Aktuálně: 2 557 inzerátů266 073 diskuzních příspěvků19 232 uživatelů

Jak se vám venčí?

Dafi
Dafi 11.01.2026, 12:54:35 xxx.xxx.136.20

Dnes jsem se tak vytočila venku s přítelem,bož,ta jeho vášen k nakupování…

jely jsme do Ž.lesa,asi 30minut po široké cestě tam i zpět,žádný odbočky,chození mezi stromama,pařezy,nic-prostě kus jdem tam,kus zpět,odjezd….

Dafi běžela tam,pak jsme o otočily tak valila k autu,jen jsem jí párkrát přivolala,Žerykovi jsem ke konci vytáhla puller,protože táhnul,a byla kosa,tak at zrychlí,schválně jsem šla rychle,at jde taky rychle-ale dobrý,myslím,že pocud by to bylo dobrý,nelezli jsme mimo širokou cestu,psi tky ne,žádný obíhačky,pařezy,nic,prostě běží,běží,ale občas se vrátila pro pamlsek,žádný povelování,nic,

no a nakonec,že jako přítel nakoupí,pár věcí-asi 3….

otázka 5 minut-myslím si..

hahahahahahahaha

šel do obchodu u kostela,tak já vylezu ze psama,že to obejdem centrum,mezitím vyleze přátel,a jedem,často tak zakončujem vycházky,

no jenže…obejdu centrum-ušlapané,neposypané chodníky+kočičí hlavy,takže nic moc rychlost a fučí…

dojdu k obchodu..nikdo nikde…

tak chodíme před kostelem-to jediný čistý místo,tak já srágorka na ledě,kde bych se jinak ploužila,tk chodím rychle,sem tam Žerykovi hodím občas puller-na vodítku,Dafi huoká po schodech,a furt chodíme fakt hoodně rychle od lavky k lavce nd kostel a zpět…no přítel vylezl po 15minutách….že nemohl něco najít a jééé,je vichr,že??

tý jo..málem jsem ho uškrtila😀-vichr jo??já v tom chodím furt ze psama,snažím se hejbat rychle,všude ušlapaná neposy paná ledovka,jinak bych obešla rychke třeba větší okruh..tě v tom obchodě zamkli nebo coooo???

no doma vyfénovat Dafči nohy,hodit na ně nahřátý svetříky a chrní to po dekama a peřinou…je to dřina..toto..něky…

Bobčo-k těm obojkům-používají se maskování-kryty na ostnáče..+jsou elektrický obojky,tak si někdo myslí,že to ten pes má aby to nebyl vidět,,,,

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Anet10
Anet10 11.01.2026, 12:55:25 xxx.xxx.16.116
Xerxova:

ne - abych ukryla nepovolené (ostnáč) nebo nepopulární (elektrika) prostředky… Prý se to dělá - mě by to taky nenapadlo. 

Jo, je to běžné, prodává se i ochranný kryt na ostnáč. Psy s elektrikou vídám běžně. Taky mám doma ještě po předešlé feně, koupila jsem tenkrát před 13 lety, ale nikdy jsem nepoužila, takže 13 let leží ve skříni, ani nevím, jestli je funkční(EO). Já mám s EO strach, abych víc neublížila, než zlepšila. Neumím s tím zacházet. I když mi byl doporučen, mám problémovou fenu, když míjíme psa, tak po něm vyjíždí a nejraději by ho zabila, je to magor, nevím, jak už ji to odnaučit, má prostě problém se psama, s některýma ne, ale těch je minimum.

Xerxova
Xerxova 11.01.2026, 13:12:47 xxx:xxx.f18:7b13

Yoda taky někdy vyjíždí - nechce se porvat, je to strach… a děsně blbě to vypadá (zvukově je přesvědčivý) - asi to opravdu vzniklo tím nešťastným (ale nutným ze zdravotních důvodů) vykastrováním v pubertě.   Nikdy nevíme, kdy mine psa (vždy na vodítku) bez povšimnutí a kdy začne “vyvádět”. Uklidní se hned, co psa mineme, nemá tendenci se vracet. Jde hned vypustit a jde si dál po svém. Pokud je na volno a vynoří se pes - Yoda zastaví a nechá se připnout. Když se jednou se psem srazil nečekaně v zatáčce lesní cesty - oba se oběhli velkým obloukem a tvářili se, že tam jiný pes vůbec nebyl. Ale riskovat to nechci…

