Aktuálně: 1 844 inzerátů280 719 diskuzních příspěvků20 037 uživatelů

Jak se vám venčí?

Xerxova
Xerxova 22.03.2026, 06:23:36 xxx:xxx.f18:7b13

Yoda tento týden - procházky z obou stran Liberce - jak od Ještědu, tak od JIzerek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
kometa
kometa správce
22.03.2026, 07:27:53 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 21.03.2026, 20:57:27

Čtvrtá a pátá fotka - to je parkurový kůň!

Xerxova
Xerxova 22.03.2026, 15:08:28 xxx:xxx.f18:7b13

přihodím dnešní procházku na Černou Nisu. Už v osm ráno jsme byli na hrázi - zpátky jsme šli po neznačených cestách přes Milíř a tak jsme si užívali výlet zcela bez lidí. Bylo krásné mrazivé ráno, Yoda hrabal zbytky ledu i sněhu - žádný kus zbytků zimy nevynechal

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Chingis
Chingis 22.03.2026, 17:59:29 xxx.xxx.51.91

My stále venčíme jen “okolo komína”, ale bohatě nám to zatím stačí. 

Před pár dny jsme se s manželem na procházce zakecali, a najednou nám přes cestu přeběhla srnka, skoro zakopla o Bailey, která se samozřejmě rozběhla za ní 🙈. Tak šla radši zbytek cesty na šňůře. Chvíli po srnce vylezl z mlází Blue, s takovým nejistým připitomělým výrazem jako “bylo to zajímavý, ale nevím jestli jsem neudělal něco blbě?" 

Balúa strašně láká voda, pořád chce jen šmejdit podél břehů, i v tom jednom stupni nad nulou, co bylo ráno, tam chtěl skočit a vůbec mu nevadilo, že má na sobě vestu zimní a né plovací. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 22.03.2026, 18:18:25 xxx.xxx.162.253
Chingis:

Před pár dny jsme se s manželem na procházce zakecali, a najednou nám přes cestu přeběhla srnka, skoro zakopla o Bailey, která se samozřejmě rozběhla za ní 🙈. Tak šla radši zbytek cesty na šňůře. Chvíli po srnce vylezl z mlází Blue, s takovým nejistým připitomělým výrazem jako “bylo to zajímavý, ale nevím jestli jsem neudělal něco blbě?" 

Balúa strašně láká voda, pořád chce jen šmejdit podél břehů, i v tom jednom stupni nad nulou, co bylo ráno, tam chtěl skočit a vůbec mu nevadilo, že má na sobě vestu zimní a né plovací. 

S tou zvěří je to teď na jaře docela divoké. Já se minulý týden tuším v úterý už vracela se psy domů a Dráčkovi vyběhl zajíc těsně před nosem, za celých 8 let se nám to nestalo. Samozřejmě za ním vyběhnul a zrovna těsně před silnicí, doběhnout bych nestihla. A jak se ukázalo, vyplatil se trénink předsedání před přecházením silnice, Dráček  se zastavil, počkal, až auto přejede a pak teprve pokračoval dál, mezitím mu došlo, že zajíce nedohoní a vrátil se ke mně, to už jsem byla skoro u něho. Uf. Srnky jsme zatím nepotkali, ale počítám, že i na to dojde. 🙂

Vahine
Vahine 22.03.2026, 18:31:35 xxx.xxx.149.11
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.03.2026, 18:27:17

Je to fakt zlatej fešák, tak ať to klapne, až bude ten správný čas🍀

Sarah01
Sarah01 22.03.2026, 18:34:24 xxx.xxx.162.253
Vahine:

Je to fakt zlatej fešák, tak ať to klapne, až bude ten správný čas🍀

Děkuji. Uvidíme, necháme to na přírodě. 😊

Xerxova
Xerxova 22.03.2026, 18:42:48 xxx:xxx.f18:7b13
Chingis:

jak jste všichni zvládli přesun z druhé strany světa ??

impact
impact 23.03.2026, 06:00:42 xxx:xxx.fe72:2a9

Včerejší TOUR DE SKÁLY 😅 v Chřibech. Krásně jsme se prošli, ale teda snad čtyřikrát nahoru na hřeben a zase dolů. Nakonec jenom třináct kiláčků, ale nožičky protažený solidně. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 25.03.2026, 14:57:48 xxx.xxx.221.235

