Ivus: Když se tak pěkně ptáte, proč jsou bez PP, tak protože jsem chtěla krýt naším psem, který je bez PP. A ano, znám oba jeho bez PP rodiče. Jak jsem psala výše, pro mě je PP jen papír, nemyslím, že by můj bez PP pes byl horší než jiní foxterieri jen proto, že ten papír nemá.
Ale samozřejmě je to každého věc, jaké štěně si pořídí.
Jinak když už jsme u toho, tak chovám hybridky slepice a taky si je křížím s oravkami, kralika s PP jsem měla jednoho a krizila ho ze samicemi bez PP, dokonce s potomky PP králíků, kteří nebyli uchovneni z důvodu špatne rozmistenych skvrn, mám kříženec kozy a i husy mám křížence landeskych, německých a brojlerovych.
Ivus, promiňte, že to ještě vířím🙂.
Mám na věc trochu jiný pohled, než většina ostatních.
Psi se vždycky prověřovali prací. Zdraví, odolnost, povaha. Dneska, tuším, foxíci nemají ani povinnou loveckou zkoušku?
Vy máte psa na práci, nedávno zakousnul lišku, je to foxteriér, já mu tleskám. Jsou lidi, který takovýho psa potřebujou.
Podobně jsou prověřováni prací třeba Evropští saňoví psi , co vím, tak se teď hodně experimentuje s křížením pastevců ,(kvůlivá těm vlkům🙂), u stád dřív pracovali jako ovčáci takoví vořeši, nebyli horší než bodery, spíš lepší.
Chov s PP šel u některých plemen úplně do háje, protože se šlechtí na vzhled ne na povahu a vlohy, je to někdy naprosto bizarní.
Jediný co, já bych tomu Vašemu psíkrovi základní zdravotní testy pro Váš dobrej pocit určitě udělala.