Odpověď na příspěvek uživatele acher z 01.04.2026, 10:37:06
Já tohle všechno vím, ale jen nepochopím, že jako dám fotku mých štěňátek a okamžitá reakce “ není tam PP” .Proč? No a taková ta polívka okolo toho jde mimo mě. Já měla taky pejsky dva bez PP a říkám, že bych si od kamarádky a nebo známe znova vzala psa bez PP, klidně a určitě na 100% bych nepřišla sem pro radu, to v žádném případě. Dost jste mě tady vyškolily. Dostala jsem pěkné rady ( bez ironie) když jsem měla pejska nemocného a nebo mám nemocného a za to děkuji.
Tak holubice už sedí. Každá má dvě vajíčka. A posílám pár jehňátek. Ovce teď línají ze zimní srsti tak vypadají divně. A ještě že syn už z toho vyrostl. Když byl malý tak drbal berana Bonifáce a rád si v ruce z toho rouna dělal kuličky, pak to nacpal do kapes. Samozřejmě jsem v rychlosti kolikrát dala prát prádlo. Naštěstí se kuličky drželi v kapsách, a tak jsem je po vyprání vyhazovala. A králíčata a morčata.
Já tohle všechno vím, ale jen nepochopím, že jako dám fotku mých štěňátek a okamžitá reakce “ není tam PP” .Proč? No a taková ta polívka okolo toho jde mimo mě. Já měla taky pejsky dva bez PP a říkám, že bych si od kamarádky a nebo známe znova vzala psa bez PP, klidně a určitě na 100% bych nepřišla sem pro radu, to v žádném případě. Dost jste mě tady vyškolily. Dostala jsem pěkné rady ( bez ironie) když jsem měla pejska nemocného a nebo mám nemocného a za to děkuji.
Já jsem taky měla psy bez PP, který nikdo nechtěl, jedna fenka byla z útulku a další dvě z bazoše od lidí, kteří je už nechtěli. Ale o tom to přece není. Je to o cíleným množení. Proto to lajkovat nebudu, nic víc jsem nenapsala.
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 01.04.2026, 12:04:10
Dafijová myslí to, že když sem přijde někdo nový a pochlubí se vrhem štěňat, která nemají průkaz původu, tak zcela logicky ho tady nikdo minimálně nepochválí. Když to napíšu kulantně. Protože prostě vzhledem k stávajícímu počtu psů, kteří se množí a množí a ke stávajícímu počtu psů, kteří pak končí v útulcích a vzhledem k tomu, že se díky tomu ze psů stalo spotřební zboží, tak na to většina zdejší psí komunity nahlíží logicky zodpovědně a tak jako Sarah.
A když totéž napíše někdo z nás, tak je ticho po pěšině.
Nikdo z nám ve své podstatě nemá nic proti psům, kteří PP nemají, ani proti křížencům kříženců. Jsou to psi jako každý jiní.
eva (neregistrovaný)01.04.2026, 13:10:50xxx.xxx.163.219
Měli jsme psa bez pp, labradora, protože muž by za papíráka nikdy tolik peněz nedal…a jako nezkušení, tehdy před x lety, jsme neřešili, jestli paní množí nebo ne..ono se to všeobecně tehdy moc neřešilo, co si pamatuju…mladší skoro dospělý syn chtěl tehdy mermomocí psa, nakonec zůstal u nás…a prožili jsme s ním moc hezké roky, vzpomínám na něj pořád…dalšího psa už nechci, jednak kvůli mužovi ( není až tak psychicky úplně zdravý ) a potom kvůli sobě…ten odchod už zažít nikdy nechci…a v neposlední řadě jsem starší, mám vnoučata, čili nemám už tolik času jako tenkrát, a tolik síly..
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 01.04.2026, 13:10:50
Kdysi dávno bezpapírák nebyl tolik o množení, jako dnes, kdy se to všude jede ve velkým. Taky nebylo tolik psů, kolik je dnes. Já popravdě nevidím leckdy důvod ani u těch papíráků , proč mít štěňata, pokud ten rodičovský pár není fakt excelentní nebo to třeba není o přínosu nový krve.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 01.04.2026, 13:14:59
Když jsem byla děcko, pamatuju si, že se po vsi vrh rozdal za pár drobných, mnohdy ani ne za peníze, ale za lahvinku, vajíčka, prostě proběhla výměna a kámošům zadáčo…Proto jsem vůbec nechápala, proč jako nemůžeme mít psa i my, když se tu rozdávají v hospodě…
Teď? Stačí, že se to vzdáleně podobá nějakému plemeni (a mnohdy ani to ne) a prodávají se za desítku. Je jiná doba a lidi si snaží nahrabat úplně na všem…bohužel na úkor lidí i zvířat.
