Po 2,5 měsících jsme se náhodně potkali s pánem u statku, tak jsme šli na druhou společnou procházku.
Zleva doprava - trpasličí pinč, belgický ovčák, rhodéský ridgeback.
Noha dneska dobrá. Což je fajn, protože posledních 10 dnů bylo horších než několik dní poté, co mi kůň na nárt šlápl. Jak jinak došlapuju, tak kromě šlach u prstů se začalo ozývat i koleno. Třeba to už bude v květnu na dogtrekking. Zatím nemůžu rychle (odrážet se z prstů) a od minulého týdne ani na delší. Ještě aspoň týden nebudu zkoušet ani nic blížícího se 10 km.
tak fotky z minulého týdne z víkendu v Blansku-jela jsem tam v pátek odpo po ranní a venčení psů,s Dafi jsem dala večerní vycházku kolem řeky a přes město kousek a pak v noci,v sobotu 2 venčení v lijáku ráno a dopoledne,já mezitím na nákupech a rychlonávštěvě,pak vycházka kolem řeky k nádraží,kolem řeky byly slavnost Jara,takže moře lidí,psů a dětí a sovičky maličký z lesníkama,takže socializace,pak jsem šla za kama rádkama na narozky,došla spořádaně v noci,s Dafčou byl tatka,v neděli ráno krátká vycházka-řeka,město,pak velký úklid tatínkovi,tv kultura a odpo dojel zbytek rodiny a šly jsme k řece,kde bylo hooodně lidí,dětí,psů-má letitá trasa,kterou jsem roky chodila….a chodím i ted,pak ještě na hřbitov a domů
no a další fotky jsou z dneška,po ranní vycházka ve vichru ke křížku-kde Žeryk žuchitoval-to dělá když je spokojenej a zpět a běhání pejsků v tunelu a přes kladinu…,tunel se pejsci učily v neděli po práci večer…
Že to prostě lajkovat nebudu, protože to nepodporuju. Sice jsem si říkala, že už na to kašlu, ale včera jsem se zase na FB tak vztekla, čeho všeho jsou lidi schopní, schválně vám to zkopíruju, jestli to ještě najdu.
Takže kopíruju (včetně nadávek, nedivím se jí), protože je to dlouhý a kdybych dala printscreen, tak by to nešlo přečíst. Má to na své stránce paní, která měla u sebe i Odrováky.
“Volala mě ženská, že ke mě chce umístit psa. Původně sem myslela, že na hlídání, ale to ne. Do útulku. Tak říkám a co je to za psa? To jste našla? Ne to je náš pes. Je to čuvač, je mu pět let. Aha a proč chcete dávat vlastního psa do útulku? No to víte, to je tak. My máme strašně malej dvůr a von tam furt vyštěkává a sousedovi to vadí. (Pastevec se překvapivě nudí, na pidi dvorku, kdo by to byl čekal?!) Otvírá se mě kudla v kapse.. Aha, a co zkusit něco aby nevyštěkával? No víte, my už sme ho dali jedné paní, ale ta nám ho chce vrátit protože nepobral jejího manžela. (Nvm co znamená nepobral, ale předpokládám, že ho něm vyjel) 🤷♀️ No tak tahle to nefunguje, kontaktujte chovatele, dejte si inzerát. Je bez PP, inzeráty máme a nikdo ho nechce (překvapivě). Tak to bohužel nevím, ale já nejsu odkládací prostor, já beru bezprizorní zvířata, která nikoho nemají. No ale on se nudí, my mame ten dvůr fakt malej! To máte blbý, to se mu budete muset věnovat a, aby se nenudil 🤷♀️ A dneska sem se dozvěděla, že mi má volat pán, kterej se potřebuje zbavit dvou ročních fen NO, samo bez PP, ale za to prej dobře stavěných 🤦♀️, protože je čerstvě v důchodu a chce cestovat a ne se věnovat psům. A ony mu ničí zahradu. Kurva do píči. Už se vy ichtylové konečně proberte a vyndejte si hlavy z prdelí a nepořizujte si nic, na co nebudete mít minimálně dalších deset let čas!!!!!! Když chcu pastevce, tak ho nezavřu na dvorek 5x5 metrů do prdele. A když si vezmu NO, tak s nim něco dělám. Nečekám, že se vychovají sami a když ne, tak je odložím bo mě vlastně obtěžuje se vo ně starat. Fakt čuráci všeci. Kurva. Zdar!”
