Aktuálně: 1 844 inzerátů280 723 diskuzních příspěvků20 037 uživatelů

Jak se vám venčí?

DafiŽeryková
DafiŽeryková 18.03.2026, 19:06:08 xxx.xxx.136.20

Tak očkování se včera nekonalo,Mudr.tam několik dní není,tak jen krátká vycházka ve městě,dnes ráno vycházka za hájenku za zahradou ze 3 psama-šel s námi i Maxík,a večer vyfotit 4 pejsany kousek od domu-úvoz a pole směrem ke křížku,asi 5minut od baráku-ale jako fotit sama 4 psy těžkou zrcadlovkou,kdy Dafi furt mířila dom,Betty polohluchá a slepá pořád kamsi v kruzích spíchala a obíhala…-do toho nervy-aby někdo od křížku nešel k úvozu..proto,když fotím víc psů mají radši vodítka,kdyby někdo šel,líp chytnu smečku..no stálo mě to hromadu kuřecích srdíček,povelů čekej-piškotky a čuč na mě ne do země a kam zas čumíš???piškotků,pamlsků a závěr??nejhezčí západ nad zahradou až jsem oustila psy,totálně zasukovaný chumel 3 vodítek😀ale psy vyvenčení,a asi?psychicky zaměstnaní😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 19.03.2026, 05:00:25 xxx:xxx.fe76:862b
sutrik:

Děkuju Vám za vysvětlení.

A víte prosím, co je na této fotce? Bylo to blízko těch malých kazatelen. Nešla jsem se podívat blíž, abych se psem nerušila. Přišlo mi z dálky, že by to mohlo být nějaké krmiště, že by ze sudu mohlo něco padat. Byla tím směrem obrácená další kazetelna (normální), na křižovatce lesních cest, odkud jsem fotila.

Obrázek

Padá a dokonce to má nejspíš i časový spínač, kdy a kolik toho má spadnout, respektive rozmetat po okolí. Spíš než krmiště bych řekla vnadiště.

Sarah01
Sarah01 19.03.2026, 07:33:01 xxx.xxx.11.197

Tak včera už jsem musela nasadit tabletu proti klíšťatům, už jsem našla tři nacucaná. ☹️

kometa
kometa správce
19.03.2026, 09:23:31 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 19.03.2026, 07:33:01

Na kočce u koní jsem našla min dvanáct. Šest se mi podařilo odstranit. Dneska mám cestu ke kamarádce veterinářce, něco tam pro něj koupím. Příští středu tam máme zase praxi, tak  děti můžou aplikovat.

Xerxova
Xerxova 19.03.2026, 09:54:27 xxx:xxx.8d84:e813

já Bravecto dala Yodovi hned na začátku března - klíště letošní první lezlo překvapivě po mně…

acher (neregistrovaný) 19.03.2026, 10:03:02 xxx.xxx.222.196

Měla bych dotaz na vás,co dáváte tablety proti klíšťatům. Už před nějakým časem měla kamarádka po podání tablety  proti klíšťatům, nevím už jaké, u feny velké problémy s játry a byla ráda, že o ní nepřišla. Jaké jsou vaše zkušenosti. Chtěla jsem také dát psovi, ale pořád ve mně přetrvávají obavy. 

bambule
bambule 19.03.2026, 10:07:50 xxx.xxx.93.228
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 19.03.2026, 10:03:02

Já se s dotazem přidávám, Bambule je na tom tak nějak všelijak, ale hledat klíšťata nedej Bože blechy v kožichu to fakt nedám.  Takže existuje něco opravdu míň zatěžujícího ( dávala jsem loni Bravecto, letos bych se mu asi chtěla vyhnout). 

Přemýšlela jsem nad něčím takovým….

https://www.ecopets.cz/lekarna/ecopets-serum-proti-blecham-a-klistatum-prirodni/

Kilian
Kilian 19.03.2026, 10:22:59 xxx:xxx.7123:f325
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 19.03.2026, 10:03:02

Simparicu dávám motýlovi roky a bez problémů.. 

efe
efe 19.03.2026, 10:24:12 xxx.xxx.199.5

No já právě dávala dřív Bravecto, ale teď už třetí sezonu Simparicu, za mě je šetrnější. Teď už ale prý snad existuje Bravecto v injekci, které se uvolňuje postupně, to by taky mohlo být řešení…?

efe
efe 19.03.2026, 10:26:11 xxx.xxx.199.5

A jinak těm přírodním věcem já v tomto případě moc nevěřím, že jsou dostatečně účinné. Poté, co jsem vloni na psovi našla lezoucího pijáka, tak mám strach a jdu na jistotu…

Lupus4
Lupus4 19.03.2026, 10:47:09 xxx.xxx.205.61
efe:

A jinak těm přírodním věcem já v tomto případě moc nevěřím, že jsou dostatečně účinné. Poté, co jsem vloni na psovi našla lezoucího pijáka, tak mám strach a jdu na jistotu…

Tak tohle od Ecopets jsem koupil loni. Klíšťata to nezabíjí, ale ODPPUZUJE. Tudíž je normální, že ho na psovi najdete lezoucí , ALE nezakouslé. Já mu to kapu teď od února…a funguje to. Kombinuju to i s tabletami a za celou sezonu na Šumavě (7 měs) jsem Lůďovi vyndaval tak možná jen 5 - 10 zakouslých mrňavých mrtvých klíšťat….právě včera jsem to objednal znovu 😉

Sarah01
Sarah01 19.03.2026, 11:06:08 xxx.xxx.11.197

Já teď dávám třetím rokem Simparicu, protože už se to nedalo zvládat. Roky jsme dávali Top on spot stronger od Biovety cca 2x ročně, ale právě poslední roky už to vůbec nezabíralo, i když jsme to aplikovali každý měsíc. Pak jsem zkoušela  pipetu Advantix v kombinaci  přírodními repelenty (nějakou fytopipetu, vylouhovaný hřebíček, levandulový olej) a nějaký sprej z dm, nic už neúčinkovalo, denně byly doma zástupy lezoucích klíšťat, i cca 50, tak jsem vyměkla. Bravecto se ale pořád zdráhám dávat. Tu Simparicu zvládají psi dobře, žádný problémy zatím nebyly. Beru vždycky Trio i proti srdečním červům.

bambule
bambule 19.03.2026, 11:15:44 xxx.xxx.234.114
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 19.03.2026, 10:47:09

Děkuji, asi do toho půjdu taky. Koupím i nějakou pipetu, kdyby bylo potřeba zvýšit obranu🙃.  

