Aktuálně: 2 559 inzerátů266 101 diskuzních příspěvků19 232 uživatelů

Jak se vám venčí?

janaa
janaa 11.01.2026, 22:18:25 xxx:xxx.545e:be8a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 11.01.2026, 22:07:10

Nesloží. Bolí,pes bude řvát a zastaví. Samozřejmě citlivku to může psychicky rozložit, zvlášť pokud vůbec neví o co jde a najednou přijde bolest z ničeho nic. Ale aby pes jakože zkolaboval nebo se položil,to fakt ne. I proto je potřeba to mít vyzkoušený,jestli má EO třeba stupnici 1-30, a normálně už je psovi nepříjemná 5, a reaguje na ní,tak i v krizovce do něj člověk nebude prát tu 30,ale zastaví ho v klidu na 10. Ale jsou psi,kteří aby vůbec zareagovali, začínají třeba na 15, tam pak např. při útěku za zvěří budete potřebovat vyšší kalibr, a když se bude řítit k silnici,prostě mu tam tu 30 šoupnete. Já mám třeba čubu poměrně drsoně,a pokud by mi šla třeba na honu za postřeleným bažantem (což je její práce a chodí fakt mnohdy vzdálenosti ve stovkách metrů), tak na její zastavení nízký impuls stačit prostě nebude.

Ph (neregistrovaný) 11.01.2026, 23:12:50 xxx:xxx.e53e:eebd

Pokud omezime diskuzi o EO na pouziti venku, na vychazkach:

Neni to pomucka na UCENI privolani/ukonceni nezadouci cinnosti ( nejcastejsi duvod pouziti ). To ma pes umet drive, nez to dostane. Je to pomucka na to, aby na povel, co ZNA - vzdycky poslechnul. Za me - radeji vidim psa s elektrikou na krku, co neprijde na kontakt k mym psum, protoze ho obojek zastavil, nez “svobodneho” psa, co mi vlitne do smecky, protoze kasle na ten prujem povelu, co chrli panecek nekde vzadu na ceste 😇O loveni zvere v ramci “vybehani se” ani nemluvim…. ani o tech stavech, kdyz pes vbehne do rosti a clovek slysi jen chochtani a lamani vetvi 😈To se proste nema stavat. Nikdy. 

No a k tomu “slozi ho to ” - ne, neslozi je to. Jsou psi, co jdou i pres dva obojky, kdyz jsou ve vysokem vzruchu. Horko tezko je to zastavi. 

A ty obojky maji urcita bezpecnostni nastaveni - aspon ty, ktere by se mely pouzivat, kdyz uz.

Normalne je nastavena nejaka sila impulsu, pro pouziti - co je potreba vyzkouset podle psa a reakce (srsti,  pocasi a stavu baterek ). Ale pak maji bezpecnostni tlacitko - tzv. buster, kde je nastavena  jina, vetsi sila - pro okamzite pouziti. Jak se pes natvrdo rozebehne - neni uz cas menit silu. A maji i bezpecnostni pojistku, ze impuls nejde drzet donekonecna - samo se to vypina po nejake vterince - i kdyz se tlacitko drzi. Nema to byt mucici nastroj, ale pomucka.

Jsou zeme, kde jsou EO zakazane. Tam na ne davaji ty kryty

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.