Xerxova:a teď nepsí. Silvestrovský Marienthal už tu byl, takže jen lesy za humny a včerejší Hamr na Jezeře
Zase moc pěkné fotky.
Yoda minulý týden: je vidět, jak sněhu přibývalo (i když se snažíme jezdit tam, kde ho je přeci jen méně)
a teď nepsí. Silvestrovský Marienthal už tu byl, takže jen lesy za humny a včerejší Hamr na Jezeře
Daja:🤣 tak já vidím dva psy a v prostřed kočku🤣. Netuším jestli je to tak jen odhadují.
Jo, fakt. Takže dva psi a jedna kočka, žádní čtyři. 😂
Xerxova:a teď nepsí. Silvestrovský Marienthal už tu byl, takže jen lesy za humny a včerejší Hamr na Jezeře
Zase moc pěkné fotky.
Včera přijela na otočku dcera a vzala svýho lapiňáka na prochajdu, abychom si jako od něj doma odpočinuli, jak ho teď máme na dlouhodobější hlídání…byli venku asi 2,5 hodiny, našlapali 11 kiláků a to teda zážitkovejch kiláků, protože šli do zoo, takže ještě koukal na zvířátka a vzhledem k počasí tam byli skorem sami, takže mohl pobíhat na flexině…
Upřímně jsem čekala, že až mi ho přiveze, tak Árčík padne za vlast…ale to je asi neunavitelnej pes….
Hihi, Sardullah,mě se líbí,jak žijete v té “svojí” bublině (myšleno jen dobře),kde máte psiska,se kterými si vyhovujete. 2,5 hodiny pro aktivního mladého psa je nic,kvůli čemu by měl padat za vlast. Po celodenním honu si bloncky obvykle odpočinou cestou autem (hodina,hodina a půl). Tedy pravda,třeba Růženka (za týden 11) si obejde zahradu, pokecá s ostatníma, počká na večeři a pak jde ráda spát. Ale ráno už zas čumí,jestli se nebude něco dít. Mladší se fakt vyspí po cestě a třeba Cácora přijede domů a jde všechny prudit,protože se s nima přece přes den neviděla,tak je čas řádit😂 moje zkušenost,tři hony za sebou ve třech dnech, a pak jdou spát po příjezdu a večeři
janaa:Hihi, Sardullah,mě se líbí,jak žijete v té “svojí” bublině (myšleno jen dobře),kde máte psiska,se kterými si vyhovujete. 2,5 hodiny pro aktivního mladého psa je nic,kvůli čemu by měl padat za vlast. Po celodenním honu si bloncky obvykle odpočinou cestou autem (hodina,hodina a půl). Tedy pravda,třeba Růženka (za týden 11) si obejde zahradu, pokecá s ostatníma, počká na večeři a pak jde ráda spát. Ale ráno už zas čumí,jestli se nebude něco dít. Mladší se fakt vyspí po cestě a třeba Cácora přijede domů a jde všechny prudit,protože se s nima přece přes den neviděla,tak je čas řádit😂 moje zkušenost,tři hony za sebou ve třech dnech, a pak jdou spát po příjezdu a večeři
Jenže ty máš tryskomyši, duracelky, pershingy atd. atd.😂 Lapiňák bude asi něco podobnýho. Mně na těch mojich vyhovuje, že jsou ochotni dělat to, co já, třeba se celej den válet v posteli. 😄 Cherry je sice taky taková tryskomyška, ale v zimě se ráda přizpůsobí.
No jasně…taky jsem s berberama šla na prochajdu třeba na 3-4 hodiny…ale v praxi to vypadalo tak, že jsme tedy dopolko prochodili, psi dostali oběd…a spali do svačiny, vyběhli se na zahradu vyčůrat a spali do večera…
Jasně Gina je s tím svým ne-procházkováním extrém, tak tu ani nepočítám mezi normální psi…takže beru jen ty, kterým opravdu několika hodinová procházka nedělala problém.