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 01.04.2026, 11:49:32
I u nás jsme měli často bez PP, či spíše vořechy. Ze vsi, zadara, ale to je něco trochu jiného.Ještě pochopím, že se stane nežádoucí krytí, náhodou, ale pokud někdo množí opakovaně, nabízí ke krytí bez PP a chovnosti, tak to také nepodporuji. Měla jsem i pár psů a i dvě feny, které, ač chovné, jsem v chovu nepoužila, jelikož se mně nezdáli až takový přínos. A i po nich jsem tenkrát měla zájemce na b PP.Psů je moc, a ne každému patří do ruky. Zrovna před chvílí jsme byli pro vnučku ve škole. Čekali jsme než přijde v autě a naproti vylezla paní (tmavší) s kočárkem, za plotem běhali dva bulové, v těch se neorientuji, paní odešla kousek a ti psi prolezli chatrným plotem a za ní. Hned se vrátila, řvala na ně, mlátila, kopala aby tou dírou, co utekli, zase zalezli. Samozřejmě, že se báli a nechtěli tam jít. I oni musí mít psa?????
Měli jsme psa bez pp, labradora, protože muž by za papíráka nikdy tolik peněz nedal…a jako nezkušení, tehdy před x lety, jsme neřešili, jestli paní množí nebo ne..ono se to všeobecně tehdy moc neřešilo, co si pamatuju…mladší skoro dospělý syn chtěl tehdy mermomocí psa, nakonec zůstal u nás…a prožili jsme s ním moc hezké roky, vzpomínám na něj pořád…dalšího psa už nechci, jednak kvůli mužovi ( není až tak psychicky úplně zdravý ) a potom kvůli sobě…ten odchod už zažít nikdy nechci…a v neposlední řadě jsem starší, mám vnoučata, čili nemám už tolik času jako tenkrát, a tolik síly..
To já taky, první goldenka byla bez PP, protože před cca 25 lety mě ani nenapadlo, že je to nějakej rozdíl, vlastně jsem ani nikoho se psem určitýho plemena ani tehdy neznala, na vesnici měl každej voříška. Až když jsme si následně vzali dvě další xlabradorky od prvních majitelek, tak pak jsem se začali zajímat víc, jezdit na psí srazy a tak. Tehdy se ani tolik nemnožilo, však už tady někdo psal, že se to rozmohlo hlavně s kovidem. Vlastně před 9 lety, kdy jsem sháněla první goldenku s PP, těch chovek tady na severu Moravy ani moc nebylo. Teď bych jich v okruhu do 50 km napočítala nejmíň 10, pokud ne víc. Co tak vím, už bývá i problém s umístěním PP štěňat některých plemen, proto už některý ty velký chovky ani pořádně neprověřují zájemce a prodají prvnímu a za pár let se pes vrací nebo putuje dál. Víte, že některým chovatelům dokonce fungují jejich stránky jako e-shop? Vyberete si rasu, barvu, matku, pohlaví a rezervace je platná, když zaplatíte zálohu. Co na tom, že štěně se ještě nenarodilo, často i fena ještě není nakrytá.
Já nemám nic proti psům bez PP, ale proč množit dál, když o spoustu chudáků se už nemá kdo postarat, na FB se neustále škemrá o peníze, na Donio a různých platformách taky. Proto to prostě nikdy schvalovat nebudu, nebudu to lajkovat ani srdíčkovat.
Baruško, paní krásná, přeju Ti, zdraví, to nejvíc a pak, ať Tě mladý moc nepruděj, když tak jim dej do držky❤️.
Je to krásnej věk, krásnej, o to krásnější, že je to funkční věk.
Bára je celá velmi funkční. Zadní nožky už občas neslouží,tak jí musím pomoct zvednout. A ona si z toho udělala super hru,někde na naší malé hektarové zahrádce začne zoufale štěkat,tak já letím, a když jsem metr od ní,bába se zvedne,mrkne na mě a jde🤣 vodí si mě jak opičku na provázku a chechtá se tomu
eva (neregistrovaný)01.04.2026, 14:25:15xxx.xxx.163.219
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.04.2026, 14:07:07
Já jsem vás pochopila…ano, našeho psa jsme si pořídili taky před skoro 20 lety…je to nějaká divná doba teď…co se kolem děje, nějak tomu nerozumím a jsem ráda, že nemám například teď malé děti…asi bych tu výchovu nezvládala…ale to jsem se od psů dostala už jinam..🙂
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 01.04.2026, 14:20:57
😄
a má na to nárok! Bábrdle jedna.
Já se včera v noci vyděsila. Rumíček čerstvě dvanácterák, jedenáct v noci, všude klid, spal na gauči a najednou takovej rachot, lítal ve spánku, něco se mu zdálo, ale vypadalo to jak záchvat, sáhla jsem na něj, spal hrozně hluboce, oči nic - v takovým tom stavu vobráceným vzhůru, podlitý krví a byl úplně gumovej, když jsem ho zvedla, abych ho posunula od tý zdi, kde mydlil nohama. To mě na tu vteřinu úplně rozebralo. Hrozně hluboce spal, prostě se mi v těch rukouch rozpustil, jak …….To mě na tu vteřinu úplně rozebralo. no fuj. Asi s ním nemůžu tak přes den řádit, aby spal klidnějš, jinak mě trefí 😀