Já včera jela s Ginou na očkování a cestou zpátky jsem se s ní teda stavila v parku, protože chudák celou cestu na veterinu držkovala, kam to s ní jedu…no tak jakože alespoň jednou oběhnout park…bylo teda nádherně (což znamená, že teplota podstatně vyšší, než Giny provozní)…ale vyčvachtala se v kachním jezírku…(když vylezla, tak mi docvaklo, proč jsem jí v loni ostříhala nakrátko i zadní nohy…na ty mokrý chlupy postupně nabalila všechny drobounké větvičky a drobné suché listí, co jsme cestou z vodičky potkali)

No a cestou k autu už se teda táhla jak smrad, až jsem si říkala, že jsem se na to měla po tom očkování vyprdnout, že i těch blbejch 15 minut byla blbost…nakonec si madam lehla uprostřed trávníku, já si k ní dřepla a koukaly jsme na lidičky, dětičky, pejsky, co chodili kolem…tak to se jí líbilo, to ona dělá nejradši, že zalehne, někde kde má přehled a kde je nějakej pohyb a čučí…pak rozhodla, že koukání bylo dost a že jdeme…no a to už si i pohopsala, popoběhla, no prostě byla v docela dobrém rozmaru …takže si myslím, že i když to nebyla procházka v pravé slova smyslu, tak Gina si to určitě užila…

sutrik
sutrik 27.03.2026, 11:44:18 xxx.xxx.161.25

Dopoledne jsme šly jen krátký okruh přes louku u vesnice, pak na chvilku cvičit do haly. 

Na kraji louky, kousek od silnice a baráku, si Bonnie čuchala. Byla 15 metrů ode mě, když jsem uslyšela zvláštní zvuk. Ze stromu vylítl velký dravec. Ten zvuk bylo mávnutí křídel. A pomalu klesal směrem k Bonnie. Rozběhla jsem se za ní, dravec nabral výšku a odletěl pryč. Byl velký, s bílým ocasem, tipuju to na mořského orla. Nevím, jestli by šel lovit, ale nepochybně ho Bonnie zaujala. To mě teda netěší.

Lupus4
Lupus4 27.03.2026, 16:39:29 xxx.xxx.205.61

nepochybně ho Bonnie zaujala. To mě teda netěší. 

njn, bílkovina , jestli nemáte v blízkosti velkou vodní plochu, tak to byla “událost , která se nám stane max 1x za 10let ” (slovy dr. Chocholouška) 😉

Jestli jste v jeho revíru , pak nezbývá, než být slovy Nicka Cartera “stále ve střehu” …ale fakt dává přednost rybám - i když předloni u nás v zimě na Otavě dal mladou labuť (hlad je sviňa). U kamaráda na třeboňsku se ze zoufalství pokoušel pár i o holuby (marně).  Spolupráci páru při lovu byla prý radost pozorovat…

sutrik
sutrik 27.03.2026, 19:34:40 xxx:xxx.193b:25df

Malý kousek od nás je šest rybníků v řadě za sebou, další jsou poblíž. Spousta kaprů. To se rybářům nebude líbit. A v regionu je taky kupa zatopených lomů.

Myslím si, že to riziko je prakticky zanedbatelné. Pravděpodobně ho už neuvidím. V ČR jsou jiní ptáci, u kterých je lov miniaturního psa reálnější, i když riziko stále malé. Třeba orel skalní. 

Ale překvapilo mě to. Už jen to, že byl na kraji vesnice mezi domy… Před asi 10 dny byla na stejné louce mršina srny, třeba se na ní přiživoval.

Loni tu v Železných horách nějakej de..l otrávil karbofuranem jediné zde hnízdící mořské orly 😢

Sardullah
Sardullah 28.03.2026, 13:28:20 xxx.xxx.221.235

No tak jsem dnes dospěla k názoru, že pokud to budu stíhat, tak budu brát Ginu na procházku extra. Protože jak chodím s Ginou i s Máťou, tak člověk dělá kopromisy a jak je každej pes jinej, tak to není úplně hitparáda…

Dneska jsme byly samy dvě v parku. Bylo krásně, takže plnej park dětiček, pejsků, což je pro Ginu stimulant k rychlejšímu pohybu …takhle…nenachodily jsme toho hodně, jenom 1,5 kiláku, ale když byla v pohybu tak pobíhala nebo šla v rychlejším tempu, jak jí flexi 8 metrů dovolila…nechala jsem jí, ať si sama vybere, kam chce jít (tím odpadlo zpruzelé "tak tam teda nejdu…potáhnu se za tebou jak smrad a nebo budu stávkovat)…takže si popobíhala, pak si to namířila ke kachnímu jezírku namočit nožky…pak se odebrala na takovou vyvýšeninu na konci trávníku, tam zalehla a pozorovala cvrkot…pak zavelela, že dost bylo koukání a dělej jdeme…tak jsme zase udělaly nějakej okruh dle jejího uvážení, zase jsme si šly namočit paciny do jezírka a zase jsme se usadily..teda Gina ulehla a zase jsme koukaly a pak to vzala oklikou k autu a že teda už chce dom.