Fatia
Fatia 19.03.2026, 11:48:38 xxx.xxx.205.210

S tou brave to injekcí máte někdo zkušenost? Nabízeli mi ji teď na veterine, asi do ní půjdu. Finančně to vyjde líp než tablety, ochrana na 12 měsíců… líbí se mi, že bude chráněna i přes zimu, kdy podávání tablet flakam, ale pak se zase bojim, že někde potkáme blechy…

janaa
janaa 19.03.2026, 12:02:03 xxx:xxx.1502:64aa

Nedala bych tabletu,natož injekci. Dávám spoty. Ale pokud bych měla jednoho psa,natož malýho,tak bych kupovala sprej od Barona. Ačkoli jiný přírodní věci se mi neosvědčily,ani od nich,tak loni březí fena dostala keramický obojek (nevěřím,že to pomáhá,ale do kdyby😀) a stříkala jsem před každou procházkou tímhle sprejem. Od dubna do konce června jsem z ní nesundala jediný napitý klíště. Uvidíme,teď začala hárat,od začátku března mám nakapaný spoty,ale v dubnu už kvůli březosti nemůžu,tak zas nasadím tuhle kombinaci a uvidím,jestli se osvědčí jako loni. https://www.baron.cz/sprej-proti-klistatum-cdvet/

Sarah01
Sarah01 19.03.2026, 12:46:30 xxx.xxx.11.197
janaa:

Nedala bych tabletu,natož injekci. Dávám spoty. Ale pokud bych měla jednoho psa,natož malýho,tak bych kupovala sprej od Barona. Ačkoli jiný přírodní věci se mi neosvědčily,ani od nich,tak loni březí fena dostala keramický obojek (nevěřím,že to pomáhá,ale do kdyby😀) a stříkala jsem před každou procházkou tímhle sprejem. Od dubna do konce června jsem z ní nesundala jediný napitý klíště. Uvidíme,teď začala hárat,od začátku března mám nakapaný spoty,ale v dubnu už kvůli březosti nemůžu,tak zas nasadím tuhle kombinaci a uvidím,jestli se osvědčí jako loni. https://www.baron.cz/sprej-proti-klistatum-cdvet/

Ono je to těžký. Já mám chlupatý psy a bývá to masakr, hlavně teď zjara. Roky jsem nepřinesla klíště ani já, loni cca 5 kousků, přicucaných teda. Člověk si prostě musí stanovit priority a po tom, co měl známej fenu s anaplazmózou od klíštěte, tak se prostě bojím. A pak je tady ještě ta věc, že spot dělá na srsti mastný fleky a pokud chci na výstavu, tak to musím pořádně vymýt a tím se prostě účinek snižuje, zvlášť když moji psi jsou takový vydry. Vždycky jsem toho spotu brala koňský balení a ten poslední rok už mně to na to sezónu nevydrželo, kapala jsem každej měsíc a bez účinku. 

janaa
janaa 19.03.2026, 12:54:01 xxx:xxx.1502:64aa

No,tak znám x psů s bravectem a anaplazmou. A mastný fleky to nechá pár dní,pak se pes normálně vykoupat vyšamponovat může,ale po týdnu už to není na srsti vidět bez ničeho. Ale jasný,pokud spoty nefungujou,hledá člověk jiný řešení. Já mám z blízkého okolí dva případy  fakt echt hnusný reakce na tablety (jedno bylo určitě bravecto,druhý nevím), a nechtěla bych to zažít. A těch zdokumentovaných případů celosvětově je ažaž. Nedala bych,stejně jako bych nedala Librelu a jiné. Ale samozřejmě každého věc.

Sardullah
Sardullah 19.03.2026, 13:07:58 xxx.xxx.189.104

Holky ani mi o ochraně proti klíšťatům nemluvte…řešila jsem s dcerou, co mám dát jejímu lapiňákovi…loni měl Simparicu…já kapu léta Frontline tri-act, mám to vyzkoušený, když extrémně nepřetáhnu dobu další aplikace, tak jsme celou sezónu bez ztráty kytičky a to jak zakouslé tak lezoucí…Máťa teda má se všemi prostředky útrum, tam se bojím, aby zase nenastoupila autoimunita…takže ten má jen repelent, když opravdu půjdeme někam do vyšší trávy.

No a dcera říká, ať Árčího klidně taky zakápnu.

No zakápla jsem včera a teda nebyla to úplně dobrá volba…pes se drbe…není to teda nějakej extrém, že by se drbal nonstop, ale je to tak často, že si toho prostě člověk všimne. Kůži jsem mu kontrolovala, zarudlý to není…no tak teda vyčkávám, jak to bude pokračovat…no a až doběhne účinnost, tak ať si mu dcera nějakou ochranu proti klíšťákům aplikuje sama.

Sarah01
Sarah01 19.03.2026, 13:18:34 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 19.03.2026, 12:54:01

Jako že se pes nakazil i přes tabletu?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.