Aktuálně: 1 931 inzerátů278 175 diskuzních příspěvků19 834 uživatelů

Jak se vám venčí?

Sarah01
Sarah01 19.03.2026, 13:19:59 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.03.2026, 13:07:58

Jani a jaký repelent dáváš?

hmn
hmn 19.03.2026, 13:20:43 xxx.xxx.26.131

tableta nepůsobí preventivně, zabíjí až přisáté klíště
takže teaoreticky k nákaze může dojít (píší i v příbalovém letáku)

Sarah01
Sarah01 19.03.2026, 13:38:11 xxx.xxx.11.197
hmn:

tableta nepůsobí preventivně, zabíjí až přisáté klíště
takže teaoreticky k nákaze může dojít (píší i v příbalovém letáku)

Ano, je tam, že zabíjí klíšťata do 48 hodin, jinak jsem tam nic nenašla, ale AI tvrdí , že anaplazmózou se může nakazit, pokud je klíště přisáté víc jak 24 hodin…takže jo, kryje se to. No, tak musím ještě ten repelent, nedá se nic dělat.

janaa
janaa 19.03.2026, 13:38:13 xxx:xxx.1502:64aa
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 19.03.2026, 13:18:34

no jasně

janaa
janaa 19.03.2026, 13:47:50 xxx:xxx.1502:64aa

Tak tam není olej,takže ne. Hele,ale upřímně na velký psy,pokud se dává každý den,je to raketa. Proto to dávám jen březulím,resp. dávala jsem loni a teď zas začnu. Jako stříkat tím všechny bych fakt nemohla

Sardullah
Sardullah 19.03.2026, 13:54:32 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 19.03.2026, 13:19:59

Já si ten název nepamatuju (přísahala bych, že rozprašovač je zelenej, ale jistá si nejsem, letos jsem ho ještě nepoužila

…když si vzpomenu, tak juknu doma, jak se to jmenuje. Vím, že jak měl Máťa ten autoimunitní problém, tak mi ten sprej tady někdo doporučil…

Sarah01
Sarah01 19.03.2026, 14:09:52 xxx.xxx.11.197
janaa:

Tak tam není olej,takže ne. Hele,ale upřímně na velký psy,pokud se dává každý den,je to raketa. Proto to dávám jen březulím,resp. dávala jsem loni a teď zas začnu. Jako stříkat tím všechny bych fakt nemohla

Jo, koukala jsem, že je to pěkně drahý. Na druhou stranu třeba ta injekce Bravecto přijde na velkého psa na cca 3500 (nedávám, ale někdo to psal na FB). Tak to pořád ten Baron vyjde o hodně levněji, pokud by ten jeden sprej 0,5 l vyšel na 1 psa na celej rok. 😎

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 19.03.2026, 15:07:18 xxx.xxx.119.6

Dávám Simparicu, pes byl dlouho na Bravectu a dobrý. Na kůži spíš nic nesnese než snese, bylinkový věci buď nefungovaly nebo aspoň zarudnutí. Lupus se mu zhoršil po očkování, tak jsem čekala, co bude po tabletě - dobrý, tak jsem si to takhle nějak okecala, no.

Xerxova
Xerxova 19.03.2026, 15:31:44 xxx:xxx.f18:7b13

dogy jsou extrémně krátkověké, takže je asi případná škodlivost tablet nedožene… Když dvě posední dogy měly ve stáří (po sedmém roce) zdravotní potíže, tak krevní jaterní i ledvinové testy měly v pořádku. Takže i Yoda Bravecto dostává. Stačí mi jedna tableta (teda dvě - na jeho kila jedna tableta není - ale prostě jedna dávka). Dávám na začátku března a vydrží po celou sezónu.

A tak nějak nevěřím, že to nemá žádné repelentní účinky. Tedy relepelentní možná ne, ale ty chcíplý klíšťata nějak píšou na toho psa - “nezakusovat se, nebezpečná zóna” protože zakouslých a mrtvých je málo - podstatně víc jich leze po psovi. Naštěstí hladkosrsté psisko se snadno obere. Ale bez chemie to nejde - kde jsou ty časy, kdy hory byly klíšťatopusté…

impact
impact 19.03.2026, 19:19:07 xxx:xxx.fe76:862b

Já osobně bych tu injekci prostě nedala. Neumím si představit tu bombu do jater, když pes dostane kotel, kterej vydrží rok. Dávám tablety Bravecto nebo Nexgard Spectra a to většinou přelom února a března a pak srpen/září. Víc zatím netřeba. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 19.03.2026, 19:59:26 xxx.xxx.128.36

Taky dáváme bravecto a teda klíště zakouslý ani jedno a teda vydrží celý rok. Nevím, asi to beru jak s očkováním, víc plusů než mínusů. Stejně tak tatranky medvídci haribo a tak,vím, že to chlapečků  až tak neprospívá, ale ty jejich zářící oči😍. A dožití hafiků si myslím neovlivňujeme až tak negativně, středoasiatka necelých 14let a 70kg, pitbul přes 16let , dalmatin skoro šestnáct, kanárská doga to stejné…. Ano jsem nezodpovědný majitel, ale milujeme se a to je asi to důležitý

Bodlinka
Bodlinka 19.03.2026, 20:08:12 xxx.xxx.28.55

dávám bravecto. noře i kočkám, takhle touhle dobou z jara a drží mi to až do podzimu. některý horší podzimy musím dát některým kočkám ještě něco na měsíc, ale to je málokdy.