Někdy očekávám průšvih - beru ho na krátko, “varuju ho”… a on projde zcela v klídku, byť já mám adrenalin nade všechny meze (přeci jen má 80 kilíček),  jindy nečekám potíž, jsem v klidu a stejně vyjede… 

Vždy zůstane u zvukové hrozby, nikdy jsme naštěstí žádnou nepříjemnost neřešili. Ale i to je protivné. Zajímavé je, že ve velkých davech - města, památky… nevyjíždí, max tiše “vrkne”. Na výletní lodi na alpském jezeře byl v relativně úzkém prostoru s dalšími třemi velkými psy - a všichni se tvářili, že se kochají krásou přírody…

Sarah01
Sarah01 11.01.2026, 13:34:56 xxx.xxx.162.253

Já teda striktně proti EO nejsem. Dá se přece použít jen zvukový signál a je to rozhodně lepší, než když má psa třeba přejet auto. Ale je fakt, že notoričtí zdrhači a psi, kteří vůbec neposlouchají, by neměli být vůbec vypuštěni z vodítka. Tady u nás potkávám paní, která má obrovskýho středoasiata, na vodítku ho vůbec nevodí, pes má jen EO a i když je třeba jen 5 metrů od paničky a nechce jít, tak dostane plnou dávku. Jako neznám tyhlety psy a nevím, jak je to s poslušností, ale toto mně zrovna OK nepřijde.

efe
efe 11.01.2026, 13:43:05 xxx.xxx.64.15

Tak jsme aspoň na chvíli vyrazily, ale ten vítr se teda fakt nedá. Tentokrát to fučí i v lese 🫤

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 11.01.2026, 13:47:16 xxx:xxx.f18:7b13
efe:

Tak jsme aspoň na chvíli vyrazily, ale ten vítr se teda fakt nedá. Tentokrát to fučí i v lese 🫤

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

fouká a mráz je tím mrazivější. Ale je krásně. U vás i u nás - modré nebe, sluníčko, všude čisté bílé peřinky…

Orionka (neregistrovaný) 11.01.2026, 15:04:50 xxx:xxx.710f:4e35
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 11.01.2026, 13:47:16

Yoda je krásně viditelný pes. To pepřáci byli neviditelní. 🙂)

Ivus
Ivus 11.01.2026, 16:12:53 xxx.xxx.113.99

U nás dneska sněží už od rána, nonstop, teď už tu je tak 30-40 cm prašanu. Nejvíc se na to xichtí slepice, a to jsem jim 3x  odhazovala cestičky ve výběhu… 

Na procházce místama Dessynka vůbec nevyčuhovala ze sněhu a musela jsem jí prošlapávat tunýlky… 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 11.01.2026, 17:07:49 xxx.xxx.189.104

Ad k tý elektrice a ostnáčům…vůbec jsem netušila, že to někdo schovává, třeba pod šátkem nebo nákrčníkem.

Já mám známou, ta má boxerku …ta teda používala elektriku i ostnáč (teda snažila se mě uklidnit tím, že nebyl nabroušenej)…kvůlivá tahání…no znáte mě, při představě těhle metod se měkkosrdcatá Sardullah psychicky hroutí, takže jsem se teda snažila doporučovat jiné metódy, ale…já nejsem ta relevantní osoba, boxerku připravovali na zkoušky, takže normálně chodila na cvičák…nicméně …nevím, jak to mají boxeři obecně, ale čuba asi snížený práh bolestivosti, když dostala ránu elektrikou, tak jenom mrkla a ostnáčem si nakonec udělala díru do krku.

Jako já věřím tomu, že ta moje známá tu fenu miluje, ale prostě se o jejích metódách ani nechci bavit…čuba dostala i párkrát seřezáno…a když řeknu, že tohle bych psu nikdy neudělala, že všechno jde po dobrém, tak dostanu odpověď, že u boxerů nejde…

Jako jasně, já jsem takovej “kynológickej” extrém, navíc už dlouho mám psy, na které opravdu musím používat mozek a snažit se s nimi dohodnout, protože jinak se mi minimálně zašprcnou a v horším případě si tím naruším vztah se psem…tu vzájemnou důvěru, kterou si s ním buduju.

