Tak zrovna u lovecaku proverovani praci u bPP urcite nehrozi.
Jak se vám venčí?
No mám podobný názor…pracovní spojení bez PP…fajn, tady teda nehrajeme na nic jinýho než nějaké pracovní vlohy, povaha apod….ale přesně, pokud teda odchovám taková štěňata, tak bych předpokládala, že moji psi resp. rodiče štěňat jsou pracovními vlohami vyhlášení a na moje štěňata se stojí defakto fronta a štěňata už mám rezervovaný dopředu.
Taky nevím, jestli bazoš je zrovna ten inzertní portál, kde někdo bude hledat pracovního foxe bez PP.
A s těmi pastevci ma acher taky pravdu…třeba u mojí Giny jsou naprosto zřejmé pracovní vlohy …vztah k domácím zvířatům naprosto přirozeně pozitivní a teda už jako štěně prošla naprosto s klidem kolem obrovskýho zubra v zoo, ale na medvěda teda zuřivě štěkala, ….ale vzhledem k tomu, že já jí na práci nepoužívám a tudíž nemůžu opravdu prověřit její schopnosti v praxi, tak bych na ní štěňata neodchovala, ani kdyby byla šampionka krásy všehomíra. Protože u psa, který pouze hlídá barák a svoje lidičky tu jistotu, jak by se chovala u domácích zvířat nemám.
A zase naopak, pokud budu chtít pracovního psa ke zvířatům, tak půjdu tam, kde se rodiče štěňat na práci používají….
Jenže zase je to o tom…budou to štěňata z bazoše a nebo (protože úplně přehled nemám) si najdu chovku s pracovními psy a zase jen prostě proto, že je to pro mě jednodušší, než shánět nějaké anonymní štěně. Možná jako třeba chovatel ovcí, bych měla větší přehled, kdo má jaké psy a od koho případně psa budu chtít.
Rosteme jako z vody, Čtyřka už dorůstá trojku. Včera byl Dobby(trojka), poprvé zkusit coursing. Moc se mu to líbilo, tak rozšíříme zájmy. Arčí má taky běhacího tatínka, tak uvidíme. Počasí u nás spíš nic moc, ale kluci jsou jak z divokých vajec, lítat po loukách, na to je užije. Ještě, že jsou takový maminčiny prdelky a hlídají si kde jsem a nenapadne je prchat. A Satánek stihl loni, za pár mesiců,vyjezdit klubového šampiona, tak na zbytek smečky frajeří, takže musíme občas dělat rozhodčí, protože s Kejným řešívají zrcadlo, zrcadlo, kdo je na světě nejkrásnější 🙈
Tak my se teď vrátily s Ginuš z parku…no a přijde mi, že jí tyhle prochajdy ve vlastní režii, kde se teda motáme kolem vodičky, kde si může namočit nožičky a když jí to nebaví, tak z jakéhokoliv místa je za chvilinku v autě, svědčí…teda, že to je konečně to pravý ořechový.
Dneska jsme se po parku “motaly” dobrovolně už 45 minut a z toho jsme teda seděly jenom 3 minutky a když jsme teda zrovna nestály a nečučely nebo nečuchaly, tak jsme chodily…na Ginu..kosmickou rychlostí, já jsem se snažila jí nebrzdit, takže z mé strany to byl takovej indiánskej běh.
Jediný, kdy teda byla načuřelá, tak že jí nebylo dovoleno zkontrolovat dětičky v kočárku, a že jsem jí nedovolila jít za dětičkama, který krmily kačenky…no ale tak bohužel, i když nechávám procházku na ní, tak lidi určitě nechtěj, aby jim děti opusinkovala neznámá bílá medvědice…
No a zítra se teda chystám na delší prochajdu s klukama…batoh a bundu už jsem propašovala do auta, ale dost pochybuju, že odejdeme bez vědomí Giny…jenže nemá smysl jí táhnout sebou….
..jsou skvostný
No malej už je fakt velkej…krásná smečka a hloavně určitě spokojená, neboť si myslím, že pro chrta, lítat s jiným chrtem, je fakt nejvíc.