DafiŽeryková
DafiŽeryková 19.03.2026, 20:19:18 xxx.xxx.136.20

ke klíštatům-dávám obojky,i když nerada-Dafi jak má pidi krk tak je strašně zaobojkovaná-obojek proti klíštatům,řetízkovej-ten teda jen někdy,pak koženej/nylonovej,a postroj +někdy náhubek-a po řemením není vidět krk…

bravecto jsem dávala,ale Dafča má ty játra a spoty mi nefungovaly,arpalit taky ne…

dnšní vycházka byla-jak to říct….

divná….

já po ranní,jsem šla před pátou ze 3,že vyvenčím,projdou se,ale kousek a na zahradě budem natáčet cvičící videa,tak se dounaví cvičením….

tak vylezu ze zahrady,jdu úvozem mezi polama,Žeryk na volno,Dafi táhnu za sebou,protože trasa,kterou chodí i 2 krát denně xxxkrát týdně-k hájence/k lípě jsou cihly a kamení a blbě se tam chodí+do kopce,no jdem kousek mezi polama,otočím,se,že jdem zpět a od křížku úvoze, dolů jde paní ze stafordkou,Dafi zježená a štěká…

no,když ji uklidím,čekám až paní poodejde,at nejdu hned úvozem za ní,tak od křížku k úvozu a dolů běží pán s ovčačkou-ta je vlkošedá a pán s ní běhá na bedráku,bez koše,ale fena je jak střela,startuje po psech…už delší dobu si říkám,že by jí kromě běhání prospělo nějaký cvičení….no nic…

tak Dafi zase štěkot-KTERÝ JÍ VYDRŽELO,ÚVOZEM DOLŮ…:-O…no nechápala ,tohle fakt nikdy nedělala,že by štěkala několik metrů……..??

pak už jen na zahradu a cvičit

Dafi 2 krát kladinu,obíhání stromečků,polohy,kroky,otočky,a chůze u nohy a kroky

Žeryk 2 krát polohy,couváníoptočky,chůze u nohy,poklony…

Max-kladina,polohy,cůhze u nohy a odložení

a Dafi s Maxem-přivolání,chůze u nohy a otočky zároven-cvičily za srdíčka,jabko a míček,každej tak 2?minutky??

všechny je to bavilo…

ale to Dafinino blafání úvozem,to jsem nepochopila…chjo….

je fakt,že chodíme ven tak,že třeba měsíc nepotkáme ani nohu a toto bylo kouusek od domu…ale stejně…

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 19.03.2026, 21:04:19 xxx.xxx.221.235
Sarah01:

Jani a jaký repelent dáváš?

Tak je to tenhle…ale nevím jak hodně je účinnej… resp. s Máťou většinou chodím po posekaných plochách, kde je teda asi i menší výskyt klíšťat. A teda loni jsme klíště neměli ani lezoucí.

Obrázek
Sarah01
Sarah01 20.03.2026, 06:48:27 xxx.xxx.11.197
Sardullah:

Tak je to tenhle…ale nevím jak hodně je účinnej… resp. s Máťou většinou chodím po posekaných plochách, kde je teda asi i menší výskyt klíšťat. A teda loni jsme klíště neměli ani lezoucí.

Obrázek

Díky. Tak to je ten od Barona, co tady dávala janaa https://www.baron.cz/sprej-proti-klistatum-cdvet/

Pořídím ho, když funguje. Já teda dávám tabletu Simparica, ale zásadně jen jednou ročně, víc nechci, a na září už to nestačí. Navíc dva jsou už senioři, letos 9 let, tak si říkám, že příští rok už bych tabletku nedala.

Vahine
Vahine 20.03.2026, 19:43:41 xxx.xxx.149.11

My jsme dnes odpoledne byli s bělouškem na psím hřišti a máme 7 nových chlupatých kámošů a kámošek 😊

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Jednorožčice
Jednorožčice 21.03.2026, 15:37:44 xxx.xxx.63.154
Anonymní:

Dnes jsme odpoledne s Alanem krmili a až ke dvířkům se na nás přišel podívat zvědavý 23 denní ušáček.

Obrázek

Dobrý den, ó to je ale roztomilý králíček.💖🐰😊

sutrik
sutrik 21.03.2026, 20:57:27 xxx:xxx.b24f:a1a6

První fotka z týdne. 

Další z dneška. Minutu před zastávkou u kostela jsme v lese předešli dva lidi. Proto ta ostražitost, Bonnie kontrolovala, zda jdou za námi. 

Nejhezčí přejezd přes koleje, který znám.

Pár kilometrů od domova jsme na louce v lese potkali stany a larpery. Za nedlouho rozpoutali boj, to už jsme měly jen jako zvukovou kulisu (viz video).

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.