvě hodinky chůze. Během dopoledne přilezla mlha. Dole to taje, čvachtá, stříká, shora je vlhký hnus. Fotka je z okna bytu. 

Dopoledne jsem Bonnie přemluvila na asi 200 metrovou procházku. Hmm. Odpoledne jsem zkusila taktiku “jdeme běhat.” Alejí rozježděnou od koní (mokrý sníh smíchaný s vrstvou listí) to šlo. Udupanou polňačkou ještě taky, není prošlápnutá až na zem. Ale silnice buď mokrá, nebo pokrytá totální břečkou, tam se už vlekla a já musela hubovat, aby se nedržela těsně přede mnou a nešlapala jsem do vodítka.

Obrázek Obrázek
sutrik
sutrik 30.11.2025, 16:06:39 xxx:xxx.33b2:e4a4
Xerxova:

škodu by uhradit měla správa silnic - a i kdyby ne celou (oba jeli opravdu pomalu, oba jeli u kraje, oba brzdili… jen ten větší měl holt z kopce velkou hybnost a nedobrzdil), máme havarijko. S tou rychlostí opravy uvidíme - prý toho mají moc. Zítra budeme moudřejší. 

Dnešní procházka po místním lesoparku byla báječná - sluníčko, měkoučký bílý sníh, ne velký provoz - šli jsme přesně v poledne… Jen Yodu chytil skákací a blbnoucí rapl, tak jsem pustila vodítko abychom nebyli zauzlovaní a to jsem neměla dělat - rázem trýýýýskal a smykoval a válel se ve sněhu, až jsem mu nadávala, že určitě zase bude večer odlehčovat levou zadní. No a na zahradě (na sluníčku už sníh mizí) po vypuštění z vodítka řádění zopakoval - sníh i mokré drny pod ním lítaly na všechny strany - ale zakázat mu to nemá cenu - prostě radost z pohybu

fotka je pro Bobču - aby viděla, že i horší výrazy umí. Ta je aktuální, zcela čerstvá

Obrázek

U veterináře…

“Jak se mu to stalo s tím oteklým okem?”

“Uhodil se pyskem.”

Xerxova
Xerxova 30.11.2025, 18:26:59 xxx:xxx.9a86:475
orionka-2:

Ten Liberec je ale krásný !!!

nevím, jestli víš - ale teď vyšla knížka Liberecká čtvrť Ruprechtice od Vojtěcha Maie. Stejný vzhled, jako mají velké knížky o Jizerkách od Karpaše (vydalo stejné nakladatelství)… Zatím jsou “Ruprechtice” v prodeji asi jen v hospodě u Kudrnáče. 

Ona totiž Orionka je taky původně Ruprechtičák - nejen my…

orionka-2
orionka-2 30.11.2025, 18:38:14 xxx:xxx.89c6:a1da
Xerxova:

nevím, jestli víš - ale teď vyšla knížka Liberecká čtvrť Ruprechtice od Vojtěcha Maie. Stejný vzhled, jako mají velké knížky o Jizerkách od Karpaše (vydalo stejné nakladatelství)… Zatím jsou “Ruprechtice” v prodeji asi jen v hospodě u Kudrnáče. 

Ona totiž Orionka je taky původně Ruprechtičák - nejen my…

Dík za info, takové novinky se “za kopec” nedostanou.

Dafi
Dafi 30.11.2025, 18:47:54 xxx.xxx.136.20

včera mezisměna,takže ráno venčení kousek k lípě-bez pamlsků,cvičení,mluvení,

a po práci kousek po dědině

dnes výletík do Blanska-všude mlha,strašně mlhy-já si vzala bundu co jsem před rokem dostala ke psům-není psí,má malý kapsy,tak na ni sukni,pod něj svetr s merino vlnou,triko s dlouhým,tílko…

bylo kolem nuly,ve Sloupě nikde nikdo,trošku ledovka,nešla jsem moc rychle,

no a na Blanzek,alejí,jsem šla rychle,protože se mi zdálo,že už je moc hodin,tak mě bylo dost vedro,mlha,já fotila alej,kapky,bylo ticho,jen 3 lidi jsme potkaly…

ticho,mlha,klid,psy běhaly,Dafi lezla po pařezech,a Žeryk ke konci aportoval míček,

pak jsme dojely k tatkovi,kde jsme se už bez nich šly podívat na strom,

tatka si aspon trochuužil pejsků…🙂

táta vyfasoval několik porcí obědů-dalmátský čufty a karbanátky,nakoupily jsme mu,věnovaly Mikuláše a kalendář -a odjely mlhou dom…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Verun
Verun 30.11.2025, 19:51:07 xxx.xxx.220.9

U nás byla místama mlha jako mlíko…ale na fotce to tak nevynikne.

