Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 29.01.2026, 14:23:43
Žádnej pes nemá bez jištění na volno co dělat, když nemá přivolání…
Když jdou po louce okolo nás. Nechají ji lítat a výhružně řvát na naše psy.
No a tohle je další věc…to mi vadí i u lidí, co jdou se psem kolem našeho baráku…někdy mi přijde, že jsem asi jediná (teda u nás), kdo učí svoje psy nereagovat na domácí hlídače a hlavně kolem plotu se necourám, klidně přidám do kroku, nenechám svoje psy tam okounět, abychom zbytečně psího strážce nedráždili…no třeba u nás slyším každou chvíli, jak si nějaký psík otevírá hubu na Ginu a to bych vraždila, protože madam si podobné drzosti nenechá líbit a řekne pěkně od plic, co si o tom myslí a musím pro ní jít ven, protože to je řev ukrutnej a nechci, aby to museli poslouchat sousedi dýl, než je to nutný….si vždycky říkám…bože…naše branka nemá ani metr, ti lidi kolem nás chodí pravidelně, tak ví, že tady ti psi jsou a jak reagují na jejich jódlujícího Punťu… to je takovej problém, vzít toho svýho pesana k noze, ideálně jít mezi ním a naší brankou a projít normálně okolo…no to né, to kolikrát slyším, když jsou moji psi doma a máme třeba otevřený okno “no Alíku, dneska tady pejsci nejsou viď?” a s Alíkem tam zevlujou (Alík samozřejmě štěká), jestli přeci jen nepřiběhnou moji psi ze zahrady….
Přesně všichni ostatní jdou okolo, a buď jdou rychleji, mají psy u nohy ať už na volno, nebo na vodítku. A naše sice štěknou a je klid.
Ale moskevačka je u plotu, kde řve jak tygr, naši samozřejmě taky. Jsme sice na samotě, tak to nikomu nevadí. Ale mě jo. Už když se blíží oni tak to poznám podle našich psů. Je to strašný, a oni stojí opodál a pozorují jak se chtějí poprat.
Bohužel kolem našeho plotu jdou padesát metrů a opravdu nechvátají. Minule jsem ji načapala venku, tak honem jako na oko jí šla chytit a dát na vodítko. A slyšela jsem no tohle se nedělá.
Jindy když je zahlédnu z okna tak jí nechá.
Mě by tohle vadilo, a žádnému našemu psu bych tohle nedovolila.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 29.01.2026, 21:34:30
Naprosto soucítím. U nás to k dokonalosti na podzim dovedl jeden kluk, odhaduju tak 10letý. Venčil na vodítku už hodně artritickýho starýho obr psa, který dřív občas zdrhal po vesnici, lovil zvěř po polích, teď už se sotva pes táhne. Slyším jekot u plotu, následně přišel žalovat Netvor, pak i rotvice, že se něco děje. Vylezu a ten kluk si sednul na podezdívku našeho plotu, psa tam položil hned vedle a hodlal pejsky kamarádit. Boha, čokle měli málem infarkt, starej pes toho měl taky plný brejle. Klukovi jsem vysvětlila, že takhle se pejskové nekamarádí, poprosila jsem, ať jde dál. Nemyslel to špatně, i tak mi to utkvělo v hlavě.
Jinak ječení domácích psů za plotem na průchozí vetřelce, to mám dnes a denně. Netvor je magor totální v tomhle. Nesnáším ječící psiska, tak to mám dva roky doma. Vydupal stezky podél plotu, lítá jak magor a jódluje, piští ve vysokým tónu, jak šiblá borderka si sleduje lidi a čokle, který jdou kolem do pole, číhá a ví, že půjdou zpátky. Strašný, hrozný, nenávidím ho za to. Povely Neječ, Neřvi, tvrdě za ty dva roky vydrilovaný fungujou na chvíli, přivolání od plotu taky už zvádá krásně i při procházejícím nepříteli. Soužití s Netvorem je v tomhle ne na pohodu, co se zahrady týká. Je to pakárna asi doživotní, nejde ho na nic přesměrovat. Může bejt utahanej z vycházky a stejně bude ječet… No nic, jen povzdech pro zdejší čtoucí, že dycky může být hůř, když máte psa magora (jakože doslovně). 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 29.01.2026, 22:08:03
Tak to paní dělá naschvál? Já bych udělala to samý, co jsem udělala se zdejší zdrhlou malamutkou, která v létě párkrát vlítla natvrdo do našeho plotu. Rotvice by ji roztrhla hubu vejpůl, kdyby ji skrz plot strčila. Nebo chytla za nohu. A totéž by proběhlo z druhý strany. Pet lahev s vodou, naběhla jsem tam jak čarodějnice s hlasovým projevem a čuba dostala coby bonus přes dírku ve víčku sprchu vody přímo na hlavu, do očí a čenichu. Od tý doby ma fena respekt (ano, občas jim ještě zdrhne), co se plotu týká. Páníčkům jsem vysvětlila, že je to v jejich zájmu, aby nebyli psi přes plot dotrhaný (jakože nějaká škuba na noze u mých psů i tak proběhla, stihla je cvaknout). Zkuste to samý udělat s moskevačkou, holt vy budete dělat hlídacího psa za plotem a vyřešíte to pro fenu relativně dobře, vysvětlíte to paničce.