Jako snad jsem ochotná připustit, že když to někdo opravdu umí, tak se dá elektrika použít, aby byl konkrétní pes vypustitelný na volno…že se dá použít jako “neviditelný plot”…no a samozřejmě nemusí jít jen o rány, vibrace obojku se dají využít u hluchých psů….ale ostnáč, ostny ke krku psa? Na to snad není omluvy…

Ph (neregistrovaný) 11.01.2026, 17:47:07 xxx:xxx.e53e:eebd

Dneska byl nejaky neobvykly snih. Prvne jsem musela zachranovat canika a vyndavat mu z meziprsti snih. Netusim, co je jinak. Hned par kroku od auta s tim zacal. Zkracovala jsem kvui tomu i vychazku. Chlupac si pritom nestezoval vubec -a tam bych to cekala

Dafi
Dafi 11.01.2026, 18:05:02 xxx.xxx.136.20

k ostnáčům..

já byla před lety ještě s Duxem a Gerem na víkendu poslušnosti,se mnou tam byla kamarádka a výcvikářka a přdsedkyně cvičáku,ta měla rtw,

no a všichni na ovčácích ostnáče,,,,

vedla to Mirka Tichá a pan Tichý a ještě někdo..už je to fakt dlouho…

a kamarádka se jich ptala na ty ostnáče,zvlášt,když začaly řešit-jestli nabroušený/nenabroušený a kamarádce na bosíka             ak doporučily ostnáč,když ho nemohla udržet na obraně,když tam byly na obranářským víkendu pak..

no a pan Tichý jí řekl,na ty ostnáče,že je to pro psa lepší než naše nekonečný cukání vodítkem…

tož tak..

k elektrice….

já jsem kdysi říkala,že lepší než tahat psa na vodítku celý život,tak,je lepší jim dát el.obojek,aby mohl mít volnost-jakože to cápu jako prodloužený nneviditelný vodítko-bacha mám obojek,nebudu zdrhat…

třeba rodiče přítele mají/měli psi celý život na flexinách..,já je měla celý život na dlouhých vodítkách a pouštěla jsem tak 2 měsíce v roce,kousek od domu,když byly posekaný pole na posledních 10 minut,a to jsem xxkrát schválně přivolávala…,v lese jsem nepouštěla Bettynu nikdy…ta choodila do narození Maxe na 10metrovce,pak na kratším delším..,přivolání jsem učila jako štěně odmala,ale poté co mě jednou zdrhla,v půl roce-prvně a naposled,tak od té doby dlouhé vodítko…

a já začala pouštět Maxe poslední rok,kdy se plouží a drží s náma,neopuští cestu,no pak jsem zjistila,že hluchne,takže s pouštěnímm je konec..

a můj první pes Kim,byl v lese na 14metrovce,ale tím,že jsme bydlely ve městě,tak býval na volno u řeky,v parku a v bočních částech….

Sardullah
Sardullah 11.01.2026, 19:45:09 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 11.01.2026, 17:47:07

Gině se dělaly sněhový kouličky včera… teda naštěstí jen na chlupech kolem packy a jen pár, v chůzi jí to nevadilo… dneska už poho, žádný kouličky.

Bobca
Bobca 11.01.2026, 19:48:44 xxx.xxx.20.192

asi bych se měla omluvit za toho blbce🙏..ale jak tak čtu,že se to fakt používá……no,asi to moc prožívám☹️

Doron
Doron 11.01.2026, 20:52:54 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 11.01.2026, 18:05:02

Jednou vytáhli tu elektriku na cvičáku ( ne na Zbraslavi) a tak jsem si to chtěla vyzkoušet, tak oni sáhni si klidně, skoro nic jsem necítila, rozhodně ne bolest, ale ten pes, dobrman, z toho byl strašně špatnej a zmatenej jak tetřev, kdyby mohl, vzal by čáru úplně do pryč, tak od toho upustili.

Jinak s tím žádnou zkušenost nemám, ale vídám na tom většinu loveckých psů.

Jinak ten nákrčník je výbornej nápad, Fram je za prase zaměnitelnej lehce🙂. 

janaa
janaa 11.01.2026, 20:56:32 xxx:xxx.545e:be8a

Jsou psi,kteří reagují už na pidi impuls,jsou psi,co mrknou a je jim to putna, a pokud by je chtěl člověk zastavit,musí tam mít hodně vysokou intenzitu impulsu. Základem je psa naučit posloupnost a souvislost,a používat to s rozumem,ne psa smažit jen tak, případně psa nevychovávat a myslet si,že to EO spasí

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.