Jo tady se to probírá furt…a já vim, že takoví psi existují a teoreticky vím, co to obnáší, ale pak se s tím setkáte v praxi a o to víc si pak člověk řekne “bože, děkuji ti za to, že jsi mi dal mozek a že jsem si vždycky vybrala psa vyhovujícího mému naturelu”
A teda hlavně díky tomu, že jako prvního psa jsem měla ovčandu, která byla super a nejlepší pes na světě, ale po tý (pro mě) dřině jsem už nechtěla psa, kterému musím (nebo měla bych) nabídnout nějakou práci, které se budu muset aktivně účastnit…
A to teda musím říct, že lapiňák je zlatíčko…klidně si vezme hračku a hraje si sám a teda hodně toho odsupluje berňucha, kterej se s ním furt o něco tahá nebo s ním lítá po zahradě a hodně toho odsupluje to, že Árčí je asistentka, takže se mnou vykonává domácí práce…
Jako objektivně musím říct, že teda lapina je fajn pes, ale ne pro člověka, kterému nejvíc vyhovují kočkopsi…
PS: jsem zjistila, že nejsem ani tak unavená z toho, že bych měla s Árčím tolik práce, ale z toho, jak se jen dívám na tu jeho neutuchající energii…
My dneska odpoledne dali s mladým pánem výlet 10,5 km svižným tempem a solidním terénem. Když jsme došli na tramvaj, tak se tvářil, že by si to prý dal ještě jednou. Teď teda chrápe. Ale až se vychrápe, určitě bude zkoušet, koho by přesvědčil k nějaké akci. 😀 Včera jsem si byla pomazlit jiné lapinky na lapiní sraz a fakt jsem ráda za prozřetelné rozhodnutí to pubertální jelito s sebou nebrat.
já včera po ranní mezi pole,zaházet hračku-ohlídnu se a za mnou úplněk,začnu fotit-úplněk na přítelovým mobilu jak tenisák,ztratím puller,Dafi nechce nic nosit,dojdu dom za tmy,bez pulleru…
dnes po ranní-čapnu zrcadlovku a přítelův mobil,že vyfotím úplněk,
úplněk není-furt chodím sem tam 100000krát přivolání,najdu puller,vyfotím párkrát psy a jdu dom,chození mezi polama sem tam,přivolání,xxxkrát,házení hračky,at není psům zima,
takže úplněk nemám,mám pár západů slunka a doma jsem se nařechtala u fotky zrcadlovkou,když jsem fotila přítele jak čučí na mobil u rozsvícené lampičky zalehlj Dafinou,Žeryk u něj nalepenej,pak se mi vybil foták…,
v pátek extrémní vichr tak 2krát za den chviličku…,kočka návštěvnice už se dostala k máti na gauč…
And the winner is- DÁJÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Ano je to tak, venčíme v lesích ve složení dva ohaři a kocour šavlozubý! Je to nezmar, sice celou dobu držkuje a hubu nezavře 😀 , ale ujde to s námi celý. Pak padne na vokno a konečně je od jeho šikanování klid 😀
Zrzavci:And the winner is- DÁJÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Ano je to tak, venčíme v lesích ve složení dva ohaři a kocour šavlozubý! Je to nezmar, sice celou dobu držkuje a hubu nezavře 😀 , ale ujde to s námi celý. Pak padne na vokno a konečně je od jeho šikanování klid 😀
Popravdě já bych takhle kocoura na procházce nečekala. Paráda. 👍
On se tak stal součástí tý smečky, ale vždycky, vždycky ječí, ať už to otočíme a jdem domů 😀 , já mu vždycky nadávám, co s náma teda leze, když pak furt řve, že za ty roky už musí vědět, co ho čeká…, drahá půle nadává mně, co ho s sebou tahám, že nás zdržuje……ohařům je to jedno. když na ně teda neútočí někde ze zálohy zpoza keře. To vždycky skočí, jak paragán se odrazí od hrudníku, stehna dotyčnýho psa a letí na druhou stranu a chudák ohař vůbec neví, co se děje 😀 . Jsme pojízdnej cirkus, jo a to nemluvím o tom, když mi vyšplhá na záda a já du jak ta čarodějnice 😀
a přesně proto Alberta zavírám doma, i se kvůli němu vracím, bo by s námi šel a šel a šel…..
Bedříšek už naštěstí reflektuje na můj hurónský řev “běž domů” a nepokračuje s námi dál, ale věrně na místě očekává náš návrat a pak nás nadšeně vítá.
Já jo páč co jsme koupily chalupu se 4 toulavka my tak vím, a valila jsem bulvy jak s námi chodili na procházku. Od té doby si můj zamiloval kočky, do té doby je jako nemusel.
Zavřít šavlozubýho Mousesa doma, udělá tam z toho kůlničku na dříví. když není po jeho……. je problémek 😀 ale dobrý je, že se celou cestu drží u nás. A jinak se do dálav teda sám nevydává.
Já už tři dny chodím venčit na běžkách, snad ještě něco připadá ❄️
Jinak nám se dneska v noci narodilo mrňavý telátko, vybralo si nejchladnější noc této zimy, ale vypadá šťastně…
No teda to telátko je úžasné a sníh Vám závidím.
u nás jen poprašek, -4, paráda (to by se trénovalo 😢)
u nás sněhu dost - takže na našich parkovacích místech u lesa nezastavíme (zamrzlé bariéry). Takže jsme využili slunečného krásného odpoledne a vyjeli na chvilku k Jítravě - došli na Sloní kameny a zase zpátky. Kratičké, ale krásné protažení nohou.