Ivus: Když se tak pěkně ptáte, proč jsou bez PP, tak protože jsem chtěla krýt naším psem, který je bez PP. A ano, znám oba jeho bez PP rodiče. Jak jsem psala výše, pro mě je PP jen papír, nemyslím, že by můj bez PP pes byl horší než jiní foxterieri jen proto, že ten papír nemá.
Ale samozřejmě je to každého věc, jaké štěně si pořídí.
Jinak když už jsme u toho, tak chovám hybridky slepice a taky si je křížím s oravkami, kralika s PP jsem měla jednoho a krizila ho ze samicemi bez PP, dokonce s potomky PP králíků, kteří nebyli uchovneni z důvodu špatne rozmistenych skvrn, mám kříženec kozy a i husy mám křížence landeskych, německých a brojlerovych.
pro mě je PP jen papír
No já nejsem žádnej PP fanatik, měla jsem feny bez PP, křížence a teda i psy s PP….nejsem ani chovatel, takže ani v to není nějaký konkurenční “boj”, tak snad se múžu považovat za objektivní.
Pro vás je PP jen papír….pro mě jako člověka, co si chce koupit štěně konkrétního plemene je to za prvé potvrzení toho, že oje štěně je opravdu čistokrevné a že rodiče museli splnit určité podmínky, aby mohli být použiti v PP chovu…pro mě teda nejdůležitější zdraví, takže vím, že mají ty a ty zdravotní testy a jak dopadly.
V dnešní internetové době je pro mě PP zdroj informací …a teda informací ověřitelných…ale když koupím psa bez PP, tak informace mám pouze ty, co mi řekne prodejce. A teda opravdu nejsou všichni lidi poctivci, kteří vám řeknou pravdu.
Ano PP je jen papír…svého psa miluju až za hrob, ať už PP má a nebo nemá…ale znovu opakuju, pokud mám psa s PP a myslím, že to je úžasňák, no tak ho prostě uchovním a už i tím, že mám třeba takového úžasňáka přispěju do PP chovu.