Aktuálně: 1 931 inzerátů278 173 diskuzních příspěvků19 834 uživatelů

Jak se vám venčí?

Zrzavci
Zrzavci 17.03.2026, 10:46:32 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.03.2026, 08:43:49

ale to to je krása vesmírná!

No jsem já to nevděčná hajtra. Objeví se první sněženky a člověk se může poprdět. A pak přijdou bledulky a……….. se celá tetelim zas z bledulek, krokusů….. a přitom ty sněženky, údernice jaro přivolávaj.  Sněženek máme poslední roky hodně, hodně, mám z nich radost. Podařilo se mi je i koupit v kytkářství a když jsem je sázela, přiletěla první včelka Mája rekordnice - tolikatě pylu už na noženkách. Sedla si na tu něhu bílou a tak jsem tam stála, v ruce ten květnik a čekala jsem, až včelka vodletí. Přece ji nebudu rušit. 

My venčíme takhle, nemám bledule, mám dva blbule 😀

Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 17.03.2026, 11:06:27 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.03.2026, 20:04:37

Co dodat, nic.

Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 17.03.2026, 11:13:27 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 17.03.2026, 10:42:29

Ne-to mě slyšel-ale on má takový nápady,který se na úzký cestě hodí-že prostě nejdu k noze,nejdu na bok,a šáhat mě na obojek-tak to už vůůůbec ne….

jako to knoze-bylo dost důrazně a slyšitelně+posuněk-uvědomuju si,že může hůř slyšet-takže to říkám tak aby mě slyšel+posunky-a jasně příště radši nebudu pouštět na volno,když nebudu v kondici,protože jsem byla vynervená z práce-a jak přítel chytře dodal-nechtěl k tobě jít,že jsi byla nervozní..

tak jsem mu hezky poděkovala,a řekla,že když už se mnou zázrakem jde a rozdává kynologický rady jak na běžícím pásu..tak si ho měl zavolat,a uvázat a já si mohlaošéfovat jen ty 2,oni taky když jde se mnou přítel,tak vždycky se napřed kouknou-co on na to??

což mi došlo až ted jak to píšu..

takže zpětně si sypu popel na hlavu-ano vše je chyba psovoda,

nebo-li moje-šly jsme 2-což teda nebývá,přítel už se mnou ven za barák nechodí,bud vyjedem někam autem,nebo jdu sama,takže šly jsme 2-a to Žeryk vždy přemýšlí-jestli to myslím vážně?a je tam Martin-tak má jít za ním??

takže ehmmm kdyby to četl začátečník-příště odčapnout dřív i Žeryka a je to…du se stydět do kouta….

Sarah01
Sarah01 17.03.2026, 11:35:00 xxx.xxx.11.197

U nás se od včera hrozně ochladilo, je jen 1 stupeň nad nulou, brrr. ☹️

Zrzavci
Zrzavci 17.03.2026, 11:42:02 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 17.03.2026, 11:35:00

Jo u nás taky byla klendra, ale jak v Prahé bylo echtgold nechutně -vichr, prudkej déšť, sychravo, zataženo, tak u nás takhle krásně se udělalo, já to pak úplně sosala.

efe
efe 17.03.2026, 12:26:28 xxx.xxx.64.15

U nás dnes zas mrzlo jaksviň, ale po devátý už slunko celkem začlo hřát. Přijela jsem v devět od dochtora a jelikož jsem ve výpovědi, tak už na to peču a místo, abych si šla hned  sednout k pc, jsem ještě na hodinku vyběhla se smečkou do lesa 😍 to se to pak hned líp pracuje!

Zrzavci
Zrzavci 17.03.2026, 12:30:34 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 17.03.2026, 12:26:28

jsem ještě na hodinku vyběhla se smečkou do lesa 😍 to se to pak hned líp pracuje!

no ! Mně hned taky, když to tady závistivě čtu 😀

acher (neregistrovaný) 17.03.2026, 13:05:28 xxx.xxx.222.196

Ty bledulky, co jsem tam dala, ale bez jména, jsou v lese kamaráda manžela, bylo jich tam více, ale okolo potůčku to rozryli divočáci. Přesto jich tam je krásný kout.

Včera večer jsem šla vyvenčit Alana, jen jsme zašli mezi novostavby, tak jsme potkali kamarádku  malou fenku voříška, velice milá, a Alanem si dobu hráli, lítali. Pak jsme vyrazili směrem k domovu, ale že ještě půjdeme kousek na druhou stranu. Potkali jsme paní s mladým choďákem, který je neodbytný, pořád skáče, no prostě mladý poděs. Alan se s ním chvilku honil, ale pak mu mlaďas začal skákat na záda a to už se mu nelíbilo, tak jsem ho odvolala, posadila k noze. Paní si sice choďáka také uvázal,ale on se snažil  pořád na Alana dorážet a Alan sice seděl,ale už vrčel, tak jsem se postavila před něj, takže mlaďas skákal na mě, ale to se Alanovi také nelíbilo, tak jsem se raději rozloučila a odesli jsme.Nechtěla jsem aby byl na mladýho Alan ještě více naštvaný. Tak jsme domů přišli skoro za hodinu, až manžel říkal,že už nás chtěl jít hledat.

Xerxova
Xerxova 17.03.2026, 18:40:09 xxx:xxx.f18:7b13

my teď v podvečer obešli Černou horu na Ještědském hřebeni. Krásné výhledy - na Ralsko, Bezděz… sice chladno (3 stupně), ale viditelnost slušná.

