Aktuálně: 1 844 inzerátů280 716 diskuzních příspěvků20 037 uživatelů

Jak se vám venčí?

kometa
kometa správce
02.04.2026, 08:56:50 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 01.04.2026, 21:57:16

proc jste fenu nenakryla normalne chovnym psem? a tak neprispela k rozvoji plemene? 

Přesně tahle otázka mi proběhla mozkem taky. Byla jste rychlejší.

Kilian
Kilian 02.04.2026, 12:08:54 xxx:xxx.b931:389a
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.04.2026, 08:56:50

..nad tím marně dumám, jaký je povahový, exteriérový nebo zdravotní problém, když neuchovněnou  fenu s PP  nakryju s neuchovněným  PP psem. .

Sarah01
Sarah01 02.04.2026, 12:33:56 xxx.xxx.162.253
Kilian:

..nad tím marně dumám, jaký je povahový, exteriérový nebo zdravotní problém, když neuchovněnou  fenu s PP  nakryju s neuchovněným  PP psem. .

Většinou za tím, co tak vím, stojí lenost něco cokoliv vyřizovat a neochota podřizovat se autoritám. To, že nepotřebuju cár papíru, je kec, jinak bych si přece nepořizovala zvíře s PP.

Aluška
Aluška 02.04.2026, 12:53:20 xxx.xxx.237.192
Kilian:

nezjistí se případné vady když neprojde výstavou a bonitací

Ivus
Ivus 02.04.2026, 12:56:28 xxx.xxx.113.99

Když se tak pěkně ptáte, proč jsou bez PP, tak protože jsem chtěla krýt naším psem, který je bez PP. A ano, znám oba jeho bez PP rodiče. Jak jsem psala výše, pro mě je PP jen papír, nemyslím, že by můj bez PP pes byl horší než jiní foxterieri jen proto, že ten papír nemá. 

Ale samozřejmě je to každého věc, jaké štěně si pořídí. 

Jinak když už jsme u toho, tak chovám hybridky slepice a taky si je křížím s oravkami, kralika s PP jsem měla jednoho a krizila ho ze samicemi bez PP, dokonce s potomky PP králíků, kteří nebyli uchovneni z důvodu špatne rozmistenych skvrn, mám kříženec kozy a i husy mám křížence landeskych, německých a brojlerovych. 

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 02.04.2026, 13:16:24 xxx.xxx.119.6

U nás konečně vysvitlo sluníčko. Já mám chromý záda, ale jsem ráda, že jsem se dokopala k procházce, dali jsme to klidným tempem, potkali jsme dvě starší paní, pes řekl, že musíme jít za nima. Když se nám podařilo je předběhnout, tak jsme zas museli! čekat, až nás dojdou. To bylo teda komický. Dala jsem se s nimi do řeči, aby se náhodou nebály, že jsem nějaký magor, jako že to větší máčo z nás má čtyři nohy, tak aspoň se zasmály. 

Ty uplynulý dny byly nechutný, když i já řeknu, že je zima, tak to je co říct. Už se to začíná opravdu zelenat. 

Sarah01
Sarah01 02.04.2026, 13:26:38 xxx.xxx.162.253
Ivus:

Když se tak pěkně ptáte, proč jsou bez PP, tak protože jsem chtěla krýt naším psem, který je bez PP. A ano, znám oba jeho bez PP rodiče. Jak jsem psala výše, pro mě je PP jen papír, nemyslím, že by můj bez PP pes byl horší než jiní foxterieri jen proto, že ten papír nemá. 

Jinak když už jsme u toho, tak chovám hybridky slepice a taky si je křížím s oravkami, kralika s PP jsem měla jednoho a krizila ho ze samicemi bez PP, dokonce s potomky PP králíků, kteří nebyli uchovneni z důvodu špatne rozmistenych skvrn, mám kříženec kozy a i husy mám křížence landeskych, německých a brojlerovych. 

Tak já nerozumím slepicím, králíkům ani husám, takže vyjadřovat se k tomu nebudu a ani nemůžu. Ale chápu to tedy tak, že je to silná osobní vazba k vlastnímu psovi, přes kterou nejede vlak? A rodiče svýho psa do třetího kolena znáte včetně těch zdravotních výsledků? 

acher (neregistrovaný) 02.04.2026, 13:55:27 xxx.xxx.222.196

No jo na maso je jedno, co s čím křížíte. 

BaLu
BaLu 02.04.2026, 14:55:39 xxx.xxx.230.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 02.04.2026, 12:56:28

Ivuš, co na říct?…

Je škoda, že člověk, který má rád plemeno foxteriér, absolutně nechápe co znamená průkaz původu, proč se chová organizovaně, a proč se vede plemenná kniha. 

Množením psů bez PP děláte svému oblíbenému plemenu medvědí službu. 

Zrzavci
Zrzavci 02.04.2026, 15:06:57 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 02.04.2026, 12:56:28

který je bez PP. A ano, znám oba jeho bez PP rodiče.

a v tom případě ale nemůžete třeba vědět, jak moc je, či není Váš pes příbuzný na Vaši fenu a zda je, není přenašečem některých onemocnění. Což může ve výsledku ovlivnit zdraví Vašich štěňátek. A v případě, že se nový majitelé zachovají stejně jako Vy, tak i těch dalších a dalších a dalších a dalších a ………………………………………….dalších štěńátek. Není to škoda a nefér vůči těm štěňátkům?