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.04.2026, 05:58:10
Těhle pár krásných kulíšků bez PP přeci svět nezmění. Ivus přeci určitě nemnoží, možná jsou to úplně první štěníci a kdyby to takhle dělali i ti druzí, tak je psí svět ještě celkem v pořádku. Určitě Ivus vybere ty nejlepší páníky…
Nepřidělávejte si zbytečně vrásky Sarah, mám Vás ráda, ráda Vás čtu….mne to teda neuráží a nerazím se ani, budete-li mi oponovat…znáte mne.
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 01.04.2026, 07:20:09
Já myslím, že tohle je pro Sarah důležitý téma - tak jako pro mne třeba ono honění zvěře, které jsem prostě Alušce vytkla, stejně, jako bych to vytkla někomu, kdo by sem třeba přišel a napsal to , co ona. Já nemám nic proti Ivuš - ani jsem nevěděla, nebádala, zda je to vrh s PP a nebo bez PP, nicméně rozumím Sarah, že zareaguje. Protože ano, kdyby to napsal někdo , kdo ještě není zdejší, vytkne se mu to. Protože psů je jak……..víme kolik, víme taky, jak hodně z těch psů končívá a všichni se snažíme min. v rámci svýho okolí o osvětu.
Těhle pár krásných kulíšků bez PP přeci svět nezmění. Ivus přeci určitě nemnoží, možná jsou to úplně první štěníci a kdyby to takhle dělali i ti druzí, tak je psí svět ještě celkem v pořádku. Určitě Ivus vybere ty nejlepší páníky…
Nepřidělávejte si zbytečně vrásky Sarah, mám Vás ráda, ráda Vás čtu….mne to teda neuráží a nerazím se ani, budete-li mi oponovat…znáte mne.
Njn, tady se neshodneme a první to asi nebudou, když i pes je nabízen ke krytí. Říká si to takhle asi každej, kdo doma ty bezpapíráky na gauči množí a bohužel z tohoto domácího množení jich v útulcích končí nejvíc, protože ten, kdo je namnožil, si je zpátky nikdy nevezme, většinou už se o jejich další život vůbec nestará.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.04.2026, 08:43:37
No,mě kromě toho fascinují ještě jiný věci…ale nemám sílu už to tady psát…
Jinak my dnes ráno extra s Žerykem kolem rybníčku polama s basendžim,a dědinou domů,pak s Dafi,i s Žerykem,protože se mě nechtělo mu umývat nožky😀
tak zase k rybníčku tam fotečky proti slunku,tak je to tmavý:-O
pak jsem myslela,že zdrhnul koník,ale to Eliška vzala Dárečka napást,tak jsme trošku pokecaly,Eliška si pomazlila pejsky,ti měly odložení s koníkem,pak Dafi na zahřátí před barákem obíhání kapličky,keřů a kříže a šlo se dom,Dafča mi k počítači dotáhla paličku na bubny a papuč a já snad konečně pudu umývat okna😀
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 01.04.2026, 06:42:28
Dájo třeba proto, že chovatel s PP si většinou svůj odchov vezme zpět, když je problém a nebo ho neprodá každému, kdo nemá podmínky. Také jsem si kdysi brala zpět dvouletýho psa, které ho nezvládali a pokousal celou rodinu.
Dnes jsme byli na očkování, takže procházku už jsme nestihli. Ale pohrála jsem si s večeří.
Zdravím všechny na venčení..prokousávám se asi 600 příspěvky, pečlivě prohlížím fotky,ale musím přerušit..tak takovou večeři bych si taky nechala líbit..nebyla jsem tu od 2.2.,pro ty co nechodí na víčka jen objasníme, že jsem byla na operaci a jsem v pořádku,a už vás budu zase pravidelně sledovat..Xerxové děkuji moc za pozdrav od Yody,jeho úsměvy nemají chybu..budu pokračovat ve čtení 🥰