Jj, lítat s jiným chrtem, teda spíš chrty, je fakt nejvíc. A ještě k tomu lítat s barzojem nebo hodně barzoji je prostě Mega. Chrtíci nebo whipetíci prý jsou moc křehcí, to prostě nebrat a ostatní chrti mají svoje specifika, takže v nouzi ano, stejně jako ostatní větší psy, ale barzoj je prý jasná volba.
Jo to je pravda…s kolegou stejného plemene je ideál…a když je to ještě ke všeu spolubydla z jedné smečky….😎👍
Tak fotečky jsou od pátku do neděle,v pátek po ranní jsem šla jen s 2 a Maxíkem ke křížku a zpět,v sobotu dopoledne jsme vzaly celou 4 a jely jsme autem k hájence-ehmmmm-pěšky 10minut od domu,ale do kopce,což má Dafi nerada,a na Betty by to bylo moc,a já chtěla vzít Betty i jinam,než kousek za bránu,takže jsme vylezly a šly kolem hájenky,po cestičcě polní do lesa,tam pár metrů směrem k vyhlídce a pak zpět směr cesta k obrázku sv.Huberta-byl to vysoký kynologický zážitek…Betty s Mxem na dlouhým vodítku,Betty jsem dělala oči,takže jsem fakt na ni dost čučela,Žeryk šel vepředu s přítelem,keterej valil dopředu jak kdyby nás někdo honil,a Dafi naznala,že se jí moc nevěnuju,a šla po odbočce k hájence jakože tadyma se přece chodí dom!!!řvala jsem na ni-Dafino,si děláš prču???Km jako jdeš,pod kurna zpět!!!Dafča,se napotřetí-stála a přemýšlela nad tím😀,tak se otočila,šla zpět,a běžela kolem mě za přítelem a Žerykem…no nic,tak jsme došly k obrázku,udělaly trošku fotek a šly k autu k hájence,pejsci,proběhlí,vyvenčení,Dafi teda načučená,že se víc věnuju Bettyně,tak si šla s přítelem,ale co už…jak říkal přítel-Dafi si myslí,že jsme na světě,aby jsme se motaly jen kolem ní😀
po vycházce,kdy předtím se ještě pejsci česaly a Dafi šmikala hlavička,tak jsem přehodila oblečení,nachystala dárek pro tátu+tvrdý chleba a mrkev pro koníky,
a jely jsme za Miou
udělaly jsme vycházku kolem rybníka do lesa a zpět,já si Miušku pak vyčistila,odvedla do výběhu,pomazlila,dala mrkev a chleba kozičkám,a ovečkám-a štastná jak blecha se zádama,který přestaly bolet jsem odjížděla…
no,a stala se mi taková věc….
jasně,někdo z vás mě nazvou kozou,kravičkou,či Jitkou,někdo si zatuká na čelo,a někdo řekne,že polidštuju nejen psy,ale už i koně😀
ale…napíšu to..
jely jsme,já úplně v pohodě,uvolněná,štastná,spokojená,jsem se s holkou,co mě vedla bavila o práci,psech a tak,-no do té doby a všechny vyjíždky předtím Mia ticho…
no a najednou jí říkám-tý holce-tak už tady jezdím rok ,
jsem tady hrozně moc spokojená,jsem ráda,že vždy na Mie-jen,jednou,když jsem neměla Mia podkovu,tak jsem měla obrovskou milou Adélku,-vím,že ke mě nemá Mia,žádnej vztah,ale já ji mám ráda,i když není moje,a jsem tady moc ráda-a jak jsem takhle začala mluvit-tak Mia začalafrkat a tak,jakože několikrát-úplně,jak kdyby souhlasila,nebo k tomu chtěla něco říct-a ta holka-Co je Mio,máš na to nějaký názor,chceš nám k tomu něco říct??a smály jsme se…
jako,joo,vím,že nerozumí lidské řeči a tak,ale,jsou věci mezi nebem a zemí,na který já věřím,a fakt to bylo jak kdyby nám-mě v tu chvíli rozuměla,o em je řeč….
a jasně,asi to byla náhoda..ale na ty já nevěřím,ani ve zvířecím světě….