Lupus4
Lupus4 02.04.2026, 15:08:24 xxx.xxx.205.61

Dnes dvě veselé příhody “z natáčení” , ne se zvířaty, ale s lidmi. Sedím u řeky, popíjím kafe a pokuřuju tak cca 3km pod městem. Kolem jde pán, volně, jen tak “navolno” bez baťůžku, bez holí…dá se do řeči a pochlubil se, že prý trénuje na zájezd do Himalájí. Na můj úsměv a radu, že by teda měl mít na zádech alespoň 20 kg batoh, necourat se po rovině, ale lítat tady do strání nahoru a dolů, aby to k něčemu bylo …se zatvářil tak udiveně, až mi ho začalo být skoro líto😉. Pak asi za hod telefon. Silný ruský (ukrajinský) přízvuk a jestli jsem si v poslední době kontroloval svůj investiční fond. Na můj dotaz, který fond má na mysli a že mám jen dva, co investují pouze na newyorkské burze (nemám žádný 😉) a že jim rád dám čísla a hesla, že se o ně jistě dobře postarají, abych mohl klidně spát. Evidentně znejistila a něco zamumlala. Tož jsem se s ní rozloučil oblíbenou replikou, že jsem hodný člověk a když ji teď pošlu do (_:_), že budu mít zbytek dne starosti, zda dobře dorazila…

Lupus4
Lupus4 02.04.2026, 15:13:14 xxx.xxx.205.61

Pro Ivuš 

Takže oba mají zdravotní vyšetření na FXD a SCA , aby nebyli mimi postižené ?

Jestli ne , tak se chováte ne jako Ivuš, ale jako Jitka.

Sardullah
Sardullah 02.04.2026, 15:41:14 xxx.xxx.221.235
Ivus:

pro mě je PP jen papír

No já nejsem žádnej PP fanatik, měla jsem feny bez PP, křížence a teda i psy s PP….nejsem ani chovatel, takže ani v to není nějaký konkurenční “boj”, tak snad se múžu považovat za objektivní.

Pro vás je PP jen papír….pro mě jako člověka, co si chce koupit štěně konkrétního plemene je to za prvé potvrzení toho, že oje štěně je opravdu čistokrevné a že rodiče museli splnit určité podmínky, aby mohli být použiti v PP chovu…pro mě teda nejdůležitější zdraví, takže vím, že mají ty a ty zdravotní testy a jak dopadly. 

V dnešní internetové době je pro mě PP zdroj informací …a teda informací ověřitelných…ale když koupím psa bez PP, tak informace mám pouze ty, co mi řekne prodejce. A teda opravdu nejsou všichni lidi poctivci, kteří vám řeknou pravdu. 

Ano PP je jen papír…svého psa miluju až za hrob, ať už PP má a nebo nemá…ale znovu opakuju, pokud mám psa s PP a myslím, že to je úžasňák, no tak ho prostě uchovním a už i tím, že mám třeba takového úžasňáka přispěju do PP chovu.

Sarah01
Sarah01 02.04.2026, 15:54:35 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 02.04.2026, 15:08:24

Taky mám ze včerejška příhodu, která pobaví. Přijela jsem z práce a vjezd do domu mně blokovala černá oktavia, vystoupila paní a spustila: My jedem za váma, známe vás z procházek, neměla byste štěňátko, ale bez papírů, my na výstavy nechceme a všechny štěňata z vrhu přece PP nedostanou. 🙄

Nevěděla jsem, jestli se mám smát nebo co, ale paní jsem rychle vyprovodila, i když byla docela neodbytná.

Kilian
Kilian 02.04.2026, 15:56:16 xxx:xxx.b931:389a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 02.04.2026, 12:33:56

..i to je možný

Kilian
Kilian 02.04.2026, 15:58:16 xxx:xxx.b931:389a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 02.04.2026, 12:53:20

..tak výstavou i bonitaci může projít, ale nemusí být na základě výsledků uchovněna a tak začne prskat bezpapíráky…

Sardullah
Sardullah 02.04.2026, 16:05:15 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 02.04.2026, 15:54:35

Hele, to si myslí spousta lidí…je to ještě z dob, kdy opravdu byla vybrána štěňata, která PP dostanou a zbytek se měl utratit a jo pak je třeba chovatel na tajňačku nechal a prodal nebo podaroval někomu známýmu, ale tohle štěně samozřejmě nemělo PP…

Jenže tohle povědomí přetrvává dodnes…klasicky třeba u bílých boxerů, kteří se dřív utáceli a dneska má i bílé štěně PP.

kometa
kometa správce
02.04.2026, 17:32:13 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 02.04.2026, 12:08:54

jaký je povahový, exteriérový nebo zdravotní problém, když neuchovněnou fenu s PP nakryju s neuchovněným PP psem. .

Viz Aluška.

Třeba, že byli neuchovněni kvůli povahovému nebo zdravotnímu problému. To mi přijde dost závažné. 

Jestli se teda neptáte na něco jiného.

kometa
kometa správce
02.04.2026, 17:35:37 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 02.04.2026, 12:33:56

stojí lenost něco cokoliv vyřizovat a neochota podřizovat se autoritám.

A taky peníze - je jim líto vrážet peníze do výstav a zdravotních testů. To by ty bez PP nemohli nabízet tak levně.

Kilian
Kilian 02.04.2026, 18:43:52 xxx:xxx.b931:389a
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.04.2026, 17:32:13

…ne myslela jsem toto..ale ono se to vysvětlilo, že se kryje bezpapírákem…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.