Orionka (neregistrovaný) 17.03.2026, 20:14:55 xxx:xxx.8497:9b73

Já se dnes venčila takhle :

Jen o malý kousek vedle než Xerxovi, ale dopoledne. Počasi dělá divy.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
sutrik
sutrik 17.03.2026, 20:18:49 xxx:xxx.ab0d:ec55

Jaro je tu. Jinde jsou znamení jara krásné kytky, v Chrudimi každoročně časté výsadky parašutistů 😂 

Fotka s “mravenci “ na obloze  je dnešní z okna práce. Fotka duhy je taky z dneška. Hned začlo lít jak z konve, tak procházka byla dnes extra krátká.

Další fotky jsou z minulého týdne. V lomu byl ještě led. Viděli jste vyšší kazatelnu? 😀

Plus mínus jsme s pesankou chodily po okolí. To šlápnutí koněm na nárt je znát, víc než v lednu. Ještě jsme letos nedaly ani dvacku. Tak uvidím jak s dogtrekkingem. Nejsem zatím přihlášená na žádnou akci, začíná se ale už koncem března. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 18.03.2026, 07:48:35 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 17.03.2026, 20:18:49

. Viděli jste vyšší kazatelnu?

Heh, já nejdřív viděla fotky a říkala si, co to je za divnou vohrádku, na co to je? Pak mě napadla nějaká přízemní vyhlídka - pro děti, aby jako nespadly….divný, ale co, že jo, dneska už se dělaj divný věci. No ale , že tohle bude pro myslivce, tak to mě nenapadlo ani náhodou. To tam odtama má fakt přehled kolem sebe, kam střílí.

efe
efe 18.03.2026, 08:10:46 xxx.xxx.64.15

Uuaaaa ráno zase -4, nějak blbě jsem se oblíkla a teď už hodinu nemůžu rozmrznout 🙂

Zrzavci
Zrzavci 18.03.2026, 08:18:53 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 18.03.2026, 08:10:46

U nás taky mrzlo, ale asi jen mínus jedenapůl. Tak to chce pořádnej grog, to se to pak bude pracovat 😀

sutrik
sutrik 18.03.2026, 09:11:32 xxx.xxx.161.25
Zrzavci:

. Viděli jste vyšší kazatelnu?

Heh, já nejdřív viděla fotky a říkala si, co to je za divnou vohrádku, na co to je? Pak mě napadla nějaká přízemní vyhlídka - pro děti, aby jako nespadly….divný, ale co, že jo, dneska už se dělaj divný věci. No ale , že tohle bude pro myslivce, tak to mě nenapadlo ani náhodou. To tam odtama má fakt přehled kolem sebe, kam střílí.

Já taky na to čučela. Nevím s jistotou, že je to kazatelna, ale tipuju. Z fotky to není  znát, ale výhled je z kopce a moc stromů tam není (po kůrovci). Na myšlenku kazatelny mě přivedla stejná “vohrádka”, která byla o asi 100 metrů dál a směrovaná ke krmišti.

janaa
janaa 18.03.2026, 09:15:33 xxx:xxx.151d:639f

Holky,asi to tam zůstalo po zimě. Tyhle mobilní se používají na naháňkách , rozestaví se okolo leče,je jasně dané,kam se může a nemůže střílet. Střelci mají lepší rozhled. Není to na klasickou čekanou.

Zrzavci
Zrzavci 18.03.2026, 09:34:40 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 18.03.2026, 09:15:33

a-há! Díky za vysvětlení. Mám ráda, když vím. 

A můžu se ještě na něco zeptat? Zajímalo by mě, co znamenají opakované rány - dle mne jeden střelec, odpoledne, podvečer, kdyby to byla jedna rána a za ní jedna další, tak jasný - jeden kus, první rána nevyšla.  Ale pak s malým odstupem následují třeba tři, čtyři další. Co to tam probíhá - proč střílí pak ještě několikrát? na co?  Z logiky věci přece,  když to bude netrefený kus, tak stejně mu pak zmizí, když to bude stádo, taky uteče…. tak jsem zvědavá, co to je. 🙂

janaa
janaa 18.03.2026, 09:41:20 xxx:xxx.151d:639f

A v jaký roční době? A kde? Napadají mě nějací ptáci,holubi,straky apod. Pokud je to z brokovnice, což chápu,že nepoznáš😄 pokud to tedy není někde u střelnic,že by si někdo nastřeloval flintu

Zrzavci
Zrzavci 18.03.2026, 10:03:36 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 18.03.2026, 09:41:20

No teď nedávno, třeba tak já nevím - max měsíc, možná ani ne, rána je to velká. V lese na stráni proti nám, ještě za světla/šera. Střelnice tam není, ani obora. Je to jako by střílel třeba na víc kusů. Když chybí, nebude pak s malou prodlevou přece střílet dál - nemá na co, ne? Možná jedině ti ptáci teda. Ale kdo by to tam u nás řešil, to mě nenapadá. Střelec je to podle mého jen jeden , psa s sebou nemá, to by bylo slyšet, kdyby hlásil. Jojoooo, curiosity killed the cat. 😀 😀 

sutrik
sutrik 18.03.2026, 12:07:29 xxx:xxx.ab0d:ec55
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 18.03.2026, 09:15:33

Děkuju Vám za vysvětlení.

A víte prosím, co je na této fotce? Bylo to blízko těch malých kazatelen. Nešla jsem se podívat blíž, abych se psem nerušila. Přišlo mi z dálky, že by to mohlo být nějaké krmiště, že by ze sudu mohlo něco padat. Byla tím směrem obrácená další kazetelna (normální), na křižovatce lesních cest, odkud jsem fotila.

Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.