No přijde mi, že bych měla zpytovat svědomí, že jsem se sice snažila, aby jí procházky vyhovovaly, ale dneska bych normálně řekla, že jsem asi nedělala nejlíp….dneska měla fakt takovou jiskru v oku celou dobu, nebyla zpruzelá…no nevim, po dlouhý době mi přišlo, že jí to fakt dneska bavilo od začátku až do konce. 

Dafi Žeryčková (neregistrovaný) 28.03.2026, 21:02:38 xxx.xxx.136.20

já v týdnu chodila vycházky před odpolední obrazně řečeno-3metry tam a zpět..😀

takže prostě kousek mezi pole,aportovací cviky a dom,pak 3 odpolední a noční venčení,

ve čtvrtek mega liják celý dopoledne+vichr a zima.

takže jsem s nimi šla na pár minut před vrata kolem poledne+jsem pouštěla ráno na dvůr,no a Dafča se málem oběsila🙂 jak táhla hned po vyčurrání dom,že kadit nebude..

tak vyfénovat,zabalit a a já jela do Brna za kamarádkou do čajovny,večer jsme si daly s pejsanama vycházku jen k rybníčku a zpět,

v pátek jsme jely na veterinu,takže předtím  vycházka v lese,pak veterina-očkování,drápky Dafi prohlídka a zjištění,Žeryk špatně vidí,a Dafi o něco mín než Žeryk,ale taky už hůř….-no stáří no….

pak ještě zverimex a válet se doma…

dnes ráno kousek za barák a ždibec cvičení,

večer po práci cvičení a pak jsme učily novej tunel-co jim přítel pořídil…,no a s Žeryka se nám ze stářím stává zlej pejsek,málem sežral veta,náhubek měl,ten má vždycky,ale nikdy tak nezuřil…..

Doron
Doron 28.03.2026, 23:51:20 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 28.03.2026, 13:28:20

A Máťa je v pohodě když odcházíte bez něj a Ginuš taky, když jdete s Máťou?

Já taky beru někdy kluky extra a je to úžasný, ale někdy bych potřebovala vzit starší dva a Frama nechat doma a to jsem se ještě neodhodlala vyzkoušet, on vlastně nikdy nebyl doma sám, vždycky mu dělá společnost aspoň jeden parťák.

To bude křivda veliká.

Sardullah
Sardullah 29.03.2026, 08:09:38 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 28.03.2026, 23:51:20

No když odcházím s Ginou, tak Máťa neví, že my dvě někam jdeme… obojek a vodítko a postroj je venku, takže úplně stačí v běžné situaci, kdy je Gina na zahradě a Máťa doma obléknout se, říct, že odjíždím na nákup a odejít. Gina neblázní, když jí “oblíkám”, tak dobrý. Teda venku mám i psí bundu, protože, když si jí oblíknu doma, tak je to jasný.

O něco horší je kombinace, že Máťa jde pryč a Gina doma… jo není problém ho vypustit na zahradu, Gině doma říct” si jedu,čau” , ale ve chvíli, kdy Máťa zjistí, že jde na procházku, tak začne pobíhat a kňourat… no a to Gina přes dveře slyší a ví, že Máťa odchází… no ale chvilku si doma pokňourá a je klid.

Teď jsem si s třetím psem myslela, že to bude jednodušší, že když vezmu jednoho psa, tak zůstanou doma dva, navíc lapiňák je od dcery zvyklej, že brala každýho psa extra. Ale opak je pravdou… je stejnej těšící poděs jako Máťa, takže nelze ututlat, že jdeme ven a naopak, když ví, že jsem s nějakým psem odešla, tak doma strašně brečí.

Já tohle naučit neumim… každý z mých psů zvládne být doma sám…není problém, že je jeden na zahradě a jeden doma…. ale nedokážu … nevím jak to udělat, že když pes doma zjistí, že jeho spolubydla jde na procházku, tak aby mu to bylo jedno… nějaký pokňouráníčko tam je.

Myslím, že to je mojí leností, že tak max chodím extra se štěnětem a mlaďochem a když mám s výchovou tak nějak hotovo, tak prostě beru furt oba najednou.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.