no dojely jsme za tátem,předaly dárek-dnes 75let..
a vzaly ho k nám,udělaly jsme oslavičku,poseděly večer,já jen předtím vyvenčila psy a sobota za náma..
dnes jsme jely tátu odvézt domů ze psama,šly se projít ve Sloupě k jeskyním,
dostala jsem dárky od táty,
v Blansku jsme ještě udělaly kolečko v zámeckým parku,a jely jsme domů,pejsci utahaní,spokojení,a táta se s náma kousek prošel k jeskyni aspon,-blbě se mu pořád chodí po operaci….ale aspon kousek se prošel,počasí vyšlo,a odpoledne už jen válení…
My dneska venčili v Polsku. Bylo krásně. Muž makal teď pár dní kolem domu, Malina totálně nevyběhaná, tak jsem s ní i chvílemi běžela, byla tak šťastná.
No a dnes jsem si uvědomila, že je z ní pyšná princezna. Různí pejskové vyváděli, že se s ní chtěli očichat a ona jim většinou nevěnovala ani pohled. Po x nečekaných útocích, usoudila, že už to nemá cenu zkoušet.
Fotky mám jen nepsí.
Trickyvoo:My dneska venčili v Polsku. Bylo krásně. Muž makal teď pár dní kolem domu, Malina totálně nevyběhaná, tak jsem s ní i chvílemi běžela, byla tak šťastná.
No a dnes jsem si uvědomila, že je z ní pyšná princezna. Různí pejskové vyváděli, že se s ní chtěli očichat a ona jim většinou nevěnovala ani pohled. Po x nečekaných útocích, usoudila, že už to nemá cenu zkoušet.
Fotky mám jen nepsí.
Zámek Moszna, tam bývají nádherné výstavy psů, mám to kousek.
06.04.2026, 08:05:23 xxx.xxx.147.163
Fotky mám jen nepsí.
Takže jste taky z MS kraje?
Kdepak, jen jsem v Jeseníku v Lázních s dcerou a teď nás tu byla navštívit rodina, tak jsme jeli na výlet. Jsem z Pardubického kraje.
my se vrátili včera pozdě večer. Fotky budou večer - asi dám hádat, co všechno Yoda za posledních 10 dnů viděl…
Dočítám pomalu - vzorně jsem nechávala počítač spinkat a raději s vnoučaty puberťáky hrála turnaj v piškvorkách či mini pexesu…
A kdo vyhrál?🐣
v pexesu nemám nárok, ale v piškvorkách jsem překvapivě uhájila výhru. Speciálně u vnučky mám ze sebe radost - ona je opravdu matematicky (a logicky) dost výjimečná.
první várka fotek - něco je nepoznatelné (prví dvě jsou z cesty), ze zbytku by měla být jasná alespoň část Evropy, kde jsme byli. Blbý bylo, že polovinu dovolené s námi cestoval i Erminio (to byla ta tlaková níže)
a zbytek týdne - je krásně vidět, jak se změnilo počasí - bohužel až během pátku - mořské modré jsou ze soboty. Mimochodem ti mladí šílenci si byli zaplavat… Přitom na posledních fotkách je vidět, že Yoda hrabe ve zbytcích čerstvě napadlého sněhu - měl zmrzlinku.
Chrtaci jsou bozi 😍
pro Ph: vrhnul se nám na Yodu jakýsi starší pán a zabořil mu obličej mezi uši… Nic neobvyklého - místní si prostě myslí, že je buď pes plyšák na hraní a nebo obluda, co je sežere i s botama. Takže se buď na psa bez dotazu vrhají a nebo zdrhají mimo dosah délky vodítka. Ale pán se vynořil z chlupů silně slzící - a následně nám ukazoval jednu fotku Cane Corso za druhou. Přišel před pár dny o něj… Ale tak nasvaleného, lesklého obřího caníka jsem snad nikdy neviděla. Jediné, co mě tahalo za oči byla kupírace uší - ale jinak byl ten pes prostě překrásný.
06.04.2026, 12:36:05 xxx.xxx.147.163
ze zbytku by měla být jasná alespoň část Evropy,
Portugalsko?