Nevíte kdo si takto ověsil mladou hrušku duběnkama?dám to ještě na ptáky…

Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 30.11.2025, 20:35:47 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 30.11.2025, 13:07:33

tak ta stojí za to😈🤭

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 01.12.2025, 00:44:15 xxx.xxx.128.84

Bylo krásně, kluci spokojení a občas i překvapivě v klidu. I oni užívali sluníčka a kochali se výhledem.  Malej roste jako z vody a je teď prý za pitbula. Nejoblíbenější zábava: útok, zákus a trhej🤣

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 01.12.2025, 06:36:45 xxx:xxx.fe80:88c6

Včera jsme si krásně obešli Rakovecké údolí. ❤️

Počasí sice na takovej vejlet nebylo nic moc, ale co by čék neudělal pro ty ludérky. 🫢 Nahoře nad údolím sníh a ledovka, v lese mokrý listí se sněhem a dole v údolí pro změnu bahna po kolena. Celej vejlet jsem ustála bez ztráty kytičky, i když jsem měla chvílemi na mále. A když nám zbývaly poslední dva kilometry po krásné a čisté asfaltce, tak jsem chtěla uhnout na louku nějakým lidem a tam jsem se vymajzla jak blázen. 🤣 

Jinak až na zážitek s chlapem ala “oni nic neudělají” s ovčákem jak hovado a zlaťákem jak hovado to byla krásná vycházka. 

Osmnáctka jak fík, psi umřeli ještě než jsme vyjeli z parkoviště a já chodím jak zku*vená žebračka. A bolí mě rameno, jak jsem se vykulila. 🤣

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
efe
efe 01.12.2025, 08:47:26 xxx.xxx.199.5

Teda závidim všem sluníčko, u nás včera mlha, mrholení, bahno a hnus všude…

šavlozubka
šavlozubka 01.12.2025, 11:37:26 xxx.xxx.167.186
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 01.12.2025, 08:47:26

U nás taky. Bláto, mokro, dneska jsem musela mladého pána regulérně osprchovat, protože měl bahno až za ušima. 

impact
impact 01.12.2025, 11:38:58 xxx:xxx.fe80:88c6
efe:

Teda závidim všem sluníčko, u nás včera mlha, mrholení, bahno a hnus všude…

Já doufám taky v kategorii všem nejsem, páč ta mlha na fotkách vypadá tak o 90 procent lépe, než to bylo v reále. 🤣 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 01.12.2025, 12:31:45 xxx.xxx.175.66

U nás už skoro 14 dní přes den mínus 1 až 3 přes noc mínus 3 až 10, někdy sluníčko někdy mlha. Listopad byl podivný, snad se prosinec vrátí k normálu. Nás netrápí bláto, ale skoro každý den ledovka na silnicích

sutrik
sutrik 01.12.2025, 20:39:03 xxx:xxx.b961:d81c

Stále mlha. Dneska Bonnie seřvala dalšího sněhuláka. A v největším místním rybníku probíhá výlov.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 02.12.2025, 09:23:28 xxx.xxx.20.192

. A Bobče díky za tip. Už jsem to asi před 3 lety zkoušela u mikiny a zapomněla na to.

jen ten jezdec nemůže být ledajaký..musí být konkrétně na druh zipu na té bundě...kostěný,kovový,silonový…Opravila jsem takhle hodně bund..Výměna je práce pro vraha-kdysi jsem to dělávala,ale už bych do toho nešla-v době sekáčů a levných bund u Vietnamců..

omlouvám se za plevelení,ale měla jsem potřebu to ještě připomenout-ať se dílo podaří👍

Aluška
Aluška 02.12.2025, 10:11:45 xxx.xxx.237.192
Bobca:

. A Bobče díky za tip. Už jsem to asi před 3 lety zkoušela u mikiny a zapomněla na to.

jen ten jezdec nemůže být ledajaký..musí být konkrétně na druh zipu na té bundě...kostěný,kovový,silonový…Opravila jsem takhle hodně bund..Výměna je práce pro vraha-kdysi jsem to dělávala,ale už bych do toho nešla-v době sekáčů a levných bund u Vietnamců..

omlouvám se za plevelení,ale měla jsem potřebu to ještě připomenout-ať se dílo podaří👍

Moje švadlena taky napřed zkusí vyměnit jezdec. Asi už na to má grif, netrvá jí to dlouho. Napřed ho malinko roztáhne ( když je kovovej ), nasadí a pak zase secvakne.

Bobca
Bobca 02.12.2025, 16:12:44 xxx.xxx.20.192
Aluška:

Moje švadlena taky napřed zkusí vyměnit jezdec. Asi už na to má grif, netrvá jí to dlouho. Napřed ho malinko roztáhne ( když je kovovej ), nasadí a pak zase secvakne.

ano,je to chvilka,ale výměna celého zipu jsem myslela,že je dost na dýl..Ale i umělý jezdec se dá pěkně…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.